acil yardım vista silinip nasıl xp kurulur

caner_26

New member
arkadaşlar bende de vista home basic var silip xp yüklemeye çalıştım fakat siyah ekranda kalıyo sistem önyükleme hatası veriyor. yardım pls
 

asdzxcasd

New member
a.q senin wista o.c ne kadar b0ktan bir programsın göt kafalı vista!!!! pardon çok küfür ettim farkınayıım küfrün amına koyum
 

ligarbam

New member
arkadaşlar dediklerinizin hepsini yaptım fakat <<seçili bölümde kurmak için entere basınız ...>> yazan yere kadar geliyo sonrasında sabitdisk bulunamadı diyor....(ne yapmam gerek)
 

silver021

New member
arkadaşlar yeni notebook aldım ama almaz olaydım üzerinde vista kurulu geldi. aleti çok kasıyor çok yavaş, nero vs. bi ton programı çalıştırmıyor. ben bu bilgisayara nasıl xp kurabilirim yardım edin. (cd den boot ettiremedim bir türlü)
arkadashim almish oldugun notebook vistaya uyumlu ama sen uyumsuz programlar kullaniyorsan notebook ne yapsin :D :vur
 

fetih050

New member
kardeş ben geçen gün hp laptop aldım normal xp cd si ile kurulum yapamamıştım. bira araştırdım ve sorunu çözdüm. bazı yerlerde XP downgrade CD si yayınlamışlar onu indirip xp yi kurdum. ancak driver sorunları çıkıyor. aşağıdaki metin alıntıdır.
( Vista'dan XP'ye Geçiş CD'si (XP downgrade CD)
« : 01 Aralık 2007, 02:12:54 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
Yeni alınan bilgisayarlarda -özellikle de laptoplarda-Windows Vista Sürümleri yüklü gelmektedir. Bu tür bilgisayarlara Vista yı silip XP yi yüklemek istediğimizde , Xp CD'si Bilgisayarın HDD sini tanımamaktadır. Bunun nedeni ise mevcut XP CD lerinde Sata Driver'ların yüklü olmamasıdır. Bilgisayar firmaları bu sorunu aşmak için XP downgrade CD'yi çıkarıp müşteriden ayrı bir ücret taleb etmeye başlamışlardır. İşte burada upload edilen de tam bu dur. Yani XP downgrade CD. Toshiba Dizüstü bilgisayarlar dışındaki tüm bilgisayarların Sorunsuz olarak Vista'dan Windows XP Pro SP 2'ye geçişlerine olanak tanımaktadır. Bunun yanında ayarlarıyla oynanmamış tertemiz bir Windows XP Pro SP 2 CD'sidir upload edilen. Bu CD ile bilgisayarınızdaki SP 2'yi de yenileyebilirsiniz.
Vista kullanmaya başlayıp da her zaman kullandığı programları kullanamayanlar, yazıcılarını, tarayıcılarını vistaya tanıtamayanlar, okullarda MEB'in Vista ile anlaşma yapmadığı için kablosuz ağının vista tarafından bağlanmaması vb.. birçok sorunla karşılaşanlar. İşte sorununuzun çözümü. Şimdilik XP ye geçin. Vista bir köşede dursun.
CD'nin kullanımı aynen diğer SP 2 CD'lerinin kullanımnı gibidir. Linkleri indirip birleştirdikten sonra karşınıza bir ISO Cd si çıkacaktır. Bu Cd ye çift tıkladığınızda Nero burning ile cd ye yazdırma ekranı karşınıza çıkacaktır. Nero ile CD'ye yazdırdıktan sonra CD nizi kullanabilirsiniz.
CD Key: QVGHR - FJVKH - RBC3J - K9KGT - 7TQ2J
yukarıdaki CD key'i Cd nin üzerine ya da bir kağıda not edin. CD yi bilgisayara takıp bilgisayarı yeniden başlatın. Boot menüsünden gerekli ayarları yapıp bilgisayarı Cd-dvd room dan açınız ve XP yi kurunuz.
Download Links:
http://rapidshare.com/files/72273046/W_NDOVS_XP_ROCORD_CD.part1.rar
http://rapidshare.com/files/72286577/W_NDOVS_XP_ROCORD_CD.part2.rar
http://rapidshare.com/files/72296588/W_NDOVS_XP_ROCORD_CD.part3.rar
http://rapidshare.com/files/72304678/W_NDOVS_XP_ROCORD_CD.part4.rar
http://rapidshare.com/files/72311818/W_NDOVS_XP_ROCORD_CD.part5.rar
http://rapidshare.com/files/72316190/W_NDOVS_XP_ROCORD_CD.part6.rar


