Üniversite saldırıları hakkında

devil_may

New member
arkadaşlar dizinin her bölümü giderek farklılaşıyor dizide geçenler ya tekrar yada daha sonradan karşımıza çıkıyor ünüverstelere ne oldu bir anda eğitimden özgürlükten bahseden emperyalizime karşıyız baskı yok diyen özgürlükçü fikirler bir anda silahlandı tamda dizinin son bölümünde bundan bahsedilirken inanın dizi sanki bir anda gündemden bir hafta önde :)


Akdeniz Üniversitesi’nde 3 hafta önce başlayan gerginlik tırmandı. Silahların patladığı kavgada 7 kişi yaralandı. 34 kişi gözaltına alındı

Akdeniz Üniversitesi öğrenci yurdunda, karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada silahlar konuştu. Olaylarda, 7 öğrenci yaralandı, 34 kişi gözaltına alındı. Bir hafta önce Fatih Polis Merkezi’ne giden sol görüşlü öğrenci grubu, “Sağ görüşlü öğrenciler bize saldıracak. Bize yardımcı olun” diyerek şikâyette bulunmuştu.
Kampustaki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtta dün saat 16.30’da, karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Sivil polisler 150’şer kişiden oluşan iki grubun kavgasını ayırmakta güçlük çekince çevik kuvvet devreye girdi. Panzerlerle müdahale edilen olaylarda 7 öğrenci yaralandı.

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=513926&Kategori=yasam&Date=07.04.2008&ver=85
 

RockStyLe

New member
Dizi okadar iyi bir gidişat yakaladıkı herseyi gerceye ceviriyorlar.Nasılmı? Gundemdeki olayları insanlara tam olarak gostererek.Ama Unıv. olay beni uzdu.Cunku sole bir baktım gecmiste olan olaylar,bide şimdiki laylar.Gidişat kotu arkadaslar.Zaman silahlanma zamana degil zaman sesimizi yukseltme zamanıdır....
 

baris622

New member
Üniversite saldırıları hakkında!!!!



Ülkü ocağı ve MHP bağlantılı bu faşist çeteler saldırı sırasında silah çekerek ateş edip, yaralanmalara neden oldu. Bu görüntüler Türkiye için kuşkusuz yeni değil, bugün silah elinde okulda gezenler dünün Abdullah Çatlı'lıları, Haluk Kırcı'larıdır. Dün gençlere silah sıkanları ‘şerefli' ilan edip koruyup kollayanlar bugün de bu çeteleri benzer şekilde korumaya çalışmaktadır.

Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylarda saldırgan grup çekip giderken, üniversitelerini, yurtlarını ve can güvenliklerini sağlamak için faşist çetelere karşı koyan gençler gözaltına alınmıştır. Aynı zamanda polis denetiminde yurtlar faşistlerce basılmaya devam edilmiştir.

Son günlerde üniversiteler polis ve faşist çeteler tarafından abluka altına alınmakta, baskı, zor ve şiddetle; bıçak, satır ve silahla öğrencilere saldırılmaktadır.

Bütün gazetelerde silahlı saldırganın ve onun yanındakilerin fotoğrafı yayınlanmıştır, bu çeteler en kısa zamanda yakalanmalı aynı zamanda üniversite tarafından saldırganlar hakkında gerekli işlem yapılmalıdır.

Öğrencilerin can güvenliğini tehdit eden bu faşist saldırganlık karşısında sessiz kalmayacağız. Özerk-demokratik üniversite, parasız bilimsel eğitim mücadelesi yürüten; faşist saldırılara karşı üniversitelerini, yurtlarını savunan öğrencilerin yanında olacağız.

Eli kanlı faşist çetelere pabuç bırakılmayacağını herkes iyi bilsin !!!!


