Şu dangalaklığa son verelim

SAGDUYU

New member
O kadar yazıldı çizildi, hâlâ "ben cumhuriyetçiyim onlar demokrat" şeklinde konuşanlar var...

İkisini "mutually exclusive" sanıyorlar, biri olursa öteki olmazmış! Ya birinden olursun ya ötekinden!

Açıkça "ben demokrat değilim, faşistim" dese rahatlayacak, büsbütün rezil olmamak için "ben 'o kadar' demokrat değilim, çünkü cumhuriyetçiyim" diye saçmalıyor vatandaş.

Ya da gizli bir hınzırlıktır amaçları... Çamur atmak... Tercüme edelim: "Liberaller cumhuriyetçi değiller" ...

Ananın örekesi! Padişahçı mı bunlar?

Emre Aköz'ün altını çizdiği gibi "dört yıl hukuk okuyup da hukuka ihanet edenler" var ya, bunların arasında da dört yıl siyasal bilimler okuyup okuduğunu anlamayanlar var...

Devlet başkanlığının "veraset" yoluyla devretmediği her rejim, cumhuriyettir.

Abdullah Gül de cumhuriyetçidir, George Bush da... Adolf Hitler de cumhuriyetçiydi, Saddam Hüseyin de... Lenin de cumhuriyetçiydi, Stalin de... Atatürk de cumhuriyetçiydi, Mahmud Ahmedinejad da öyledir.

Oysa o "çok ilerici" Enver de, Talat da asla cumhuriyetçi değillerdi... Daha gerilere gidersek, Mithat da cumhuriyetçi değildi, Reşit de, Fuat da...

Bugün Büyük Britanya, İspanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Danimarka birer cumhuriyet değildirler. İlk ikisi çok kısa, üçüncüsü daha uzunca bir süre hariç, ötekiler hiçbir zaman, olmadılar.

İngiltere'de biri çıkıp da "ben cumhuriyetçiyim yani ilericiyim, Başbakan Gordon Brown cumhuriyetçi değildir, yani gericidir" derse, nereye götürürler onu? "Bedlam" diye bir yer vardır, bizim Bakırköy'e tekabül eder.

Oysa Türkiye'de köşe yazarı yapıyorlar. Bizim şaşkınlar, cumhuriyetçiliği "Atatürk ilkelerine bağlılık" şeklinde anlıyorlar ve anlamak istiyorlar.

Aslında şuna "İnönücülük" deseler de rahatlasalar.

Yani, "demokratlar Atatürkçü değiller" demeye getirecekler... Yutturabilirlerse, böyle kara çalacaklar... Hatta düpedüz "Atatürk düşmanı" şeklinde bir pislik sıvasalar, böyle bir herze yeseler, mutlu olacaklar. (Yapan da yok değil.)

Utanmasalar, "geçen seçimde CHP ya da MHP'ye oy vermeyen cumhuriyetçi değildir" de diyecekler bunlar.

Buna da "şark kurnazlığı" denir ama çok Batılı olduklarını ileri sürerler hazretler...

Onların kafasına göre Fethi Okyar ve Celal Bayar da cumhuriyetçi değiller! Atatürk'ün arkadaşları, Atatürk'ün bakanları, başbakanları cumhuriyetçi değillermiş!

Köpek yerine koydukları Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası da değildi yani! Serbest Fırka da değildi, Demokrat Parti de değildi, Adalet Partisi de değildi, Anavatan Partisi de değildi.

Günümüzde halkın yüzde kırk yedisi de padişahı istiyor! Hatta bu oran, referandumda yüzde yetmişe kadar da çıktı. Halk, büyük bir çoğunlukla cumhurbaşkanını kendisi seçmek istediğini belirtti ama cumhuriyetçi değil!

Tayyip Erdoğan da Birinci Recep adıyla tahta çıkar belki, ha?

Sakallı Celal mı söylemişti, Çallı İbrahim mi: "Bu kadar cehalet ancak tahsil ile mümkündür" ...

Belki bir de "megalomani" hastalığıyla açıklanabilir... Hazin bir rahatsızlıktır.

Megaloman her şeyi bilir ve her şeyin doğrusunu da kendisi bilir.

Şimdi okuduğuma göre, örneğin bir de "cumhuriyetçi yazarın Sabah gazetesinde ne işi var" diye soranlar türemiş...