XP Yİ YÜKLEDİKTEN SONRA OLUŞACAK DRİVER SORUNUNU ÇÖZÜMLEME

Önümüzde 3 seçenek var.
1- eğer sadece driver cd miz varsa vista ile uyumlu olan her driver xp ile de uyumludur. Aynı cd ile xp ye de aynı driverleri yükleyebiliriz.
2- Bilgisayarı satın aldığımız firmanın internet sitesine girip driverlerin xp ile uyumlu olanları yükleriz.
3- driver magicigian programını yükleriz. pROGRAMIN LİNKİ:
http://rapidshare.com/files/71122917/Driver.Magician.v3.25.WinAll_bilgisayar_n_driverlerini_bulan_ve_guencelleyen_program.rar
Serial:
kullanıcı adı: egitimci
Şifre: DBP-L6C68847
bu programı vista takılı iken kurun programın içindeki uptade kısmına tıklayın işletim sistemi olarak xp yi seçin. Program bu şekilde driverleri xp ye göre güncelleyecektir. Program güncellenmiş setup ları bilgisayarınıza indirir. setupları formatta silmeyeceğiniz bir bölüme ya da flash diske kaydedin.Program ın güncellemediği setup lar da çıkacaktır. Bunları da xp zaten otomatik olarak tanır.
driver magigian programı ile yapacağınız bir diğer işlem de tüm driverlerin back up ını tek setup la kaydetme işi.
Bunun için options yazan yere tıklayın tek buck up ı seçin. seviye olarak high olsun. daha sonra seleckt ile tüm driverleri seçin. buck up a tıklayın. program driverlerinin yedekleneceği yeri soracaktır. Formatta silinmeyecek bir kısma tüm driverleri yedekleyin (Tek setup olarak) .
Ardından size upload ettiğim xp cd si ile vista yı silip xp yi yükleyin.
Yükledikten sonra driverlerin yedeğini aldığınız toplu setup a tıklayın driverlerin büyük bir kısmı yüklenecektir.
Bir de elimizde xp ye güncellediğimiz driverler var. bunları da sırasıyla yükleyelim.
Tüm bunları yaptıktan sonra halen yüklenmemiş driver varsa ( ki bu uzak ihtimal) aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelleştir seçeneğini seçelim. konum olarak da c sürücüsünde driverlerin yüklü olduğu klasörü gösterelim. Bu şekilde kalan driverler de yüklenecektir.
haydi xp niz hayırlı olsun.)

driver magicigian programının tam sürüm olması için doğru şifre:
NAME : SoftArchive.NET
CODE : DBP-L&EBF53E
belki işinize yarar
 

rick2135

New member
kardes bu link dk bası bi acılıyo bir kapanıyo ne is anlamadım yaws

arkadaşlar bu siz sorunu algılıyamadınız galiba son cıkan version notebooklar ozellikle hp marka notebooklara xp kurulamıyor sabit disk takılı deil hatası veriyor

ONUN ICIN SOLEDIKLERINIZ ESKI TIP NOTEBOOKLARDA GECERLI !!!!!
 

kayzer38

New member
arkadaşlar dediklerinizin hepsini yaptım fakat <<seçili bölümde kurmak için entere basınız ...>> yazan yere kadar geliyo sonrasında sabitdisk bulunamadı diyor....(ne yapmam gerek)
kardeş sanırım senin hdd sata bende de aynı sorun vardı 1 ay önce çözdüm. gereklei olan bir xp cdsi bir sata hdd son versiyon driveri ve bi de "n lite" programı.
xp cdsini c de bir "xpcd" adında klasör oluşturup içine kopyala(n lite anca öle görüyor)
nlite programını kur ( forumlarda açıklamasıyla birlikte vardı)
bu programla sata sürücüsünü xp ye entegre ediyorsun
ve tekrar cd ye yazıp kuruyorsun. kolay gelsin
 

tecnicalll

New member
arkadaşlar ben şu anda xp yi kurmaya başladım arkadaşımın pc sine harddiski böldüm sorunsuzca inşaallah driverlerde sorun çıkarmaz.son durumu tekrar yazarım.
 

