Telekulak felaketine kim dur diyecek? babalar gibi sattınız...

memcos

New member
Hürriyetten doğan buhranlar ne kadar büyük olursa olsun, hiç bir zaman fazla baskının temin ettiği sahte güvenlikten daha tehlikeli değildir. -Gazi Mustafa Kemâl Atatürk- (1930)

Kışlaların görünür yerlerine konulan eğitim panolarında en çok rastlanılan sözlerden bir “MUHABERESİZ MUHAREBE OLMAZ”dır. Bununla orduda iletişimin önemi anlatılır. Komutanların emirlerini astlarına güvenli olarak ulaştıramadıkları ve birliklerinin durumu hakkında astlarından sağlıklı raporlar alamadıkları takdirde mağlubiyetin kaçınılmaz olduğu vurgulanır.

Askerler düşman istihbarat faaliyetlerini önlemenin başlıca yolunun güvenli muhabereden geçtiğini bilirler ve bu konuda açık vermemeye çalışırlar. Orduda güvenli iletişimin sağlanması için pek çok usul geliştirilmiştir. Bunlar, haberleşme hizmetinde çalışacak personelin seçiminde aşırı titiz davranılmasıyla başlar ve kriptolu-kodlu haberleşme cihazlarının kullanılması ile devam eder.

1970’lerde kısa menzilli telli telefonların kullanılması, telsiz menzilinin bir kaç km olması ve iki birim arasında haberleşmenin elle değişen birkaç frekans ile sınırlandırılması taktik sahada yeterli güvenliği sağlıyordu. Teknolojik gelişme ile önce telefon telleri kalktı. Binlerce frekanslı çok uzun menzilli telsiz telefonlara geçildi. Sonunda cep telefonları iletişimin yeni ve vazgeçilmez unsuru oldu. Bu gelişmenin tek dezevantajı güvenlik sorunu idi. Çünkü iletişim atmosferde ve uydular aracılığı ile yapılmaya başlanmıştı. Yani, her türlü haberleşme karşı tarafın dinlemesine açık hale gelmişti.

Bu gelişme orduya “Elektronik Harp”kavramını soktu. Bununla her seviyedeki düşmanın elektronik saldırılarına karşı koyma ile birlikte düşmanın elektronik cihazlarına karşı doğrudan saldırı yapabilme sistemleri geliştirildi. Bu savaşın önemli yanı kullanılan teknolojinin milli kaynaklardan temin edilmesi zorunluluğu idi. Eğer siz kendi üretiminiz olmayan ve yazılımını kendinizin yapmadığı, kod sistemlerini kendinizin geliştirmediği cihazları kulanıyor iseniz, sizin muhabere siteminiz size ihanet edecektir. Mağlubiyetiniz kaçınılmazdır. Çünkü muhabere sistemini satın aldığınız ülke bütün konuşmalarınızı dinliyor, kaydediyor ve buna karşı ön tedbirleri alıyordur. Yani sizi onlar yönetiyordur.

2003’de ABD’nin işgaline karşı tek uçak kaldıramayan, 4000 zırhlı aracından hiç birini muharebeye sokamayan Irak ordusunun durumu elektronik işgale en güzel örnektir.

Türk Ordusu muhabere güvenliği için ciddi eğitim tedbirleri almasının yanında 1980’lerde oluşturduğu Askeri Elektronik Sanayii ile (ASELSAN) iletişimini büyük ölçüde güven altında tutmakta idi. En azından biz böyle biliyorduk. Fakat Silahlı Kuvvetlerimiz dahil olmak üzere devlet yönetiminde iletişim güvenliğinin ciddi bir zafiyet içinde olduğunu geçtiğimiz günlerde birbiri peşi sıra yaşanan olaylarla öğrendik. Maliye Bakanı’nın meşhur “BABALAR GİBİ SATARIM” sözüne uygun olarak satılan kritlik tesislerimizle birlikte haberleşme sistemlerimizin de yabancılara devriyle zafiyetimizin arttığına şahit olduk.

