20 dolara aldı 2,6 milyon dolara sattı...

mfe41

M|F|E~41
ABD'de bir adam 1994 yılından bu yana yılda 20 dolar (26 YTL) ödeyerek elinde tuttuğu "pizza.com" alan adını 2,6 milyon dolara (3,38 milyon YTL) sattı.

43 yaşındaki Chris Clark, bir hafta süren açık arttırmanın ardından, isimsiz bir alıcının önerdiği fiyatı kabul etti.

Maryland eyaletinin Kuzey Potomac bölgesinde yaşayan Clark Baltimore Sun gazetesine verdiği demeçte, bunun çok çılgınca olduğunu söyleyerek, "Kesin yaşamımda büyük değişiklik olacak" dedi.

İnternet henüz başladığında 1994 yılında alan adını kayıt ettiren Clark, "pizza.com" alan adını edinerek, danışmanlık şirketi için bir pizza firması ile sözleşme imzalayacağını umuyordu.

Clark, şirketini 2000 yılında satmasına rağmen yılda 20 dolar ödeyerek alan adını elinde tuttu ve burada reklam da sattı.

Ocak ayında "vodka.com" alan adının 2006'da 3 milyon dolara satıldığını öğrenen Clark, bunun üzerine 27 Mart'ta internetten 100 dolarla başlattığı müzayedeyi bir hafta sonra 2,6 milyon dolar kazanarak kapattı.

Chris Clark, 1990'larda başka alan adlarını satın almadığı için pişman olduğunu da belirtti.

Alıntı
 

Zeytin

Zeytin&Limon
girişimcilik budur işte risk yok ama büyük kazanç var adam serbest piyasa ekonomisinden iyi anlıyor..
 

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
Geleceğe Yatırım diye buna denir
 

sebebsizce

Aviator Junior Officer
bizde bakalava.com keskul.com kebap.com gıbın alanları alsak yıne satamayız dunyanın ortak yedıgı bırsey bulmak lazım :)
 

Centos

New member
cok degerli genc arkadaslarım 94 senesi benim 17 yasında oldugum sene yani (genclik dönemim) o denemleri hic birseye aldırmadan ve hayellerle yasadık (gelecekte ben şunu yaparım suralaragelirim ) hayelleri kurduk ama gelecek konusunda kendimizi hic hazırlamadık bilgi edinmedik arastırmadık sadece ben basarırım deyip gectik degerli genc arkadarlarım size tavsiyem sadece kendi yaptıgınız iş konusunda değil ilginizi ceken her konuda arastırma yapın bilgi edinin bana bu nerde lazım olur demeyin gelecegi kimse goremez ve gelecekte onumuze neler cıkacaıgnıda bilme gibi bur durumumuzda yok onun icin hazırlıksız yakalanmayalım ve geride kalmayalım geleceğimizi yonlendirebilmemiz icin kendimizi geliştirmeliyiz 10 SENE SONRA BEN BUNU NEDEN DÜŞÜNEMEDİM DEMEYİN ? BAŞARAMAMAK DİYE BİRŞEY YOKTUR BAŞARMAMAK VARDIRRRRR
 

firatay

>>>> ALESTA
Vay Be Paraya Bak...
 

HTML

Üst