Erdoğan karşı çıktı: 'Dokunulmazlık DTP'liye de hak'

sedapinar

New member
Başbakan Erdoğan, DTP'lilerin dokunulmazlıkları konusunda "milletin iradesine saygımız var, bunu yapamayız" dedi.
Başbakan Erdoğan, MHP'nin DTP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik önerisiyle ilgili soruları da yanıtladı, "Milletin iradesi ile parlamentoya gelmiş insanlar için, diğer milletvekillerine tanınmış, anayasal bir hakkı ortadan kaldırma yoluna gidemeyiz" dedi.
Anayasanın farklı amir hükümleri olduğunu belirten Erdoğan, "Milletvekili olmanız, birçok şeyi de zaman zaman ortadan kaldırmaz. Burada bizler, duygusal hareket ederek farklı bir siyasi partiyi veya siyasi partileri köşeye sıkıştırma manevrası içerisine giremeyiz. Biz, eğer demokrasiye inanmışsak, daha ileri demokrasi diyorsak, o zaman demokratik yollardan parlamentoya gelmiş insanlara kalkıp anti-demokratik uygulamalar yapmak suretiyle onları farklı mecralara itemeyiz. Bu, bizim demokrasi anlayışımızla çelişkilidir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'da MHP"nin “devlete yönelik suçlarda milletvekili dokunulmazlığının hemen kaldırılması” teklifine karşı çıktı.
AK Partili Fırat, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin bu konudaki soruları üzerine, “Savcılar fezlekelerini hazırlar, Meclis"e gelir, suç görülürse Meclis, dokunulmazlığı kaldırır, ama Meclis linç vasıtası olamaz.
Fırat, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş"ın “dağdaki PKK"lıları indirmek için demokrasi zirvesi” önerisini de şöyle değerlendirdi: “Silahlar konuşurken demokrasi konuşulmaz. Önce teröristler kayıtsız şartsız silah bırakmalı. Silahlar eldeyken demokrasiden bahsetmek aldatmaca.”

Kaynak;Etikhaber

Bu öneriye AKP adına cevap veren Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Mehmet Fırat'ın sözleri, dehşet vericidir.
Bu anlayışa göre, TBMM'de bölücülük yapmak, , PKK sözcülüğünü üstlenmek, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne saldırmak, Anayasanın değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek ilk 3 maddesini ayaklar altına almak, katil teröristleri kardeş, çocuk katili bölücübaşını lider ilan etmek son derece normal şeylerdir. Ancak, "bunlara engel olalım, tedbir alalım" demek linç etmektir. PKK'nın, bölücülerin, hainlerin bu noktaya nasıl geldiklerini gösteren bundan daha açık, daha net bir tavır olabilir mi?
 

єℓ_мαяια¢нι

кємαℓιѕ&#1
Dokunulmazlık Sınırlı Olarak Kaldırılmamalı....Tamamen Kaldırılmalı....Ayrıca T.C Bütünlüğüne Zarar Veren Kişiler Tutuklanmalı,Partiler Kapatılmalıdır......
 

yehovan

Banned
Başbakana biri sorsun. terörün adını pkk olarak koyamayan pkk lılara terörist diyemiyen kişilere terör yardım yataklık yapanlara dokunulmazlık eğer hak ise.

dağda terörist ile boğuşan MEHMETCİĞİMİN

YAŞAM HAKKI NEREDE ?

Eğer onlara hak ise Benim Mehmedimin Hakkı ne dir ? Ovada teröriste dokunulmazlık ver Dağdaki MEHMETDİME Sınır ötesi izni verme...

Nasıl bir başbakan nasıl bir demokrasi nasıl bir siyaset anlayışıdır anlayamadım gitti.

Topuna haram olsun aldıkları maaşlar.(dtplilere ve dtplilerin hakları olduğunu söyleyenlere)
Eğer benim verdiğim vergilerden 1 lira geçti ise boğazlarından. Haram olsun ! Boğazlarında kalsın.
Allah Tez vakiitte topunun canı alsın !
 

64general1

New member
Eğer pkk'nın meclisteki uzantıları(eldeki delillerden söylüyorum)mecliste hak aradıgı iktidar tarafından söyleniyor ve siyaset yaptıkları kabul ediliyorsa,dağdaki mehmetciklerimiz ve şehitlerimiz boşuboşuna uğraşıyorlar ve şehit oluyorlar demektir.Halkımız bu kafadakilerin peşine takıldıp oy verdikçe de,pkk'nın ekmeğine ballı kaymak sürülüyor.
 

bosver

New member
Bir millete bu kadar hakaret edilmez , bir millet bu kadar aptal yerine konulmaz, bir milletin bu kadar sabrı sınanmaz. Ey meclis sen o içindeki hainlere dokunmazsan bir gün bu halk sana da , dokundurtmadıklarına da dokunur.Dokunduktan sonra da dokunanlar için: Yok gizli servisler Türkiye'nin istkrarını bozmaya çalışıyor , yok bizi haklı davamızda haksız göstermeye çalışıyor, yok silahı nerden buldu, parayı kimden aldı zart zurt kıçınızdan tonla martaval uydurursunuz.......
 

