Darbecilerin sayısı şaşırttı!

SAGDUYU

New member
Sizce Türkiye'de darbe isteyenlerin sayısı ne kadardır. Son yapılan anketten çıkan sonuçlar şaşırttı. İşte o anket;
Yeni yapılan bir ankete göre katılımcıların 81.9 "Her ne sebeple olursa olsun askeri darbeleri ve baskı rejimlerini" asla desteklemiyor. Ancak buna rağmen darbe isteyenlerin oranı yine de şaşırtıcı derecede fazla: Ankete göre askeri darbeleri destekleyenlerin oranı yüzde 12.3... Kendini sağcı olarak tanımlayanlar yüzde 34,9 iken, solcuların oranı ise 14,9...

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Yılmaz ve Açık Toplum Enstitüsü için İnfakto Researce Workshop tarafından gerçekleştirilen “Türkiye'de Orta Sınıfı Tanımlamak” araştırmasının sonuçları yeni Türkiye'nin fotoğrafını çekti.

MODERN DİNDARLAR % 62.7

Araştırma sonuçlarına göre, Türk halkının yüzde 58.3'ü toplumda kendisini tam ortada görürken, yüzde 7.8'i en altta ve yüzde 0.2'si de en üstte görüyor.
Katılımcıların yüzde 62.7’si kendisinin modern dindar olduğunu söylerken, yüzde 43,9'u kendisini 'Yeni Sağcı' olarak niteliyor.

Her ne sebeple olursa olsun 'darbe'ye karşı olanların oranı ise yüzde 81.9.

SAĞCILAR YÜZDE 34,9'U SAĞCI, YÜZDE 14,9'U SOLCU

SAĞ-SOL kutuplaşmasıyla ilgili katılımcıların yüzde 43.9’u kendisini "Yeni sağcı" yani demokrasi ve Batı yanlısı olarak tanımlıyor.

Katılımcıların yüzde 34.9’u kendisini sağcı olarak görürken, yüzde 14,9’u sol, yüzde 21.14'ü ise hem sağ hem de solun değerlerini uzlaştıran merkeze yakın yerde görüyor.

Katılımcıların yüzde 23.2’si kendisini “Geleneksel sağcı” (Demokrasi ve Batı şüphecisi), yüzde 23.4’ü de geleneksel sol (Demokrasi ve Batı şüphecisi) olarak sınıflandırıyor.

ZENGİN CHP'Lİ AB KARŞITI

SAĞ-sol ayrımında partililerin kendilerini nasıl tanımladıklarıyla ilgili de çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

AK Parti içinde kendini 'geleneksel sağcı' görenlerin oranı yüzde 44 iken, modern sağcı olanların oranı yüzde 66.2 olarak göze çarpıyor.

AK Parti içinde kendisini modern solcu görenlerin oranı ise binde 2 oldu.

CHP içinde ise kendisini yüksek gelir grubuna mensup kendisini AB karşıtı, geleneksel solcu görenlerin oranı yüzde 47 iken, güçlü AB'cilerin oranının sıfır çıkması da göze çarptı.

AB ÜYELİĞİNE % 57.4 DESTEK

Katılımcıların yüzde 57.4'ü AB üyeliği fikrini desteklerken, yüzde 32.4’ü ise üyeliğe karşı olduğunu belirtiyor. Yüzde 1.0’ı ise fikir belirtmiyor. Bu arada AB yolunda yapılan reformların kendisine uygun geldiğini söyleyenlerin oranı yüzde 58.9 iken, reformların kendisine uygun gelmediğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 30.5. Bu konuda fikir belirtmeyenler de yüzde 10.6 oranıyla dikkat çekiyor.

VATANDAŞ DARBELERE KARŞI

Araştırmaya katılanların yüzde 81.9’u "Her ne sebeple olursa olsun askeri darbeleri ve baskı rejimlerini" asla desteklemiyor. Askeri darbeleri destekleyenlerin oranı ise, yüzde 12.3. Katılımcıların yüzde 5.8’i ise fikir belirtmiyor.

