Türkeş; iddianameyi savcının yüzüne niye fırlattı

Elasis

New member
12 Eylül darbesinde dava arkadaşları ile idamla yargılanan Türkeş, duruşma esnasında bin sayfalık iddianameyi savcı Soyer’in yüzüne niye fırlattı? AKP’nin iddianamesi ile MHP iddianamesindeki benzerlik ne? İşte tarihi gerçekler...


Göktürk Tunçtürk'ün yazısı

Yıl 12 Eylül 1980. Gece Askeri darbe yapıldı.
Gerekçe: Siyasi otorite varlığının bitmesi, devletin üniter yapısının ağır şekilde zaafa uğraması ve milletin can güvenliğinin kalmaması.

Tabi aynı gece zamanın tüm siyasi liderleri ve zamanın kabine üyeleri derdest edilmek için harekete geçiliyor.
Birçok liderler gözaltına alındı ama esas peşine düşülen lider ortada yoktu.
Bu lider MHP Genel Başkanı ve Ülkücü Hareketin babası Alpaslan Türkeş’ti.

Diğer aranan ikinci önemli lider ise Ülkü Ocaklarının efsanevi lideri Muhsin Yazıcıoğlu idi.
Polis ve askeri güçler gözaltına aldığı her ülkücüye, Türkeş ve Yazıcıoğlu’nun nerede olabileceğini soruyordu.
Tabiî ki kibarca değil ağır işkencelerle.

TÜRKEŞ KALORİFER KAZAN DAİRESİNDE

Herkes Türkeş’in bazı düzenlemeler yaptıktan sonra teslim olacağını yorumluyordu.
Ve nihayetinde öyle oldu. Türkeş teslim oldu ama bulunduğu yerden çıkıp teslim olmadı ve bu uzun yıllar bir sır olarak kaldı.
Türkeş o zaman rahmetli Mustafa Taşar’ın dünürü de olan Halil Şıvgın’ın evinde, kalorifer kazan dairesinde çalışma karargâhı kurup saklanmıştı.
Türkeş ve arkadaşları, vatan ve milletin kaderine kast etmek isteyenlere karşı mücadele verdikleri için, konseyin ve mahkemelerin kendilerini fazla üzmeyeceklerini düşünmekteydi.

VE İDDİANAME BOMBASI PATLIYOR

Ülkücüler emniyette ve C5 denilen işkence hanelerde sorgulanırken, Türkeş’te, Askeri dil okulunda tutuluyordu.
Kimse ne ile suçlandığını tam anlamı ile bilmiyordu.
Ama 3-5 ay sonra Askeri Savcı Nurettin Soyer imzalı tam 2 bin sanıklı bin sayfalık iddianame ortaya çıktı. Herkes tam anlamı ile şoktaydı.
Çükü; İddianamede hemen hemen herkesin çete üyesi olarak idamı isteniliyordu.
İddianamedeki en önemli noktalar ise birçok konuşmalardan kesik-kesik alınan pasajlar ve gizlice çekilmiş bazı fotoğraflar delil olarak gösteriliyordu. Yani sözlerdeki asıl amaç tamamen tersine göre anlam çıkacak şekilde saptırılmıştı.
Çaresiz duruşma günü beklenildi.

