erkeğin işi önemli mi?

SAHRANİL

Altın Üye


Erkekler evlenecekleri kadının güzel olmasına dikkat ederken kadınlarda erkeğin işine önem veriyor.


Kadınların evlenecekleri erkeği seçerken en çok üzerinde durdukları noktanın ''erkeğin işi'' olduğu belirtiliyor. Aile yapılarının benzer olmasının önemli olduğunu düşünen kadınların oranı yüzde 87 olurken, bu oran erkeklerde yüzde 80'de oranında. Verilere göre erkeğin ilk kez evlenecek olması kadınların yüzde 79'u tarafından önemli görülürken, erkekler bu konuda daha muhafazakar görünüyor ve burada oran yüzde 86'ya çıkıyor.

Erkeklerin yüzde 59'u evlenecekleri kadının güzel olmasını isterken, kadınların yüzde 44'ü yakışıklılığa bakıyor. Kadınların yüzde 43'ü erkeğin kendinden yüksek eğitimli olması şartını ararken, erkeklerde bu oran sadece yüzde 17'de kalıyor.

Verilere göre, Türkiye genelinde 18 yaş üstünde, evli bireyler içinde akraba evliliği yapanların oranı da yüzde 21'e yaklaşıyor. Akraba evliliği oranı Güneydoğu'da yüzde 40'lara fırlarken, Batı Marmarar17;da yüzde 5'in altında bulunuyor.

Türkiye'de evlenenlerin yüzde 86'sı düğün yaptığını belirtirken, tören yapmayanların oranı sadece yüzde 2. Evlenenlerin yüzde 83'ü söz kesme veya kız isteme, yüzde 81'i kına gecesi yaparken, evlenenlerin dörtte üçü nişan töreni, yüzde 72'si dini nikah, yüzde 71'i de resmi nikah töreni gerçekleştirdi. Evlilikte görücü usulu ve aile onayının hala baskın olduğu görülüyor. Nitekim erkeklerin yüzde 32'si, kadınların ise yüzde 28'i görücü usulu ve kendi kararıyla, erkeklerin yüzde 25'i, kadınların yüzde 32'si ise görücü usulü ailesinin kararıyla evleniyor.

Bu arada, Türkiye'de yapılan her 100 evliliğin 59'u 18-24 yaş arasında gerçekleşiyor. Bu oran İstanbul'da 61'e çıkarken, İzmir'de 52'ye kadar geriliyor. Evlenenlerin yüzde 96'sı ilk defa, yüzde 4'ü ikinci defa yüzde 0,3'ü ise 3 kez ya da daha fazla evlenenlerden oluşuyor.

 

Gizli Özne

New member
gönüller bir olsun yeter
demicem tabi :D
zaman kötü
yakışıklılık-güzellik bir yere kadar
işin diğer tarafları da düşünülmeli tabi :D
 

TheMetaor

тм ρRoduction
bana Göre Akıl Evliliği...Ya Çöl kızı Sendemi işine baktın :p
 

SAHRANİL

Altın Üye
bana Göre Akıl Evliliği...Ya Çöl kızı Sendemi işine baktın :p
ben şanslıydım biraz..ilk görüşte aşktı tanımıyorduk birbirimizi.nerden biliyim bankacı olduğunuu:durdurun:durdurun:durdurun
para çok önemli ya mutluluk için.aşıktık ama şuan paramız olmasaydı birbirimizi kırardık zamanla imkansızlıklar yüzünden.sonuçta 3,5 sene oldu birbirimizi incitmiyorsak sıkıntısız hayatın önemi büyük.:victory
 

iSpiK

Kadim Dost
iş önemlidir tabi erkek bi sekilde kadınına bakıcak kadar iyi kazanmalı ki ezilmemelidir bu bı sekılde guc gostergesidir .. ic güveysi degilsin sonucta = )
 

~PRENSES~

Romantizmin Delisi
parayla saadet olmaz derler ama hiç parası olmasada sadece sevgiyle yürümüyo malesef..
 

Agent

Coder & Uploader
Bence mantık evliligi bugune kadar yaşadıgım ilişkilerde sevgi hep bir yere kadar gitti :( ya da ban öyle denk geldi diyelim
 

HTML

Üst