Alparslan Türkeş: "Bahçeli MİT Mensubu

zeguj

New member
Alparslan Türkeş: "Bahçeli MİT Mensubu

Yenişafak, Star ve Bugün, Alparslan Türkeş'in oğluna yazdığı bir mektubu yayınladı. Mektupta Türkeş, Devlet Bahçeli'nin MİT mensubu olduğu yönünde uyarılar yapıyor.

Kendi El Yazısı İle;




ARKADAŞLAR UZAK DURSUN

MHP yönetimine muhalif ülkücülerin sitesinde yer verilen 26 Temmuz 1983 ta-rihli mektupta bazı ülkücülerle ilgili kanaatlerini dile getiren Alparslan Türkeş, Bahçeli'nin MİT mensubu olduğunu belirterek, “Devlet Bahçeli MİT'tendir. Arkadaşlarımız MİT'ten uzak olmalı, bunlara hiç itimat etmemelidir. Ne ise çok şükür şuurlu arkadaşlarımızın sayesinde fesat yatışmış oldu. Fakat bu tatsız şeyleri yapanlar, ya Anavatan Partisi ile işbirliği sebebi ile kışkırtılmışlardır veya MİT tarafından kullanılmışlardır. Mesele üzerine dikkatle eğilmek lazımdır. Ermenilerin cinayetlerine karşı bazı MİT memurları içerde ve dışarda ülkücüleri kullanmak teşebbbüsünde bulunuyorlar. Bunları asla kabul etmemeli, hiçbir eyleme karışılmamalıdır” diyerek arkadaşlarını uyarıyor. Türkeş, devletin önce milliyetçilere karşı giriştiği baskıyı ve yanlış uygulamaları değiştirmesi gerektiğini ardından da resmi makamların kendilerine görev teklif etmesi gerektiğini söylüyor

MEKTUP BABAMA AİT

MHP Genel Başkanlığı için Devlet Bahçeli'yle yarışan Tuğrul Türkeş de mektup ilk kez gündeme geldiğinde olayı doğrulamıştı. Tuğrul Türkeş, “Yazı babamın. Daha önce de mektubun varlığıyla ilgili söylentileri duymuştum” şeklinde açıklama yapmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bir diğer rakibi Muharrem Şemsek'in de “Bahçeli MİT mensubu, MHP'yi yıkmaya geldi” dediği kamuoyuna yansımıştı.


İŞTE TURKEŞ’iN MEKTUBUNUN TAM METNİ

Türkeş’in yazdığı iddia edilen mektup şöyle:

Pek değerli ve Sevgili Oğlum

Bu gün, muhterem arkadaşımız (...) mektubunuzu getirerek beni çok sevindirdi. Yazılarınızı okuyarak gerçek durum hakkında aydınlandım. Teşekkürler ederim. Ara sıra yazmanızı ve bana bilgi vermenizi rica ederim. Malum olduğu üzere davamız Türk-İslam davasıdır. Her hareketimizin gayesi Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak ve asil milletimize hizmet etmektir.

P. imanlı iyi bir arkadaşımızdır. A.E de temiz ve ihlaslı bir Anadolu Türkmeni’dir. Avşardır, benim aşiretimden boyumdandır. Denenmiş fedakár bir kimsedir. Göze çarpan kusuru kendisine zarar veren içki tutkunluğudur. M.Ü. ise gayet temiz, dürüst, imanlı, aydın bir kişidir.

Bunlar milliyetçilik yolunda, geçmiş yıllarda sessizce hizmet vermişlerdir. A.G., A.A. tarafından gösterilen hatalı davranışı anlamak mümkün değildir. Devlet Bahçeli’nin bunlarla aynı davranışa girişmesi mümkün şey. Devlet Bahçeli, MİT’dendir. Arkadaşlarımız MİT’den uzak olmalı, bunlara hiç itimat etmemelidir.

Ne ise çok şükür şuurlu arkadaşlarımızın sayesinde fesat yatışmış oldu. Fakat bu tatsız şeyleri yapanlar, ya Anavatan Partisi ile işbirliği sebebi ile kışkırtılmışlardır veya MİT tarafından kullanılmışlardır. Mesele üzerine dikkatle eğilmek lazımdır.

Ermenilerin cinayetlerine karşı bazı MİT memurları içerde ve dışarıda ülkücüleri kullanmak teşebbüsünde bulunuyorlar. Bunları asla kabul etmemeli, hiçbir eyleme karışılmamalıdır. Önce yönetim Milliyetçilere karşı giriştiği baskıyı, yanlış uygulamayı değiştirmeli ve resmi makamlar, görev teklif etmelidirler. Bu takdirde devletimizin desteğini ve tasvibini arkamıza alarak eyleme girişmek kabul olunmalıdır. Aksi halde MİT (?) memurlarının el altından yaptıkları teklifleri kabul etmek zararlıdır. Bunu herkese münasip şekilde anlatmalıdır.

Şimdi sizden özel bazı ricalarım olacaktır. Eşim Seval hanımı tanıyorsunuz. Gerek sizin ve gerek muhterem (...) hanımın arada bir telefonla aramanızı kendisine (okunamadı) ilgi ve destek vermenizi rica ederim. Güvenilir iyi bir de şoför temin etmeye çalışmanızı rica ederim.

Mahsus selamlar ederek sevgilerle gözlerinizden öperim. Cenabı Hakka emanet ederim.

Alparslan Türkeş (İmza)




KAYNAK: http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=122305
 

zeguj

New member
Evet haklısın ama bende arkadaşlarımızın görüşlerini almak istedim.Belki haberi olmayan arkadaşlarımız vardır.
 

hasavci

New member
Eee ne demişler ağız bu herkes birşeyler söylüyor ama hangisi doğru veya değil,işte buyurun buda Türkeş için söylenen hani doğru taraflarıda bir hayli fazla.

Ömer Gürcan : "MHP'yi CIA Kurdu"

1960lı yıllardan günümüze Türkiyenin derin dehlizlerinde tasarlanıp, sahnelenen oyunların arkasındaki güçler deşifre oluyor.

