Ya AKP kapanacak ya Şeriat kurulacak!

RockStyLe

New member
Tarihe düşülen notlar: Laiklik yeniden tanımlanıyor

AKP, kapatma davası ile ilgili iddianameye karşı hazırladığı “ön savunmayı” Anayasa mahkemesine verdi. Ön savunma kelimesini tırnak içine alıyoruz, çünkü onların deyimiyle, Anayasa Mahkemesine verdikleri, AKP'nin, iddialar karşısında kendisini savunması değil, Yargıtay Başsavcılığına verilen cevap! Yargıtay Başsavcılığı, AKP tarafından karşı taraf olarak itham ediliyor.

AKP kendisini savunmak yerine doğrudan, Yargıtay Başsavcılığına saldırıya geçmeye tercih ediyor. Hedef, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın nezdinde, Cumhuriyet'in temel değerlerini korumak ve kollamakla yükümlü kurumlar ve kişiler. Çünkü yine onların iddiasına göre, savcı hukuki bir iddianame değil, ideolojik bir iddianame hazırladı. Bunun için AKP'nin Anayasa Mahkemesi'ne verdiği savunma hukuki değil ideolojik. Bunun için cevap, AKP'nin mevcut yasalar çerçevesinde kendisini savunması olarak değil, ortadan kaldırmak istedikleri Cumhuriyet'in yerine kurmak istedikleri Şeriat düzenin programı olarak değerlendirilmesi.

“İddianameye cevabımızdır” diye Anayasa Mahkemesi'ne verdikleri 98 sayfalık savunmada, AKP, aslında Atatürk Cumhuriyeti'yle hesaplaşıyor.

AKP, savunmasında üzerinde önemle durulması kimi ifadeler, AKP'nin aslında kendisini savunmaktan çok siyasi programlarını dikte ettiklerini gösteriyor. Mesela tarihe düşülen notlar. Büyük siyasi savunmalarda, düzenle hesaplaşan siyasi yapıların mahkemelerinde görülen bu ifadelerin AKP tarafından kullanılması Kürtçü Şeriatçı güçlerin bugün geldikleri noktayı, rejimle hesaplaşırken ulaştıkları gücü gösteriyor.

Daha önceden de “laikliğe karşı fiillerin odağı haline gelmek” iddiasıyla kapatılan partiler oldu, ancak onların savunmasına baktığınızda mevcut yasalar çerçevesinde kendilerini savunmayı seçtiklerini görüyorduk. Çünkü suçlar sabitti, ancak mahkemeyi yanlış anlaşılmak üzerinden ikna edebilirlerdi. Savunmalarının hep bu çerçeveden hazırladılar.

AKP, bunu yapmayı bir kenara bırakın, savcının AKP'nin suçlu olduğunu ispatlamak için kanıt olarak gösterdiği tüm eylemleri sonuna kadar sahipleniyor.

Sahiplenirken de kavramları değiştiriyorlar.

Devletin temel ilkelerinden olan laiklik ilkesi AKP tarafından yeniden tanımlanıyor ve savunma AKP'nin yaptığı bu yeni tanım çerçevesinde yazılıyor. Bu bile tek başına AKP'nin Cumhuriyet karşıtlığı ortaya koyuyor.

“Laiklik konusundaki yorum farkından dolayı bir siyasi partinin kapatılmasının istenmesi, özgürlüklerle bağdaşmaz. AK Parti, laikliğe kaşı odak değil laikliği toplumsallaştıran bir harekettir” ifadesi kullanıyor.