Önce mesken ve işyerlerimizde bulunan sabit telefonlar ve ADSL internet sistemini yöneten TÜRK TELEKOM’un %55’i 14 Kasım 2005’de özelleştirme kapsamında Lübnanlı Arap OGER Ortak Girişim Grubu'na devredilmiştir. İkinci büyük cep telefonu şirketimiz olan TELSİM ise 24 Mayıs 2006’da İngiliz VODAFONE Grubu bünyesine dahil olmuştur. Ayrıca en yaygın cep telefonu şebekesi olan TURKCELL’de kontrolu dışındaki yabancı ortaklarla çalışmaktadır.

Bu satışlarla stratejik önemi haiz olarak değerlendirilen haberleşme sistemimizin büyük bir bölümü milli olmaktan çıkmış, kontrol ve denetimi yabancılara devredilmiştir. Yani, kamunun ve özel şahışların konuşmaları dinlemeye, dinlenenler kaydedilmeye, kaydedilen konuşmalar ihtiyaç anında silah olarak kullanılmak üzere depolanmaya açık hale getirilmiştir. Dünyada bu şekilde kendi bindiği dalı kesen bizden başka bir ülke var mı? Bunu bilemiyoruz. Varsa bile, hiç birinin bizdeki gibi dışarıdan bir baskı olmadan ve ülke toprakları işgal edilmeden gerçekleşmediğini tahmin edebiliyoruz.

Mevcut Anayasamız haberleşme hürriyetini vazgeçilemez temel haklarımız arasında göstermiştir. Konuya ilişkin Anayasanın 12 inci maddesi şöyledir;

I. Temel hak ve hürriyetlerin niteliği:
MADDE 12. –Herkes, kişiliğine bağlı, dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve hürriyetlere sahiptir. Temel hak ve hürriyetler, kişinin topluma, ailesine ve diğer kişilere karşı ödev ve sorumluluklarını da ihtiva eder.
II. Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması:
C. Haberleşme hürriyeti
MADDE 22. –Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır.

Haberleşme sistemlerinin yabancılara satışını müteakip ülkemizde haberleşmenin gizliliği kalkmış ve haberleşme güvenliği milli bütünlüğümüzü tehdit eder bir mahiyet halini almıştır. Bunu neden mi söylüyorum? İşte beni bu kanaate sevkeden olaylardan bazılarının basına yansıyan listesi;

1. Görevi, düşman ülkelerinin elektronik dinlemesini yapmak olan Genelkurmay, GES Komutanlığının başında bulunan Tuğgeneral Münir Erten'in telefon konuşmaları You Tube’de Kuzey Irak operasyonundan iki gün önce yayınlanmıştır. Bu video ile Güneş Harekatının başlayacağı uluslararası kamuoyuna açıklanmıştır. Bir bakıma Türk askerinin canı tehlikeye atılırken “Ey teröristler Türk askeri geliyor. Kaçın ve canınızı kurtarın” denmiştir. Bu tam bir skandal ve ihanettir. Orada şehit olan 27 askerimizin vebali bunu yapanların sırtında durmaktadır.

2. Telekulağa takılarak dinlenen askerlerden biri de Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen’dir. Dinlendiği gerekçesi ile istifa eden Taşkesen verdiği beyanatta; “Göreve geldiğimden beri bazı çevrelerin hedefi olduğumdan, hatta zaman zaman dinlendiğimden şüpheleniyordum. Beni, doğrudan Genelkurmay Başkanına düzenli olarak şikayet eden ihbar mektupları gidiyordu. (...) Şemdinli iddianamesiyle başlayan süreçte TSK’ya karşı planlı bir yıpratma kampanyasının yürütüldüğü ortada. Bu çerçevede üzülerek ve korkarak söylüyorum ki, en baştaki komutandan altlara yayılarak birçok generalin telefonlarının dinlendiği şüphesine sahibim. Bu şüphe sadece bende değil TSKdaki birçok generalde var.” Demiştir.