MHP ve Alparslan Türkeşin CIA ile ilişkisi, askeri müdahalelerde Amerikanın rolü, solcuların İslamiyet hakkındaki yanılgıları, İnönünün niçin paraya fotoğrafını bastırdığı, Ömer Gürcan'ın bütün generalleri öldürmeyi dahi nasıl düşünebildiğini ve Türkiyenin içinde bulunduğu kuşatılmışlığı nasıl aşacağı Gündem Ankarada konuşuldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin iki eski subayı, 68 kuşağı öğrenci hareketlerinin iki aktif ismi Sarp Kuray ve Ömer Gürcan, Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tanın hazırlayıp sunduğu Gündem Ankarada, derin devletin Türkiye tarihindeki izlerine yönelik ilginç tespitlerde bulundular.

19601980 yılları arasında yaşanan gençlik olaylarının arkasında kimler vardı?

Sarp Kuray:

Burjuva sınıfı kendi sorunlarını aşamadığı zaman, asker ve üniversite vurucu güç olarak öne çıkar. Bu gücün önemini gören Amerika ve Sovyetler Birliği, bu müdahaleleri kendi lehlerine yönlendirmeye çalışmışlardır. Sovyetler, Irak ve Suriye gibi ülkelerde bu gücü yönlendirerek Bass tipi rejimler oluşturmuşlardır. Türkiyede ise 12 Mart, 12 Eylül müdahaleleriyle Amerika kendi çıkarlarını gözeten düzenlemeler yapmıştır.

CIA, TÜRKEŞİ MBKYA YERLEŞTİRDİ

Dış güçler ordu ve öğrencileri nasıl yönlendiriyor?

Ömer Gürcan: Dış güçler yetiştirdikleri isimler aracılığıyla müdahaleler yapmışlardır. Bunlardan biri de Alparslan Türkeş..

Dönemin Ankara Amerikan Büyükelçisi Warren hazırladığı raporda şunları belirtiyor:

27 Mayıstan sonra kurulan Milli Birlik Komitesi (MBK) çok genç ve tecrübesiz, üstlendiği misyondan dolayı başı dönmüş bir gurup. Şu anki işlerimizden biri de MBKnın içinde kimlerin etkin olduğunu tespit etmektir. MBKnın içine en önemli üye olarak Türkeşi yerleştirdik (Foreign Relations 1958-60 s. 369-370)

ALPARSLAN TÜRKEŞ, CIA TARAFINDAN EĞİTİLİDİ

Ayrıca Yeniçağ Gazetesinin yazarlarından Serdar Kurunun yazdığı Top Secret Yazılar adlı kitapta Alparslan Türkeşin CIA ile ilişkisi hakkında şunları söylüyor:

1960ta ordu yönetime el koydu daha sonra Menderes tasfiye edilerek imha edildi.

Amerika mesajını vermişti: İtaat et ya da öl!. Darbenin ardından CIA ve Amerikayı şaşırtan gelişmeler meydana gelmişti.

Türk ordusunun, Venezüella ordusundan farklı olduğunu anlamışlardı. Darbeye zorlanan subay gurubu içerisinde kontrol altında tutamadıkları bir fraksiyon ortaya çıkmıştı. Ve bu beklenmeyen bir gelişme idi. İşler kontrolden çıkabilir ve işler ABDnin aleyhine dönebilirdi.

Sovyetler ise muhtemel gelişmeler için KGByi alarma geçirmişti. Kısaca herkes tetikte idi. Olay kısaca şuydu:

Darbe içinde provoke edilen subaylardan CHP yanlısı olanlar sola eğilimliydi. Bu belli şartlar altında kabul edilebilirdi. Muhtemel bir sola kayışı önlemek için Amerika, Albay Alparslan Türkeş ve arkadaşlarına güveniyordu.

Albay Türkeş, NATO bünyesinde eğitim görmüş, Amerikada psikolojik harekât kurslarına katılmış ve X Operasyonunu iyi bilen bir askerdi.

CIA tarafından çıkarılan psikolojik profilinde onun Turancı ve milliyetçi olduğu, Sovyetlere karşı operasyonlarda güvenilebileceği sıkı antikomünist kimliği, karizması ve teşkilatlanma yeteneği övülüyor ve güvenilir bir subay olduğu belirtiliyordu.

Albay Türkeş, Amerikada gördüğü eğitim sırasında Stay Behind operasyonu konusunda bilgilendirilmiş ve X örgütünden haberi olan bir askerdi. CIAnın çalışma yöntemlerini de iyi biliyordu. Çünkü tam da onları uygulama konusunda eğitim görmüştü.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİ CIA KURDU

Serdar Kuru, MHPnin CIA tarafından kuruluşunu ise şu şekilde anlatıyor:

Yeni bir yapılanma olan MHPnin başına geçecek Türkeş için aslında yapılacak çok bir şey de yoktu. Ondan istenen sadece vitrinde durmasıydı.

Kurulacak yeni oluşumun bütün ayrıntıları CIA tarafından hazırlanmıştı.

Hareketin çekirdek kadrosu ise özel olarak seçilmişti. İlk önce siyasi bir parti lazımdı. Bu sorun hali hazırda boşta duran bir partinin ele geçirilip, ismi değiştirilerek halledildi.

CIA, bu hareket için National Movement Party (Milliyetçi Hareket Partisi) adını uygun buldu. Türkeşin Führer gibi unvana sahip olması gerekiyordu. O da bulundu: Başbuğ.

Hareketin propagandası varoşlar ve kırsal kesime yapılacağından dolayı bu kesimdeki insanların kendilerini özdeşleştirecekleri bir sembol gerekiyordu. Bu sembol için Alman ve İtalyanlar putperest dönemlerden kalan sembollerini kullanmışlardı.

Yeni Milliyetçi Hareketin sembolü ise Türk mitolojisinde yer alan Bozkurttan seçildi ve buna uygun olan bir selamlama biçimi de sonradan uyduruldu.

(Tuncay Çelen-Ömer Gürcan, HESAPLAŞMA 68 Kuşağı ve Katledilişi adlı kitaptan Serdar Kurudan yapılan alıntı)

MÜDAHALELERİN ARKASINDA AMERİKA VAR

Amerika, Türkiyedeki dinamikleri nasıl yönlendirebiliyor?

Kuray: Amerika, kendi eliyle yetiştirdiği kadrolar ve kurduğu kontrgerilla benzeri oluşumlarla Türkiyede gerçekleşen askeri müdahaleleri yönlendirmiştir. 12 Mart, 12 Eylül ve bugün de tartıştığımız müdahalelerin arkasında Amerika olmuştur. Amerika kabuğu sadece orduya değil sistemin bütün kurumlarına yerleşmiştir. Bundan kurtulmak istiyorsak buralar nasıl yerleştiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor.