TÜRKEŞ’İN ÇILDIRDIĞI ve İDDİANEMEYİ SAVCIYA FIRLATTIĞI AN

Ve gün gelip çattı. Duruşma başladı ama yine herkes şoktaydı.
Çükü; sanıkların sadece kimlik tespitleri yapılıyor, hiçbir savunma alınmadan tekrar cezaevlerine gönderiliyordu.
Derken savunma dönemleri başladı ama duruşmalar sırasında görüldü ki savcı Soyer, altına imza attığı iddianameden bihaberdi.
Durumdan şüphelenen Türkeş, bir araştırma yatırdı.
Yapılan araştırmada bazılarının iddianameyi bir evde hazırlayıp, savcıya getirip teslim ettikleri belirtilmekteydi.
İddianameyi, söylentilere göre Evren’in bilgisi dâhilinde işkenceci bir komiserin evinde, avukat olan ve sonraları suikasta kurban giden ünlü bir solcu yazar tarafından hazırlandığı belirtiliyordu.
Tabi Türkeş bu bilgileri ünlü avukatları ile birlikte değerlendirdi.
Türkeş duruşmalarda gelen istihbarı bilgilere göre savcıya bazı sorular sormaya başladı.
Ve savcı Türkeş’in sorularına cevaplar vermekte güçlükler çekiyordu.
Çünkü; Türkeş’in, iddianamede olmasına rağmen sorduğu bazı iddiaları savcı bilmiyordu.
Bir duruşmada kendisine ulaştırılan iddialara tam inanan Türkeş, ayağı kalkarak elinde tuttuğu bin sayfalık iddianameyi karşısında duran heyette yerini alan savcı Nurettin Soyer’in yüzüne doğru hızla fırlatıp, “Al bunu. Bu düzmeceleri hazırlayıp sana getirenler buraya gelip bizi yargılasınlar” diye çıkıştı. Salonda bulunan herkes put kesilmişti.

AKP İDDİANAMESİ İLE MHP İDDİANEMESİNDE BENZERLİK VARMI?

Türkeş’in bu sert çıkışından sonra da iyice sıkışan savcının o ünlü solcu yazara, “İddianameyi getirip attınız başıma. İçinden çıkamıyorum” diye sitem ettiği de ileri sürüldü.
Şimdilerde ise AKP’nin kapatılmasını isteyen ortada bir iddianame var.
Bugün çıkan haberlere göre iddianame kamuoyuna açıklanmadan önce Doğu Perinçek’in eline geçmiş.
Yine, tek başına iktidar olan partiye ait bir 162 sayfalık iddianame birden bire ortaya çıkıyor. Dinlenen telefon kayıtlarında hazırlan davadan bahsediliyor.
Ayrıca; anayasaya göre bu iddianamede hiçbir zaman adı geçmemesi gereken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adının geçmesi.
Çünkü, tüm hukukçuların birleştiği tek noktaya göre Cumhurbaşkanı seçildikten sonra hakkında sadece ‘Vatana ihanetten’ dava açılabilir.


Kaynak
 

VolkaN

Altın Üye
burası türkiye arkanda birileri olmadan boyundan büyük işlere kalkışılmaz
 

srkngncy

New member
o dönemki idaanameyle akp idaanamesi çok farklı.. çünkü ozaman çetecilikten yargılanmıslar.. şimdi ise laikliği yok etmekten yargılaniyorlar.. ikincisi o idaaname düzmece olarak verilmiş yani ne yazili basindan nede tv den bir kesit yok.. ama şuanki idaaname yazili görsel sesli bir idaaname.. saygılarımla
 

klavuz13

Banned
Çünkü, tüm hukukçuların birleştiği tek noktaya göre Cumhurbaşkanı seçildikten sonra hakkında sadece ‘Vatana ihanetten’ dava açılabilir.

---------------

Bu ülkede kanunları Hukukçular bilmezler, bazı Aydın kesimden oluşan kişiler bilirler...
 

Elasis

New member
o dönemki idaanameyle akp idaanamesi çok farklı.. çünkü ozaman çetecilikten yargılanmıslar.. şimdi ise laikliği yok etmekten yargılaniyorlar.. ikincisi o idaaname düzmece olarak verilmiş yani ne yazili basindan nede tv den bir kesit yok.. ama şuanki idaaname yazili görsel sesli bir idaaname.. saygılarımla
Farklı değil bence zihniyet aynı dışardan müdahelelerle seçilmişlere yapılan baskı zülüm. Filmin adı değişiyor fakat tema aynıdır.Bu zülümü çekenlerden en büyüğü de Alparslan Türkeş tir. İşkencelerde tırnak çekilmesine varan yöntemler.
 