3. 13 Mayıs 2006’da İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin Başbakan Erdoğana bir mektup yazarak Telsimin Vodafone şirketine satışı ile ilgili olarak şu soruyu yönetmiştir. “Sayın Başbakan! Yunanistan’da casusluğu tescilli, ABD’de telefon dinlediği CIA Başkanının ağzından açıklanan bir şirkete Telsimi satmak için neden uğraşılıyor.” Emin Şirin’e bunun cevabı verilemeden Telsim satılmıştır.

4. 7 Mart 2008 tarihli gazetelerde yer alan bir haber; “Ankara'da You Tube kabusu yaşanıyor. Savcının Başbakan ve müsteşarına küfrettiği ses kayıtları sitede yer aldı.. Eski YÖK Başkanı Teziç ile Tuğgeneral Erten'den sonra şimdi de savcı Salim Demirci’nin sözleri YouTube'a düştü.”

5. Bunların dışında son haftalarda sürdürülen Ergenekon operasyonu başta olmak üzere çeşitli operasyonlarda gözaltına alınan ve yargı safhası devam eden kişilere ait en mahrem telefon konuşmaları gerek gazeteler ve kitaplarda ve gerekse internet haber sitelerinde bütün detayları ile yayınlanmaktadır. Bu bilgilerin gazeteci ve yazarların eline nasıl geçtiği ve özel hayatın sırlarını açıklayan bu belgelerin yayınlanmasına gazete ve yayınevi yönetimlerinin nasıl izin verdiği, kişilik haklarına yapılan bu saldırıların neden cezasız bırakıldığı hususu da bir muammadır. Bu vurdumduymazlığın telekulak dinleyicilerini cesaretlendirdiği değerlendirilmektedir.

Sonuç olarak; ülkemizin acilen tedbir alınması gereken ciddi bir güvenlik zafiyeti yaşadığı değerlendirilmektedir. Anayasanın amir hükmüne rağmen kişi ve kuruluşların haberleşme hürriyetinin kalmadığı anlaşılmaktadır. Dinlenen kişilerin makam ve mevkileri dikkate alındığında devlet sırlarının uluorta tüm dünya kamuoyuna açık olarak “You Tube misali sitelerde yayınlanmasının hıyanet dışında mantıklı bir açıklaması da yoktur.

Görünen ve algılanan durumun yabancılara haberleşme sistemimizin satılmasından kaynaklandığı söylenebilir. Sıradan kişiler yanında Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları Yüksek yargı organlarının yöneticileri dahil istisnasız herkesin küresel güçler tarafından rahatça dinlenebileceği, konuşmaların kontrol edilemeyen bir yerlerde kayda alınabileceği, gündeme getirilmesi için zaman ve zeminin oluşmasının beklendiği kıymetlendirilmektedir..

Dinleme örnekleri göz önüne alındığında hiç kimsenin “Ben dinlenmedim veya beni asla dinleyemezler” deme lüksü yoktur. Heran en önemli devlet sırlarının uluorta ortaya dökülme tehlikesinin bulunduğu anlaşılmaktadır.

Hükümetin bu konuyu öncelikle ve titizlikle ele alması, acilen önleyici zecri tedbirler uygulaması ve yeni hukuki düzenlemeler getirmesi yararlı olacaktır.

Mülkiyeti ve kontrolu tamamen yabancılara devredilen haberleşme şirketlerine hukuki mevzuatımıza göre ne gibi yaptırımlar uygulanabileceğini bilemiyorum. Ama derhal tedbir alınmadığı takdirde ülkemizin başını çok ağrıtacak telekulak faciasının giderek yayılacağını değerlendiriyorum.

Dr.Tahir Tamer Kumkale'nin bu yazısı 08 MART 2008 tarihli HÜRYILDIZ ve ULUSALSES Gazetelerinde yayınlanmıştır.
 