VoyVoy

FoRuM MüHeNDiSi
yok artık bu kadar da olmaz olamaz ya m.vekili seçmeleri bile yanlıştı şimdide tutmuşlar dokunulmazlık haklarıymış. Sonumuz hiçte iyi değilya hadi hayırlısı ...
 

alpercan32

New member
Milletin dediğine bak; DOKUNULMAZLIK KALKSIN

Milletin vekilinin dediğine bak; KALKMASIN

sebep::::: Linç ("bunlara engel olalım, tedbir alalım" demek linç etmektir.)

Sonuç::::: Bu millet gözü kanlı KATİL mi? ki dokunulmazlık kalkınca hemen LİNÇ mi edilecek.

Bu düşüncenin kaynağı ne: Bir şeylerden Endişe etmek.

Bir Ata Sözümüz Var ,Derki; AL ELİNE KAŞAĞIYI GİR AHIRA, YARASI OLAN GOCUNUR.


Ekranlarda durmadan boy göster, '''''' Akan Kan Dinecek, Terör önlenecek ''' de.
Sonra da terörü önlemek için parmağını kıpırdatma. Bütün önerilere ipe un sererek karşı çık.
Birgün kınalı kuzularını şehit veren bu millet terörü,teröristleri ve tüm yandaşlarını, yardım ve yataklık edenlerin hak ettiği dersi münasip bir şekilde verir.
Kimsenin şüphesi olmasın.
 

murat35

New member
Yıllardır kapatılıyor bu parti sonuç ne yine açılıyor.Kapatmak çözüm degil dendiginde neden onların tarafını tutuyomuş gibi algılıyorsunuz gerçek bu işte kapatmak çözüm degil başka çözümler gerekli bunu anlayamamak nasıl bir mantıktır.
Mhp ye gelince bu kadar saçma bir şey olmaz tüm dünya sizi izlerken bunu kim gelirse gelsin yapamaz iktidar olmadan konuşmak kolay akıllarınca halktan pirim kazanmaya çalışıyorlar hiç degilse şehitlerimizin lafının geçtigi yerde bu tür çıkarcı hamleler yapılmasın çıkarlar ugruna şehitlerimiz kullanılmasın.
Eger gerçektende samimiyseler tüm dokunulmazlıkları kaldırmak adına önerge götürsünler bu ülke için gerçektende bir şey istiyorlarsa.
İşte o zaman hiç bir yerden tepki almazsınız bunlarıda dışarı atarsınız.
CHP bile bunu onaylamadı ama fatura sadece iktidara kesildi.
 

ѕσηυη¢υ

кιℓℓ ƒσя &#
kapatmak çözüm değil.kapattıktan sonra silmek de lazım.kan almak lazım işin özü.ATATÜRK olsa şuan ne yapardı diye sordunuz mu hiç?bizde 30000+ gitse karşıdan kaç giderdi düşündünüz mü hiç?bu kadar dejenere olur muyduk acaba..
 

ARAN_1

Banned
bu ulkede ibreti alem olsun diye butun dunyanin gozleri onunde ilk once tutklanip cezasinin verilmesi[anladiniz siz onu(hani bi laf varya taksim meydaninda salincaklardan bahseden)] gereken kisinin tayyip erdogan oldugunu dusunmeme ragmen dtp hakkinda soyledikleri nasil olduysa dogru[bana gore]. [bozuk saat gunde iki kez dogruyu gosterirmis misali]. simdi iyi dusunun

1) o partinin mecliste olması gercekte bizim mi yoksa kendi dusundukleri gibi onlarin amacina mi hizmet eder?
2) o partinin kapatilmasiyla kaybedicegimiz hem uygulama hem isin temelindeki planli teorileri kullanma sansi bizim isimize yaramazmiydi,elimizde bir koz degilmiydi?
3) dis kaynakli it surusu takiminin yapmak istedigi planlari dusundugunuzde o partinin kapatilmasi surecinde dugmeye basanlar sizce memleketin lehine mi yoksa alehine mi hareket ediyor?

