notebook a format

survavor

New member
arkadaslar bende c-box notebook var sısteme ulasamıyordum sımdıde acılmamaya basladı ''NTLDR eksık'' gıbı bı yazı cıkıyo. programsal dedıler format atıyorun harsey ılk basta guzel gıdıyor ama sona dgru '' kur bazı dosyaları kopyalayamıyor'' dıye uyarı verıyor yardımcı olabılırmısınız lutfen:vur:vur:vur
 

osilis

New member
hocam cd/dvd room hatası olabilme ihtimali yüksek bu gibi durumlarda ya cd'yi değiştireceksin yada cd/dvd-room'u laptop hakkında pek bilgin yoksa o zaman laptop'unun bios'u izin veriosa usb bi cd/dvd-room bağlayıp boot'u ona yönlendir ve formata bu şekilde devam et...
 

melle_21

New member
benim nootebook deil ama normal masa ustu bilgisayarda boyle bi sorun vardı harddiski başka bir pc ye takıp biçimlendirdim sonra tekrar bilgisayarıma taktım gayet güzel çalıştı sorun çozğuldu sende bu şekil deneyeilirsin ama seninki nootebook biraz zor gibi
 

aorator

New member
arkadaşım son bölümde xp hata veriyorsa ya xp cd sinde sorun vardır yada cd rom dosyaları sağlıklı kopyalıyamıyordurr
 

doomsday41

New member
yha bendede bi kere aynı hatayı vermişti normal format attım oldu valla bi sorun çıkmadı....
 

yunus_e_o

New member
ramlerle nasıl bir bağ kurdunuz bilmiyorum fakat
setup ta antivirus secenegı kapalı olsun bu olabılcek faktorlerden bırı (açıksa yapabılıyor)
cd/dvd den kaynaklı olabılır ne kadar kalıtelı olsada craklenmıs cd ler sorun cıkarabılır
ve bootlu kurulum cdın de sorrun olabılır
benim fikrim tamamıyle cd den kaynaklanıyor problemın
 

men08

New member
ben de bir çözümler sunayım

1- bu forumda sata hdd ler için xp kurulumu var yani senin hdd sata ise xp yi çekip normal format at pc ne
2-format atarken iki bölüm hdd olması dikkat et 1. bölüm sadece xp yükle 2. bölümün yedeler olsun belgelerin müziklerin vb.
3-KURULUM YAPACAĞIN CD SAĞLAM OLDUĞUNA VEDE KURULUM YAPARKEN C SÜRÜCÜSÜNÜN ÜZERİNDEYKEN D HARFİNE SONRA ENTER TUŞUNA SONRADA L HARFİNE BASTIĞINDA KARŞINA BÖLÜNMEMİŞ ALAN ÇIKAR BÖLÜNMEMİŞ ALAN ÜZERİNDEYKEN C HARFİNE BASARAK BÖLÜM OLUŞTUR DE ÇIKAN RAKAMI SABİT BIRAKIP DİREK ENTER TUŞUNA BAS çok önemli karşına biçimleme yani ntfs ve fat32 çıka bilir ama büyük ihtimalle ntfs dosya biçimi çabuk diyeceksin başka bir seneçek çıkmaz biçimleme işleminde bir hata çıkmadıysa eğer xp sidinde sağlamsa bir hata almadan kurulum yapa bilirsin.

4- en kötü ihtimal juvenil arkadaşımızın dediği gibi remlerde yapa bilir remleri değiştirmen gereke bilir.



pc deki sorunu çöze bilmen için herzaman deneme yapman lazım donanım aygıtlarını tek tek testte tabi tutman lazım
 

melihozgen

New member
S.A. arkadaşım senin bu problemini ben daha önce yaşadım ve sağolsunlar bu sitede öylesine mükemmel ve başarılı arkadaşlar varki kökten çözüm buluyorlar ve benim gibi bilmeyen bazı arkadaşlarda boş yorum yapıyorlar :)
sana kesin çözümü söylüyorum ve çözüme ulaşırsın.senin pc ye has bi özellik değil bu son dönemdeki laptop ve pc lerde hep var bu.çünkü aleti yetkili servise götürecek ve öpüleceksin diyor sistemi hazırlayan kurnazlar.sen bu forumda "satadriver entegre" diye bi program var veya format cd i var onu indir ve kur sana NTDRL filan söylemeden formayı bitiriceksin ama önce sata driver entegre li xp cd i bul bu sitede işin tamamdır.hatta bu konunun birkaç konu üstünde bi değerli arkadaşımız vermiş proğramı hemen indir bak işine.Kolay gelsin.
 

melihozgen

New member
Arkadaşım bu konuda ben çok muzdarip oldum ancak bu sitede değerli arkadaşlarımın yardımıyla bu sorunu aştım.bu sorun son zamanlarda son model laptop ve sata hd lerde hep oluyor ve bu sorun tamamen bizleri yetkili servislre yönlendiriyor o yüzden "sata entegreli windovs" indir ve onunla formatı at herşey düzelicek.ayrıca hiçbişeyide sorun yapma tek sorun bu.
 

HTML

Üst