ße YouRSeLF

New member
üzerinde Gerçekten Düşünülmesi Gereken Bir Konu

ülkenin Bekası Açısından önem Arzeden Bu Husus Eminim Ki Devlet Büyükleri Tarafından Da Göz Ardı Edilmeyecektir.
 

_NuRhaN_

New member
Ya arkadaş siz kimleri düşman ilan etmişsiniz önce bunun bi farkına varın!Türkiye Cumhuriyet tarihi Kürt halkı için kanlı bir tarih oldu neyi savunuyorsunuz siz????Hangi düşman????Yüzyıllardır birlikte iç-içe yaşadığınız,savaşlarda göğüs göğüse çarpıştığınız,sözler verip doğu ve güneydoğuyu düşman işgalinden kurtarın dediğiniz ve kardeş halka sözünü yerine getirip bedeller ödemiş bir halkımı düşman ilan ediyorsunuz siz?????
Orduyla yatıp orduyla kalkıyorsunuz!!!Pislikleri çıkıyor ortaya hala ne konuşuyorsunuz!!İnsan değilmisiniz siz???
Verin yönetimi ordunun eline olsun bitsin o zaman OLİGARŞİye geçelim olsun bitsin!CUMHURİYET sizin neyinize?
Siz alışmışsınız darbe yemeye!Siz alışmışsınız ordunun sizi istediği gibi boynunuza tasma takmasına!

Ordu gücünü kimden alıyor?????????????HALKTAN alıyor!
Yani bizden!
Bu halkın içinde Kürt halkıda var,Çerkesde var,Gürcüde var,Arapta var,Lazda var!!!!Burası çok ULUS lu bir ülke burada sadece Türkler yok vazgeçin artık şu anlamsız Türk Milliyetçiliğinden!!!Kendi içinizdeki ulusları karşınıza almayın yanınıza alın yoksa böyle sağdan soldan emir almaya devam edersiniz!
 

ße YouRSeLF

New member
Ya arkadaş siz kimleri düşman ilan etmişsiniz önce bunun bi farkına varın!Türkiye Cumhuriyet tarihi Kürt halkı için kanlı bir tarih oldu neyi savunuyorsunuz siz????Hangi düşman????Yüzyıllardır birlikte iç-içe yaşadığınız,savaşlarda göğüs göğüse çarpıştığınız,sözler verip doğu ve güneydoğuyu düşman işgalinden kurtarın dediğiniz ve kardeş halka sözünü yerine getirip bedeller ödemiş bir halkımı düşman ilan ediyorsunuz siz?????
Orduyla yatıp orduyla kalkıyorsunuz!!!Pislikleri çıkıyor ortaya hala ne konuşuyorsunuz!!İnsan değilmisiniz siz???
Verin yönetimi ordunun eline olsun bitsin o zaman OLİGARŞİye geçelim olsun bitsin!CUMHURİYET sizin neyinize?
Siz alışmışsınız darbe yemeye!Siz alışmışsınız ordunun sizi istediği gibi boynunuza tasma takmasına!

Ordu gücünü kimden alıyor?????????????HALKTAN alıyor!
Yani bizden!
Bu halkın içinde Kürt halkıda var,Çerkesde var,Gürcüde var,Arapta var,Lazda var!!!!Burası çok ULUS lu bir ülke burada sadece Türkler yok vazgeçin artık şu anlamsız Türk Milliyetçiliğinden!!!Kendi içinizdeki ulusları karşınıza almayın yanınıza alın yoksa böyle sağdan soldan emir almaya devam edersiniz!