burada bana gore iki yonden cok feci kaziklaniyoruz. niye derseniz 1) o partinin mecliste olmasi bizim icin buyuk bir koz feristah olsalar bizden habersiz nefes alamaz adim atmazlar gozumuzun onunde bir koz durumundaydilar (hem de gozlem noktasiydilar]
2) zaten bi takim it surusunun yapmak istedigi de buydu Turkiyede kurtleri kistkirtmak icin ''bakin varliginizi dahi kabul etmiyorlar,en ufak bi soz hakkiniz dahi yok Türkiyede" deyip yandas toplayip olmadik serefsizliklerine devam edebilmek icin. o partiyi o halde biz nasil olsa yonetirdik,hele hele bu islerden iyi anlayan bi kac beyin cok iyi yapabilirdi bu isi. buyuk bir hata bu. adam gibi serefiyle yasamayi bilen kurt halkini [tamammini itham etmek cok yanlis] bile kiskirtmak icin kullanilicaktir bu emin olun eger kapatilirsa,tamamen serefsizlere hizmet yani bu olay.

en nihayetinde madem ki bu parti itham edilen islere karismis [ki hainlik icinde olduklari da bariz diye dusunuyorum] bi soz duymustum: "dostlarina yakin ol,dusmanlarina cok daha yakin!" yoksa gozunun onunde olmayani nasil kontrol ediceksin?
 

mcoban

New member
DTP’Yİ KAPATMAK

Diplomaside genel bir kaide vardır.
Bir olayın ardından ilk akla gelen soru hep aynı olur: “Kime yarar”.
Yukarıdaki başlığı yazıp, arkasına o meşhur soruyu ekliyorum.
Ve “DTP’Yİ KAPATMAK, KİME YARAR?” diye soruyorum.

1. PKK’ya yarar.

Örgüt zaten uzunca bir süredir partinin yönetim biçiminden ve üslubundan rahatsız. PKK’yı yönetenler DTP’nin daha sert, çok daha provokatif bir üslup benimsemesini istiyorlar. Onların doğu-güneydoğu bölgesinde yaşayan insanımızın problemlerinin siyasal yoldan çözümüyle yakından uzaktan bir ilgisi yok. Tek dertleri kendi pozisyonlarını korumak. Silah ticaretinden, uyuşturucu kaçakçılığından, yasa dışı insan taşımacılığından elde ettikleri rantın devamını sağlamak. Bunun için bölgedeki kaotik ortamın sürmesinden yanalar. Mümkünse sonsuza kadar. 3 - 5 bin tane hainle bu ülkeyi bölemeyeceklerinin en çok onlar farkındalar. Ama bu işi bir şekilde bölgeye mal edebilirlerse o başka. Türkiye’nin geldiği bu noktada DTP’yi kapatmak, işte bu PKK’ya yarar.

2. Yine PKK’ya yarar:

Örgüt her geçen gün kan kaybediyor. Dağa çıkan yeni elemanların yaş ortalaması 12-14’lere kadar düşmüş durumda. Halk silahlı mücadelenin bölgelerine fayda değil zarar getirdiğini görüyor. Yapılan tüm anketler de bunu gösteriyor. İnsanlar sosyal ve ekonomik refah bekliyor. İş ve aş istiyor. Bölücü terör ise sadece acı ve gözyaşı vaad ediyor. Fakat DTP kapatılırsa, örgüt bölgede şu propagandayı yapmaya başlayacak: “Gördünüz mü? TC sizi sevmiyor. Demokratik yollardan seçtiğiniz vekilleri, her defasında TBMM’den kapı dışarı ediyor. Bu iş demokrasiyle, hukukla, barışla filan olmaz. Tek yol silahlı mücadele.” Diyecek ve insanlara sözde mağdur rolü kesecek. Sonuçta belki de bu propaganda etkili olacak ve örgüt kaybettiği insan kaynaklarına ve sempatiye yeniden kavuşmayı başaracak.