Bu ifade bile tek başına AKP'nin referansının din olduğunu gösteriyor. Neymiş “laiklik konusundaki yorum farkından dolayı” AKP suçlanıyormuş. Sanki laiklik bir hadisi şerif, savcı din uleması, laikliği yanlış yorumlayıp AKP'ye haksızlık ediyor. Savcıyı bu şekilde suçlayan AKP kendisini Atatürk Cumhuriyetinin Elmalılı Hamdi Yazır'ı ilan ediyor. Onlara göre devrim yasalarını en iyi AKP yorumlamaktadır. Laikliği bu şekilde yorumlamakla işe başlayan AKP'liler elbette bunun devamını getireceklerdir. Laikliğin yeni yorumuyla türban nasıl suç olmaktan çıkıyorsa, tekke ve zaviyelerin varlığı, bey, efendi, ağa gibi unvanların resmi kullanımı da suç olmaktan çıkacaktır.

Laiklik yorumunun arkasından yeni yorumlar gelecektir. Cumhurbaşkanlığı yorumu, hukuk sistemi yorumu, savcı yorumu. Tüm bunlar Şeriat devletine doğru atılan adımlar aslında.

AKP savunmasının en dikkat çekici yönlerinden birisi de doğrudan savcıya saldırıyor olması.

AKP ön savunmasının “savcıya cevap” olarak verildiğini yazmıştık.

Savcıya saldırı, hukuka saldırı, Cumhuriyete saldırı

Ön savunmada Savcı Abdurrahman Yalçınkaya'ya karşı hakarete varacak ifadeler yer alıyor.

“Bu iddianame, hukuk sisteminin en temel karakteri olan objektiflik, nesnellik ve rasyonelliğe dayanmamakta; en iyimser yaklaşımla bir algılama sorununun varlığını ortaya koymaktadır.” deniliyor ön savunmada. Yani, “savcı art niyetli, ideolojik yaklaşıyor.” diyorlar. Yani savcı Kemalist diyorlar. Hemen her satırda iddianamenin hukuki değil ideolojik olduğu vurgusu, Atatürkçü bir savcıdan nefretin ifadesi. İdeolojiden kasıtları da belli; Atatürkçülük. Onların rahatsızlık duydukları, iddia ettikleri gibi Savcı Yalçınkaya'nın şu ya da bu partiye yakınlığı değil, iddianameyi hazırlarken doğrudan Atatürkçülüğü, Devrim Yasaları'nı referans alması.

Savcıyı bir yerlerden emir almakla suçlayan AKP'nin, Atatürkçüleri sindirmek için ne gibi yollara başvurduğu herkesçe aşikar.

Ergenekon operasyonuyla tutuklananlar suçlarının ne olduğunu hâlâ bilmiyor.

Ergenekon operasyonları sırasında, “hukuk devleti olmanın erdemliliğini, yargıya güvenmek gerektiğini” ağzından düşürmeyen Tayyip Erdoğan'ın, şimdi Yargıtay Başsavcısını düşman ilan etmesi, Başsavcılığı “karşı taraf” ilan etmesi bağımsız, Atatürkçü yargıya, yargı mensuplarına tahammülsüzlüğünün ifadesi.

Yavuz hırsız AKP, Başsavcı Yalçınkaya'yı demokrasiyi tehdit etmekle suçluyor

AKP, Savcı Yalçınkaya'nın hazırladığı iddianame ile demokrasiyi tehdit ettiğini savunmaktadır. “Yargının siyasete müdahale ettiği ve siyaseten alınması gereken kararları almaya başladığı ülkelerde demokrasi büyük bir tehdit altındadır.”

Yani AKP istediğini yapacak ve onlara bir tek siyasi partiler karşı çıkacak. İyi de sormazlar mı yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığı niye var diye. Demokrasilerde hep çerçeve içinde tanımlanır. Yasama, yargı ve yürütme bağımsızlığı demokrasilerin vazgeçilmezidir. Ve bunların üçü birden devletin varlığından, Cumhuriyet rejiminin temel ilkelerinden sorumludur.