LAİKLİK NASIL UYGULANMALI?

Ankette 'Laikliği hiç değişmeden eksiksiz uygulamak isteyenler'in oranı yüzde 44.9 iken, 'Laikliği yeniden yorumlamak isteyenler' yüzde 12.3 oranıyla göze çarpıyor. Öte yandan laikliği hem hiç değiştirmemek, hem de yeniden yorumlamak isteyenlerin oranı yüzde 8.5, böyle bir kutuplaşma olduğunu düşünmeyenler ise yüzde 9.5'te kaldı.

ORTA HALLİ PARADAN TANIRIM

Ankette sorulan 'Orta hallileri nesinden tanırsınız?' sorusuna, yüzde 55.3'ü kazandığı paradan derken, yüzde 55.2'si oturduğu semt veya mahalleden, yüzde 37.9'u oturduğu ev, yüzde 30.2'si çalıştığı iş veya sahip olduğu meslekten ve yüzde 25.5'i de çocukların gittiği okullardan yanıtını vermiş.

NASIL ZENGİN OLMUŞ?

Ankette 'zengin nasıl zengin olmuş?' sorusuna, halkın yüzde 47.2'si 'Çok çalıştıkları ve çaba gösterdikleri için', yüzde 22.5'i 'İyi bir aileden geldikleri için', yüzde 22.5'i 'İyi bir eğitim aldıkları için', yüzde 21.0'ı 'Şanslı oldukları için', yüzde 20.4'ü 'Yolsuzluk yaptıkları için' ve yüzde 13.1'i 'Yoksulları sömürdükleri için' cevabını vermiş. Burada en yüksek oranla halkın çok çalışanların zengin olduğu kanaatinde olduğu ortaya çıkıyor.

NASIL YOKSUL KALMIŞ?

Çalışmada, 'Yoksul nasıl yoksul kalmıştır?' sorusuna, anketörlerin yüzde 55.3'ü 'Yeterince çalışmadıkları' için derken, yüzde 34.3'ü 'İyi eğitim alamadıkları için', yüzde 20.9 'Devlet onlara yeterince yardım yapmadığı için', yüzde 11.8'si 'Zenginler tarafından sömürüldükleri için', yüzde 13.5'i 'Yolsuzluk yapmadıkları için' ve yüzde 11.1'i de 'Kader, alınyazıları böyle olduğu için' cevabını vermiş. Burada da yine çalışmayla orantılı olarak kişinin yoksullaşması ya da zenginleşmesi arasında bağlantı kuruluyor.

Kaynak: Star
 

Time2Win

New member
Bu Vaziyette Amerika'nın Köpeği Olmuş Bi Durumdansa Darbe Olsun Derim Ben ... Hükümet Sınırları Zorlamaya Başladı ...
 

Leke

Altın Üye
İfadeler Tam gülünecek Türden .
:durdurun

Yeni Batı yanlısı Sağcılar .
:hhmanD

Sağcılar Tarih boyunca Abd ve Ab'ye yalakalık olsun diye önlerine her gelen evrakları imzalamışlardır .

Türkiye'nin Şimdiki durumu zaten uygulanan bu politikalar yüzündendir .
Tayyip'te ülkeyi Emperyalizmin kucağına oturttu diye göklere çıkartılıyor .

Sözde Dinci , Özde Takiyeci Grup Gazetesi Bunu tabiki Şakşaklıyacak .

Araştırma süper ama %14 Solcu Diyormuş kendine .
Chp o zaman nasıl %20 Oy alıyor ?
:durdurun

Akp'de %47 Almıştı . Kaldıki Mecliste Muhalefet Partisi MHP'de sağcıdır .
Orda da Sağ partiliyim Diyen 43 Bilmem kaç yazıyor .

Balık Baştan Kokar , Atasözü Aklıma geldi birden .