3. DTP’den sonra geleceklere yarar

Son seçimler gösterdi ki; bölgede bir sistem partisi olan Ak Parti’nin oylarında müthiş bir artış var. DTP’de ise büyük bir oy ve itibar kaybı yaşanıyor. Ak Parti bir merkez partisi olarak bölge halkına, ”birlik ve beraberlik içinde, daha iyi bir hayat, daha kaliteli eğitim ve fazla sağlık hizmeti” sunuyor. DTP ise etnik temelli siyasetiyle “madem Kürtsünüz öyleyse bize oy vermek zorundasınız” dayatmasından başka hiçbir şey vaad etmiyor. Yapılan son anketlerden birinde, DTP’nin şu an bir genel seçim olsa %3-4 civarında oy alabileceği ortaya çıktı. Hem DTP kapatılırsa problem çözülmüş olmayacak ki. Sadece tabelası inmiş olacak. Etnik kökenli siyaset, gelecek yıl yapılacak belediye seçimlerine, ya yeni bir partiyle ya da bağımsız adaylarla yine girecek. Aslında DTP’nin belediyelerdeki hizmetlerinden hiç de memnun olmayan yöre halkı - yine o mağduriyet propagandalarının etkisinde kalarak- tarafgirlik duygusuyla, kendisini bu partinin devamı olan adaylara oy vermek zorunda hissedecek. Bir anlamda tabii sürecinde günden güne eriyen bir yapı, yeniden canlandırılmış olacak.
4. Türkiye’nin sözde dostu, özde düşmanı olan dış güçlere yarar

Parti kapatma en çok da her platformda Türkiye’nin dostu olduğunu söyleyen ama arkamızı döner dönmez bizi hançerlemeye çalışan dış güçlere yarar. Bir kere “Türkiye’de demokrasi ve insan hakları yok” diyerek, dünyayı ayağa kaldırırlar. Avrupa’nın bir parçası olmak için gösterdiğimiz büyük gayretler bir lahzada suya düşer. Ülkemizin bölgedeki üstün pozisyonu ve denge unsuru olma çabası da öyle. Ve Türkiye içe kapanır. Büyük devlet olma projemiz de geç baharlara kalır.

Eğer tüm bunların olmasıysa istenen, kapatın DTP’yi.
Yok değilse…
Bırakın konuşsunlar konuşabildikleri kadar.
Üç beş kendini bilmezin vıdı vıdısı Atatürk Cumhuriyeti’ni asla yıkamaz.



17.Kasım.2007 13:31:17
 

melihbakir

LorD oF The WaReZ
hehe yha bu adama bayılıorum :D Tam bi komedi yhaa :D:D

İnsanlar başa getirdiler, şimdi de DTP'yi yıkmaya mı çalışıyorlar :D
canım kardeşim bu adamları başa getirenler, Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile yaşayan insanlardır.
Meclise girmek öle 2 yada 3 bin kişinin atacağı oyla olmuyor. Büyük bir çoğunluk ile oluyor. Yani bu da demek oluyor ki, millet dokunulmazlık kaldırılsın demiyor. Kendi getirdikleri insanları, sonuna kadar savunan cahiller, daha ne yaptıklarını bile görmekten acizler.

Gelelim Allah'ın üzerimize musallat ettiği ve alın size bela olarak gönderdiği başbakana :D

Canım başbakanım bundan 2-3 hafta öncesine kadar DTP'ye estirip yağdırıodun. Şimdi niye arkalarında oluosun ???
Milliyetçi başbakanım benim. Senin evlatlarını öldürenlere, "Dağdaki insanlar, bizin kardeşlerimiz" diyenlere, neden birşey yapamıosun ??? Ağır mı Geldi !!

Ya bu insanlar beni bi türlü şaşırtmıyor. Bunlar başımızda olduktan sonra biz daha çoooook siyaset yaparız burda.
Devletin başında ki adam arap kral'ının ayağına gider.
Başbakan tutar DTP'liye haklar sınırsız der
daha neler olacak hep birlikte göreceğiz. Allah sonumuzu hayır getirsin.
 

araghorn-g

Pentaxian
ben AKP'nin neyin peşinde olduğunu bir türlü anlayamıyorum...

Amerikaya gitmeden önce farklı mesajlar Amerikadan dönünce çok farklı mesajlar var.... Amerikaya kayıtsız şartsız teslimiyetimiz bu kadarda belli edilmez artık...
 

melihbakir

LorD oF The WaReZ
araghorn-g
kim anlamış ki akp 'nin ne yaptığını :D
adamlarda bilmior aslında ne yaptıklarını. Bi taraftan sıkıştırılınca, onlara göre laf söylüorlar, diğer taraftan sıkıştırılınca, onlara göre laf söylüyorlar.
Aslında onlarında işi zor :D:D:D
 

memcos

New member
adamlar senınle dalga gecer gibi gidip pkkya destek verecek sen ordakı pkkyı bıtırmek ıcın ugrasıcan sehıtler verıcen analar aglıcak ıkı uc secemn kaybederım korkusuna dusen basbakan onları savunacak yazık ki ne yazık kendınle celısme dıye buna denır kararlıyız dıyosun hanı kararlılıgın nerde ılk once onlara gostersene kararlılıgını gecın bu ayak oyunlarını....
 

HTML

Üst