Ancak esas iş yargınındır. Devletin temel ilkelerini korumak, bu temel ilkeleri ortadan kaldıracak her türlü girişimi engellemek yargının temel görevidir. Çünkü gaflet, dalalet içindeki yöneticileri engelleyecek, engelleyecek Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı, Atatürkçülüğe bağlı yargıçlar ve savcılardır. Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya gecikmiş olağan görevini yerine getirmiştir.

Yargı bağımsızlığından duyduğu rahatsızlığı bu şekilde dile getiren AKP'nin demokrasi anlayışında bağımsız yargı söz konusu değildir.

Her şey onlara bağımlı olacaktır. AKP'nin Anayasa mahkemesine sunduğu ön savunma bu yönüyle de, AKP'nin Atatürkçü demokrasiyle hesaplaşmasıdır.

DP ile AKP, Menderes ile Tayyip arasındaki paralellik

AKP'nin bu çıkışı Kürt-İslamcıların Atatürkçülükle, Atatürkçü Cumhuriyetle, devrimlerle ilk hesaplaşması değil.

DP ile AKP, Tayyip Erdoğan ile Menderes arasında her iki kesim de bir paralellik kurar.

Şimdi AKP'liler diyor ki:

“İddianamenin bir zamanlar Demokrat Parti'ye yöneltilen ‘karşı devrimci' ‘çoğunlukçu' ve ‘laik Cumhuriyet'te bir rövanş hareketine girişmiş' ithamları bu kez partimize yöneltmesi, söz konusu siyasi kampanyaya bir destek niteliğindedir. Sadece bu bile, iddianamenin hukuki değil tamamen siyasi bir metin olduğunu göstermektedir.”

Bu ifadelerden, AKP'nin esas saldırı hedefinde olduğunu hemen görebiliyoruz.

27 Mayıs 1960'ta, Atatürkçü güçlerin karşı devrim sürecine müdahalesiyle iktidardan indirilen ve idam edilen Menderes'i ve karşı devrimci icraatlarını akıllarınca bu şekilde aklayacaklarını sanıyorlar.

Yıpratmak istedikleri en büyük güç, 27 Mayıs müdahalesini gerçekleştiren Ordu. Savcı, AKP'den rahatsız olan Ordu mensuplarının sözcüsü olmakla suçlanıyor.

Elbette, Atatürkçü bir kurum olarak Ordu içinden de AKP'ye karşı çıkacak, Cumhuriyet'e sahip çıkacak birileri olacaktır. AKP bu gerçeği gözardı etmiyor ve kendileri için büyük tehlike olan böyle olasılığa şimdiden önlem almaya çalışıyorlar. Ve şimdiden kendilerine karşı gelişebilecek her türlü hareketi halk düşmanı ilan etmeye hazırlanıyorlar.

Ne diyorlar son söz olarak: “Biz bu iddianamede, partimizin değil, partimize gönül veren milletimizin ve onun temel değerlerinin itham edildiğini düşünüyoruz.”

Evet gerçekten de Menderes gibi kendilerini milletin temsilcisi ilan ediyorlar. Yani “milletimiz Şeriat isterse biz Şeriatı getirmekle yükümlüyüz.” diyorlar, tıpkı “siz iterseniz hilafeti bile getirirsiniz” diyen Menderes gibi.

Belki Menderes'i asanlar şu anda yoklar ama savcıya destek olacak, Atatürk'ün Cumhuriyeti her ne pahasına olunsa olsun milyonlarca Mustafa Kemal'in varlığını unutuyorlar.


Kuzey Fırat \ Turksolu
 

VolkaN

Altın Üye
iyi ozaman kapatsınlar bu yargıya müdahale olmuyo demi akp kapanmasına karsı cıkanlar konusunca hakimler yargıclar hakkında yargıya müdahale siz konusunca serbest demi her neyse kafalar değişmedikten sonra partiler kapansa ne olur ki bunu anca ülkenin karısmasını isteyenler ve ab ye koz vermek istiyenler ister onlarda belli oluyor sözde anti emperyalistler
 

klavuz13

Banned
birden aklıma üniversitede başörtüsünü istemeyerek açan bir kız öğrencinin söyleşide söylediği sözler geldi...

