Başörtülü anneye sevinme yasağı

kalıcı

New member
Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) düzenlenen mezuniyet töreninde, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü birincilikle bitiren ve üniversite birincisi olan öğrencinin annesi başörtülü olduğu gerekçesiyle sahneye çıkartılmadı.

KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen 2007-2008 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine katılmak isteyen aileler arasında bulunan başörtülü kadınlar üniversitenin güvenlik görevlilerince, girişte uyarıldı.

Görevliler, kadınlardan başörtülerini çene altından ''kelebek modeli'' ile bağlamalarını istedi. Görevlilerin istediği şekilde başörtüsünü bağlayan kadınların törene katılmasına izin verildi, bazı kadınlar ise, isteği reddederek törene katılmadı. Bu arada, başörtülü bazı kadınlar, kalabalıktan faydalanarak salona girdi.

Törende Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü 92.92 not ortalaması ile bitirerek üniversite ve bölüm birincisi olan Serkan Aydın'a ödülünü Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden verdi.

Aydın, ödülünü aldıktan sonra her şeyi ailesine borçlu olduğunu belirterek, herkesin önünde teşekkür etmek istediği anne ve babasının sahneye çağrılmasını istedi.

Baba Salih Aydın, sahneye çıktı. Ancak arkasından gelen Sevil Aydın'ın sahneye çıkmasına, başörtüsü taktığı gerekçesiyle salondaki görevlilerce izin verilmedi.

Yerine dönen anne Aydın'ın gözyaşlarına hakim olamadı.

Sahnede gözyaşlarına hakim olamayan baba Salih Aydın ise, taksicilik yaparak çocuklarını okuttuğunu ve onların hiçbir şeyini eksik etmediğini söyledi.

Oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

''Eşimle maddi manevi destek verdik ve bugüne getirdik. Bugün tüm acılarımı unuttum. Çektiğim çilelerin hepsini unuttum. Herkese böyle mutluluk dilerim. Çocuklarımı okutmak için çok çileler çektim. Kangal'da taksi müşterilerim o kadar sadık ki, çocuk okutuyorum diye bana 1 liraya gittiğim yere 5 lira verirlerdi. Sivas-Kangal arasında birkaç defa karda kaldım, tırnağım koptu, kriz merkezi gelip beni kurtardı.''

Baba Aydın, törenin sonunda üniversite birincisi oğlu Serkan Aydın'la birlikte Sivas'ta taksicilik yaptığı aracın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katı

haber 7

Bir anneye en mutlu gününde yapılırmı bu
Sizde hiç haya utanma ar yokmu
Nasıl kıyabiliyorsunuz o kadının göz yaşlarına.
Hangi medeniyet seviyesi size bunu öğütlüyor.
Kamusal alan dediniz düzeltin adını
Laiksel alan diye
girişede "Müslüman Giremez" yazın!
Yaptığınız sözde başörtüsü düşmanlığı
ama geçin bunları
Siz Allah düşmanından başka birşey değilsiniz.
Ama her kim Allah'ı kendisine dost seçerse iki dünyasıda kurtulur.
Ve her kim onu düşman görürse,
Bedbaht olur.
Siz nasılsa inanmayanlardansınız!
Lakin
İnansanızda, inanmasanızda o gün GELECEK!

sivaspor tarafından 07/06/2008 00:01 tarihinde

(yüregine saglik kardesim)
 

klavuz13

Banned
yazık çok yazık....

bir ananın en güzel gününde göz yaşı döktürüyorlar

aynı ananın erkek evladı şehit olduğu zaman başörtü dikkatine bakmadan yanına kadar gelebiliyoruz,


Yeter artık, kıllarla uğraşıyorsunuz...

doğurmuş,
büyütmüş,
okutmuş ananın elini öpeceğinize kürsüye almıyorsunuz.

Aferin sizin insan anlayışınıza, kimse kalkıpta bana KAMUSAL ALANdan bahsetmesin...
 

єℓ_мαяια¢нι

кємαℓιѕ&#1
''kadınlardan başörtülerini çene altından ''kelebek modeli'' ile bağlamalarını istedi.''

Bir Uyarıda Bulunmuşlar..Buna Uymak Gerekir
 

HeaVenSiS

V.I.P
Bencede çok saçma bu siyasetçiler laikliği kendilerine göre yorumluyolar laiklik din adamlarının devlet işlerine karışmamasıdır devlet içindeki dine karışmak değildir yeter be nedir bu Hristiyanmı olucaz kardeşim...!!!
 

denqesiz

New member
bu kadar basit değil bu olaylar siz sadece görüntülenmek isteneni görüyorsunuz kimsenin Müslüman düşmanlığı yok bir düşmanlık varsa oda laik düzene karşıdır maximum derecede dramatize edilen bir sahne var yani o kadıncağazın dini gereklerini yerine getirmek için taktığı aşikar yapılan uygulamada çirkin bişey ama bunlardan prim yapmak çok daha kötü ve toplumu germeye yönelik sonuçta haberi hazırlayan haber 7 hükümetin borazancısı
 

pharoaha

New member
Kamusal alanda türban takmak yasaktır.Çünkü bir siyasi simgedir.KAMUSAL ALANDA TÜRBAN TAKMAK SADECE KAMUSAL ALANDA EĞİTİM HİZMETİ ALAN VE EĞİTİM HİZMETİ VEREN KİŞİLERE YASAKTIR.Yapılan eşşekliktir ama kamusal alanda hizmet veren birisinin türban takması yasaktır.