önder işleyen
 

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Kurtlar Vadisi yapılanlardan sorumlu değildir bence.Gündemle de uzaktan yakından alakalı
ama öğrencilerin arasında şiddet olaylarının çıkması hiç hoş bir şey değil
 

PRotype

Game Spider
Kesin MHP'li ha ...
Varya kesin ...
Adam çıkıp 1 şarjör boşalttı ya kesin MHP li ..

Faşist bunların hepsi ya...
Faşist ben de mi faşist?
 

türk ocağı

serdengeçti
--------------------------------------------------------------------------------

Olaylar 4 Nisan günü 5 PKK'lının tahrikleri neticesinde, Ülkücü Öğrencilerin kendilerini uyarlamalarından sonra, Sol görüşlü öğrencilerin dün Ülkücü Öğrencilere yurtta saldırması ile başladı. Az sayıdaki Ülkücü Öğrenciyi yurtta mahsur bırakmaya çalışan yaklaşık 100 kişilik solcu daha sonra polisin müdahalesi ile dağıldı.

Baskılarına devam eden solcu öğrencilere cevap gecikmedi ve bugün yaklaşık 300 kişilik Ülkücü tarafından cezalandırma işlemine tabi tutuldular.

Gözaltına alınanların bağlı bulunduğu örgütlerden bazıları; TKP, Kurtuluş (SDP), DHP(TKP/ML TİKKO) , HÖC (DHKP-C ), DTP (PKK KONGRA-GEL)

Gazan Mübarek Olsun Ülküdaş

Vur Bozkurdum vur tilkiye
Vur kurtulsun Türkiye
 

esfanu

New member
Dizi gündemin önünde gidiyor,yada gündemi belirliyor diyebiliriz.Kıbrıs referandumunuda aynı
çıktığı gibi işlemişlerdi,dedikleri gibi oldu.Ama bu gidiş iyi değil,yine senaryolar ortaya koyulmuş
ve MOTOR denilmiş gibime geliyor.Aklıselim olma zamanıdır.Oyuna gelmeyelim.
 

türk ocağı

serdengeçti
Yaşanan olayla ilgili iki ocaktan da açıklamalar geldi:

ÜLKÜ OCAKLARI

Ülkemizde siyasi açıdan derinleşen kriz ortamı ne yazıktır ki; toplumsal alana da yansımaktadır. Toplum içerisinde kutuplaşmalar giderek artarken, bu durumu fırsat bilen provokatörler de toplumsal çatışmaları hızlandıracak faaliyetlerine devam etmektedirler. Bu faaliyetler karşısında dikkat edilmesi gereken husus ise, toplumumuzun tüm kesimlerinin sağduyu ortamını korumak ve kollamak yönünde üzerine büyük görevler düştüğüdür. Bu çerçeveden bakıldığında, basın ve medya organlarımıza da, toplumumuzun baskın bilgi kaynağını oluşturmaları münasebetiyle büyük bir görev ve sorumluluk düştüğünü belirtmek isteriz.

06 Nisan 2008 tarihinde Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde meydana gelen olaylar üzerine geliştirilen spekülasyonların toplumumuzdaki sağduyu ortamını zedelemek yönünde büyük bir mesafe kaydettiği görülmektedir. 07 Nisan 2008 tarihli gazete, TV, haber sitesi ve haber ajanslarında yer alan haberlerde Yüksek Öğrenim Yurtları civarında meydana gelen olaylarda elinde silah ile “poz veren” şahsın, Ülkü Ocakları Antalya temsilciliğinin düzenlemiş olduğu Gençlik Şölenlerinde yer aldığı görüntülerine dayanarak, bu şahsın Ülkü Ocakları ile organik bir bağı kurulmaya çalışılmıştır. Buradan bildirmek isteriz ki; şahsın Ülkü Ocakları ile hiçbir resmi veya gayri resmi bağı yoktur.

Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen şölenler; başta Türk gençliği olmak üzere yüce Türk milletinin tüm fertlerinin birlik ve beraberlik içinde millet olma duygusunun coşkusunu yaşamalarını sağlayan zamanlar ve mekânlar oluşturmaktadır. Bu nedenledir ki; Ülkü Ocaklarının düzenlediği bütün şölen, konser, konferans vb. diğer faaliyetler bütün Türk milletinin katılımına açıktır. Dolayısıyla bu şahsın bu tür şölen vb. faaliyetlerdeki katılımı ile kurumumuzla bir bağlantısının kurulması yanlıştır.

Bu vesileyle bir konuya daha dikkat çekmek isteriz ki; Ülkücü Gençlik hiçbir şekilde çatışmaların tarafı olmayacaktır. Türkiye’nin son birkaç yılda yaşadığı ve temelde etnik bölücülük üzerinden ülkemizi iç kargaşaya sürüklemeyi arzu edenlerin tertipleri karşısında, Ülkücü Gençliğin benimsediği ve takındığı duruş, bu niyetin en büyük delilidir. Ülkücüler, kendilerine yönelen provokatif saldırılar karşısında milletinin kaderi namına, bu oyunun tarafı olmayacak ve asla takındıkları sağduyulu ve vakur tavırdan taviz vermeyeceklerdir. Ülkücüler bu hususta gereğinin yapılması için ülkemizin adli mercilerini ve güvenlik güçlerini çözüm makamı olarak kabul eden bir tavrı benimsemişlerdir.

Ülkücü hareketin tüm mensupları bugünden sonra da aynı duruşu sürdüreceklerdir. Ülkücüler, provokatif ajanların toplumsal kargaşa yaratma heveslerine karşı daima uyanık durarak, çatışmanın Türk milletini karanlığa çekmek isteyen kuvvetlerin amacı olduğunu asla unutmayacaktır. Ülkücü Hareket benimsediği çelikten bir disiplin anlayışı ve görev bilinci ile Türk toplumunun huzur ve refahını tesis etme amacıyla çalışmalarına devam edecektir.

Bu sebeple, çatışmadan değil, birlik ve beraberlikten yana konulan tavrımızın yalnızca kendi fikirdaşlarımıza yönelen bir çağrı değildir. Bu çağrımız, Türk milletine yarar sağlamak yönünde düşünceleri zihninde, gönlünde taşıyan tüm Türk gençlerinedir. Çağrımız, tüm tahriklere, tüm saldırılara rağmen, Türk milletini birlik ve beraberlik içinde yaşatmak için bir arada yaşayabilme kaygısının çağrısıdır.

Bu çağrıya uymak ise her vatanperver Türk gencinin, vatanperverliğinin ayrıca gereğidir. Bu vahim durum karşısında, kurumumuz ve Ülkücü harekete yönelen tahrik saldırılarına basın ve yayın organlarının alet olması bizi bir kez daha endişeye sürüklemekte ve bu çağrıyı yayınlamaya mecbur etmektedir. Bugüne kadar Ülkücü hareketi belirli bir çerçevede olumsuz yönleriyle görmeyi arzu edenler, bizlerin yarının büyük Türkiye’sine yönelik çalışmalarımızı görmemesi ve topluma olumsuz şekilde lanse etmesi çabası karşısında bizler, bugüne kadar gerçekleri her fırsatta dile getirmişizdir.

Ülkü Ocakları her toplumsal gerilim anında, kamuoyunu huzur ve sükûn arayışında olduğunu ve mensuplarını da buna davet ettiğini defaatle belirtmesine karşın basın ve medya organları bugüne kadar bunu iletmekten imtina etmiş, Ülkü Ocaklarına karşı bir oto sansür mekanizmasını hayata geçirmiştir. Tüm bu olumsuzluklara karşın dün olduğu gibi bugün de, Türk milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği namına gerçeği haykırmaya devam edeceğiz.

Bu nedenledir ki; Ülkücü Harekete yönelik karalama kampanyalarının devam ettiği bugünlerde Ülkü Ocakları, bu tür yalan, yanlış ve yönlendirmeli haberlere karşı sessiz kalmayacak; Türk toplumunun doğru bilgilendirilmesi için açıklamalarına devam edecektir.