Aynen şöyle diyordu :

" - Sizler benim başımdaki örtüyü çıkartabildiniz, Peki beynimin içindeki başörtüyü nasıl çıkartabileceksiniz!...."

Şimdi değerli forumdaşlarımıza söylüyorum,

Ak Parti kapanabilir de peki halkın iktidara getireceği sağ görüşlü partiye(seçimlere) nasıl engel olacaksınız....
 

Elasis

New member
Şimdi ben de kaynağa göre mesaj yazmak istiyorum bu Tüksolu.org % 20 lik Chpnin mi? Yoksa % 0,01 TKP limidir ?
 

bbxvv

New member
Diyelim akp şeriatcı ve bunu getirmeye çalışıyor Türkiyenin tamamı bu sistemi istemeden böyle bişey uygulanabilir mi? Buna çocuklar bile inanmaz arkadaşlar.

Korkuyla bakılan şeriat osmanlının 600 sene hüküm sürmesini sağladı ne zaman dinlerinden uzaklaştılar kargaşaya girdiler gerileme dönemi başladı. Şimdi şeriat uygulansın demiyorum ama ülkeye bir bakın sürekli dinden sogutuluyoruz ve uzaklaştırılıyoruz. Bunu tek sebebide Türkün mertliği-İslamın hoşgörüsü olduğu sürece ülke hiç bir zaman karışmaz hiç bir zaman yoldan çıkmaz.,

Bu ve bunun gibi yazıları yazanlar bir zamanlar türkiyeyi arkadan vurmaya çalışan ermeni kökenli insanlardır.
 

kamer28

DOLUNAY
İRTİCA vede LAİKLİK :D

ya bıktım bu haberlerden

ya kardeşim bırakın dinini yaşayan öyle yaşasın

dinini yaşamayan veya dinsiz olanda öyle kalsın

yormayın artık kendinizi vede kendimizi

bu din garip geldi garip gidicek

AMA MÜKAFATI GÜZEL OLUCAK
 

KnockOut

Super Sonic
Süper Moderatör
AKP dinimizin arkasına sığınmakta ve Türk insanının bağzı şeyLerin farkında olmadığını sanmakta. oysa herkez neyin ne oLduğunu biLmektedir arkadaşLar hiç bir gerçek sakLı kaLmaz eLbet bir gün ortaya çıkacaktır..

AKP KAPATILSIN...
 

kamer28

DOLUNAY
İRTİCA vede LAİKLİK :D

ya bıktım bu haberlerden

ya kardeşim bırakın dinini yaşayan öyle yaşasın

dinini yaşamayan veya dinsiz olanda öyle kalsın

yormayın artık kendinizi vede kendimizi

bu din garip geldi garip gidicek

AMA MÜKAFATI GÜZEL OLUCAK
 

VolkaN

Altın Üye
AKP dinimizin arkasına sığınmakta ve Türk insanının bağzı şeyLerin farkında olmadığını sanmakta. oysa herkez neyin ne oLduğunu biLmektedir arkadaşLar hiç bir gerçek sakLı kaLmaz eLbet bir gün ortaya çıkacaktır..

AKP KAPATILSIN...
tamm da akp nin kapatılması çözüm mü baska bir partiyle daha yüksek oyla gelecek sadece ab ye koz verecekler bakın sizde daha demokrasi yok oyüzden siz bi elli yıl daha bekleyin yani bunlar Türkiye ye zarar vermekten baska birşey degil Akp yi böyle kapatamssınız onu ancak halk kapatır isterse ama mahkemelerle onla bunla sunla yaparsan onlara oy kazandırmaktan baska bir sey yapmassın tabi eger niyetiniz akp nin gercekten yok olmasısa ama sanki akp yandası gibi davranıyonuz göz göre göre o çok acaibime gidiyo...