CIA, MİT ELEMANLARINA PARA VERDİ

Gürcan: 27 Mayıs sonrası Yassıada duruşmalarında açılan dosyalarda MİT elemanlarına paraların CIA tarafından ödendiği ortaya çıkıyor.

Bu duruma Menderes bile şaşırıyor. 1964 yılında İsmet İnönü, Kıbrısa harekât kararı aldıktan 5 dakika sonra Amerikadan gelen telefonda, böyle bir şey yapamazsın deniliyor.

Arkasından İnönü yanında bulunanlara,

Biz bunları 27 Mayısta kolay temizledik. Ama bundan sonra bunları atmamız çok zor. Biz soktuk artık çıkartamıyoruz

diyor. Daha sonra Ecevit ve Turgut Özala suikastlar düzenleniyor, ama bunların üzerine gidilemiyor. Herkesin bilip de söyleyemediği ne? Bunların hepsinde dışarıdan müdahaleler olduğu net bir şekilde görülmekte.

AMERİKA, SİSTEMİN HER ALANINA YERLEŞTİ

Amerikan kabuğu ne zaman sistemin içine yerleştirildi?

Kuray: Türkiye, Amerika ile birlikte harekât etmeye karar verdiği 1946dan bu yana Amerika kendi çıkarlarını gözetecek kadroları Türkiyedeki sistemin her alanında yerleştirdi.

İNÖNÜ: DEVLETİ HERKESE GÖSTERMEK İÇİN RESMİMİ PARAYA BASTIM

İsmet Paşa, neden paranın üstüne resmini koydu?

Kuray: Babam Ankara Valisi Enver Kuray, İsmet İnönüye yakın bir bürokrattı. Babama bu para meselesini sorduğumda İsmet İnönünün paralara fotoğrafını basmasının gerekçesini Ben orman bekçisine kadar bir devleti gösterme zoru içindeydim. Çünkü cumhuriyet gençti ve elden gidebilirdi şeklinde açıkladığını söylemişti.

İNÖNÜ KUKLAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Siz bu gerekçeyi inandırıcı buldunuz mu?

Kuray: Türkiyede 1930dan sonra hiçbir şeyi inandırıcı bulmuyorum. O tarihten sonra gerçekleşenler bir burjuva masalı ve kör dövüşüdür. İsmet İnönü vb. tarihsel kahramanlar, zaman zaman göreve çağrılarak birer kuklaya dönüştürülmüştür. Kuklaların değil, kuklacıların peşindeyiz.

TÜRKİYE TARİHİNDE İLK DEFA ASILARAK İDAM EDİLEN DARBECİLER KİM?

Türkiyede darbe ve müdahaleleri gerçekleştiren kuklacılar kimlerdir?

Kuray: Bunlar geri planda Amerikan emperyalizmi, önde onların ülkedeki ortakları olan egemen sınıftır. Bu oluşumlara karşı ordunun içinde tepkiler de olmuştur. Antiemperyalist Talat Aydemir ve Fethi Gürcan bunların öncülerindendir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde asılarak idam edilen tek darbeci subaylar da bu isimlerdir.

Demokrat Partiyi Amerika mı getirmişti?

Kuray: Demokrat Partiyi Amerika getirdi ve yine ABD götürdü.

SARP KURAY, ÇATLI İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

1984 yılında Avrupada bulunduğu zaman Abdullah Çatlı ilk sizi mi aradı?

Kuray: Hüseyin Karahan adlı arkadaşımız Abdullah Çatlı ile birlikte Fransada Senta Cezaevinde yattı. Orda bir takım evraklar ele geçirmiş. Amerikalıların Papa suikastını Bulgarlar üzerine atılmasını Abdullah Çatlıya empoze ettiklerini eşi aracılığıyla bana iletiyor. Çatlı ile görüştü diyenler ya ağızlarını kaparlar ya da belge koyarlar ortaya! Abdullah Çatlıyı tanımam bilmem!

AMERİKAN KABUĞU KIRILMADIKÇA, PROVOKASYONLAR DA BİTMEYECEK!

Kürt-Türk kutuplaşmasından Amerikan Kabuğunun etkisi var mı?

Kuray: Bugün sağduyulu Kürt arkadaşlar,

Tekrar birlikte çözüm arayalım ve Mustafa Kemal Paşanın 1919da, 1923te Eskişehir ve İzmit konuşmalarını referans alalım

diyorlar. Bu makul öneriler, dış dinamiklere dayalı güçler tarafından manipüle edilerek akim bırakılmaya çalışılıyor. Biz ise iç dinamiklere dayanmış güçlerden yanayız. Eşit ve özgür yurttaşlık temelinde birlikte çözebiliriz diyoruz. Bu ülkede Amerikan kabuğu kırılmadıkça, provokasyonlar da, gerginlikler de bitmeyecek.

9 Mart için ittifak yaptığınız paşalar sizleri sattı mı?

Kuray: 1960 yılına kadar Türk ordusu devrimci idi. Fakat bu tarihten sonra NATO damarı üzerine oturdu. Kendi evlatlarını kurban vermeye başladı. 9 Martta bize sokaklara bomba atın diyenler 12 Martta taltif edilirken bizler askerlerden falaka yedik, işkence gördük. Bizans ordusunda böyle bir kalleşlik yok. 78 kuşağı, biz 68lilerden daha büyük işkenceler görmüşlerdir. Hapishanelerde kendi dışkıları yedirilerek çirkin işkencelere maruz kalmışlardır. İnsan haklarını kaçırdık diyenler, önce öz eleştirilerini yapmalı, 12 Mart ve 12 Eylül faşist darbelerinin hesabını vermelidirler.

BÜTÜN GENERALLERİ TOPTAN YOK ETMEYİ DAHİ DÜŞÜNDÜK

Hiç kullanıldığınız hissine kapıldınız mı?

Gürcan: İttifak içinde olduğumuz paşalara tamamıyla teslim olmamıştık. Onların geçmişte olduğu gibi yine Amerika ile anlaşacaklarından endişe ediyorduk. Teğmen tankçı arkadaşların Amerikan Büyükelçisini kuşatmasını, gerekirse generalleri toptan yok etmeyi dahi düşünmüştük. Bizler emir erleri olmayı reddettik. Onlara itaat etseydik ben bugün TRT Genel Müdürü, Sarp Ağabey ise Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olurdu.

