Yabancı hakimiyeti.

sedapinar

New member
22.11.2007

Kurtuluş Savaşı´nda denize döktüklerimiz şimdi başka planlarla topraklarımıza konuyor. Bankaların yarısı yabancıların eline geçti. Nerede ise adında ´´Türk´´ olan şirket kalmadı

--------------------------------------------------------------------------------

AKP iktidarının çıkardığı kanunlar sayesinde Türkiye parsel parsel satıldı. 12 Kasım 2007 tarihi itibariyle yurt genelinde 68 bin 419 yabancı gerçek kişinin, toplam 36 milyon 15 bin 446 metre kare taşınmazı bulunuyor. Türkiye'de 73 ülke vatandaşının gayrimenkulü bulunuyor. Bu kişilerin elindeki toplam gayrimenkul sayısı 57 bin 541'ye ulaşıyor

YABANCı sermaye Türk bankacılık sektörünü de ele geçirmeyi sürüdürüyor. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Türkiye'nin 50 bankası bulunduğunu ve bunların 26'sında yabancı sermaye payının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. Bilgin, Eylül ayı itibariyle banka aktifleri içerisinde yabancı sermayenin oranının ise yüzde 23 düzeyinde olduğunu açıkladı

Yabancıların en fazla rağbet ettiği illerin başında 17 bin 688 taşınmaz ile Antalya yer alıyor. Bu ili sırasıyla, Muğla (8.298), İstanbul (7.605), Aydın (5.010) ve Bursa (4.899) izliyor.

Türkiye'de 73 ülke vatandaşının gayrimenkulü bulunuyor. Bu kişilerin elindeki toplam gayrimenkul sayısı 57 bin 541'ye ulaşıyor. Türkiye'de en fazla gayrimenkulü bulunan yabancıların başında 15 bin 290 ile Almanlar, 12 bin 948 ile İngilizler, 10 bin 94 ile de Yunanlılar geliyor. Bu 3 ülkenin vatandaşlarının edindiği gayrimenkul sayısı, toplamın yüzde 65,6'sını oluşturuyor.

Çek Cumhuriyeti, Çin, Filipinler, Libya, Leichtenstein, Nijer, Peru, Slovakya, Slovenya, Tacikistan ve Venezuela uyrukluların ise Türkiye'de yalnız birer mülkü bulunuyor.

-SURİYE KAPSAM DIŞINDA...-

Bu arada Tapu ve Kadastro istatistik değerlendirmelerinde, Suriye vatandaşlarına ilişkin gayrimenkul verilerini kapsam dışında tuttu.

Suriyelilere ait taşınmazlarının 1939 yılında Hatay'ın ilhakından önceki edinimler olması ve 1966 yılından bu yana da söz konusu taşınmazlara ilişkin yetkinin Hazine'de bulunması nedeniyle, Genel Müdürlük, Suriyelilere ilişkin sürecin takibini tümüyle Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bıraktı.

Suriyelilere Türkiye'de gayrimenkul satışı yapılmadığının altını çizen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yetkilisi, güncelleme çalışması çerçevesinde Suriyelilere ait tüm taşınmazların gözden geçirildiğini ve "mahkeme kararı, intikal işlemleri ve kadastro tespitleri" sonucunda oluşan son durumun kayıt altına alındığını bildirdi. Suriye ile sürdürülen görüşmeler nedeniyle tam rakam telaffuz etmek istemeyen yetkili, Suriyelilerin Türkiye'deki taşınmaz varlığının yaklaşık 120 milyon metre kare, Türklerin Suriye'deki taşınmaz varlığının ise 1 milyar metre kare dolayında olduğunu ifade etti.

ORTADOĞU
 

alpercan32

New member
Güneydoğu da; GAP bölgesinde İsraillilerin taşınmaz aldığı söyleniyordu.
Bu konuda bilgisi olan var mı?


Adında TÜRK kelimesi olan şirketlerin zaten tamamı YABANCI,
Aralarında belki yerlileri vardır, Kimbilir??????????

Sadece bankalar mı?
Telefonlar Kimin??? Turkcell, Vodafon, avea, TürkTelekom.

eski bir türkü vardır,
'''''' veresiye vere vere kalmadı kalmadı,allah canımı almadı almadı '''' diye.
Şimdi bu türküyü yeniden düzenleyip hep beraber söyleyelim;;

''''''YABANCIYA SATA SATA KALMADI KALMADI,
ALLAH CANLARINI ALMADI ALMADI '''''''''''
:vur:vur
 

yehovan

Banned
SAT SAT BİTMİYOR

Ülkemin zenginliklerini Bu akp li bakanın dediği sat sat bitmiyor...

