Yahudi’nin Nobel adayı Erdoğan

sedapinar

New member
İsrail’in, Ankara eski Büyükelçisi Dr. Alon Liel, “Ortadoğu’daki barışa katkısından dolayı” Başbakan’ın Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilebileceğini söyledi



Haber : Selda Öztürk KAY
Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin (RTGD) davetlisi olarak İsrail’den gelen 15 kişilik gazeteci heyeti, Türk gazetecilerle birlikte Ortadoğu’daki yeni dengeleri masaya yatırdı. “Yeni Dünya Düzeninde Ortadoğu’daki Yeni Dengeler, Halkların Politikası” konulu panele katan İsrailli ve Türk gazeteciler çarpıcı değerlendirmelerde bulundular.

Türkiye’nin başarısı olur
Panel’de konuşan İsrail Dışişleri Bakanlığı Eski Müsteşarı ve Türkiye Eski Büyükelçisi Dr. Alon Liel, Türkiye’nin Suriye ile İsrail arasındaki arabulucu rolünü değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın İsrail’in kalıcı barış karşılığında Golan tepelerinden çekilmesi konusundaki girişiminden övgüyle söz eden Dr. Liel, “Barışı düşmanlar bulamaz, dostlar bulur, barış zeminini dostlar yaratır. Eğer bu görüşmelerde başarı sağlanırsa İsrail’in kalıcı barış karşılığında Golan tepelerinden çekilmesi gerçekleşirse bu Türkiye’nin başarısıdır. Başbakan Erdoğan bu görüşmelerden sonuç alırsa Nobel Barış Ödülü’ne aday olabilir. Bu kalıcı barışın tesisi sonucu Erdoğan Nobel Barış Ödülünü alır” diye konuştu.

AKP’li Mercan İran’ı suçladı
Panele konuşmacı olarak katılan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan ise Türkiye’nin İsrail-Filistin ilişkilerinde önemli bir rol oynayabileceğine işaret etti. “Dünyada barışı kalıcı kılmak için Ortadoğu’da barışı hakim kılmak gerekir” diyen Mercan, “Ortadoğu’da barış yoksa dünyada da barış yoktur” dedi. Mercan, “Suriye ve İran’ı sisteme entegre etmek gerekir. Bölge herhangi bir yanlış politika sonucunda kan gölüne dönüşebilir. Bu nedenle tüm adımları dikkatli atmak gerekir. Özellikle Filistin meselesinin sürdürülebilir olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiyesiz çözüm olmaz
İsrail’de 2005 yılında, “Yılın İşadamı” seçilen ve ayrı zaman da Ortadoğu uzmanı olarak tanınan Ahmet Yılmaz, Çin, Rusya ve İran’ın giderek geliştirdikleri ülkesel işbirliğine dikkat çekti ve bunun karşısında ABD ve İsrail’in Türkiye ile işbirliği yapmak zorunda olduğunu söyledi. Yılmaz, Ortadoğu’da Türkiyesiz bir çözümün mümkün olmadığını söyledi.




Başbakan, Musevi’nin önerilerini Suriye’ye iletti
Arabuluculuk için günü birlik Şam’a giden Başbakan Erdoğan, İsrail’in kalıcı barış karşılığında Golan Tepeleri’nden çekilme önerisini resmen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a iletmişti. Esad, Şam’da Başbakan Erdoğan ile bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada, Türkiye ile bölgenin istikrarı için işbirliği yapmaya hazır olduklarını söylemişti. Başbakan Erdoğan ise görüşmeyle ilgili soruları Ankara’ya dönüşünde cevaplamış ve Golan Tepeleri ile ilgili gelişmeler konusunda, “Türkiye olarak biz, bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz” demişti.



Demokrasi ve istikrardan dem vurdu
Başbakan Erdoğan, Denizli’nin Acıpayam ilçesinde özelleştirme sonucu devralınan ve modernize edilen Aysüt Süt Ürünleri tesislerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, tüm gayret ve çabalarının Türkiye’nin gelişimi ve kalkınması için olduğunu ileri sürdü. Erdo
ğan, demokrasiyle ekonomi, özgürlüklerle refah, adaletle huzur, istikrarla gelişme arasında çok yakın ilişki olduğunu belirterek, “Türkiye’nin bunlardan bir kısmı olmasa da hedeflerine ulaşabileceğini iddia edenler varsa kesinlikle hayal dünyasında yaşıyorlar” dedi.