ALPEREN OCAKLARI

Alperen Ocakları Genel Başkanı Eyüp Gökhan Özekin, son günlerde üniversitelerde çıkan olayların kamuoyunu endişeye sevk ettiğini belirtti.

Bu olaylarla ilgili bir takım milliyetçi-ülkücü sivil toplum örgütleri zan altında bırakıldığı gibi, kimi odaklarca kendilerini Alperen olarak ifade eden gençlerin provokasyonlara alet olduğuna dair kanaatler ifade edildiğini belirten Özekin şunları kaydetti:

"Bu düşünceler doğru değildir. Olaylara karışan Alperen Ocakları mensubu hiç kimse bulunmadığı gibi, arkadaşlarımızın bu tür olaylara karışmaması ve fikir mücadelelerini yalnızca fikir platformunda sürdürmeleri gerektiğine dair kuvvetli irade koyulmasına devam edilmektedir. Öğrenci arkadaşlarımız şiddet eylemlerine taraf olmamalı ve daha önce tezgahlanan oyunlara gelmemelidir. Fakat işin başka bir vechesi de medyanın ve çeşitli odakların sergilediği tutumdur. Tekrar tekrar yayınlanan görüntülerde “sağ görüşlü saldırganlar” olarak ifade edilen şahıslar görüntülerde de fark edileceği gibi, ellerinde döner bıçakları olan terör örgütü sempatizanı sol görüşlü kalabalıktan kaçmaktadır. Ellerinde döner bıçakları olan bu kalabalıktan hiç bahsetmeyip, az sayıdaki grubun içinde, kendini bilmez birinin kaçarken silahına sarılmasını insanların gözüne sokmak, objektif haberciliğe ve toplumu doğru bilgilendirmeye ne kadar yakışmaktadır? Hırsızın hiç mi suçu yoktur?"

Özekin, "Ne bu olaylarda bir arkadaşımız yer almıştır, ne de bu tür menfi görüntüleri “müdafaa hakkı” düşüncesiyle dahi onaylamamız mümkündür." dedi.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Özekin, "Fakat olaylarda kaçarken görüntülenen, sağ görüşlü oldukları söylenen grubun içindeki taşkınlıklardan rahatsızlığımızı dile getirirken, olayları bu noktaya getiren, terör örgütü sempatizanı olduğunu gizlemeyen ve ellerindeki kesici aletlerle saldırgan bir tutum sergileyen kalabalığı çok daha sert ve net ifadelerle kınamamız gerektiğini herkese hatırlatıyoruz. " diye konuştu
 

RFurkan

New member
Bu Olaya Tarafsız Bakan Her İnsan Olayın Arkasında Neler Olduğunu Anlayacaktır.Yazık Olacak Bu Faşist Ülkücü Denilen Adamlara.Besbelli Dolduruşa Getirildikleri.Haberlerde Çıkan Bir Öğrenci Ben de Kürdüm Ama Bunlar Terörist Diyor.İnanın Çocuk Bunları Derken Yüzünde Bir Sırıtma Bir Tebessüm Görmelisiniz.Bence Onun da Arkasında Birileri Duruyor ki Bunu da Herkesin Tahmin Edebileceğini Düşünüyorum.Böyle Hepimizi Üzen Kavgaların Bir Daha Yaşanmamasını İsterim.İnşallah Olaylar Daha da Büyümeden Halledilir.Şu Düştüğümüz Hale Bak,Birbirimize Destek Olmamız Gerekirken.Yazık Çok Yazık.
 

[seyyah]

New member


Dün öğrencilerin ortasında gazetecilere poz veren "Alnı Zülfikarlı provokatör" iki camiayı birden lekemeye kalkıştı...




Dikkat, her yer provokatör kaynıyor

Türkiye'ye gerilime sürükleyerek şiddet ve korku ortamı oluşturup amaçlarına ulaşmak isteyen karanlık eller 12 Eylül öncesinde olduğu gibi yine işbaşında.