Nasıl araştırmaysa bu yav ben bu araştırmayı en basit Açıklamalarla bile çürüttüm .
 

yusuf334

New member
İfadeler Tam gülünecek Türden .
:durdurun

Yeni Batı yanlısı Sağcılar .
:hhmanD

Sağcılar Tarih boyunca Abd ve Ab'ye yalakalık olsun diye önlerine her gelen evrakları imzalamışlardır .

Türkiye'nin Şimdiki durumu zaten uygulanan bu politikalar yüzündendir .
Tayyip'te ülkeyi Emperyalizmin kucağına oturttu diye göklere çıkartılıyor .

Sözde Dinci , Özde Takiyeci Grup Gazetesi Bunu tabiki Şakşaklıyacak .

Araştırma süper ama %14 Solcu Diyormuş kendine .
Chp o zaman nasıl %20 Oy alıyor ?
:durdurun

Akp'de %47 Almıştı . Kaldıki Mecliste Muhalefet Partisi MHP'de sağcıdır .
Orda da Sağ partiliyim Diyen 43 Bilmem kaç yazıyor .

Balık Baştan Kokar , Atasözü Aklıma geldi birden .

Nasıl araştırmaysa bu yav ben bu araştırmayı en basit Açıklamalarla bile çürüttüm .
Teori Çürütülmüştür:durdurun:durdurun
 

kamer28

DOLUNAY
ya kardeşim akıl mantığınıza ters düşenleri hemen niye darbe ile indirmeye çalışıyorsunuz veya destekliyorsunuz

şimdi chp hükümet olsada akp muhalefet olsa

vede darbe yapılsa ne dersiniz dünyayı ayağa kaldırırsınız

ben akp yi tutmuyorum vede hatta nefret ediyorum ama sizin yaptığınızda haksızlık ve 3 kağıt
 

_KeMaLiST_

New member
Aranızda bu ankete katılan bir Allahın kulu varmı?

Şahsen bana kimse bu soruları sormadı...

Bu anket nasıl tum Turkiyeyi temsil edebiliyor...

Bu ulkede AB yanlılarının %57 olduguna inanacak bir saf varmı burada?
 

inkisar_

New member
Aranızda bu ankete katılan bir Allahın kulu varmı?

Şahsen bana kimse bu soruları sormadı...

Bu anket nasıl tum Turkiyeyi temsil edebiliyor...

Bu ulkede AB yanlılarının %57 olduguna inanacak bir saf var mı burada?
anketlerin birçoğunun mantığı zaten kendi düşünceni topluma mal etmektir...baktımda sayı verilmemiş sadece yüzdeliklerle anlatılmış bu da pek inandırıcı gelmedi bana
 

digiklan

New member
Bu ülkede darbe sudan sebeplerle yapılmamıştır beyler.
Hiç birinizin yaşı yetmez ama yakın tarih okuyun.
Bu ülkede Türk tipi Demokrasi vardır.
Ve ülkede rejimin koruyucusu ve dengeleyicisi Türk Ordusudur.

Ben darbeci falan değilim ama tarih göstermiştir ki demokrasi ve cumhuriyeti tırnakları ile kazıyarak almayan Atatürk'ün büyüklüğü ile havadan cumhuriyet ve özgürlük kazanan yurdum insanı bu kadar özgürlüğü haketmiyor.
80 yıldır verdiği oyla ülkeyi düşürdüğü durum açıktır bu milletin. Hala millet en doğruyu bilir edebiyatı yapan amerikan işbirlikçisi şerefsizler var. Bu ülkenin insanı çok partili yaşama geçildiğinden beri oyunu demokrasi ve projelerden yana, akıldan ve bilimden yana değil fanatikliktan yana, dincilikten yana ya da fanatik sosyalizmden yana kullanmıştır. Çünkü demokratik özgürlükleri özümseyememiştir.

Çünkü cumhuriyet kurulduğundan beri rejimi değiştirmek rayından çıkarmak ya da anti kemalist devrim yapmak için uğraşan dış destekli iç güçler bulunmaktadır.
Türk ordusu rejimin aşırı ırkçı, aşırı dinci ya da kommünist olmaması için Atatürkçü Laik Türk Modeli demokrasinin sürdürülebilmesi için bir denge ve denetleme unsurudur.