tarzcafe

New member
arkadaşlar benim anakar bu usb driverı lazım bana yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekürler
Anakart Adı Intel Frostburg DG33FB
Anakart Kimliği DPP3510J.86A.0216.2007.0502.1916
 

malabadi

New member
slm arkadailar ben internetten bir işletim sistemi indirdiğim zaman onu bir türlü boot lu u yapamıyorum yardımlarınızı bekliyom
 

centile54

New member
arkadaşım leptop ilk açıldıgında ilk sayfada boot ayarları için basman gereken tuş yazar logo gelmeden o tuşa sürekli bas daha sonra öncelikli calışacak donanımıisteyecek aşağı yukarı tuşu ile dvd yaıcısını seç entere bas tabiki bunları yaparken xp cd takılı olsun sonra cd yi otomatik görerek herhangi bir tuşa basın der sizde herhangi bir tuşa basın ileriki safhalarda harddisk bölmede c yi silin tekrar yapılandırın iyi akşamlar

arkadaşım işletimsistemin xp ise nlite vista ise vlite programını indir boot yaparsın ve bu programlarla boot cd yapmak resimli anlatım yazın internetten cıkar onu takip ederek yapabilirsin iyi akşamlar
 

remeron35

New member
aynı sorun bendede var fakat forumda programlarda bir xp cd si var özelliği xp kurmayı engelleyen dosya çıkarılarak hazırlanmış bir cd.ben denemedim ama işe yarayabilir.onu dene istersen
 

donttread

New member
yav abicim bende aynı sorunla karşılaşıyorum. vistayı silip xp ultimate kurmak istiyorum. kur sorunsuz bi şekilde başlıyor. ancak daha soora siyah bi ekran açılıyor, sol üstte bi imleç yanıp sönüyo soorada kahrolası mavi ekran. windows bi problemle karşılaştı ve kapatılması gerekiyor diye. yani durduruyo. sata disk özelliklerinden çabuk kaldırma için en iyi duruma getir seçeneğini bi türlü açamıyorum. nasıl olcak bu iş anlamadım. acil yardım.
 

durlindano

New member
bende bu aksam vista yuklu laptop aldım.chip dergisindeydi sanırım hem vista hemde xp kullanmak mumkun konulu,acıklamalı bir makale vardı. chip forumlarından bulabilirsin.ayrıca yine vistayı kaldırmadan ister xp istersen de linux kurabilmeni,kısaca birden fazla isletim sistemi icin Disk Director Suite 10.2160 programını(icinde Acronis OS Selector (İşletim Sistemi Seçme Aracı)))kullanabilirsin.boot esnasında hangi isletim sistemini istersen secip devam ediliyor.bence vistayı silmeden(gereksiz servisleri kapatmak) ve norton,acrobat vs.programlar yerine daha az ram yiyen baska programları kullanmak) xp pro ile kullanmak dogrusu.ben sahsen boyle yapacagım.
 

laruk

New member
Bıos Ayarlarını "advanced" E Gir Bıos Ayarını Defult Yap F10 A Bas Kaydet Enterle Yoksa F10 Bas Sonra Y Harfine Bas Enterle Cd Romu öne Almayı Unutma Xp Yi KurBıos Ayarlarını "advanced" E Gir Bıos Ayarını Defult Yap F10 A Bas Kaydet Enterle Yoksa F10 Bas Sonra Y Harfine Bas Enterle Cd Romu öne Almayı Unutma Xp Yi Kur TABİKİ YENİDEN BAŞLAYINCA BİLGİSAYAR TAMAM. AVCIKRAL 'DAN BİLGİ CD ROMU VEYA DVD ROMU BİOSTAKİ AYARINDAN ÖNE ALACAKSIN SANIRIM 4 VEYA 5.Cİ MENÜ İDİ BİOS AYARLARINDAN GERİSİ ZEKANA KALMİŞ İYİ KURMALAR İYİ GÜNLER SELAM ALEYKÜM
 

HTML

Üst