İSLAMİYET BİZİM SAVUNDUĞUMUZ İLKELERİ SAVUNUYORMUŞ

Kendilerini solcu ve devrimci olarak nitelendiren çevrelerin dine yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?

Kuray: Biz dinin bir sosyolojik bir olgu olduğunu, Müslümanlığın çıkışındaki bütün devrimci dinamikleri göremedik.

Müslümanlık, devrimci bir dindir. İlkel komünal toplumun bütün güzelliklerini taşıyan bir dindir. Bir ganimetin paylaşımında bile inanılmaz ilkeler vardır. Bizim din konusunda fazla bilgili olmamamız, direk bir inkârcılığı getirmiş, sonuçta halkla aramıza büyük bir uçurum oluşmasına sebep olmuştur.

Devrimcilerin dine karşı görünmesi bize zarar verdi. İslamiyet bizim savunduğumuz ilkeleri savunuyormuş. Şabloncu yaklaşımların kurbanı olduk. Türkiye devrim hareketi tarih bilincine tam kavuşamadan, kendi ülkesinin şartlarını bilemeden Maoculuktur vb. düşünceleri soktular.

O günden bu yana Türkiye 40 senedir şablonlarla uğraşıyor. Başka ülkelerin kendi şartlarında oluşturdukları şablonları, olduğu gibi Türkiyeye oturtmaya çalıştılar. Bu şabloncu zihniyetlerden sıyrılıp insanlar kendi tarihiyle kucaklaştıkları anda yaptıkları yanlışları anlayabiliyorlar..

NE MAOCU, NE DE LENİNCİ, BEN DEVRİMCİYİM!

Kendinizi nasıl tarif ediyorsunuz?

Kuray: Ne Maocu, ne de Leninci, ben devrimciyim! Türkiye bugün büyük bir kuşatma altında. Ortak noktalarımızı arttırarak tekrardan 1. Meclis havasına girmemiz lazım. Bilinmelidir ki Mustafa Kemal, Erzuruma gittiği zaman Kürtlerle kongre yapmıştır. Sivasa indiği zaman mandacılığı reddetmiştir. Atatürk, bütün zenginlikleri kucaklamıştır.

TÜRKİYE KÜRTLERİ ERBİLE DEĞİL, ANKARAYA BAKARLAR

PKK, bahsettiğiniz Amerikan Kabuğunun neresinde?

Kuray: İçeride taban bulamazsanız, dış güçler tarafından kullanılmaya müsait hale gelirsiniz. Kuzey Iraktaki gelişmeler.. Amerikanın yaptığı devletler, devlet değildir. Türkiye Kürtlerinin birlikte çözümden yana olduklarını görüyoruz. Türkiye Kürtleri, Erbile değil, Ankaraya bakarlar.

Ergenekon operasyonundan sonuç alınabilecek mi?

Gürcan: Madanoğlu davasında ne olmuştur? Darbe işlerine karışmadıkları belli olduktan sonra beraat etmişlerdir. Ergenekon davasında adı geçen üst yetkililer de benzer şekilde beraat edeceklerdir. Türkiyede her zaman sadece işin tetikçiliğini yapandan hesap sorulmuştur.

TÜRKİYEYİ KİMSE KISIR KAVGALARA MAHKÛM EDEMEZ!

Türkiyede yaşanan gerginlikleri nasıl yorumluyorsunuz?

Kuray: Türkiyede yukarıdan aşağıya dayatılan iki ideolojik kalıp var. Bir tarafta içi kof antiemperyalist bir söylem, diğer tarafta ise Avrupaya bağımlı kalarak bu sorunu çözmek isteyen II. Cumhuriyetçiler dediğimiz gurup& Bu iki zihniyet te iç dinamikleri reddeden, dışa bağımlı eğilimlerdir. Bunların arasında sıkışmış, kalmış bir hesaplaşma Türkiyenin önünü açamaz. Türkiyeyi çürümüş devlet sınıfı ile Avrupacı kesim arasındaki kısır kavgaya kimse mahkûm edemez!

SARP KURAY, DOĞU PERİNÇEKİ UYARIYOR

Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk vatansever mi?

Kuray: İlhan Ağabey ve Doğunun vatanseverlikleri tartışmaya açmam. Ama Doğu Perinçekin yüzüne, Türkiyede denenmiş metotlarla tekrar çözüm aramamak gerekir dedim. Bu işin emekli paşalarla olacak bir yolu yok.

Daha önce askerlerle 9 Martta yaptığımız ittifaka ihanet etmedik. Bizi İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığındaki falakacılara teslim etmelerine rağmen yine de aleyhlerine beyanat vermedik. Peki, bu beyefendiler ne yaptı? 9 Martı 12 Marta çevirerek bize en büyük ihaneti yaptılar.

Öğrenci olaylarının arkasında kimler var?

Gürcan: Gençlik bir olduğunda, ortak sorunlarını görüp, çözümden yana bir inisiyatif kullanmasından ürken egemenler, bunları başörtüsü, sağ-sol ve Kürt-Türk olarak kamplara ayırıp çatıştırıyor. Böylece gençliğe suni bir gündem yaratarak gerçek sorunları görmesini engelliyor.

POLİS MÜDÜRÜ SOYACAĞIMIZ YERLERİN ADRESİNİ VERDİ

Geçmişte para sıkıntısı çektiğiniz dönemde ilginç bir olay yaşamıştınız?

Kuray: Paramız yok dedik. Bana bir tane kesik kart verdiler. Kartta ismi yazılı polis müdürünün evine gittiğimizde, müdür bize soyulacak yerlerin adresini verdi. Biz de soyduk.

DENİZ GEZMİŞİ TARIM BAKANININ ARABASIYLA KAÇIRDIK

Kendi tecrübelerinizden hareketle gençlere ne söylemek istersiniz?

Kuray: Zamanımızdaki gençliği hedefe yönelmiş yıldırımları paratoner gibi toprak yaptılar. Sistemli cinayetler ile gençlik silahlanmaya yönlendirildi. Hiç kimse oturup stratejik bir karar sonucunda silahlanmaya karar vermedi. Gençler, meşru müdafaa için silahlandı.

Türkiye giderek zayıflıyor. Halk bitme noktasına geliyor. Her gün dükkânlar kapanıyor. İnanılmaz bir ekonomik kriz kapıya dayanmış vaziyette.