TÜRK HALKININ YUKARIDA YAZDIKLARIN GİBİ DÜŞÜNEN KÜRT HALKI İLE BİR SORUNUNUN OLDUĞUNU SANMIYORUM

TÜRK MİLLETİNİN SORUNU VATANINI BÖLMEK İSTEYEN HAİNLERLEDİR
 

LOCKBoY

New member
aslında dinelemek izlemek çok güzel

mantıklı olarak düşünüldüğü zaman bir yere gidiyorsun ya oradakilerin ne ve nasıl olduğunu bilmeden herkesi öldüreceksin yada dinleyerek iyi yada kötüyü ayırıp tek bir yöne yöneleceksinn mantık
 

ToleRe311

New member
Ya arkadaş siz kimleri düşman ilan etmişsiniz önce bunun bi farkına varın!Türkiye Cumhuriyet tarihi Kürt halkı için kanlı bir tarih oldu neyi savunuyorsunuz siz????Hangi düşman????Yüzyıllardır birlikte iç-içe yaşadığınız,savaşlarda göğüs göğüse çarpıştığınız,sözler verip doğu ve güneydoğuyu düşman işgalinden kurtarın dediğiniz ve kardeş halka sözünü yerine getirip bedeller ödemiş bir halkımı düşman ilan ediyorsunuz siz?????
Orduyla yatıp orduyla kalkıyorsunuz!!!Pislikleri çıkıyor ortaya hala ne konuşuyorsunuz!!İnsan değilmisiniz siz???
Verin yönetimi ordunun eline olsun bitsin o zaman OLİGARŞİye geçelim olsun bitsin!CUMHURİYET sizin neyinize?
Siz alışmışsınız darbe yemeye!Siz alışmışsınız ordunun sizi istediği gibi boynunuza tasma takmasına!

Ordu gücünü kimden alıyor?????????????HALKTAN alıyor!
Yani bizden!
Bu halkın içinde Kürt halkıda var,Çerkesde var,Gürcüde var,Arapta var,Lazda var!!!!Burası çok ULUS lu bir ülke burada sadece Türkler yok vazgeçin artık şu anlamsız Türk Milliyetçiliğinden!!!Kendi içinizdeki ulusları karşınıza almayın yanınıza alın yoksa böyle sağdan soldan emir almaya devam edersiniz!


güzel yorumun için teşekkür ederim bu yorumuna kesinlikle katılıyorum
 

_NuRhaN_

New member
TÜRK HALKININ YUKARIDA YAZDIKLARIN GİBİ DÜŞÜNEN KÜRT HALKI İLE BİR SORUNUNUN OLDUĞUNU SANMIYORUM

TÜRK MİLLETİNİN SORUNU VATANINI BÖLMEK İSTEYEN HAİNLERLEDİR
BU VATANI KİMSE BÖLEMEYECEKKKKKK !!!!
ARTIK BUNU ANLAYIN
VAZGEÇİN ŞU BÖLÜNME KORKUSUNDAN 80 YILDIR KİM BÖLEBİLMİŞ BU VATANI?
TÜRKİYEDE KÜRT SORUNU VAR PKK KALLEŞLERİNİN BU VATANDA YERİ YOK!!
ÖYLEYSE NEDEN HALA KÜRT HALKI AYAKLANIYOR VE O ŞEREFSİZLERİ HAKKIMIZI ARAYANLAR OLARAK DİLLENDİRİYORLAR BİR DÜŞÜN BAKALIM?
ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE KÜRT SORUNU VAR VE BU ÇÖZÜLMEDİĞİ SÜRECEDE PKK KENDİNE RANT SAĞLAYACAKTIR BUNDAN

ŞUNA BAK YA KAHRAMAN İLAN ETTİLER ÇIKTILAR SUÇLUSU KİM?????
GENELKURMAY VE HÜKÜMET AKLINI BAŞINA ALSIN ARTIK VAZGEÇSİN KÖYLERİ YAKMAKTAN!BİZ SAHİP ÇIKACAĞIMIZ YERDE DIŞLARSAK ONLARDA O ŞEREFSİZLERİ KAHRAMAN İLAN EDER ÇIKAR!!
 

