yılbaşı pastası.......

SAHRANİL

Altın Üye


10-12 dilim için:
25x25 cm ebadında meyveli kek
170-255 gr kayısı reçeli
2 kg beyaz marzipan
2.5 kg beyaz glazür / 500 gr leylak glazür
500 gr pastel mavi glazür
500 gr pastel pembe glazür
Pembe, mavi ve kırmızı
üzüm renginde gıda boyaları
35.5 cm boyutunda kek tepsisi
2 adet çiçek yapımında kullanılan ince tel
Gümüş rengi sıvı gıda boyası
Simli şekerlemeler / Yıldız şekilli kesici
Süsleme amaçlı gümüş boncuklar


Hazırlanışı:

Kekin tersini çevirin. Kenarlarından 2.5 cm içerde olacak şekilde ve 3-4 cm derinliğinde kare şeklinde bir parçayı orta kısmından keserek çıkarın. Çıkardığınız parçayı 9 eşit kare parçaya bölün. Kareleri karşılıklı köşelerden ikiye kesip her bir parçayı avcunuzda sıkarak yuvarlayın.
Keki bir tepsiye yerleştirip yüzeyine ince bir kat reçel sürün. Beyaz marzipanın yarısını yoğurarak yumuşatın. Büyük bir kare şeklinde açın. Üzerine çok az pudraşeker serpin. Keki marzipanla paket yapar şekilde düzgün olarak kaplayın.
Kalan marzipanı açın ve 6x6 cm’lik kareler şeklinde kesin. Üzerlerine reçel sürün ve ortalarına birer parça kek koyup top şeklinde kapatın. Birleşme yerlerini hafifçe ıslatıp yapıştırın. Diğer renkli marzipanları kullanarak farklı büyüklüklerde toplar yapın. Artan marzipanları daha ufak boyda yuvarlayın ve farklı renklerde glazürlerle topların üzerlerini süsleyin.
Topların tepesine yapıştırmak için beyaz glazürden ufak silindirler yapın. Çiçek telinden 5 cm kesin ve bir ilmek atın. Tüm topların tepesine askı görünümünü veren bu ilmekleri yerleştirin. Bunları lame gıda boyasıyla boyayın ve kurumasını bekleyin.
Tüm topları farklı renklerde glazürler kullanarak farklı şekillerde desenleyin. Üzerlerine sim serpip katılaşana kadar bekletin.
Yıldız şeklinde metal kalıp kullanarak pastanın duvarlarına bastırarak izini çıkarın. Yıldızların dışında kalan kısımları suyla seyreltilmiş üzüm rengi gıda boyasıyla boyayın. Kuruduğunda simle kaplayın. Hazırladığınız topları pastanın üzerine dekoratif biçimde yerleştirip incilerle süsleyin.


:vur:vur:vur:vur:vur:vur
 

SAHRANİL

Altın Üye
ya yaparısda beni bu tarif biraz sıkar.zor be:vur.uğraşmak lazım.yılbaşı gecesi size burda hindi yapcam...:durdurun:durdurun:durdurun
 

SAHRANİL

Altın Üye
yakında kıslarla gün yapcaz burda.gelirsiniz sizde.altın dolar günü yapıyorlarya bizde teşekkür günü yapcaz..:durdurun:durdurun:durdurun
 

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
yanen kendini vuracağın bir pasta olmuş :vur

bu öldürür adamı :saskin

çok süslü bir pasta olmuş ama ben bu kadar süse gelemem. :p

eline sağlık canım. :D
 

KıRmızıKız

Kayıp üLkenin Prensesi
ya yaparısda beni bu tarif biraz sıkar.zor be:vur.uğraşmak lazım.yılbaşı gecesi size burda hindi yapcam...:durdurun:durdurun:durdurun
sahra bencede sen en iisi hindi yap :durdurun

bölelikle kimseyi kendini vurmaz :durdurun

bu pastayı yapmak için uğraşırsam vururum kendimi. :vur

bu ne ya. yapılışı 2 saat. yemesi 5 dk. :durdurun
 

HTML

Üst