Burada Cambaza bak oyununa gelmemek lazım.

Bizi geçmişte nasıl kullandıklarını anlatayım. Yükseliş Kolejine bizim guruptan birileri bomba attı.

Bu bomba Muhsin Baturun Genel Kurmayda yapacağı bir konuşmaya zemin hazırlaması için patlatılmıştı. Türkiyedeki devrimci gençlik bu tarz oltalara geçmişte çokça takılmıştı.

Başka bir örnek ise Deniz Gezmişin firarda olduğu günlerde kendisinin farklı yerlere naklini istediğimiz zaman bize Tarım Bakanı Turan Şahinin arabasını veriyorlar.

Peki, bu imkânları neden bize sağlıyorlar?

Çünkü ortalığı karıştırmamızı istiyorlar. Böylece onlara yapacakları darbenin altyapısını oluşturacaktık. Darbelerin olgunlaşmasına ve ülkenin ana problemlerinin örtülmesine araç olmamaları için gençlere legal oluşumlar içinde yer alarak oyuna gelmeyin diyorum.


Alıntıdır : http://imwar.com/thread.php?threadid=930
 

AKTAS1906

New member
Saçma Bunu Yazanlar Ya Pkk Lı Ya Akp Li Yada Koministlerdir Buyazıyı Buraya Getirenlerde Sempatizanlarıdır
 

zeguj

New member
Yapmayın arkadaşlar biz kimsenin taraftarlığını yapmıyoruz.Sadece görsel ve yazılı basında yer alan yazıları aktarmak istedik.Evet herkesin bir siyasi görüşü var ama bunun başkalrını aşağılayarak veya kötüleyerek ifade edilmesi taraftarı değilim.Kendi görüşümüde yukarıda belirttim zaten.Alıntı yapılan yazının üstünde de görüşüm doğrultusunda hiçbir değişiklik yapmadım.
 

1.Tim

New member
Ömrümde okuduğum en salak haber bu olsa gerek.
Arkadaşlar MİT bu ülkenin bağrından kopan insanlardan oluşmuyormu,
Ee diyelimki Bahçeli Mit mensubu ne olmuş yani.
Görende diycek MİT Terör örgütü.
Bu kadar saçmalık olmaz ya.
akpli yanardönerler chpden sonra mhpyede saldırıyoda salakca bi saldırı.
 

ersintr

New member
kardeş bu ülkeyi türk milliyetçileri sizin ağır abi dediğin ülkücüler ayakta tutuyor ... içlerinde 2-3 tane şerefsiz var diye ülkücülere laf söyliyemezsiniz mhp cıa kursa başındaki mit olsa nolur ülkücüler devlet bahçelinin cıa nin sözüne bakarmı ülkücü toprağını satarmı eksik düşünüyosunuz
 

arap_ninja

New member
mhp yi cıa oluşturmuşsa ve devlet bahçeli cıa ya hakim olup başına geçmiş mit mensubuysa Devlet Bahçeli kahraman biridir ....
 

MaLum-kişi

Hbeşer-i KamilH
MIT JITEM ASAla KGT kgb bunlar karsık ısler
 

emertcan

New member
Eee ne demişler ağız bu herkes birşeyler söylüyor ama hangisi doğru veya değil,işte buyurun buda Türkeş için söylenen hani doğru taraflarıda bir hayli fazla.

Ömer Gürcan : "MHP'yi CIA Kurdu"

1960lı yıllardan günümüze Türkiyenin derin dehlizlerinde tasarlanıp, sahnelenen oyunların arkasındaki güçler deşifre oluyor.

MHP ve Alparslan Türkeşin CIA ile ilişkisi, askeri müdahalelerde Amerikanın rolü, solcuların İslamiyet hakkındaki yanılgıları, İnönünün niçin paraya fotoğrafını bastırdığı, Ömer Gürcan'ın bütün generalleri öldürmeyi dahi nasıl düşünebildiğini ve Türkiyenin içinde bulunduğu kuşatılmışlığı nasıl aşacağı Gündem Ankarada konuşuldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin iki eski subayı, 68 kuşağı öğrenci hareketlerinin iki aktif ismi Sarp Kuray ve Ömer Gürcan, Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tanın hazırlayıp sunduğu Gündem Ankarada, derin devletin Türkiye tarihindeki izlerine yönelik ilginç tespitlerde bulundular.

19601980 yılları arasında yaşanan gençlik olaylarının arkasında kimler vardı?

Sarp Kuray:

Burjuva sınıfı kendi sorunlarını aşamadığı zaman, asker ve üniversite vurucu güç olarak öne çıkar. Bu gücün önemini gören Amerika ve Sovyetler Birliği, bu müdahaleleri kendi lehlerine yönlendirmeye çalışmışlardır. Sovyetler, Irak ve Suriye gibi ülkelerde bu gücü yönlendirerek Bass tipi rejimler oluşturmuşlardır. Türkiyede ise 12 Mart, 12 Eylül müdahaleleriyle Amerika kendi çıkarlarını gözeten düzenlemeler yapmıştır.

CIA, TÜRKEŞİ MBKYA YERLEŞTİRDİ

Dış güçler ordu ve öğrencileri nasıl yönlendiriyor?

Ömer Gürcan: Dış güçler yetiştirdikleri isimler aracılığıyla müdahaleler yapmışlardır. Bunlardan biri de Alparslan Türkeş..

Dönemin Ankara Amerikan Büyükelçisi Warren hazırladığı raporda şunları belirtiyor:

27 Mayıstan sonra kurulan Milli Birlik Komitesi (MBK) çok genç ve tecrübesiz, üstlendiği misyondan dolayı başı dönmüş bir gurup. Şu anki işlerimizden biri de MBKnın içinde kimlerin etkin olduğunu tespit etmektir. MBKnın içine en önemli üye olarak Türkeşi yerleştirdik (Foreign Relations 1958-60 s. 369-370)

ALPARSLAN TÜRKEŞ, CIA TARAFINDAN EĞİTİLİDİ

Ayrıca Yeniçağ Gazetesinin yazarlarından Serdar Kurunun yazdığı Top Secret Yazılar adlı kitapta Alparslan Türkeşin CIA ile ilişkisi hakkında şunları söylüyor:

1960ta ordu yönetime el koydu daha sonra Menderes tasfiye edilerek imha edildi.