yaramazcan

New member
arkadaşlar sol düşünürlerin veya bu tarz düşünen insanların gayeleri yalnız ve yalnızca tam bağımsız bir türkiye ve de amerikan emperyalizmine, sömürgecilğe daha doğrusu amerikan sömürgüsüne karşı bir duruş sergilemek yani gerçekten ülkelerini seven ülkesinin amerikan baskısından kurtulup gelişmesini istiyen insanlar; ama bu insanlar ne yazık ki her zaman bazı kesimler tarafından sevilmemiştir. Aynı şekilde türkeş döneminde de sağ düşünen insanlar yanlış bilgilendirilip solcuların üzerine salınmış; bir yanda ülkesini amerikan emperyalizminden korumak isteyen bir kesim diğer yanda bunlar rusyanın yandaşlarıdır, ülkemiz rus işgali tehtidi altındadır iddaası ile amaçları, solcuların yani ülkesini seven insanların kökünü kazımak olan diğer bir grup. bunca sözden sonra belki kavanızda bir şeyler şekillenmiş umudundayım. Gelelim saadete türkeş hakındaki iddianame ve bu ki iddianame arasındaki bağı ben size söyleyeyim arkadaşlar; o zamanın sağ düşünürleri solcuların önünü keserek bir nevi amerikanın önünü açıyordu yada amerika açtırıyordu. zaten bu oyunların içinde amerikanın olduğu açık, amerika aynı milletin insanlarını bir birine kırdırdıda denilebilir. Yani sağ kesim sol kesimi bitirmek için elinden geleni yaptı. Kimse ne uğruna acaba bu kavga bile demedi. Karşı tarafı anlama gereği bile duymadı. Yani toplum bi iç çatışma içindeydi ve bunun elbetteki tek sorumlusu sağ kesimdir. Çünkü kavgaların ölümle sonuçlandığı bu çatışmaların oluşumunu hep sağ kesim başlatmıştır. Neden derseniz sol kesimin kendi milletiyle değil, amerikayala, sağ grupların ise sol kesimle görülecek çok hesabı vardı. Haliyle türkeşin sağ düşüncenin liderinin böyle bir iddianame ile yargılanması gayet doğal, bide sol kesmi yargılasalardı bari ve yine bugünlerde amerikan çıkarlarına hizmette kusur etmeyen akp ve bir nevi al gülüm ver gülüm prensibi ile çalışmalarında, amerikan sömürgeciliğine yol açmakta türkiyenin bariz bi şekil de içten işgalini hazılamakta, satılan, köprüler, topraklar, şirketler ve de özelleştirmeler bunların sonuçlarını heralde hepimiz sezinliyoruzdur. amerikanın zaten gözü kurulduğu tarihden buyana bu bölge topraklarındadır. akpnin de benzer iddianame ile suçlanması gayet doğal. Yani her ikiside amerikaya hizmet etmişlerdir.
 

Elasis

New member
arkadaşlar sol düşünürlerin veya bu tarz düşünen insanların gayeleri yalnız ve yalnızca tam bağımsız bir türkiye ve de amerikan emperyalizmine, sömürgecilğe daha doğrusu amerikan sömürgüsüne karşı bir duruş sergilemek yani gerçekten ülkelerini seven ülkesinin amerikan baskısından kurtulup gelişmesini istiyen insanlar; ama bu insanlar ne yazık ki her zaman bazı kesimler tarafından sevilmemiştir. Aynı şekilde türkeş döneminde de sağ düşünen insanlar yanlış bilgilendirilip solcuların üzerine salınmış; bir yanda ülkesini amerikan emperyalizminden korumak isteyen bir kesim diğer yanda bunlar rusyanın yandaşlarıdır, ülkemiz rus işgali tehtidi altındadır iddaası ile amaçları, solcuların yani ülkesini seven insanların kökünü kazımak olan diğer bir grup. bunca sözden sonra belki kavanızda bir şeyler şekillenmiş umudundayım. Gelelim saadete türkeş hakındaki iddianame ve bu ki iddianame arasındaki bağı ben size söyleyeyim arkadaşlar; o zamanın sağ düşünürleri solcuların önünü keserek bir nevi amerikanın önünü açıyordu yada amerika açtırıyordu. zaten bu oyunların içinde amerikanın olduğu açık, amerika aynı milletin insanlarını bir birine kırdırdıda denilebilir. Yani sağ kesim sol kesimi bitirmek için elinden geleni yaptı. Kimse ne uğruna acaba bu kavga bile demedi. Karşı tarafı anlama gereği bile duymadı. Yani toplum bi iç çatışma içindeydi ve bunun elbetteki tek sorumlusu sağ kesimdir. Çünkü kavgaların ölümle sonuçlandığı bu çatışmaların oluşumunu hep sağ kesim başlatmıştır. Neden derseniz sol kesimin kendi milletiyle değil, amerikayala, sağ grupların ise sol kesimle görülecek çok hesabı vardı. Haliyle türkeşin sağ düşüncenin liderinin böyle bir iddianame ile yargılanması gayet doğal, bide sol kesmi yargılasalardı bari ve yine bugünlerde amerikan çıkarlarına hizmette kusur etmeyen akp ve bir nevi al gülüm ver gülüm prensibi ile çalışmalarında, amerikan sömürgeciliğine yol açmakta türkiyenin bariz bi şekil de içten işgalini hazılamakta, satılan, köprüler, topraklar, şirketler ve de özelleştirmeler bunların sonuçlarını heralde hepimiz sezinliyoruzdur. amerikanın zaten gözü kurulduğu tarihden buyana bu bölge topraklarındadır. akpnin de benzer iddianame ile suçlanması gayet doğal. Yani her ikiside amerikaya hizmet etmişlerdir.
Amerikaya hizmeri 1 Mart teskersi ile gösterdi:
 