Burada alın teri döken yüzlerce Sabah çalışanı ne oluyor bu durumda, onun bunun çocuğu mu?

SABAH- Engin Ardıç
 

Kara Kartal

Banned
dangalaklık mı.........

bu aralar İnönü Paşa ya saldırılar artmaya başladı

Yobaz kesim Atatürke diş geçiremedi şimdi kuduz köpekler gibi İnönü Paşamıza saldırıyor

İnönü zaferlerine adını veren Gazi Şef İnönü Paşamıza dil uzatanlar soysuz lardır

ne şehidime nede gazime laf eden dangalağın önde gidenidir

Atatürkçülüğü İnönü paşamız taviz vermeden uygulamıştır.sizin bütün yaranız bundandır.

bu gün dini siyasi malzeme yaparak iktidar sahibi olanlar halkı kutuplara ayırmıştır bunu geçmişte dini kullanarak siyasi başarı gösteren mendereste yapmıştır .menderes halkı kutuplara sürükleyerek kaosa neden olmuş ve bundan cumhuriyetimiz büyük zarar görmüştür..

hainlerin İnönü saldırısı devam edecektir....
 

sedapinar

New member
Dangalaklık asıl bu üslupla bir milli mücadele kahramanına dil uzatmaktır.Ata'm bilmiyordu silah arkadaşını,eski komünist her devrin adamı Engin Ardıç biliyor.Bu yazar taslağı amerikadaki ankette Atatürk'e oy verenlere SALAK diye hitap etmişti. Kurban ol sen İNÖNÜ'ye
 

64general1

New member
Bu dangalak ta hala Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarını Cumhuriyetçi ve demokrat çabasına girmezmi çıldırtıyor beni.Menderes geldi,Cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarıyla kolkola girdi ülkeyi ikiye böldü ve rejime kasteddi Demokrat kabul edebiliyor.Hadi digerlerini boşver RTE'de yine Menderes'in yolunu izledi ve Demokrasi ve Cumhuriyet düşmanlığına dair bir sürü belgeli söylemine ragmen Cumhuriyetçi kabul ediliyor.Amma velakin bu dangalak 600 küsur yıl demokrasi dışı bir toplumdan gelmiş bir halkın Cumhuriyet eğitimine bile taammül gösteremeden,üstelik çok partili sistemi getiren ve milletin önüne sandıgı koyan adamı Cumhuriyetçi ve demokrat kabul etme ki bunu söyleyebilen gerçek dangalaktır ve emperyalizmin kullandığı bir maşadır.
 

HellKeeper

New member
İçindeki pisliği her satırına döküyor zaten,bunun kıblesi iktidar nerdeyse orada,pardon bunun kabına yemek koyanlar nereyi desteklerse orada
Yıllardır ona buna ağzından salyalar saçarak,küfür ederek etmediği laf kalmadı,acaba neyin acısını çıkarıyor,ne yaşadı da hala kuyruk acısı var bu kuduzun
 

SAGDUYU

New member
Birileri cumhuriyet ve demokrasi diyor galiba.Aynı kişiler inönüyü atatürkçü ilan ediyor sanki.
Baylar bayanlar görüşlerinize saygı duyarım.
Fakat tarih inönü için cumhuriyetçi ve demokrat demiyor.Hele atatürkçü hiç demiyor.Atatürkün inönü hakkındaki düşüncelerini iyi okuyun derim size...

İnönü de atatürkü hiç bir zaman içine sindirememiş biridir.BU konuda vukua gelen olaylar anlatmakla bitmez.

Bir de üslup sorunu var bu sitede.Diyorsunuz ki bizim gibi düşünürse harika.Yok karşımızda ise atatürk düşmanı, vatan düşmanı ilan ediyorsunuz.Pardon ama bu hakkı nerden ve kimden alıyorsunuz?
 

digiklan

New member
Ya şu Ardıçkuşu'nun yazılarına gıcık oluyorum.
Adam mahalle kahvesinde yazı yazar gibi köşe yazısı yazıyor.
Siz hiç newyork times da "let's clean this shit out of here" diye bir başlık gördünüz mü?
ya da "what the fuck is going on?"

Bu adam resmen köşe yarılarında ağır argo kullanıyor zaman zaman da küfür ediyor.
Ya içeriğinde doğru bilgileri manipüle edip kendi çıkarları içinde kullanmsı bir kenara adam resmen istanbul p.çi ağzı ile siyaset yazıyor.