Amerika mesajını vermişti: İtaat et ya da öl!. Darbenin ardından CIA ve Amerikayı şaşırtan gelişmeler meydana gelmişti.

Türk ordusunun, Venezüella ordusundan farklı olduğunu anlamışlardı. Darbeye zorlanan subay gurubu içerisinde kontrol altında tutamadıkları bir fraksiyon ortaya çıkmıştı. Ve bu beklenmeyen bir gelişme idi. İşler kontrolden çıkabilir ve işler ABDnin aleyhine dönebilirdi.

Sovyetler ise muhtemel gelişmeler için KGByi alarma geçirmişti. Kısaca herkes tetikte idi. Olay kısaca şuydu:

Darbe içinde provoke edilen subaylardan CHP yanlısı olanlar sola eğilimliydi. Bu belli şartlar altında kabul edilebilirdi. Muhtemel bir sola kayışı önlemek için Amerika, Albay Alparslan Türkeş ve arkadaşlarına güveniyordu.

Albay Türkeş, NATO bünyesinde eğitim görmüş, Amerikada psikolojik harekât kurslarına katılmış ve X Operasyonunu iyi bilen bir askerdi.

CIA tarafından çıkarılan psikolojik profilinde onun Turancı ve milliyetçi olduğu, Sovyetlere karşı operasyonlarda güvenilebileceği sıkı antikomünist kimliği, karizması ve teşkilatlanma yeteneği övülüyor ve güvenilir bir subay olduğu belirtiliyordu.

Albay Türkeş, Amerikada gördüğü eğitim sırasında Stay Behind operasyonu konusunda bilgilendirilmiş ve X örgütünden haberi olan bir askerdi. CIAnın çalışma yöntemlerini de iyi biliyordu. Çünkü tam da onları uygulama konusunda eğitim görmüştü.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİ CIA KURDU

Serdar Kuru, MHPnin CIA tarafından kuruluşunu ise şu şekilde anlatıyor:

Yeni bir yapılanma olan MHPnin başına geçecek Türkeş için aslında yapılacak çok bir şey de yoktu. Ondan istenen sadece vitrinde durmasıydı.

Kurulacak yeni oluşumun bütün ayrıntıları CIA tarafından hazırlanmıştı.

Hareketin çekirdek kadrosu ise özel olarak seçilmişti. İlk önce siyasi bir parti lazımdı. Bu sorun hali hazırda boşta duran bir partinin ele geçirilip, ismi değiştirilerek halledildi.

CIA, bu hareket için National Movement Party (Milliyetçi Hareket Partisi) adını uygun buldu. Türkeşin Führer gibi unvana sahip olması gerekiyordu. O da bulundu: Başbuğ.

Hareketin propagandası varoşlar ve kırsal kesime yapılacağından dolayı bu kesimdeki insanların kendilerini özdeşleştirecekleri bir sembol gerekiyordu. Bu sembol için Alman ve İtalyanlar putperest dönemlerden kalan sembollerini kullanmışlardı.

Yeni Milliyetçi Hareketin sembolü ise Türk mitolojisinde yer alan Bozkurttan seçildi ve buna uygun olan bir selamlama biçimi de sonradan uyduruldu.

(Tuncay Çelen-Ömer Gürcan, HESAPLAŞMA 68 Kuşağı ve Katledilişi adlı kitaptan Serdar Kurudan yapılan alıntı)

MÜDAHALELERİN ARKASINDA AMERİKA VAR

Amerika, Türkiyedeki dinamikleri nasıl yönlendirebiliyor?

Kuray: Amerika, kendi eliyle yetiştirdiği kadrolar ve kurduğu kontrgerilla benzeri oluşumlarla Türkiyede gerçekleşen askeri müdahaleleri yönlendirmiştir. 12 Mart, 12 Eylül ve bugün de tartıştığımız müdahalelerin arkasında Amerika olmuştur. Amerika kabuğu sadece orduya değil sistemin bütün kurumlarına yerleşmiştir. Bundan kurtulmak istiyorsak buralar nasıl yerleştiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor.

CIA, MİT ELEMANLARINA PARA VERDİ

Gürcan: 27 Mayıs sonrası Yassıada duruşmalarında açılan dosyalarda MİT elemanlarına paraların CIA tarafından ödendiği ortaya çıkıyor.

Bu duruma Menderes bile şaşırıyor. 1964 yılında İsmet İnönü, Kıbrısa harekât kararı aldıktan 5 dakika sonra Amerikadan gelen telefonda, böyle bir şey yapamazsın deniliyor.

Arkasından İnönü yanında bulunanlara,

Biz bunları 27 Mayısta kolay temizledik. Ama bundan sonra bunları atmamız çok zor. Biz soktuk artık çıkartamıyoruz

diyor. Daha sonra Ecevit ve Turgut Özala suikastlar düzenleniyor, ama bunların üzerine gidilemiyor. Herkesin bilip de söyleyemediği ne? Bunların hepsinde dışarıdan müdahaleler olduğu net bir şekilde görülmekte.

AMERİKA, SİSTEMİN HER ALANINA YERLEŞTİ

Amerikan kabuğu ne zaman sistemin içine yerleştirildi?

Kuray: Türkiye, Amerika ile birlikte harekât etmeye karar verdiği 1946dan bu yana Amerika kendi çıkarlarını gözetecek kadroları Türkiyedeki sistemin her alanında yerleştirdi.

İNÖNÜ: DEVLETİ HERKESE GÖSTERMEK İÇİN RESMİMİ PARAYA BASTIM

İsmet Paşa, neden paranın üstüne resmini koydu?

Kuray: Babam Ankara Valisi Enver Kuray, İsmet İnönüye yakın bir bürokrattı. Babama bu para meselesini sorduğumda İsmet İnönünün paralara fotoğrafını basmasının gerekçesini Ben orman bekçisine kadar bir devleti gösterme zoru içindeydim. Çünkü cumhuriyet gençti ve elden gidebilirdi şeklinde açıkladığını söylemişti.

İNÖNÜ KUKLAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Siz bu gerekçeyi inandırıcı buldunuz mu?

Kuray: Türkiyede 1930dan sonra hiçbir şeyi inandırıcı bulmuyorum. O tarihten sonra gerçekleşenler bir burjuva masalı ve kör dövüşüdür. İsmet İnönü vb. tarihsel kahramanlar, zaman zaman göreve çağrılarak birer kuklaya dönüştürülmüştür. Kuklaların değil, kuklacıların peşindeyiz.