Soykırımcıya tebrik mektubu
Erivan’da Türk bayrağının çiğnendiği resmi törene katılan Ermenistan’ın yeni Başbakanı’na mektup yazan Erdoğan, “İkili ilişkilerimizi geliştirelim” çağrısında bulundu



Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Ermenistan’ın yeni Başbakanı Tigran Sarkisyan’a gönderdiği kutlama mesajında, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin bölgede barış, istikrar ve refaha katkı sağlayacak yeni bir döneme gireceği umudunu dile getirdi. Merkezi Erivan’da bulunan Mediamax ajansının haberine göre, iki ülkenin komşu olduğuna işaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aradaki sorunların iyi komşuluk ilişkileri temelinde diyalogla çözülmesinin görevleri arasında yer aldığını kaydetti.

Barışa katkı umuyorum
Erdoğan, “Sizin döneminizde ikili ilişkilerimizin bölgede barış, istikrar ve refaha katkı sağlayacak yeni bir döneme gireceğini umu-yorum” dedi.Ermenistan’da 19 Şubatta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yeni bir dönem başladığını ve Sarkisyan’ın desteğiyle ikili ilişkilerin düzelmesi yönünde kesin adımlar atılabileceğini ifade eden Erdoğan, “Bu çerçevede, sizin tarafınıza daha önce yapılan, (ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili) sürecin ilerlemesine katkı sağlayacak önerilerin halen geçerli olduğunu vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı. Sarkisyan da, Erdoğan’a cevabında, kendisini kutladığı için teşekkür ederek, “doğrudan ikili görüşmelerin her iki tarafı ilgilendiren tüm sorunların çözümüne yardımcı olacağına inandığını” bildirdi.




Sarkisyan teşekkür etti
Sözde Ermeni soykırımını anma adı altında Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 10 binlerce Ermeni, Ay-Yıldızlı bayrağımızı yerlerde çiğneyip yakmıştı. Törene Erme-nistan’ın yeni Başbakanı Sarkisyan’da katılmıştı.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=6851
 

1.Tim

New member
Bu nobeli orhan yumuşakta almıştı sanırım.
sıra tayipteymiş demekki,
Şöyle bi hafızamızı tazeliyelim orhan yumuşağa neden verilmişti bu ödül.
Peki tayip alırsa ne diye alıcak bu ödülü.
Türkiyenin aleyhinde bişey yapmayan adama ödül mödül vermezler yada desteklemezler, bunu bilmiyormusunuz.
 

VAVRULU

Banned
Bu nobeli orhan yumuşakta almıştı sanırım.
sıra tayipteymiş demekki,
Şöyle bi hafızamızı tazeliyelim orhan pamuka neden verilmişti bu ödül.
Peki tayip alırsa ne diye alıcak bu ödülü.
Türkiyenin aleyhinde bişey yapmayan adama ödül mödül vermezler bu bi gerçek.
Daha ne yapacak , peşkeş en büyük ödüldür.
 

1.Tim

New member
yoldaş senin gibiler geliyo konun içine ediyo kardeşim hiç kusura bakma.
bu avatarınla şurdaki bütün gerçekler senin yüzünden yanlış gibi görünüyor.
bırakın şu aşşalık rusları oyuncağını artık Türksen Türk gibi ol.
Sen burda doğru bile söylesen otomatikmen yanlış olacaktır senin doğruların.
Seni gören bizide senden sanıyor bu kafamıdaha çok bozuyor.
yazdıklarımda haksızsam bende adam değilim.
 

yoldas

New member
yoldaş senin gibiler geliyo konun içine ediyo kardeşim hiç kusura bakma.
bu avatarınla şurdaki bütün gerçekler senin yüzünden yanlış gibi görünüyor.
bırakın şu aşşalık rusları oyuncağını artık Türksen Türk gibi ol.
Sen burda doğru bile söylesen otomatikmen yanlış olacaktır senin doğruların.
Seni gören bizide senden sanıyor bu kafamıdaha çok bozuyor.
yazdıklarımda haksızsam bende adam değilim.

senden ders alacak değilim
kimsenin oyuncağı değilim
senin görüşün beni ne kadar alakadar etmiyorsa benim görüşümde seni alakadar etmez
işine bak!..
 

HTML

Üst