Anlayacagınız annenin teyzenin ninenin türban takması hatta kafasına don geçirmesi bile üniversite veya herhangi bir kurumda serbesttir.Ama o kurumda temzlkçi güvenlikçİ öğrenci veya öğretmense yani eğitim alan veya eğitim verense türban TAKAMAZ.Bunun allah düşmanlığıyla müslüman düşmanlığıyla alakası yoktur.Ben kitabıma kuranıma bağlıyım ve bunun için başörtüsü takıyorum diyen kişi zaten aptal aptal süslemeler simgeler haline gelmiş şekilde takmıyor başörtüsünü.Başörtü takan annemin annanemin elinden öperim.Benim annemde annanemde babannemde başörtüsü takıyor ama hiçbiri anlından orasından burasından bez bağlamıyor.ADAM GİBİ TAKIYOR TEPKİ ALMIYOR SİMGE ARACI OLMUYOR.Türban değilde sadece başörtülü birisi veya türban takmış birisi olması o annenin yerine oturulmasını gerektirmez orada yapılan şey eşşekliktir.Ama kamusal alanla o durmu karıştırmayın.

Bir resmi kurumda hizmet alırsınız hizmet alma süreniz bellidir.Bu süre kısa oldugu için kamusal alanda hizmet alanlara yasak yoktur.Ama o kamusal alanda hizmet verirseniz o zaman devamlı olacağınız için hertürlü yasaga alışmanız gerekir.Çünki bu bir CUMHURİYET KURALIDIR.MADEM ATATÜRK İLKELERİNE BEN UYMAM KAHROLSUN LAİKLİK DİYORSANIZ.TASI TARAĞI TOPLAR İRANA GİDER ORDA SABAH AKŞAM KARA ÇARŞAFLA DOLANIRSINIZ.
 

.aybuke.

New member
''kadınlardan başörtülerini çene altından ''kelebek modeli'' ile bağlamalarını istedi.''

Bir Uyarıda Bulunmuşlar..Buna Uymak Gerekir
ya iyide ikiside baş kapatma yöntemi la havle iğneyle baglasa onlara ne kelebek baglasa nasıl insanların tercihleriyle ugrasıyorlar ya...

ђєάVєηśįś;3004629' Alıntı:
Bencede çok saçma bu siyasetçiler laikliği kendilerine göre yorumluyolar laiklik din adamlarının devlet işlerine karışmamasıdır devlet içindeki dine karışmak değildir yeter be nedir bu Hristiyanmı olucaz kardeşim...!!!
hristiyan olsak el üstünde tutuluruz kardesim.
 

DarthErim

Altın Üye
Refah partisi bu işden oy çıkarmaya başlayana kadar böle sorunlar yoktu.
Acaba diyorum birileri kaşınıyor da ondan mı oluyor bu sorunlar.
 

sedapinar

New member
Yapıldıysa yapanın Allah versin cezasını ne diyeyim.Çünkü dünyada hiç bir neden bir annenin en mutlu gününde madur edilmesini haklı gösteremez.Bir evlat ne güçlüklerle büyütülüp okutuluyor hiçmi bilen yok.Eğer cumhuriiyete sahip çıkacaksanız evlatları bu milletin hakkıyla ABD lerde okuyan hırsızlardan başlayın cezalandırmaya.Bir anneden ne istersiniz...
 

Elçibey

New member
Böyle laikliği....Dtp li herifler ülkeyi bölmek için uğraşırlar ses çıkmaz.Bu anne başörtülü diye sahneye alınmasın.BRAVO
 

kalıcı

New member
O annenin Gözyaslarina Deger mi arkadasim sen büyüt bu ülke icin faydali olsun diye cabala Bu mu Laiklik olmaz olsun böyle laiklik....
 

imhotemp

New member
bu konu artık parti sag sol iktidar laiklik degil...bu konu artık resmen inanclı insanların mucadelesi oldu....ne bu ya musluman olan devleti sevmiyomu? ben hergun kuran okurum .... kime ne ? ben seriat cımıyım ? ben hem miliyetci hem inanclı olamazmıyım:=?
 

kalıcı

New member
bu konu artık parti sag sol iktidar laiklik degil...bu konu artık resmen inanclı insanların mucadelesi oldu....ne bu ya musluman olan devleti sevmiyomu? ben hergun kuran okurum .... kime ne ? ben seriat cımıyım ? ben hem miliyetci hem inanclı olamazmıyım:=?
sen gel onu baykal ve anayasa mahkemesine anlat..
ikisi bi arada olmuyor..bu ülkede
 

imhotemp

New member
o da olmaz emin ol...asarlar tayyip bulent arınc abdullah gul toptan.... kurtuluruz ...ulkede her il de bi tane hortumcu cıkar chp genclik kolları baskanlıgı gozetiminde
 

HTML

Üst