Heralde 5 yıla kadar bitirecekler.... Önlerine bu hedefi koymuşlar birkere....


Konu için ayrıca teşekkür ediyorum..
 

sedapinar

New member
Güneydoğu da; GAP bölgesinde İsraillilerin taşınmaz aldığı söyleniyordu.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Bu konuyu ben de çok merak etmeme rağmen güvenilir kaynak bulamadım. En doğru kaynak Güneydoğu illerinin tapu daireleridir. Mesela son 15-20 yıldaki el değiştiren toprakların kimlerden kimlere satış yapıldığı incelenmek suretiyle bir sonuca varmak mümkün olabilir. Ancak buna müsaade edilmeyeceği için böyle bir araştırmanın aleni olarak yapılması mümkün değildir.


Ama okuduğum bir kitap bu konuda hayli ilginç açıklamalara yer vermiş. Şöyleki:

''1800’lü yıllarda Avrupa ve Rusya’dan göç eden Siyonist hareketin önü alınamıyordu. Hem faşizmden kaçan hem de kutsal topraklar Filistin’de bir devlet kurmak amacıyla göç eden Yahudiler Osmanlı topraklarına gelip yerleşirler. Fransa dışındaki tüm Avrupa ülkeleri bu Siyonist hareketi destekler.

Sultan II. Abdülhamit Yahudilerin kutsal topraklar üzerindeki emellerini bildiği için Filistin’de toprak alımlarını yasaklar. Göç eden Avrupalı Yahudilerin Filistin’de toprak alımı yasaklanınca Osmanlı Yahudileri üzerinden toprak alırlar ve sonra aldıkları topraklara yerleşirler.

II. Abdülhamit Yahudilerin Filistin’e yerleşmesini engellemek istese de bunu başaramaz, sadece geciktirmiş olur.

Yahudiler Filistin’e yerleştikten sonra Arapları istemezler ve topraklarından atmaya çalışırlar. Bu durum “köleyken” “kral” olan birisinin hikâyesini anımsatmaktadır.

Osmanlının zayıf zamanlarında, Avrupa devletleri ve ABD’nin de desteğiyle göç eden ve Filistin’e yerleşen Siyonist hareketin asıl amacı ‘Vaadedilmiş Topraklar’da bir devlet kurmaktır. Ve bu devlet 1948’de kurulur. Adı İSRAİL Devletidir.

Tevrat’ta vaadedilmiş toprakların Dicle ve Fırat havzalarına kadar uzandığı teoremi İsrail’in devamlı genişleme arzusu taşımasının nedenidir. İstihbarat raporlarına göre İsrail Güneydoğu’dan devamlı toprak alıyor. Dikkat çekmemek için de bunu dolaylı yoldan yapıyor.

1998 yılından beri üzerinde çalışılan İstihbarat raporuna göre, GAP bölgesinde Yahudi kökenli 60 Türk vatandaşı tarafından toplam 450 bin dönüm arazi alınmıştır (sayfa 50). Bu miktar İstanbul’un yarısı kadar bir alan demektir.
Maraş’ı Kahraman, Urfa’yı Şanlı, Antep’i Gazi yapan savaşlar artık tapu dairelerinde verilmektedir.

İsrail’in bir yandan da Kuzey Irak’ta geniş araziler aldığı rapor edilmektedir.

GAP bölgesinde Türkiye ile işbirliği çerçevesinde, Kuzey Irak’ta da Kürt peşmergeleri eğitme çabaları içerisinde iken asıl amacı olan toprak alımlarını gerçekleştiren İsrail dolaylı yollardan aldığı topraklara bir gün gelip yerleşecek ve Güneydoğu’yu ele geçirecektir. Tıpkı Filistin’e yerleşme sürecindeki gibi. Tıpkı Filistin halkını kendi torpaklarından çıkardığı gibi Güneydoğu halkını da kendi topraklarından çıkarmak isteyecektir. 30-40 yıl sonrasının planlarını bugünden yapmaktadır İsrail.
Türkiye dost ve yakın gördüğü İsrail’in gizili planları konusunda dikkatli olmak durumundadır.''

*********************

Kitabın adı: İstihbarat raporlarına göre İsrail’in GAP Senaryosu( Hasan Taşkın)
 

Albayrak

Can Feda
Ak Parti iktidarı yeni özelleştirme planları ile herzaman var olacaklar.

Ne ülkeymiş, satıcılar, bölücüler ama her zaman ayakta duran Atatürk ün çocukları.

Bu ülkeyi para ile almadık para ile satılmamalıdır.
 

HTML

Üst