TÜRKİYE TARİHİNDE İLK DEFA ASILARAK İDAM EDİLEN DARBECİLER KİM?

Türkiyede darbe ve müdahaleleri gerçekleştiren kuklacılar kimlerdir?

Kuray: Bunlar geri planda Amerikan emperyalizmi, önde onların ülkedeki ortakları olan egemen sınıftır. Bu oluşumlara karşı ordunun içinde tepkiler de olmuştur. Antiemperyalist Talat Aydemir ve Fethi Gürcan bunların öncülerindendir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde asılarak idam edilen tek darbeci subaylar da bu isimlerdir.

Demokrat Partiyi Amerika mı getirmişti?

Kuray: Demokrat Partiyi Amerika getirdi ve yine ABD götürdü.

SARP KURAY, ÇATLI İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

1984 yılında Avrupada bulunduğu zaman Abdullah Çatlı ilk sizi mi aradı?

Kuray: Hüseyin Karahan adlı arkadaşımız Abdullah Çatlı ile birlikte Fransada Senta Cezaevinde yattı. Orda bir takım evraklar ele geçirmiş. Amerikalıların Papa suikastını Bulgarlar üzerine atılmasını Abdullah Çatlıya empoze ettiklerini eşi aracılığıyla bana iletiyor. Çatlı ile görüştü diyenler ya ağızlarını kaparlar ya da belge koyarlar ortaya! Abdullah Çatlıyı tanımam bilmem!

AMERİKAN KABUĞU KIRILMADIKÇA, PROVOKASYONLAR DA BİTMEYECEK!

Kürt-Türk kutuplaşmasından Amerikan Kabuğunun etkisi var mı?

Kuray: Bugün sağduyulu Kürt arkadaşlar,

Tekrar birlikte çözüm arayalım ve Mustafa Kemal Paşanın 1919da, 1923te Eskişehir ve İzmit konuşmalarını referans alalım

diyorlar. Bu makul öneriler, dış dinamiklere dayalı güçler tarafından manipüle edilerek akim bırakılmaya çalışılıyor. Biz ise iç dinamiklere dayanmış güçlerden yanayız. Eşit ve özgür yurttaşlık temelinde birlikte çözebiliriz diyoruz. Bu ülkede Amerikan kabuğu kırılmadıkça, provokasyonlar da, gerginlikler de bitmeyecek.

9 Mart için ittifak yaptığınız paşalar sizleri sattı mı?

Kuray: 1960 yılına kadar Türk ordusu devrimci idi. Fakat bu tarihten sonra NATO damarı üzerine oturdu. Kendi evlatlarını kurban vermeye başladı. 9 Martta bize sokaklara bomba atın diyenler 12 Martta taltif edilirken bizler askerlerden falaka yedik, işkence gördük. Bizans ordusunda böyle bir kalleşlik yok. 78 kuşağı, biz 68lilerden daha büyük işkenceler görmüşlerdir. Hapishanelerde kendi dışkıları yedirilerek çirkin işkencelere maruz kalmışlardır. İnsan haklarını kaçırdık diyenler, önce öz eleştirilerini yapmalı, 12 Mart ve 12 Eylül faşist darbelerinin hesabını vermelidirler.

BÜTÜN GENERALLERİ TOPTAN YOK ETMEYİ DAHİ DÜŞÜNDÜK

Hiç kullanıldığınız hissine kapıldınız mı?

Gürcan: İttifak içinde olduğumuz paşalara tamamıyla teslim olmamıştık. Onların geçmişte olduğu gibi yine Amerika ile anlaşacaklarından endişe ediyorduk. Teğmen tankçı arkadaşların Amerikan Büyükelçisini kuşatmasını, gerekirse generalleri toptan yok etmeyi dahi düşünmüştük. Bizler emir erleri olmayı reddettik. Onlara itaat etseydik ben bugün TRT Genel Müdürü, Sarp Ağabey ise Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olurdu.

İSLAMİYET BİZİM SAVUNDUĞUMUZ İLKELERİ SAVUNUYORMUŞ

Kendilerini solcu ve devrimci olarak nitelendiren çevrelerin dine yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?

Kuray: Biz dinin bir sosyolojik bir olgu olduğunu, Müslümanlığın çıkışındaki bütün devrimci dinamikleri göremedik.

Müslümanlık, devrimci bir dindir. İlkel komünal toplumun bütün güzelliklerini taşıyan bir dindir. Bir ganimetin paylaşımında bile inanılmaz ilkeler vardır. Bizim din konusunda fazla bilgili olmamamız, direk bir inkârcılığı getirmiş, sonuçta halkla aramıza büyük bir uçurum oluşmasına sebep olmuştur.

Devrimcilerin dine karşı görünmesi bize zarar verdi. İslamiyet bizim savunduğumuz ilkeleri savunuyormuş. Şabloncu yaklaşımların kurbanı olduk. Türkiye devrim hareketi tarih bilincine tam kavuşamadan, kendi ülkesinin şartlarını bilemeden Maoculuktur vb. düşünceleri soktular.

O günden bu yana Türkiye 40 senedir şablonlarla uğraşıyor. Başka ülkelerin kendi şartlarında oluşturdukları şablonları, olduğu gibi Türkiyeye oturtmaya çalıştılar. Bu şabloncu zihniyetlerden sıyrılıp insanlar kendi tarihiyle kucaklaştıkları anda yaptıkları yanlışları anlayabiliyorlar..

NE MAOCU, NE DE LENİNCİ, BEN DEVRİMCİYİM!

Kendinizi nasıl tarif ediyorsunuz?

Kuray: Ne Maocu, ne de Leninci, ben devrimciyim! Türkiye bugün büyük bir kuşatma altında. Ortak noktalarımızı arttırarak tekrardan 1. Meclis havasına girmemiz lazım. Bilinmelidir ki Mustafa Kemal, Erzuruma gittiği zaman Kürtlerle kongre yapmıştır. Sivasa indiği zaman mandacılığı reddetmiştir. Atatürk, bütün zenginlikleri kucaklamıştır.

TÜRKİYE KÜRTLERİ ERBİLE DEĞİL, ANKARAYA BAKARLAR

PKK, bahsettiğiniz Amerikan Kabuğunun neresinde?

