Değiştirmek Yetmez Test Edin!

sedapinar

New member
AB’nin dayatmaları sonucu Meclis’ten geçen ve Türklüğe hakaretin önünü açan 301. madde değişikliği Avrupa’yı kesmedi. AB’nin çeşitli birimleri ve bazı üye devletler adına yapılan açıklamalar, “Değişiklik yetmez, uygulamayı görelim!” noktasında birleşti. Şimdi Türklüğe yeni saldırılarla kanunun uygulanışını test edecekler.



Financial Times gazetesi ise 301. maddenin değiştirilmesini de yeterli bulmadı ve Başbakan Erdoğan’a açık çağrıda bulunarak, “Yeniden deneyin” dedi. Gazete, Türkiye’yi basın özgürlüğü konusunda ’kısmen özgür’ olarak niteledi ve başyazısında “301 değişikliği yetersiz. Modern bir cumhuriyette ona (301) yer yok” görüşünü savundu.







İşbirlikçilere mesaj yağdıran Avrupa, uygulamayı bekliyor
Küfredin bakalım ne olacak!
Avrupa Birliği, dayatmaları sonucu değiştirttiği 301’inci maddenin hayata geçirilmesi için sabırsızlanıyor



Haber : Macit SOYDAN
Avrupa Birliği’nin dayatmaları sonucu AKP iktidarı tarafından TCK’nın 301. maddesinde yapılan değişiklik, Türklüğe küfür korosuna bayram ettirdi. 301’den tatmin olmamasına rağmen değişikliği memnuniyetle karşılayan AB, bir yandan “uygulamayı görelim” diyerek tahriğe soyunurken, diğer yandan uygulamaya nasıl yansıyacağını da merakla bekliyor. Şimdi Türklüğe yeni saldırılarla kanunu test edecekler. Vatandaşlar ise, “Hele bir küfredin bakalım, neler olacak” diyerek, tepkisini ortaya koyuyor. Avrupa Birliği, Avrupa’daki çeşitli kurumlar ve bazı Avrupa devletleri adına dün yapılan açıklamalarda Türkiye’nin 301. madde ile ilgili yaptığı değişiklikten memnuniyet duyulduğu belirtilirken, düzenlemenin uygulamaya geçmesinin ve reformların devamının önemine de dikkat çekildi. Avrupa Birliği Komisyon sözcüsü değişiklik ile ilgili olarak, “Olumlu bir adım, ancak, Türk Ceza Kanunu’ndaki diğer benzer maddelerde de değişik yapılmasını bekliyoruz” dedi.

En iyi değişiklikmiş!
AB dönem başkanlığı da benzer bir açıklama yayınlarken, İngiltere, “Türkiye’nin refomlara bağlılığının açık bir göstergesi, üyeliğe doğru önemli bir adım” değerlendirmesini yaptı. Yasa değişikliğini ifade özgürlüğü önündeki engellerin kalkması yolunda ilk adım olarak nitelendiren Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raportörü Ria Umen Royten de, 301’inci maddenin tamamen kaldırılmasından yana olduklarını söyledi. Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ise, yeni düzenlemenin, Türkiye’deki politik dengeler göz önünde bulundurulduğunda, elde edilebilecek en iyi değişiklik olduğu görüşünü savundu.




Değişikliği yetersiz bulanlar da var
İngiliz Financial Times gazetesi, TCK’nın 301. maddesinde yapılan değişikliğin yetersiz olduğunu yazdı. Gazete, “Türkiye’deki ifade özgürlüğü” başlığını kullandığı başyazısında, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında AB üyeliği müzakerelerini başlatabilmek amacıyla bir “anayasal devrimi” gerçekleştirdiğini belirterek ancak bu çabaların daha sonra durduğunu kaydetti. Reform çabalarının durmasını, Fransa ve Almanya gibi devletlerin Türkiye’nin AB üyeliği karşıtlığının Türkler arasında yarattığı tepki ve belki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilgisinin azalmasına da bağlayan gazete, 301. maddede yapılan değişikliğin ilke olarak olumlu karşılanması gerektiğini belirtti.