Cumhuriyetçiler ile demokratlar arasındaki ayrımı sanki Amerikan köşe yazarı edası ile ele alıyor. Tabi maaşını Sorros tan alınca insan yaşadığı ülkeyi de şaşırıyor olmalı.

Cumhuriyet ve Demokratlık Türkiye'de dünyadaki evrensel anlamları ile kullanılmaz. Çünkü cumhuriyet ve demokrasinin ortaya çıkış süreci ve gelişimi dünya ile benzer süreçlerden geçmemiştir. O yüzden kurumları temeli dayanağı ve resmi ideolojide farklılık gösterir. Türkiye de yaşanan demokrasi ve cumhuriyettir anlatılan. Her ülkenin cumhuriyeti ve demokrasi anlayışı farklıdır. Evrensel tanımın dışına çıkan özellikler gösterebilir.
Ayrıca bu tanımı niye laikliğe uygulamıyor. Kişiler laik olmaz diyenlere kişiler demokrat olmaz kişiler cumhuriyetçi olmaz demiyorlar.

Bu köşe yazarları gerçekten ahlaksız. Ben terimlerin ne anlama geldiğini bilip attıkları taklaları görüyorum. Ama yarı cahiller orada yazan eksik bilgilerile din kadar sabit fikir sahibi oluyor, zır cahiller ise koca köşye yazarı yazdıklarında bir şey anlamıyoruz demek ki adam işi biliyor diyorlar.

Yazık bu ülkenin haline.

En büyük eksikliğimiz dil devriminin devam ettirilmesi. Türkçe kısır ve çok anlamlı bir dil haline geldiği için çok ciddi kavram kargaşaları yaşıyoruz. Bu da en çok vatandaşın cebine elini sokmak isteyenlerin yaygara koparmasını sağlıyor. Ne olduğu belli olmayan kavramları tartışıyoruz.

Kommünizm tartıştık forumda kommünizmin ne olduğunda bir mutabakat yok, laiklik tartıştık ne olduğunu tanımlayamadık herkes işine geldiği gibi açıkladı, Atatürkçülük nedir dedik 10 tane farklı ideoloji kendine rehber seçti gerçek atatürkçü biziz dedi...

Bu ülkede terimleri ve kavramları net ve keskin bir şekilde ilkokuldan itibaren öğretmek lazım.
YOKSA ARDIÇ KUŞU GİBİLER KÖŞELERDE AKLIMIZI VE ÜLKEMİZİ KARIŞTIRMAYA DEVAM EDERLER.

saygılar
 

raul_evs

Banned
Yarın chp iktidar olsun.Bir bakmışsınız engin bey yakasına altıok rozeti takmıs baykalın peşinde dolanıyor.
Liberal adam ortama ayak uyduran adamdır.
özalın torunları bunlar.
o yüzden fazla ciddiye almayın...
 
dangalaklık mı.........

bu aralar İnönü Paşa ya saldırılar artmaya başladı

Yobaz kesim Atatürke diş geçiremedi şimdi kuduz köpekler gibi İnönü Paşamıza saldırıyor

İnönü zaferlerine adını veren Gazi Şef İnönü Paşamıza dil uzatanlar soysuz lardır

ne şehidime nede gazime laf eden dangalağın önde gidenidir

Atatürkçülüğü İnönü paşamız taviz vermeden uygulamıştır.sizin bütün yaranız bundandır.
Dikkatini çekmek isterim ki Atatürk e ilk saldıran kişi bence İsmet İnönüdür.

Hatta bu saldırının boyutu okadar büyüktür ki Atattürk ün ölümünün üzerinden henüz bir ay geçmeden yani daha naaşı soğumadan , paraların üzerinden ,okullardan ,resmi dairelerden ve hatta pullardan bile Atatürk ün resimlerini kaldırtıp kendi resimlerini koyabilecek kadar büyük bir saldırıdır.

Eğer demokrat parti gelipte İnönünün kendini sultan ilan etme girşimine son vermeseydi bu gün belkide ataürk ün neredeyse bütün izleri silinmiş olacaktı.