ße YouRSeLF

New member
BU VATANI KİMSE BÖLEMEYECEKKKKKK !!!!
ARTIK BUNU ANLAYIN
VAZGEÇİN ŞU BÖLÜNME KORKUSUNDAN 80 YILDIR KİM BÖLEBİLMİŞ BU VATANI?
TÜRKİYEDE KÜRT SORUNU VAR PKK KALLEŞLERİNİN BU VATANDA YERİ YOK!!
ÖYLEYSE NEDEN HALA KÜRT HALKI AYAKLANIYOR VE O ŞEREFSİZLERİ HAKKIMIZI ARAYANLAR OLARAK DİLLENDİRİYORLAR BİR DÜŞÜN BAKALIM?
ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE KÜRT SORUNU VAR VE BU ÇÖZÜLMEDİĞİ SÜRECEDE PKK KENDİNE RANT SAĞLAYACAKTIR BUNDAN

ŞUNA BAK YA KAHRAMAN İLAN ETTİLER ÇIKTILAR SUÇLUSU KİM?????
GENELKURMAY VE HÜKÜMET AKLINI BAŞINA ALSIN ARTIK VAZGEÇSİN KÖYLERİ YAKMAKTAN!BİZ SAHİP ÇIKACAĞIMIZ YERDE DIŞLARSAK ONLARDA O ŞEREFSİZLERİ KAHRAMAN İLAN EDER ÇIKAR!!

BENİMKİSİ KORKU DEĞİL ATEŞLİ ARKADAŞIM SADECE TEDBİR

BU VATANI KİMSE BÖLEMEYECEK BUNU DOST DÜŞMAN BİLİYOR ZATEN ANCAK TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM BUNU DA SEN BİLİYORSUN

80 YILDIR TOPRAKLARIMIZI KİMSE BÖLEMEDİ EVET AMA FİKRİ OLARAK HER FIRSATTA BÖLMEYİ BAŞARDILAR DEĞİL Mİ

TÜRK HALKININ TARİH BOYUNCA KÜRTLERLE HİÇBİR SORUNU OLMAMIŞTIR

NE ZAMANKİ BAZI KÜRTLER AMERİKA GAZINA GELİP YEDİĞİ EKMEĞE İHANET EDİNCEYE KADAR

GAP KURULDU İLERLETMEDİLER ÖĞRETMEN GÖNDERİLDİ ÖLDÜRDÜLER DOKTOR GİTTİ KAÇIRDILAR AMA TÜM BUNLARIN SONUCUNDA YİNE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DOĞUYU KADERİNE TERK ETMEDİ ORASI BİZİM DEDİ VE SAHİP ÇIKTI SADECE TOPRAĞA DEĞİL ÜZERİNDE YAŞAYAN İNSANA DA SAHİP ÇIKTI

BU İŞTE BİR SUÇLU ARAYACAKSAK O DA AMERİKA VE YANDAŞLARIDIR
 

_NuRhaN_

New member
BENİMKİSİ KORKU DEĞİL ATEŞLİ ARKADAŞIM SADECE TEDBİR

BU VATANI KİMSE BÖLEMEYECEK BUNU DOST DÜŞMAN BİLİYOR ZATEN ANCAK TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM BUNU DA SEN BİLİYORSUN

80 YILDIR TOPRAKLARIMIZI KİMSE BÖLEMEDİ EVET AMA FİKRİ OLARAK HER FIRSATTA BÖLMEYİ BAŞARDILAR DEĞİL Mİ

TÜRK HALKININ TARİH BOYUNCA KÜRTLERLE HİÇBİR SORUNU OLMAMIŞTIR

NE ZAMANKİ BAZI KÜRTLER AMERİKA GAZINA GELİP YEDİĞİ EKMEĞE İHANET EDİNCEYE KADAR

GAP KURULDU İLERLETMEDİLER ÖĞRETMEN GÖNDERİLDİ ÖLDÜRDÜLER DOKTOR GİTTİ KAÇIRDILAR AMA TÜM BUNLARIN SONUCUNDA YİNE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DOĞUYU KADERİNE TERK ETMEDİ ORASI BİZİM DEDİ VE SAHİP ÇIKTI SADECE TOPRAĞA DEĞİL ÜZERİNDE YAŞAYAN İNSANA DA SAHİP ÇIKTI