İftiracıyı hatırlattı
“Türkler 1 milyon Ermeni’yi 30 bin Kürt’ü öldürdü” iftirası atan Orhan Pamuk davasını anımsatan gazete, 301 maddenin “Türkiye’nin prestijine ciddi bir zarar verdi” ifadesini kullandı. 301. maddenin “Musolini’nin faşist yasalarını model aldığı” bir kenara bırakılırsa da devlete hakaret kavramının “geçmişe ait ve mutlakiyetçi” olduğunu savunan Financial Times, “Geleceğini AB’de gören Türkiye gibi kendine güvenen, modern ve demokratik bir cumhuriyette (301) ona yer yok. Sayın Erdoğan yeniden denemeli” görüşünü dile getirdi.
http://www.etikhaber.com/content/view/54350/77/
 

AntidepresaN

New member
Amerika’da bir adam, “Amerikan Anayasası” dediği için cezai yaptırıma tabii tutulmuştur. Yaptırımın sebebi, adamın söyleminde Amerikan vatandaşı olduğu halde Amerikan Anayasası’nı kabul etmez nitelik bulunmasıymış. Yani adam “Amerikan Anayasası” değil “Anayasamız” demeliymiş.

Başkası kendi rejimine böyle sahip çıkıyor ama biz, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “en büyük eserim” dediği cumhuriyete ve onun bu en büyük eserini hediye ettiği Türklüğe sövülmesini yasak olmaktan çıkartıyoruz.Tarih,bu yasayı çıkaranları affetmeyecektir!
 

_KeMaLiST_

New member
Şuna bak lan adamlar utanmasa tuvalette nasıl sıctıgımıza karısacak..."Sıcratmadan yapın"

Şu ulkede bir delikanlı cıkıpta sen kimsin kardesim demiyor ya ben bunu anlamıyorum...
 

betho

New member
Bu oyunu merak ettim açıklarmısın? Kökleri 300 yıla dayanan ouyunu
Her şey açık adamlar 300 yıldır kendileri dışardan yandaşları içerden bu milleti sindirmek için ekonomiden,siyasete diplomasiden ambargoya,teknolojiden iletişime kadar her türlü yolu kendi lehlerine kullanıp bizi köşeye sıkışmış bir halde tutuyorlar.Daha düne kadar her konuda Türkler yapamaz şırıngasıyla bizi elimine edip onları her konuda takip etmek zorunda bırakmıyorlar mıydı.Şimdi şimdi yeni neslin duyarlılığı ile bizler de bi şeyler yapabileceğimizin farkına var mıyormuyuz.Gidin bir kuşak geriye hepside biz yapamayızcıdır.Ama yeni yeni ne yapabilirim olgusu yerleşmeye başladı.Bu konu çok uzun kardeşim.Olaylara içerden değil dışına çıkıp bakmak lazım ii bir konuya değinmişsin saol.........
 

sergahcan

New member
du bakem nolcek? 301 de neyin nesi? kaldırın atın toptan anayasayı. ne gerek var? ben daha öncede başka bir konuda şöyle yazmıştım; komunistler moskovaya gitsin, türkler ergenekona dönsün, islamcılar arabistana. ne olur bu durumda? kime kalır buralar hadi bilin. biz birbirimizle kavga edip gidecek yer gösterirken, farkındamısınız yeni ev sahipleri bize protesto çekiyor mülkü terketmemiz için. 301 i kaldırın, kaldırınki çok demokrat bir ülke olalım.evet ülke olurda, içindeki millet kim olur bilen buyursun. ama unuttum yine, demokrasi bir araçtır. o halde hep beraber padişahım çok yaşaaaa...saygılarımla.
 

dinc1907

New member
anayasayı bile elimizden alıyolar a.q
 

HTML

Üst