Provokasyonlara alet olan ve birbirlerine karşı şiddet sergileyen öğrencilerin ortasında gazetecilere poz verircesine mermisini silahına süren ve ateş eden provokatörün MHP sempatizanı olduğunun altının çizilmesinin yanı sıra alnında 'Zülfikar' işareti bulunması dikkat çekiyor...

BİR MERMİYLE İKİ KESİMİ VURMA ÇABASI!

Türkiye'nin hassas kesimlerini birbirine karşı kışkırtarak, nefret tohumları ekerek, şiddet biçmek isteyenlerin son eylemle hem Ülkücüleri hem Alevileri lekeme girişimleri oldukça dikkat çekici...



HER YERDE PROVOSYON VAR...

Hatırlanacağı gibi Anayasa Mahkemesi'nin AK Partiyi kapatma davasını kabul ettiği gün cübbeli ve sarıklı bir kişi de Anayasa Mahkemesi binası önünde görüntülenmiş ve gözaltına alınmıştı.

Son günlerde provokasyon kokan olaylar ve neyin nesi, kimin fesi olduğu bilinmeyen tipler hemen her ortamda zıt görüntü ve icraatlarla dikkat çekici davranışlar sergiliyor...

Çeşitli mekanlarda mescitler dururken gözönünde namaz kılma girişimleri, üniversite önlerinde kara çarşaf giyerek türban yasağına karşı tepki gösterenler, ellerinde 'Musa'nın çocukları' türünden provokatif kitaplarla meydanlarda gezenler, olur olmaz mekanlarda 'Türkiye Laiktir, laik kalacak' diye bağıranlar...

Özellikle toplu eylem yapılan alanlarda, ibadethanelerin önünde ve eğlence mekanlarında görülen 'aykırı' tiplere karşı duyarlı olalım...

Basın yayın organlarında çizilen karanlık tablolar, "ekonomi batıyor, ülke elden gidiyor, vatan parsel parsel satılıyor, din elden gidiyor, misyoneler ülkeyi işgal ediyor, Türk milleti aşağılanıyor, Kürtler eziliyor" feryatları da bu oyuna hizmet ediyor ve halkı birbirine karşı kışkırtma yönünde kullanılıyor.... 12 Eylül öncesine gönderme yapan yorumların gelişmeler konusunda belli odaklara yoğunlaşması da provokatörlerin işini kolaylaştırıyor...

Kimi yayın organlarının 'başörtülü avına' çıkmaları ve her yerde 'irticai faaliyet olduğunu belgeleyen' haberleri de tam gaz sürüyor...

Karanlık güçler ve eli kanlı çeteler ile Türk Devletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini bir tutan karalayıcı ve lekeleyici yorumlar ile Türkiye Cumhuriyeti Yöneticilerini gafil gösterme çabaları da provokatörlerin iştahını kabartıyor...

Türk halkı bu kez 'Biz bu oyunda yokuz' diyerek maskeleri düşürmeli ve her şüpheli tipi güvenlik güçlerine ihbar ederek oyunu bozmalıdır. Herkes şiddet ve nefret tohumlarını yeşertmemek için sağduyudan taviz vermemelidir...

(Haber 7)
 

algoritmaA

New member
bencede durumu kullanmak isteyenlerin sayısı hrgeçen gün artıyor ve amaçları ülkeyi karıştırmka bu tarz oyunlara gelmemek ve dur demek lazım..haber için sağolsın..
 

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK

'Biz bu oyunda yokuz'
evet işte bu oyuna ben yokum
hele ki silah varsa
sadece bu tarafın silahlarını kastetmiyorum
diğer tarafın kesici ve delicilerini unutmamak lazım
bu mu?eğitim öğrenim?
 

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
konular tekrar birleştirildi
aynı konu ile ilgili haber ve yorumları tek başlıktan veriyoruz
benzeri konuları okumadan konu açmazsanız seviniriz
 

HTML

Üst