BU İŞTE BİR SUÇLU ARAYACAKSAK O DA AMERİKA VE YANDAŞLARIDIR
İlk cümlelerin doğru fikri olarak bölmeye çalışanlar bizzat Kemalistlerdir!
Deniz Kuvvetleri Komutanı bugün kalkar derse Kemalist olmayanları denizde boğarız diye daha sen ne beklersin ?
Bi rahat bırakın insanları ya!
Türbanına karışırsınız,diline karışırsınız,dinine karışırsınız...Ne bu??
Asıl fikri BÖLÜCÜLÜK bu işte!
Soğutuyorlar insanları bu vatandan ve gruplaşmaya yol açıyorlar!
Halbuki herkes tek çatı altında toplanmalı görüşler ayrı olsada!Herkes vatanın birliği ve bütünlüğü üzerine tek bir çatı altında toplanmalı.Ama insanların özgürlüklerini kısıtlarsan hem fikri hem zikri,insanları kendi vatanında esir hayatı yaşatırsan gruplaşma olur,örgütlenme olur.Kürt halkına yediği ekmeğe ihanet etti diyemezsin sen!Eğer sen dersen kalkar senin devletinin ne pislikler yaptığını ne zulumler yaptığını suratına çarparlar apışıp kalırsın sonra.Tarih boyunca sorun olmadı deme bana Cumhuriyetin kuruluşundan başladı halada devam ediyor anladınmı yani 80 küsür yıldır...
Zalimce politikalar uyguladı o İsmet İnönü!Zulüm yaptı!Ardından diğerleri...Kenan Evren(gerçi sonra özür diledi ama iş işten geçmişti bikere)o Genelkurmay!Köyleri yakma politikasından dolayı NERON diye anılıyor kendileri!
Bunları kimse unutmadı kardeşim bide haklıymış gibi üste çıkmaya çalışmayın!Kürt halkına çamur atmayın!Bölücülük yapmayın!
 

ße YouRSeLF

New member
İlk cümlelerin doğru fikri olarak bölmeye çalışanlar bizzat Kemalistlerdir!
Deniz Kuvvetleri Komutanı bugün kalkar derse Kemalist olmayanları denizde boğarız diye daha sen ne beklersin ?
Bi rahat bırakın insanları ya!
Türbanına karışırsınız,diline karışırsınız,dinine karışırsınız...Ne bu??
Asıl fikri BÖLÜCÜLÜK bu işte!
Soğutuyorlar insanları bu vatandan ve gruplaşmaya yol açıyorlar!
Halbuki herkes tek çatı altında toplanmalı görüşler ayrı olsada!Herkes vatanın birliği ve bütünlüğü üzerine tek bir çatı altında toplanmalı.Ama insanların özgürlüklerini kısıtlarsan hem fikri hem zikri,insanları kendi vatanında esir hayatı yaşatırsan gruplaşma olur,örgütlenme olur.Kürt halkına yediği ekmeğe ihanet etti diyemezsin sen!Eğer sen dersen kalkar senin devletinin ne pislikler yaptığını ne zulumler yaptığını suratına çarparlar apışıp kalırsın sonra.Tarih boyunca sorun olmadı deme bana Cumhuriyetin kuruluşundan başladı halada devam ediyor anladınmı yani 80 küsür yıldır...
Zalimce politikalar uyguladı o İsmet İnönü!Zulüm yaptı!Ardından diğerleri...Kenan Evren(gerçi sonra özür diledi ama iş işten geçmişti bikere)o Genelkurmay!Köyleri yakma politikasından dolayı NERON diye anılıyor kendileri!
Bunları kimse unutmadı kardeşim bide haklıymış gibi üste çıkmaya çalışmayın!Kürt halkına çamur atmayın!Bölücülük yapmayın!
BU SÖZLERİNİN TARAFI KİM SORABİLİR MİYİM ? BAHSETTİĞİN OLAYLAR ZATEN OLMAMASI GEREKEN FAKAT BAZI KENDİNİ BİLMEZLERİN YAPTIĞI ŞEYLER. SİVAS KATLİAMI DA KÜRT YURTDAŞLARA YAPILANLARDA BU ÜLKE İNSANLARI TARAFINDAN ÜZÜNTÜYLE KARŞILANMIŞTIR. VE EMİNİM Kİ KİMSE BİRDAHA BÖYLE OLAYLARIN YAŞANMASINI İSTEMEZ.