Kuray: İçeride taban bulamazsanız, dış güçler tarafından kullanılmaya müsait hale gelirsiniz. Kuzey Iraktaki gelişmeler.. Amerikanın yaptığı devletler, devlet değildir. Türkiye Kürtlerinin birlikte çözümden yana olduklarını görüyoruz. Türkiye Kürtleri, Erbile değil, Ankaraya bakarlar.

Ergenekon operasyonundan sonuç alınabilecek mi?

Gürcan: Madanoğlu davasında ne olmuştur? Darbe işlerine karışmadıkları belli olduktan sonra beraat etmişlerdir. Ergenekon davasında adı geçen üst yetkililer de benzer şekilde beraat edeceklerdir. Türkiyede her zaman sadece işin tetikçiliğini yapandan hesap sorulmuştur.

TÜRKİYEYİ KİMSE KISIR KAVGALARA MAHKÛM EDEMEZ!

Türkiyede yaşanan gerginlikleri nasıl yorumluyorsunuz?

Kuray: Türkiyede yukarıdan aşağıya dayatılan iki ideolojik kalıp var. Bir tarafta içi kof antiemperyalist bir söylem, diğer tarafta ise Avrupaya bağımlı kalarak bu sorunu çözmek isteyen II. Cumhuriyetçiler dediğimiz gurup& Bu iki zihniyet te iç dinamikleri reddeden, dışa bağımlı eğilimlerdir. Bunların arasında sıkışmış, kalmış bir hesaplaşma Türkiyenin önünü açamaz. Türkiyeyi çürümüş devlet sınıfı ile Avrupacı kesim arasındaki kısır kavgaya kimse mahkûm edemez!

SARP KURAY, DOĞU PERİNÇEKİ UYARIYOR

Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk vatansever mi?

Kuray: İlhan Ağabey ve Doğunun vatanseverlikleri tartışmaya açmam. Ama Doğu Perinçekin yüzüne, Türkiyede denenmiş metotlarla tekrar çözüm aramamak gerekir dedim. Bu işin emekli paşalarla olacak bir yolu yok.

Daha önce askerlerle 9 Martta yaptığımız ittifaka ihanet etmedik. Bizi İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığındaki falakacılara teslim etmelerine rağmen yine de aleyhlerine beyanat vermedik. Peki, bu beyefendiler ne yaptı? 9 Martı 12 Marta çevirerek bize en büyük ihaneti yaptılar.

Öğrenci olaylarının arkasında kimler var?

Gürcan: Gençlik bir olduğunda, ortak sorunlarını görüp, çözümden yana bir inisiyatif kullanmasından ürken egemenler, bunları başörtüsü, sağ-sol ve Kürt-Türk olarak kamplara ayırıp çatıştırıyor. Böylece gençliğe suni bir gündem yaratarak gerçek sorunları görmesini engelliyor.

POLİS MÜDÜRÜ SOYACAĞIMIZ YERLERİN ADRESİNİ VERDİ

Geçmişte para sıkıntısı çektiğiniz dönemde ilginç bir olay yaşamıştınız?

Kuray: Paramız yok dedik. Bana bir tane kesik kart verdiler. Kartta ismi yazılı polis müdürünün evine gittiğimizde, müdür bize soyulacak yerlerin adresini verdi. Biz de soyduk.

DENİZ GEZMİŞİ TARIM BAKANININ ARABASIYLA KAÇIRDIK

Kendi tecrübelerinizden hareketle gençlere ne söylemek istersiniz?

Kuray: Zamanımızdaki gençliği hedefe yönelmiş yıldırımları paratoner gibi toprak yaptılar. Sistemli cinayetler ile gençlik silahlanmaya yönlendirildi. Hiç kimse oturup stratejik bir karar sonucunda silahlanmaya karar vermedi. Gençler, meşru müdafaa için silahlandı.

Türkiye giderek zayıflıyor. Halk bitme noktasına geliyor. Her gün dükkânlar kapanıyor. İnanılmaz bir ekonomik kriz kapıya dayanmış vaziyette.

Burada Cambaza bak oyununa gelmemek lazım.

Bizi geçmişte nasıl kullandıklarını anlatayım. Yükseliş Kolejine bizim guruptan birileri bomba attı.

Bu bomba Muhsin Baturun Genel Kurmayda yapacağı bir konuşmaya zemin hazırlaması için patlatılmıştı. Türkiyedeki devrimci gençlik bu tarz oltalara geçmişte çokça takılmıştı.

Başka bir örnek ise Deniz Gezmişin firarda olduğu günlerde kendisinin farklı yerlere naklini istediğimiz zaman bize Tarım Bakanı Turan Şahinin arabasını veriyorlar.

Peki, bu imkânları neden bize sağlıyorlar?

Çünkü ortalığı karıştırmamızı istiyorlar. Böylece onlara yapacakları darbenin altyapısını oluşturacaktık. Darbelerin olgunlaşmasına ve ülkenin ana problemlerinin örtülmesine araç olmamaları için gençlere legal oluşumlar içinde yer alarak oyuna gelmeyin diyorum.


Alıntıdır : http://imwar.com/thread.php?threadid=930
bu kadarda olmaz artık yuh yani.İlla karalayacaksınız.(!)
 

sonforum

New member
Haber doğru olsa bu sadece bahçeliyi bağlar. Zaten kendisinide pek sevmem. Fakat kimse bu ülke için canını seve seve veren, sabah evden çıkarken anası babasıyla helalleşip akşama belki eve dönemem deyip, küfre karşı göğsünü siper etmiş, bir döneme damga vurmuş Ülkücülere sataşmasın...
 

rafık

New member
İki kelimeyi bir araya getiremeyenler tayfasıdır zaten Mhp kim nerden gelmişse gelmiş :) ama doğru olma ihtimalı şimdi yüzde kaçlarda ?
 

manashan

New member
her söylenene inanacak olursak ayvayı yedik demektir...

Bunların hepsi boş lafff.

Bu ülkede bir tek gerçek lider var o da Devlet Bahçeli'dir. Ama millete kendisini anlatamıyor.

Bahçeli, Baykalın 10 da biri kadar girişken olsa şu an MHP tek başına iktidar olurdu.
 

Bakisar

New member
adında milliyetçilik olması farketmez

Sıradan düzen partisi,chp nin bastonu,1000 tane oyum olsa birini alamaz sapına kadar milliyetçiyim ama mhp li değil
 

HTML

Üst