Türk ordusu orta amerika cumhuriyetleri gibi iktidarı ele geçirmek ve ülkeyi yönetmek için değil, ülkeyi rayından çıkaran iktidarları indirmek için yönetime el koymuştur. Türk ordusu darbe yaptığında iktidara oturmamış uygun bir zamanda seçim düzenleyerek gerekli tedbirleri alıp geri çekilmiştir.

Ordunun müdahalelerinde canı yanan şiddet düşkünü fanatik siyasal geçmişi olanlar cıyak cıyak bağırıyor.

BU ÜLKEDE TÜRK TİPİ DEMOKRASİ VARDIR.
TÜRK TİPİ DEMOKRASİYİ ATATÜRK GETİRMİŞTİR.
VE ATATÜRK TÜRK ORDUSUNU REJİMİ VE ÜLKEYİ TEHLİKEYE ATACAK İÇ VE DIŞ GÜÇLERE KARŞI GÖREVLENDİRMİŞTİR.

TÜRK ORDUSU AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ GİBİ SADECE DIŞ ÜLKELERE YÖNELİK BİR YAPILANMA İÇİNDE DEĞİL, TARİH BOYUNCA TÜRK MİLLETİNİN MARUZ KALDIĞI İÇ DÜŞMANLARA KARŞI DA REFLEKS GÖSTERECEK ŞEKİLDE YAPILANDIRILMIŞTIR.

Kim ki bu ülkeyi Laik Demokratik Atatürk Cumhuriyeti çizgisinden çıkarmaya çalışırsa karşısında Türk Ordusunu bulur. Medyanın satıldığı ve denetleme görevini yapmadığı, yargısına, üniversitesine siyaset bulaştırılan halkı fanatikliğe ve şiddete yönlendirilen Türkiye'de Türk Ordusu ve onun dengeleyici kuvveti olmasa şimdiye kadar Ya İran olurduk Ya Rusya...

O yüzden ordu ve darbe ile ilgili sallayanlar kulaktan duyma fanatikliklerin ya da ön yargıların fikirlerini dillendiriyor.
Türkiye Avrupa tipi demokrasi ile yönetilmiyor ve Avrupa gibi demokratik kültüre sahip bir halkı yok. O nedenle darbe denilince Avrupalı bakış açısını dillendirenler sadece kendi kuyruklarına basıldığı için cıyaklıyor.

Yoksa nasıl bugün Atatürkçü laikler darbe yanlısı taraf koyuyorlarsa islamcılar da sosyalistler iktidarda olsaydı ve camilerin diyanet işleri başkanlığının ödeneğini kesseydi aynı şekilde darbe nerede kaldı diye dolanırdı ortada.

Bizim için darbe, demokrasi, laiklik, cumhuriyet sadece kendi siyasal görüşümüzle örtüştüğü sürece kullanılır. Yoksa işimize gelen darbeye evet deriz işimize gelmeyene hayır.

Sonuçta darbeye bir tane bilimsel yaklaşım göremedim yazılanlar da.
Türk tipi darbe halkın iradesini boşa çıkartıp yönetimi seçkin askerlerin eline bırakan bir ihtilal tipi değildir.
Türk tipi darbe demokrasiye balans ayarı yapıp radikallerin Atatürk Rejimini rayından çıkarmasını önleyen ve halkı da Atatürkçü rejim ve devrimlera yönlendiren bir harekettir.
Türk Ordusu kaynağını Atatürkçülükten alır. Ve demokrasiye balans ayarı yaptıktan sonra iktidarı yeniden halka verir. Çünkü Atatürk'ün askerleri diktatör değil sadece Cumhuriyetin Laikliğin ve Türk tipi Demokrasinin kooruyucusudur.

Saygılar
 

GebzeLi

Altın Üye
Yok ıLımLı isLam yok Demokratik müsLümanLar yok biLmem ne!
$imdide yeni moda modern dindarLar...
SaçmaLardan seçmeLer.
 

HTML

Üst