EĞER SÖZLERİNİN TARAFI BENSEM KENDİMİ HAKLI GÖSTERMEK İÇİN BİR ÇABAM YOK SADECE FİKİR ALIŞVERİŞİ BENİMKİSİ.

BÖLÜCÜLÜK YAPMAK GİBİ BİR AMACIM DA YOK EĞER ÖYLE OLSA DAHA FARKLI YAKLAŞIRDIM BU KONUYA.


KONUYU SABOTE ETTİĞİM İÇİN KONUYU AÇAN ARKADAŞTAN ÖZÜR DİLERİM:melek
 

_NuRhaN_

New member
BU SÖZLERİNİN TARAFI KİM SORABİLİR MİYİM ? BAHSETTİĞİN OLAYLAR ZATEN OLMAMASI GEREKEN FAKAT BAZI KENDİNİ BİLMEZLERİN YAPTIĞI ŞEYLER. SİVAS KATLİAMI DA KÜRT YURTDAŞLARA YAPILANLARDA BU ÜLKE İNSANLARI TARAFINDAN ÜZÜNTÜYLE KARŞILANMIŞTIR. VE EMİNİM Kİ KİMSE BİRDAHA BÖYLE OLAYLARIN YAŞANMASINI İSTEMEZ.

EĞER SÖZLERİNİN TARAFI BENSEM KENDİMİ HAKLI GÖSTERMEK İÇİN BİR ÇABAM YOK SADECE FİKİR ALIŞVERİŞİ BENİMKİSİ.

BÖLÜCÜLÜK YAPMAK GİBİ BİR AMACIM DA YOK EĞER ÖYLE OLSA DAHA FARKLI YAKLAŞIRDIM BU KONUYA.


KONUYU SABOTE ETTİĞİM İÇİN KONUYU AÇAN ARKADAŞTAN ÖZÜR DİLERİM:melek
Bu sözlerimin taraftarı Kemalistler(sözde),Atatürk'ü putlaştırıp onu daha ''ANLAYAMADAN'' ona tapanlar!
Kemalizm böyle birşeyse,Kemalistlerde böyleyse o zaman Atatürk Faşistmiş diyor millet sen biliyormusun bakalım hııı???
 

ße YouRSeLF

New member
Bu sözlerimin taraftarı Kemalistler(sözde),Atatürk'ü putlaştırıp onu daha ''ANLAYAMADAN'' ona tapanlar!
Kemalizm böyle birşeyse,Kemalistlerde böyleyse o zaman Atatürk Faşistmiş diyor millet sen biliyormusun bakalım hııı???
DİĞER KONULARDAKİ POSTLARINI DA TAKİP ETTİM DEVAMLI BİR TARTIŞMA ARAYIŞI PEŞİNDESİN

SEN BİLİYOR MUSUN BAKALIM HIII???


NASIL BİR HİTAP ŞEKLİDİR BU
 

_NuRhaN_

New member
DİĞER KONULARDAKİ POSTLARINI DA TAKİP ETTİM DEVAMLI BİR TARTIŞMA ARAYIŞI PEŞİNDESİN

SEN BİLİYOR MUSUN BAKALIM HIII???


NASIL BİR HİTAP ŞEKLİDİR BU
Pardon kusura bakma farkında değilim..şu foruma Kürt-İşkence diye bir konu vardı sırf onun için üye olmuştum söyleyecek çok şeyim vardı bütün o yorumları okudum ve sinir sistemim alt-üst oldu.Ama ne yazıkki konu kilitliydi ve hiçbirşey yazamadım.
Tekrar kusura bakma
 

HTML

Üst