AKP'yi düşündüren anket

sedapinar

New member
AVRASYA Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM)'nin 11-14 Mayıs arası 40 ilde 4 bin 160 kişiyle gerçekleştirdiği "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması"nın sonuçları, dikkat çekici. Uzman Araştırmacı Mehmet Sefa Pösteki'nin koordinatörlüğünde yapılan anket çalışmasına göre, vatandaş AKP'nin kapatılma da vasını Türkiye'nin iç meselesi olarak görüyor. Buna göre, ankette "Size göre AKP'nin kapatılma davası, Türkiye'nin iç meselesi midir yoksa uluslararası bir sorun mudur" sorusuna anket uygulananların yüzde 60'ı " iç mesele" şıkkının üzerinde dururken, "Uluslararası bir sorundur" cevabını verenlerin oranı sadece yüzde 29.3. Yine "Bazı AB yetkililerinin AKP'nin kapatılma davasıyla ilgili görüş beyan etmelerini, AKP'nin kapatılmaması ile ilgili raporlar hazırlamalarını ve bu davaya doğrudan müdahil olmaya çalışmalarını doğru buluyor musunuz" sorusuna "doğru buluyorum" cevabını verenler, yüzde 25.5 iken "doğru bulmuyorum" seçeneğini işaretleyenlerin oranı yüzde 62.9'u buldu.

AB, yargımıza karışamaz

Araştırmada belirtilen "Birçoğu Katolik Kilisesi olan ve bazılarının ülkelerinde krallık rejiminin hüküm sürdüğü AB Komisyonu başkan ve üyelerinin Türkiye'nin üniter devlet yapısına, demokrasisine, yargı sistemine ve iç dinamiklerine müdahale etme girişimlerini doğru buluyor musunuz" sorusuna vatandaşların yüzde 73.5'i "doğru bulmuyorum" cevabını verirken, doğru bulanların oranı yüzde 11'de kaldı.

AKP'nin kapatılma da vasıyla ilgili yöneltilen soruya ise katılımcıların yüzde 64'ü "kapatılır" derken, yüzde 21.8'i "kapatılmaz" yanıtını verdi.

Erdoğan ceza alırsa AKP %16'ya iniyor

Ankette yer alan "AKP kapatılmaz fakat Başbakan Erdoğan ceza alır ve siyasi yasaklı hale gelirse AKP'ye oy vermeye devam eder misiniz" sorusunu "devam ederim" olarak cevaplayanların sayısı yüzde 16'da kalırken, "oy vermem" yanıtını verenler yüzde 68.2 gibi yüksek bir oranda seyretti.

Türkiye, AB üyesi olamaz

"Türkiye'nin en önemli problemi nedir" sorusunu, ankete katılan vatandaşların yüzde 25'i " ekonomik sıkıntı", yüzde 19'u "işsizlik", yüzde 16.7'si ise "terör" olarak yanıtladı.

Katılımcıların yüzde 21'i "Türkiye'nin AB üyesi olmasını istiyor musunuz" sorusuna "inanıyorum" derken, inanmayanların oranı yüzde 65.8'lere kadar çıktı. AB'ye üye olmak isteyenlerin oranı, yüzde 41.5'te seyrederken "AB'ye hayır" diyenlerin oranı yüzde 44 olarak belirlendi.

Gülçin Günay / Tercüman

http://www.etikhaber.com/content/view/55248/77/
 

sergahcan

New member
bu anketler iyi hoşta asıl seçimlerede ne diyor insanlar onu görmek gerek. isteyenle iddiaya girerim seçimler yaklaşırken yine dine dayalı( türban veya imam hatip veya benzer) bir krizle bu anketler tersine dönecek ve akp yi kötüleyenler başkasımı var mantığı ile oraya koşacak. adamların abileri ve akıl hocaları olan AB-D bu halkı iyi analiz etmiş durumda. şu andaki bu halkın zayıf noktası manevi değerler. zaten muhalefeti dikkate almaya gerek yok, onlar kendi kendine intiharda, sonuç net, çaresizliğin ve inanç sömürüsünün sonucu kazanılacak yerel yönetimler ve bir adım daha AB-D nin kucağındayız.saygılarımla...
 

turboo

New member
din sömürüsü her zaman kazançlıdır...Ey cemeatt Din elden gidiyor Peygamberi kurtarın bari anlamda yapılan propagandalar her zaman prim yapar..
 

cetin755

New member
Halkımız son ana kadar karar veremez her zaman bi alternatifi vardır karar vermesi gerekti anda karar verir malesef yanı bu anket sonuçları her an terssine döne bilir akp işini biliyor 10 torba kömür olmadı 1 koli erzak dagıtılır arkasında bi halk oylaması herkez akp ci olmuş halk neden anlamaz cebinden vermiyor ki senin benim verdim vergiden sana sus payı veriyor onun misli misli fazlasını kendileri kasalarına atiyor uyan Türkiye uyumakla bişey olmuyor
 

WiTaMiN

Pskolojisi Bozuk
din sömürüsü her zaman kazançlıdır...Ey cemeatt Din elden gidiyor Peygamberi kurtarın bari anlamda yapılan propagandalar her zaman prim yapar..

hangi parti böyle bişey dedi ?, veya sen nerede yaşıyon :)
 

kadir_cebi

New member
bence yine ufukda seçim görünüyor ben seçimlerden önce anketleri toplar sonra seçimlerin sonucunu aşğı yukarı çok düşük bir farkla bire bir çıkarırım bu anketlere göre bu gün seçim olsa AKP yüzde 49 CHP yüzde 17 MHP yüzde 11 oy alırlar ha şunu belirteyim ben akpli değilim ben BBP desteklerim
 

turboo

New member
hangi parti böyle bişey dedi ?, veya sen nerede yaşıyon :)

hangi parti böyle bir şey dedi diyorsun asıl sen nerde yaşıyorsun...

laikliğin arkasına sığınılıp din düşmanlığı yapılıyor diyen ben değilim herhalde

chp dinsiz kominist diyen ben değilim sokaktaki akp sempatizanları chp yi dinsiz akp yi müslüman olarak tanımlıyor

dini istismar ederek siyasi kazanç sağlayıp iktidar olan ben değilim din düşmanı şudur budur diyen ben değilim Allah için oy isteyen ben değilim ...

Allah için oy toplayan siyasiler mi iktidar oldu yoksa Allah mı iktidar oldu buna bir cevap verebilirmisin

Laiklik çiğnenerek Din kullanılıp siyasi rant sağlanarak iktidar olunabileceğini inkar ederek gelip bana nerde yaşadığımı sorman bana çok ahlaksızca görünüyor.

islam adına yalan söylemek iftira etmek doğrumudur?ahlakimidir?
islam adına bir kesimi bir gurubu din düşmanı ilan etmek ahlakimidir?
islamın siyaset için kullanılmasını doğru buluyormusun?ahlakimidir?
 

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
AKP'nin düşünmesine gerek yok ki??
Çeşitli anketlere göre halkın Yüzde 90'ı ABD'yi ve ABD'nin icraatlarını beğenmez, ama ABD'ye göbekten bağlı partiye gidip oy verirler..
 

HTML

Üst