esfanu

New member
Bugünki savcıyada iddanameyi verenlerin aynı kişiler olduğu ortadadır.12 Eylül savcısı gibi bugünki savcıda iddanameyi okumamışki Cumhurbaşkanınında içinde olduğunu görebilsin.Yani biz hazırladık
sen zahmet etme al bu iddanameyide açıver artık şu davayı.İşte bugün bazılarının devlet içinde gladyo
kurma çabalarından bahsedenlerin korktukları aslında kendi gladyolarının sonunun gelmekte oluşudur.
Gerçek takiyyeciler meydana çıkacaktır korkuları ondandır,milletin seçtikleriyle değil onların atadıklarıyla yönetilmek istiyorlar.
Gelelim sağ-sol meselsine solcular abd emperyalizmiyle savaşıyoruz derken kimden ve nerden destek aldılar,yada istedikleri rejimin adı neydi?Fakat bugün o rejimin sadece adı kaldığı için
post değişti ulusalcı oldular.Sağcılar bu devleti rusyaya,solcularda abd ye köle etmemek için çalıştı
acaba bu istekler yanlışmı hayır ama nasıl olduda birlik olmadı,sonuçta istedikleri ve karşı çıktıkları
aynıydı yani milli birlik,bağımsızlık,neden bu amaç bu gurupları aynı yere toplayamadı?
Çünki düşmanı tayin eden birileri vardı,ama o birileri ne sağcı ne solcu nede Türkiye derdi olan birileriydi.Bugünde aynı oyunlar oynanıyor ve biz yine bi tarftan bakıp birilerine hain satılmış uşak
vs. diyoruz ve oyuna alet oluyoruz.Tarih tekerrürden lafı yine tekerrür ediyor ve bazıları hala darbelere
meydan yaratma gayesi içinde,meşruluk arama gayretinde,askere yaptıramadıklarını bazı devlet
organlarına yaptırma peşinde.Ama busefer her kazandğında mağlup gösterilen millet kazanacak.
SAYGILAR.
 

sengeneral

New member
benim bildiğim tek bir şey var bu ülkede halkın üstünde bir güç var bu güç kimi zaman atatürkçü, kimi zaman dindar kimi zaman tarikatçi kimi zaman ulusalcı olmakta. bu ülke düzelecekse bu karşıt görüşlü insanların kavga etmesiyle değil her topluluğun (özellikle sol camianın) içindeki münafıkları temizlemesi ile mümkün olacak
 

dolunayren

New member
üç buçuk atan kalbi korkudan fırlatmış ve amerikayı kalkındırmak istemiş ve başarmıştır türkiyeyi karanlığa sürükleyen türkeş vatan haini 'dir bunun en belirgin özelliiği kırgızları ve azerileri ve çeçenleri türklerden daha çok sevmesi ve bu ülkeyi para ile satmaya çalıştığını biliyoruz...
Vatan hainimi?Saçmalıyorsun gibime geldi.
 

