pardus linux

CROSSERgin

New member
arkadaşalar buna benzer bir konu daha önce açtıysam bilmiyorum.eğer açtıysam özür dilerim pardus linux ünasıl bulabilirim veya indirebilirim internetten indirdim ama birlikte aç kısmında hangi programla açmam gerektiğini bilmediğim için sorunu gideremedim.pardus linux u nasıl kuruluma hazır vaziyete getiririm yardımcı olur musunuz?!
 

netteki

New member
ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2007.3/<<< bu pardus deposundan indireceksin
bunu indireceksin>>>Pardus-Kurulan-2007.3.iso
 

CROSSERgin

New member
teşekkürler arkadaşlar.peki kullanan varmı aranızda nasıl bir sistem windows la kıyasladığımızda...
 

sarisu

New member
Arkadaşım merhaba pardusu kurdunmu bilmiyorum ama kurmadıysan yazılanlara ilave olarak bir kaç şeyde ben söyleyim pardus kurulan cd sini indirdikten sonra onu kalıp disk olarak (neroda böyle,(digerlerinde image disk yazdır olabilr)) cd'ye yazdıraccaksın kurulumuda çok basittir ikili işletim sistemi olarak kuracaksan ilk önce disk bölümle programlarından birisi ile diski verilerini kaybetmeden bölebilirsin (partition magic 8.05 olabilir elimde linki yok kusura bakma) bölümlemeyide ext 3 olarak yapacaksın sonra bilgisayarı cd den başlatacaksın sonrasında kurulum cd si seni yönlendirecektir.eger diger işletim sisteminin üzerine kuracaksan bilgisayarı cd den başlatırsın ve kurulumu yaparsın ilk önce kendisi harddiski formatlar bütün verilerini siler öylece kurulum yaparsın.nasıl olduguna gelince ben kurdum bilgisayrım hp dizüstü bazı donanımlarda sıkıntı oldu senin bilgisayarda belki daha farklı olabilir donanımlarınla uyuşursa güzel bir sistem açık kaynak kodlu
biraz vindowstan farklı başta yabancılık çekebilirsin ama kullandıkça alışırsın yetenegin varsa sistemi sende geliştirebilirsin kolay gelsin...
 

CROSSERgin

New member
arkadaşım teşekkür ederim yardımın daha kurmamıştım daha doğrusu kuramamıştım.bu bilgiler de bana yardımcı olabilir teşekkürler.
 

sofums

New member
selamlar,
ben pardus kullanıyorum, arada sadece oyunlar için XP ye geçiyorum, Pardus CD si ilede diski bölümlendirebilirsin. Elle bolumlendir kısmını seçerek orneğin D bolumune kurabilirsin.birde yedek flash olarak swap bolumu kur. 2 veya 3 GB swap için yeterli.Grubu diskin başına kur bilgisayar açılışında daha sonra hangi işletim sistemini tercih edeceğini o sorar.
Kolay gelsin,
 

HTML

Üst