son olarak bi seriat getirecek deniyo bi akp din karsıtı deniyo bunları söyleyenlerde hep aynı taraftaki aynı kişiler bu çelişkilerle kendi içlerinde yaşadıkları çelişkileri gözler önüne seriyolar ve söylediklerine kendilerininde inanmadıklarını ispatlıyolar:goz:
 

kursat89

New member
yeter artık şu akp hergün bi anket çıkıyo bu konuda allah allah artık görmek istemiyom zaten sevmiyom
 

DayWalkerr

ABDUSSABUR
Yahu tamam akp yi karşınıza aldınız, ama brakın Şeriatı olur olmadık yerlerde ağıza almayı...Allah'ın yasasıdır şeriat....Bir kaç ipi kopuğun aynı ismi kullanarak uyguladığı sözde adalet değil....Yobazlıktan bahsederken yobaz olmayın bir anda....Uygulanabilir mi sanıyorsunuz şeriat, ki gerçekten uygulanacağını bilsem teredütsüz kabulüm...Velakin kimse kendi çıkarlarını düşünmeden edemiyor...Udurmak işlerine geliyor...Şeriat ismiyel iranı geçeriz öyle olsa...Bu ülkede şeriat ile yönetim mümkün olabilir mi...Allah var Allah!...En doğrusunu o bilir ki herkez hakettiği ile yönetilir...

Guru gürültüden başka bişey değil diye düşünüyorum bu tür yazılar için....
 

kamer28

DOLUNAY
AKP dinimizin arkasına sığınmakta ve Türk insanının bağzı şeyLerin farkında olmadığını sanmakta. oysa herkez neyin ne oLduğunu biLmektedir arkadaşLar hiç bir gerçek sakLı kaLmaz eLbet bir gün ortaya çıkacaktır..

AKP KAPATILSIN...
neymiş o bizim göremeyipte sizin gördüğünüz :D
 

dartanyan7

New member
Kanunlar ve sistemler insanların rahat yaşayabilmesi içindir.
amaç budur.
insanlar mutsuz olsunda yeterki kanunlar işlesin gibi bir anlayış yanlıştır.
her şey zamanla nasıl değişiorsa teknoloji,sosyal hayt vs..
kanunlar da yeni durumlara ayak uyduracak şekilde değişecektir.
Aslolan kanunların kölesi olmak değil insanları rahat ettirecek kanunları yenilemek
cıkarmak ve de uygulamaktır.
bir elbise sahibine göre dikilmişse tam üzerine oturacaktır.
yoksa eğreti durması kaçınılmazdır.
millet ne istiyorsa onun dediği olur.
gerisi hikayedir.
milletine güvenmeyen ters düşen gitsin kendisine
anlaşacağı güvenebileceği bir millet bulsun.
 