dolunayren

New member
yabancı bankalara yatar paralar
hasta oldunuz mu amerikalar
allahınız olmuş mark ile dolar
vatan bayrak diyen siz sahtekarlar

amerikan modelinde olur traşı
washington babası rambo kardaşı
kelle avlamada çeker en başı
vatan bayrak deyen siz sahtekarlar

hey sen hey sen fbi yazılı şapkanla
tişörtündeki amerikan bayrağın
cebindeki malboranla
güzel dilimizi katleden o garip konuşmanla
ne kadar vatan seversin bir düşün
ve sen acıkınca hamburger yiyen
susuzluğunu kolayla gideren
çikolatası alplerden, peyniri hollanada'dan gelen
pirsultan'ı, karacaoğlan'ı, veysel'i tanımayan
elvis'le hüzünlenen, madonna'yla gülen
favorisi uzun, kulağında küpe, fabrika önlerinde emekçi kızları tavlamaya çalışan züppe
işaret ve serçe parmağınla yaptığın sembolünle ne kadar vatanseversin bir düşün

ve siz muhalefette emperyalizme kafa tutanlar
iktidarda söylediklerini bir bir yutanlar
mazlum halklar karşısında aslan
efendilerinin karşısında süt dökmüş kediye dönenler
anadolu halklarının kanıyla sulanmış bayrak ile
yolsuzluklarının üstünü örtenler
siz cumhuriyetin ve bağımsızlığın düşmanları
siz abdülham**'in ve enver paşa'nın torunları
siz yeni dünya düzeninin temsilcileri ve ortaçağ kalıntıları
siz siz vatan bayrak diyen sahtekarlar

sattınız onuru emperyalizme
çiğner bağrımızı yabancı çizme
o yalan söyleyen dillerinizle
vatan bayrak diyen siz sahtekarlar

kuvayı milliye onurumuzdur
kurtuluş savaşı gururumuzdur
bağımsız türkiye şiarımızdır
size layık değil pis sahtekarlar
bağımsız türkiye şiarımızdır
vatan bayrak diyen siz sahtekarlar
Maaşallah şiir değil hakaret abidesi;
Yalnız bu şiir anlamsız olmuş.Geçmişini satan, bölücü olan bizler değiliz senin gibilere daha çok yakışır.Baksana Che yi idol seçmişsin.Belli kimin yaban aşkı ile dolu olduğu.Özüne dön de insanlık gör..
 

ikRa

Banned
üç buçuk atan kalbi korkudan fırlatmış ve amerikayı kalkındırmak istemiş ve başarmıştır türkiyeyi karanlığa sürükleyen türkeş vatan haini 'dir bunun en belirgin özelliiği kırgızları ve azerileri ve çeçenleri türklerden daha çok sevmesi ve bu ülkeyi para ile satmaya çalıştığını biliyoruz...
hangi üLkücüymüş bu üç buçuk atan?
Bir tane örneğini göster bu forumda bir harf yazmam daha
veya bu üLkeyi para iLe kime satıyormuş?
haLi hazırda saLLıyorsunuz işkembeden..
chenin resimLeriyLe donattınız mı heryeri tek işiniz kaLıyor
üLkücüLere saLdırmak..
ihtiLaL döneminde üLkücüLer oLmayaydı o zaman saLLardınız özgürce
kızıL komünist bayrakLarınızı ama bu üLkede son üLkücü kaLana kadar
saLLatmayız asLanım o bayrakLarı hiç hevesLenmeyin..!
RahmetLi başbuğa hain diyen bu üLkede ekmek yemeyi bırak nefes aLmayı haketmez
Hain oLmadığı gibi aksine nerde hain varsa gözünü kırpmadan kafasını koparmıştır üLkücüLer
 

dolunayren

New member
dolunayren sen ilk önçe kurtuluş savaşını kimin dedeleri ve neneleriyle kazandığımızı oku ve sonra kurtuluş savaşını kürt türk alevi sunni insanlarıyla kazadığını öğren ve sonra tehlike geçtiğinde kardeş dediğiniz insanları bu ülkeden def etmeye çalıştığını UNUTMA SONRA Gel yazı yaz
Kim, kimi atmaya çalışmış söylesende öğrensek.
 

