Kara Tablo....

sedapinar

New member
Kepenkler iniyor, senetler protesto oluyor
Ekonomide işler kötü gidiyor. Enflasyon yeniden azdı. Çiftçi, esnaf, memur, işçi gırtlağa kadar borca battı. Zamlar yağmur gibi yağıyor



TÜrk-İş’in araştırmasına göre 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 2 bin 140 YTL oldu. Parasız kalan halk karta yüklendi. Tüketici kredileri son bir ayda 332 milyon YTL artarak 60 milyar 298 milyon YTL’ye çıktı.



Sİftah yapmadan dükkan kapatan esnaf, borç batağında. Protestolu senet tutarı 9 ayda 4 milyar 93.1 milyon YTL oldu. Açlığa mahkum edilen memurlar ise gelecek aydan itibaren meydanlara iniyor.



Enflasyonda 2007 hedefi de hayal oldu
2006’da yıllık enflasyonda hedefi tutturamayan AKP’nin hesabı bu yıl da şaştı: Hedef 4... MB’nin yılsonu tahmini ise 7.3...



Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, hükümetin yapacağı vergi ayarlamaları, enerji, gıda ve kamu maaş artışlarını da içeren fiyat ayarlamaları nedeniyle yıl sonu enflasyon hedefinin tutturulamayacağını açıkladı. Yılmaz, yılın dördüncü ve son Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Yılmaz, “Enflasyonun yıl sonunda, yüzde 70 olasılıkla, yüzde 6,7 ile 7,9 arasında (orta noktası yüzde 7,3) gerçekleşerek, belirsizlik aralığının üst sınırını aşacağı tahmininde bulunmaktayız” dedi.

Hükümeti yalandı
Fiyat gelişmelerini değerlendiren Yılmaz, gıda fiyatlarının gerek kuraklığın etkisiyle gerekse küresel konjonktürden kaynaklanan nedenlerle yüksek artışlar sergilemeye devam ettiğini kaydederek, şöyle konuştu: “Bu doğrultuda enflasyon tahminlerimiz yukarı yönlü güncellenmiştir. 2007’nin üçüncü çeyreğinin sonu itibarıyla gıda grubunun yıllık enflasyona katkısı 3 puanın üzerindedir. Enerji fiyatlarındaki yüksek artışlar da 2007 yıl sonu enflasyon tahminlerimizi yaklaşık 0,8 puan yukarı çekmiştir.” Yılmaz, gelinen noktanın ’fiyat istikrarı’olarak tanımlamanın henüz mümkün olmadığını ifade etti. Yılmaz, orta vadeli enflasyon tahminini hazırlarken, 2007 sonu ile 2008 başında ölçülü faiz indiriminin süreceği öngörüsünde bulunduklarını bildirdi.

Geçen yıl...
Öte yandan 2006 yılında enflasyonu düşürdüğüyle övünen AKP iktidarı, yıllık enflasyon hedefini yüzde 5 olarak ilan etmişti. Ancak geçen yıl da tıpkı bu yıl gibi hesabı şaşan iktidarın enflasyonu(!) yüzde 9,86 olarak gerçekleşmişti. Yıllık enflasyon tahmini 2007 yılı için de yüzde 5 olarak duyuruldu.



Hayat 207 YTL daha zamlandı
Türk-İş tarafından tarafından her ay düzenli olarak yapılan hesaplamalara göre, Ekim itibarıyla 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2 YTL artarak 657,26 YTL’ye yükseldi. Verilere
göre, yoksulluk sınırı ise aynı dönemde 2 bin 135 YTL 65 YKr’den 2 bin 140 YTL 92 YKr’ye çıktı. Bu doğrultuda hayat geçen yıla göre şimdi 207 YTL daha zamlandı.”



IMF’ye hesap verilecek
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yalnızca yüzde 4’lük enflasyon hedefi değil, yüzde 6’lık üst sınırın da aşılacağını belirterek, ’Bu nedenle IMF’ye mektup yazılarak, sapmanın nedenleri açıklanacak’ dedi.


http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=2918
 

yehovan

Banned
Ecevitin Önüne yazar kasa atılmış idi.

Bu gidişle esnafım o günleri mum ile arıyacak. Ne yazık ki Erdoğanın önüne atılacak bir yazar kasada olmayacak.Kredi ile ayakta durmaya çalışan esnafım çiftçim memurumun elinden haciz ile herşeyini alacaklar....

Artık çok eskiden olduğu gibi boş tencereye kapaklarını vururlar....


Bizde deriz ki; yüzde 46 47 tencere çokta yuvarlandı da kapağı niye bulamadı ?
 

esfanu

New member
Biz ticaret yapıyoruz,bunların hiçbirini görmüyoruz da,işi yazmak olanlar bunları iş olsun diyemi yazıyor,anlayamadım.
 

