Hukukçulara göre 'hukuksuz'!

sedapinar

New member
Şimdi birazda gerçeklerle yüzleşelim:

Madde 1: AKP ve MHP Anayasa değişikliklerini türbanı üniversitelerde serbest bırakmak için yapmadılar mı? CEVAP : Evet
Madde 2: Anayasa Mahkemesi 7 Mart 1989 tarihli kararı ile türbanı serbest bırakan yasayı iptal etti. Gerekçe : Anayasanın laiklik ilkesine aykırılık. DOĞRUMU? : Evet

Madde 3: Laiklik ilkesi TC.Anayasası'nın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddeleri arasında yer alıyor mu? CEVAP : Evet
Peki, Madde 1 ve Madde 2 birlikte düşünülürse; TBMM, Anayasamıza göre değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen bir anlayışı değiştirmeye kalkmış olmuyor mu? Öyle ya, Anayasa Yargısı en üst yargı olduğuna ve kararları kesin olduğuna göre, 7 Mart 1989 tarihli kararından sonra artık, türbanı üniversitede serbest bırakmaya yönelik her karar Anayasanın laiklik ilkesine aykırı olacaktır. Var mı bir itirazınız?

Asıl olan TBMM nin 411 üyesinin, ilkelerine uymaya "Büyük Türk Milleti önünde namusları ve şerefleri üzerine and içtikleri" Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na aykırı davrandıkları gerçeğidir. Yüce Mahkemenin ulusumuza ilan ettiği GERÇEK budur.
 

Elasis

New member
Hala neyi savunuyorsunuz. Bu ülke de hukukun olmadığı zaten biliniyor. Bizzat parayla satın alın hukukçular gördüm.. Taban böyle oldumu tavandakilerden de hukuk beklemeyin.. Yani bu durum zaten bellidir. Görünen köy klavuz ister mi?
Yüce makemeniz olmuş Chpnin arkabahcesi bu kadar basit..
 

ѕσηυη¢υ

кιℓℓ ƒσя &#
Hmm yani senin dediğine göre Doktorların bir tanesi illegal iş yapmış olunca tüm kurum aynı haltı yemiş oluyor öyle mi?ya da senin akrabaların arasında biri adam öldürünce bütün akrabalar potansiyel katil?

Paşa'nın da dediği gibi ''Malumun İlanı'':clap:clap
 

TuğяuL

Banned
Ben bir hukukçuyum. Ve yürürlükteki mevzuata göre son derece yerinde bir karar. Sizin hukukçular dan kastınız sadece akp hukukçularıdır sanırım...
Vaybee demek sende hukukcusun. Sorması ayıp sen diplomayı kasaptan mı aldın.

Allah aşkına söylede bizde öğrenelim şu yürürlükteki mevzuat neymiş.

Şayet biliyorsan
 

digiklan

New member
Hala neyi savunuyorsunuz. Bu ülke de hukukun olmadığı zaten biliniyor. Bizzat parayla satın alın hukukçular gördüm.. Taban böyle oldumu tavandakilerden de hukuk beklemeyin.. Yani bu durum zaten bellidir. Görünen köy klavuz ister mi?
Yüce makemeniz olmuş Chpnin arkabahcesi bu kadar basit..
Ben de kuran kurslarındaki kızlara tacizde bulunan imamlar biliyorum, adam vuran bomba ile masum sivilleri öldüren hafızlar. Muska yazan insanları dolandıran hocalar, genelevde basılan hacılar.
Senin hesabına göre müslümanların tabanı da tavanı kılavuz istemiyor.
Düz mantık ile suçlamak iftira atmak ne kadar kolay değil mi?
Bu kadar göz önünde olan, görevden alınma, kınanma gibi dertleri olmayan, daha yüksek bir noktaya gelme hesabı gütmeyen hakimlerin verdiği karar CHP ye yakın diyorsunuz.

Sizin hak hukuk anlayışınız bu kadardır.
YÖK başkanı türbana hayır derken YÖK antidemokratik kurumdur, değişmesi lazımdır, üniversite rektörleri siyaset yapıyor dersiniz.
YÖK başkanını değiştirince YÖK sorunu ortadan kalkar. YÖK tek bir başkan değişimi ile demokratik olur, artık üniversitelerde siyaset var da demezsiniz değil mi?

ÇÜNKÜ YARGIYA YÜKSEK ÖĞRETİME SİYASET BULAŞIYOR DİYE KOPARDIĞINIZ YAYGARA ASLINDA SİZİN SİYASİ GÖRÜŞÜNÜZÜN BULAŞMAMASINA OLAN TEPKİNİZ.

SİZİN SİYASİ GÖRÜŞÜNÜZ OLDUĞU SÜRECE YARGIYA, ÜNİVERSİTELERE HATTA ASKERİYE YE SİYASET BULAŞMASINDA SAKINCA YOK DEĞİL Mİ?

O yüzden sanki demokrasi istiyormuşsunuz gibi takiye yapmayı bırakın. Kaçınız demokrasinin şeriattan daha iyi bir yönetim şekli olduğunu düşünüyor?
Kaçınız pozitif bilim ile hazırlanmış bir hukuk ve yasalardan yana kaçınız islam hukuku istiyor?

İslamcıların hukuku sevmemesi çok doğal. Çünkü hukuk onların dünya görüşüne göre değil evrensel hukuk değerlerine göre hareket eder.

saygılar
 

HTML

Üst