Elasis

New member
üç buçuk atan kalbi korkudan fırlatmış ve amerikayı kalkındırmak istemiş ve başarmıştır türkiyeyi karanlığa sürükleyen türkeş vatan haini 'dir bunun en belirgin özelliiği kırgızları ve azerileri ve çeçenleri türklerden daha çok sevmesi ve bu ülkeyi para ile satmaya çalıştığını biliyoruz...
Parayla satmak ne demek? Nasıl satmaya çalışmış ? Laf olsun diye söylemişsin ispat etmemişsin.
 

mertobey

New member
Devlet zamanında sağıcılarıda kullandı solcularıda kazanan kim

AMERİKA


أĸяα;2779706' Alıntı:
hangi üLkücüymüş bu üç buçuk atan?
Bir tane örneğini göster bu forumda bir harf yazmam daha
veya bu üLkeyi para iLe kime satıyormuş?
haLi hazırda saLLıyorsunuz işkembeden..
chenin resimLeriyLe donattınız mı heryeri tek işiniz kaLıyor
üLkücüLere saLdırmak..
ihtiLaL döneminde üLkücüLer oLmayaydı o zaman saLLardınız özgürce
kızıL komünist bayrakLarınızı ama bu üLkede son üLkücü kaLana kadar
saLLatmayız asLanım o bayrakLarı hiç hevesLenmeyin..!
RahmetLi başbuğa hain diyen bu üLkede ekmek yemeyi bırak nefes aLmayı haketmez
Hain oLmadığı gibi aksine nerde hain varsa gözünü kırpmadan kafasını koparmıştır üLkücüLer
Bazı ülkücüler ocaklarına güvenerek ortalıkta serserilik yapıyor bazılarınız kavga etmek için bahane arıyor hain kafası koparmış diyorsun siz kendi yarattığınız hainleri kendiniz infaz etmek istiyorsunuz ''Türkeş halkı temsil ediyor halkı savunuyor milletin beraberliği için çaba gösteriyor demissin'' (ilk mesajı yollayan arkadaş) peki 72 nin deniz leri ne yapıyordu onlarda aynı amacı temsil ediyordu.. onlarda canını koydu ve feda etti mahkeme türkeşe haksızlık yaptı sahte iddianameyle yargıladı diyorsun aynısı gezmiş ve arkadaşlarında uygulandı sonuç: ne oldu daha önce de bu konuda belirtmiştim devlet işine gelince sağı işine gelince solu kullandı gençleri kışkırtıyorlar ama amerikanın oyunuydu hepsi ve günümüzde bu olayların aynısını yeniden yaptırtmaya bu oyunu yeniden oynattırmaya çalışıyorlar bu oyuna gelirmisiniz..
 

Börteçine9

New member
Kitap okumadığınız her halinizden belli oluyor kendi tarihini bilmeyen sadece kavga etmek dalaşmak için yaşıyorsunuz işiniz gücünüz olmuş kavga insanlarla iyi geçinemiyorsunuz...

Senin kitap okuduğun da belli her yerinden zeka fışkırıyor mübarek :hhmanD

söylemlerinizi düzeltsen iyi olacak! ! :goz:
 

Revoo_

[D]evrimiçi
ünlü solcu bi yazar asla ve asla düşman la işbirliği yapıp bu faşist unsur için bi iddaname hazırlamaz!!bu tamamen saçmalıktır!!sol görüşlü insanların tek bir amacı vardır oda tam bağımsız bir türkiye!!unutmayın ki 12 eylül de işkence hanelere girenler ve orada can verenler yalnızca faşistler değildir!! aynı zamanda devrimcilerde aynı işkence tezgahlarından geçmişlerdir!! hatta ibrahim kaypakkaya yoldaş bunun en iyi örneğidir..! 3 ay boyunca işkence görmüş, vücudu parça parça kesilmiş fakat düşman genede ağzından hiç bir laf duyamamıştır!! pardon yanılıyorum duymuştur "asla bizi yenemeyeceksiniz!!" ibrahim yoldaş sadece bu üç kelimeyi söylemiştir düşmana!!
 

HTML

Üst