64general1

New member
Biz ticaret yapıyoruz,bunların hiçbirini görmüyoruz da,işi yazmak olanlar bunları iş olsun diyemi yazıyor,anlayamadım.
Esfanu şöyle benzer bir şey olabilir mi acaba? Yaklaşık 20 sene önce sol görüşlü bir arkadaşımın mobilya magazasına gitmiştim.Orta yerde masanın üzerinde zaman gazetesi duruyordu.Garipsedim ve sordum."Hayırdır arkadaşım bu ne?Sol görüşlüsün ve zaman okuyorsun?"dedim."Yok be arkadaşım okumuyorum.O gazeteyi özellikle milletin gözüne sokarcasına oraya koyuyorum çünkü bu gazeteye öyle bir imaj vermişler ki bu gazeteyi okuyan dini bütün oluyor.Yani dürüst oluyor öyle anlıyor vatandaş ve bende zamanı o yüzden tutuyorum."Esnaf arası böyle bir anlayış farkı olmasın.

Yukarıdaki anımı anlattıktan sonra fikir verme açısından yaklaşık 3,5 yıl önceki başka bir anımı anlatmadan geçemeyecegim.Yeni aldıgım işletmeme gerekli olan çok miktarda matbu form almak için dolaşırken,kasasında özensiz kılıklı,arka planda ise üniforma gibi olanlardan türbanlı çalışan iki bayanın oldugu bir matbaya girdim.Kasadaki amcaya istegimi söyledim.Hemen telefonu ile bir numara çevirdi ve hemen gelmesini söyledi birine,aradagı zaten çok yakında olmalı ki hemen geldi.İstedigim formun fiatını söyledi.Daha önce aldıgım fiatların üç katının üzerindeydi.Tam tepkimi verecegim içeriye bir başka çalışanlarla aynı örnek türbanlı üniformalı iki bayan girdi.Aynen bana dönerek ikisi birden "Essalümün aleyküm.Burası dini bütün bir yerdir.alacagınız o formları buradan alınız.Allah'ın selameti üzerinize olur" dediler.Ben dışardan yeni giren iki bayanın,konuya tam hakim olmalarına şaşırmakla birlikte,hemen oynanan tiyatroyu ve düzenegi çözdüm ve çıkıp uzaklaştım.
 

Albayrak

Can Feda
Ülkede sıcak para akışı sağlanamıyor.

Sayın Erdoğan şu sıralar meşgul dış ülkelere yatırım çağrısında da bulunamıyor.

Herhalde yakında bir yer daha satar. Hani ülkenin refahı için :)

Zaten insanlarda kanmak için hazır bekliyor mu? Bilmem!
 

sedapinar

New member
Biz ticaret yapıyoruz,bunların hiçbirini görmüyoruz da,işi yazmak olanlar bunları iş olsun diyemi yazıyor,anlayamadım.
Burada yazılanlar kimsenin kişisel düşüncesi değil Merkez Bankası başkanının resmi verilerden yaptığı açıklamalar.Ülkede paranın patronu olan ve ekonomide en üst düzey bürokrat sayılan kişi bilmiyorda peki kim biliyor?Yoksulun alın terinin yüksek faize gittiği bir ekonomi mi halkın yüzünü güldürüyor?
Maliye Bakanı tek bir hedefe kilitlenmiş: "Faiz ödemek ve IMF'nin faiz dışı fazla hedefini tutturmak için ne kadar para lazım ise, KDV - ÖTV gibi fakir halkın ödediği vergileri artırarak ve gerekiyorsa yeni vergiler koyarak faizcileri ve IMF'yi mutlu etmek."
Vergileri artırarak halka daha fazla hizmet imkanı mı yaratmış?. Acaba Maliye'ye ödenen vergiler, halka hizmet olarak mı dönmüş? Ocakta Maliye Bakanı 7.5 milyar YTL vergi geliri kaydetmiş. Bunun 6.2 milyar YTL'sini faiz ödemesine ayırınca, 3 milyar YTL personel ödemesi için bile para kalmamış... IMF'yi memnun etmek için bu paradan da 2.8 milyar YTL'yi faiz dışı fazla olarak ayırmış....
Hesap karışık, fakat netice kötü: Halktan toplanan vergilerle halka hizmet diye bir şey yok... Yatırıma ayrılan para sıfır. Tarıma ayrılan para sıfır... Bir maliye bakanı, "Vergileri artırdım, faizleri ödedim, faiz dışı fazla hedefini aştım, ödenek olduğu halde harcamadım, yatırım yapmadım, tarıma para aktarmadım... Durum çok iyi" diyemez
Sonuçta milletimiz işsiz bırakılmış ve yerli üretimimiz çökertilmiştir. İnsanlarımız, şirketlerimiz ve devletimiz ağır derecede borçlandırılmıştır. Sıra siyasi bağımsızlığımıza gelmiştir.
 