Bu rezilliğe imza atanları savunanlar bir anlamda Atatürk ü sırtından bıçaklayanlar şimdilerde hiç utanmadan Atatürkçükük naraları atıyorlarya insanın bu manzara karşısında acı acı gülesi geliyor
 

Kara Kartal

Banned
Dikkatini çekmek isterim ki Atatürk e ilk saldıran kişi bence İsmet İnönüdür.

Hatta bu saldırının boyutu okadar büyüktür ki Atattürk ün ölümünün üzerinden henüz bir ay geçmeden yani daha naaşı soğumadan , paraların üzerinden ,okullardan ,resmi dairelerden ve hatta pullardan bile Atatürk ün resimlerini kaldırtıp kendi resimlerini koyabilecek kadar büyük bir saldırıdır.

Eğer demokrat parti gelipte İnönünün kendini sultan ilan etme girşimine son vermeseydi bu gün belkide ataürk ün neredeyse bütün izleri silinmiş olacaktı.

Bu rezilliğe imza atanları savunanlar bir anlamda Atatürk ü sırtından bıçaklayanlar şimdilerde hiç utanmadan Atatürkçükük naraları atıyorlarya insanın bu manzara karşısında acı acı gülesi geliyor
İnönü nün resminden neden rahatsız oluyorsunuz.
Cumhuriyetimizin Kahramanlarının resmi neden rahatsız ediyor

bir zaman lar Atatürkün büstlerini put sanıp saldıran yobazlar vardı Atatürkün resimlerini tahrif ederek gözlerini oyan yobazlar vardı

şimdi bu saldırılar İnönüye karşı yapılıyor

Milli Şef İnönü Paşamıza saldıranlar güya Atatürkçüler

bırakın takıyeyi (ikiyüzlülüğü) artık kanmıyoruz yalanlarınızı hödüklere anlatın

bütün yaranız İnönü Paşamızın Atatürkçülükten taviz vermemesinden vede Atatürke diş geçirememenizden kaynaklanıyor.

İnönü Paşamız din istismar edildikçe yobazlık artıkkça sert tedbirler almıştır hatta ezanı bile Türkçe okutmuştur dindeki yozlaşma artarsa gene sert tedbirler alınır..
 

harunyalin

New member
İnönü nün resminden neden rahatsız oluyorsunuz.
Cumhuriyetimizin Kahramanlarının resmi neden rahatsız ediyor

bir zaman lar Atatürkün büstlerini put sanıp saldıran yobazlar vardı Atatürkün resimlerini tahrif ederek gözlerini oyan yobazlar vardı

şimdi bu saldırılar İnönüye karşı yapılıyor

Milli Şef İnönü Paşamıza saldıranlar güya Atatürkçüler

bırakın takıyeyi (ikiyüzlülüğü) artık kanmıyoruz yalanlarınızı hödüklere anlatın

bütün yaranız İnönü Paşamızın Atatürkçülükten taviz vermemesinden vede Atatürke diş geçirememenizden kaynaklanıyor.

İnönü Paşamız din istismar edildikçe yobazlık artıkkça sert tedbirler almıştır hatta ezanı bile Türkçe okutmuştur dindeki yozlaşma artarsa gene sert tedbirler alınır..
Atatürkcülükten mi taviz vermemiş onun icin ölümünden hemen sonra kendi paralarını bastırmıs ezanı değiştirmis TÜRKCE okutmus ben yazılan tarihe bile inanmıyorum inönü zaferleriymiş yiyeyim inönüyü orda benim halkım svastı ekmeğini yiyende inönü oldu kendileri oturup tarih yazarlarsa bende kendi ismimi veririm nolcek.

Siz cekemediğiniz icin kudurdugunuz icin böyle konusuyorsunuz konusun ya sadece konusmakla bos ceneyle kalırsınız ikiyüzlü kim cok iyi bliyor bu millet sen git bu dediklerini sana inanan varsa onlara anlat bizim bos laflara karnımız tok hödük lafında hic olmamıs sen kimseye hödük diyememssin asıl bu lafı diyerek sen ''HÖDÜK'' oluyorsun konusmasını bilmessiniz gelir ordan burdan iki laf duyarsınız ondan sonra ben ATATÜRKCÜYÜM ben CUMHURİYETCİYİM bn seyim ben oyun ben buyum hadi baska kapıya YAVRU bu lafları millet duymaktan bıktı artık sanada inananlar sandıkta belli oldu bundan sonrada hep öyle olacak
 

HTML

Üst