betho

New member
Emini bir çoğunuz 1970'li yılları bilmezsiniz veya ozamn yoktunuz veya hatırlamayacak kadar küçüktünüz.
O zamanlar halkın çok sevdiği sol partiler vardı devlet-i Humayun'un başında,biz vatandaşlar yada büyüklerimiz hava kararmaya yakın korkarak evlerimize ulaşmaya çalışır eve gitmeden öncede mahalle bakkalına uğrar evde bitmiştir endişesiyle eski litrelik cam şişelere 1 litre gazyağı alabilmek için sıraya girer bakkalın nazlanarak sattığı,varilin dibine yaklaştıkça fiyatını arttırdığı yakıttan almak için sıra beklerdik,şansımız varsa ve cebimizdeki para bakkalın ani zamları karşısında kifayet yeteneğini yitirmezse yakıtımızı alır eve koşardık.Gündüzden aldığımız 3 gün öncenin tarihine sahip gazetelerden Beyazıt meydanında Ankara kızılay'da vb yerlerde birbirine giren iki uç görüşün gençlerinin nasıl telef olduğu haberlerini vahlarla ahlarla okur kendimizi paralardık.Bizim yaşadığımız şehirde de hayat çok farklı değildi.Yolda Allah Allah diye tempo tutarak yürüyen 10 yaşlarında ki bir çocuğu,yemek yerken kullanmadığım elimin gösterdiği tarafı tutan koca koca gençlerin( en ufağı 25 yaşında ) nasıl öldüresiye dövdüğünü gözlerimle gördüğümden beri sol elimi kesesim gelir.Şimdi daha fazla uzatmıycam bunları şunun için anlatıyorum o günlerde halk Türk'ü sevmeyen ve ondan iğrenen,korkan dış tehlikeler tarafından sol-sağ diye ikiye bölünmüş birbirinin kanına ekmek doğrar hale getirilmişti,şimdi de Atatürk'çü İslamcı veya laik anti laik diye birbirine düşürülüyor.Yaw kardeşim siz Atatürk'ün dini hakkında ne biliyorsunuz,O büyük beyinli kıymetli insanın din hakkında ki düşünce ve yaşayış şeklini ne biliyorsunuz da bu gün bu ayrılıklara düşüyorsunuz.Sizin gözzünüze çöp mü battıda bu günk i şu bolluk rahatlık size ağır mı geldide böyle kopuyorsunuz sırf din ve devlet işleri birbirinden ayrı yürütülür manasına gelen laikliği yüceleştirmek için asıl yüce şeyleri ayaklar altına alıyorsunuz.

Yook yok sizin laiklik dediğiniz şey bizim laiklik dediğimiz şeyle aynı değil bizim laiklik anlayışımızın
arpalıkları yallıkları yok ama sizin laikçilik dediğiniz şey baya bi kazançlı bi şey milyonlarca dolarlar dönüyo ortalıkta asıl endişeniz arpalıkların elden gitmesinin vereceği korku.
Bu konuda sabaha kadar yazsam bitmez anlayan bundan da anlar wesselam....
 

algoritmaA

New member
"Hedef, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın nezdinde, Cumhuriyet'in temel değerlerini korumak ve kollamakla yükümlü kurumlar ve kişiler."demiş yazıda...cumhuriyet neyden korunuyo soylermisin:konuşmalarda dini sozler soylenmesindenmi yada dini bayramlaşmalardanmı...korunacaksa ülkeyi satanlardan bolmek isteyenlerden korunsun dinini yaşayanlardan değil(burda akp dininimi yaşıyor gibi bir tartışma çıkrmayın lütfen demek istediğim çok farklı ki değimi anlamk isteyen anlar zaten)ve birçok konuda bu duruam destekleyinler demedimi forumda bu ülkemizde bozulmayan tek kurum TSK dır diye ama o arkadaşlar bu gibi konularda yargıyı nasıl eleştirirsin demekten geri aklmıyor eleştirirm arakdaşım bu hakkımıdamı alıcaksınız elimden...neyse gormek isteyen zaten goruyor neyin ne olduğunu ama kor olmk isteyeneler yine kor nediyelim oda onların tercihi saygılar...
 

Albayrak

Can Feda
Türkiye, ülkeyi satanlardan korunuyor.
Türkiye, insanları kullananlardan korunuyor.
Türkiye, bölenlerden korunuyor.

Cumhuriyet in başına bunlardan daha büyük tehlike olamaz.
 

raul_evs

Banned
birden aklıma üniversitede başörtüsünü istemeyerek açan bir kız öğrencinin söyleşide söylediği sözler geldi...

Aynen şöyle diyordu :

" - Sizler benim başımdaki örtüyü çıkartabildiniz, Peki beynimin içindeki başörtüyü nasıl çıkartabileceksiniz!...."

...
Zaten bizde bunu diyoruz.Beyin kapalı olduktan sonra saç teli açık olsa ne olur olmasa ne olur..
 

HTML

Üst