Fatih Hoca

Banned
Boş laf bunlar. Kimse yemiyor artık.
 

NeCcko

Altın Üye
Ecevitin Önüne yazar kasa atılmış idi.

Bu gidişle esnafım o günleri mum ile arıyacak. Ne yazık ki Erdoğanın önüne atılacak bir yazar kasada olmayacak.Kredi ile ayakta durmaya çalışan esnafım çiftçim memurumun elinden haciz ile herşeyini alacaklar....

Artık çok eskiden olduğu gibi boş tencereye kapaklarını vururlar....


Bizde deriz ki; yüzde 46 47 tencere çokta yuvarlandı da kapağı niye bulamadı ?
Keşke o hükümet devam etseydi dimi =)
 

Øguz

Altın Üye
Çok teşekkürler. Türk Halkının ve Türkiyenin sorunlarını çok güzel anlatmışsın. AKP'ye oy verenler 2 kere okusunlar.
 

alierennet

New member
Çok teşekkürler. Türk Halkının ve Türkiyenin sorunlarını çok güzel anlatmışsın. AKP'ye oy verenler 2 kere okusunlar.
İki bin kerede düşünseler yine verirler, Akp milleti kandırır yine, Amerikadan el altından milyarlarca dolar gelir kur fiyatları düşer faiz düşer borsa yükselir, ekonomi balonunu şişirmeye başlarlar. Millette oh oh ekonomi ne güzel gidiyor der, bir kaç medya patronunuda ayarladınmı işler tıkır tıkır işler.
Bizim vatandaşımız bilmezki bunlar adım adım Türkiye Cumhuriyetini batağa sürüklüyor.
Bu ülke adım adım parçalanmaya gidiyor. Milletimiz ne anlar bu işlerden, Akpli belediyeler bir iki poşet gıda, bir kaç çuval kömür verince milletimiz hemen tava gelir.
Ramazan ayındada bedava iftar yemeği verince ooohh millet seçimde oyun katmerlisini verir.

Birgün bir bakarlarki Türkiye isimli bir memleket kalmamış, eee ondan sonrada Yahudilerin Hamursuz gününü kutlayıp Hristiyanlarında mayasız ekmeğiyle şarabını içerler.

Allah göstermesin ama adım adım o yöne doğru gidiyoruz. Hala bazı dar görüşlüler hala particilik yapıyor, hala sırf RTE delikanlı !!! olduğu için oy veriyor.
 

esfanu

New member
Yine bol keseden söylenen laf enflasyonu yaşıyoruz.
Ben gördüklerimemi inanayım yoksa sizin bizim gördüklerimizin üzerine söylediklerinizemi.
KOMUTANIM sizin verdiğiniz yaşanmış örneklerinizdeki yaptığınızı aynen bende yapardım.Bunlar
din üzerinden ticaret yapanlardır,dini ALLAH göstermesin maddi imkanlarına alet edenlerdir,cezalarını ALLAH verecektir.Ve bol miktarda vardır.Sizin arkadaşınız olan zaman gazetesini ticareti için okumadığı halde referansı gibi gösterenlerde vardır,onlarında diğerlerinden bir farkı olmadığına inanıyorum.YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL,YADA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN,sözüde cevabım olsun.
Sizin verdiğiniz örneğe karşılık bende bir anımı anlatayım.
Askeriyeye yedek parça veren bir arkadaşımızın dükkanında oturuyorduk,içeriye bir başçavuş ile bir yüzbaşı girdi,tezgahın üzerinde milli gazete vardı arkadaşımız gazeteyi hemen ortadan kaldırdı.
Muhabbet ettik birkaç malzeme aldılar ve çıktılar,neden sakladığını sordum arkadaşa,yüzbaşı herzaman gelmiyormuş,yanında gelen başçavuş gazeteyi daha önce gördüğünde arkadaşı ikaz etmiş
bizden birileri gelir bunu görürse sizinle alışverişimiz kesilir demiş,tabi bu işler neden böyledir onu siz daha iyi bilirsiniz.Bende tavsiye edeyim bir adette lazım olurdiye okumasanda cumhuriyet alıver.
Doğrumudur şimdi bu işler.
SEDAPINAR kardeşim; bizim araştıracak fazla vaktimiz yok bu rakamlı konuları,ama emin olki
bizde sanayinin içindeyiz ve çiftçiye verilen imkanlarıda bazı arkadaşlarımızdan duyuyoruz.
Ben sanayi kentindeyim ve tek zorumuza giden güzelim tarım alanlarının sanayileşmesi,beton yığınlarıyla dolmasıdır,yoksa yatırım yapılmıyor derseniz,istihdam yok derseniz ,her yıl binlerce göç alan bir şehirde yaşayan ve sanayisine 4 yılda 2 yeni sanayi daha eklendiğini gören biri olarak inanmıyorum.Sizede yapılanları görmeniz için vaktiniz ve durumunuz var ise bir seyahat yapın diyorum.En azından imf temsilcilerinin ülkemize gelmeden ,medyamızın geldiler geliyorlar diye yaptığı haberlerden,memur maaşını ödeyemeyen,imfden gelecek 1 milyon dolar için 10000 takla atan hükümetlerden,borsa noolur,dolar nerelere çıkar gibi haberlerle karşı karşıya kalmaktan kurtulduğumuza seviniyorum.
 

sedapinar

New member
Yine bol keseden söylenen laf enflasyonu yaşıyoruz.
Ben gördüklerimemi inanayım yoksa sizin bizim gördüklerimizin üzerine söylediklerinizemi.
SEDAPINAR kardeşim; bizim araştıracak fazla vaktimiz yok bu rakamlı konuları,ama emin olki
bizde sanayinin içindeyiz ve çiftçiye verilen imkanlarıda bazı arkadaşlarımızdan duyuyoruz.
Ben sanayi kentindeyim ve tek zorumuza giden güzelim tarım alanlarının sanayileşmesi,beton yığınlarıyla dolmasıdır,yoksa yatırım yapılmıyor derseniz,istihdam yok derseniz ,her yıl binlerce göç alan bir şehirde yaşayan ve sanayisine 4 yılda 2 yeni sanayi daha eklendiğini gören biri olarak inanmıyorum.Sizede yapılanları görmeniz için vaktiniz ve durumunuz var ise bir seyahat yapın diyorum.En azından imf temsilcilerinin ülkemize gelmeden ,medyamızın geldiler geliyorlar diye yaptığı haberlerden,memur maaşını ödeyemeyen,imfden gelecek 1 milyon dolar için 10000 takla atan hükümetlerden,borsa noolur,dolar nerelere çıkar gibi haberlerle karşı karşıya kalmaktan kurtulduğumuza seviniyorum.
Değerli kardeşim dilediğinize inanacaksınız tabii ki...Ama benim inandığım AKP iktidarının Türkiye'nin ve Türk insanının temel çıkarlarıyla her noktada ters düştüğü. Rakamlarla zamanınızı almıycam bunun yerine son söz olarak bir şey belirtmek istiyorum.Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tekel’in Sigara İşletmelerinin satışı için ilana çıkacak. Varlık satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek ihalede, son teklif verme tarihi 25 Ocak 2008 olacak. İhale için ilanlar dün verildi. İhalenin Şubat ayının ilk yarısına kadar tamamlanması planlanıyor. İmperial Tobacco, Altadis, BAT, JTI ilgililer arasında yer alıyor.
Cumhuriyetimizin ilk yıllarında bin güçlükle kurulan ve adı bu ülke ile birlikte anılan milli kuruluşlarımızdan elimizde son kalanlardan biri olan Tekel'de gidiyor.Büyük olasılıkla yabancılara satılacak.Merak ediyorum ya sonra?
Saygılar.
 

Börteçine9

New member
Değerli kardeşim dilediğinize inanacaksınız tabii ki...Ama benim inandığım AKP iktidarının Türkiye'nin ve Türk insanının temel çıkarlarıyla her noktada ters düştüğü. Rakamlarla zamanınızı almıycam bunun yerine son söz olarak bir şey belirtmek istiyorum.Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tekel’in Sigara İşletmelerinin satışı için ilana çıkacak. Varlık satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek ihalede, son teklif verme tarihi 25 Ocak 2008 olacak. İhale için ilanlar dün verildi. İhalenin Şubat ayının ilk yarısına kadar tamamlanması planlanıyor. İmperial Tobacco, Altadis, BAT, JTI ilgililer arasında yer alıyor.
Cumhuriyetimizin ilk yıllarında bin güçlükle kurulan ve adı bu ülke ile birlikte anılan milli kuruluşlarımızdan elimizde son kalanlardan biri olan Tekel'de gidiyor.Büyük olasılıkla yabancılara satılacak.Merak ediyorum ya sonra?
Saygılar.
Tekel in zaten bi kısmı satılmıştı geri kalan kısmını da mı satıcaklar :vur
 

HTML

Üst