‘Bu bir Kuzey Irak davetiyesidir!’

night_blue

New member
genelkurmay baskanı zamanında dedı hukumet duymazdan geldı sımdı 15 sehıt oluncamı akıllanıyorlar yanı eyer bu sehıtler tek tek olsaydı ozman sınır otesı olmucakmıyıdı gecın bunları abd ızın vermeden sınır otesı zor hele bu hukumetele cok zor 15 sehıt olunca halk ısyan edınce mecbur kaldılar artık kendılerıde kabul edıyor sozun bıttıgı yerdeyız dıye terorıstler guclenmeden gırıcektık kuzey ıraka sımdı gırsekte artık neyazıkkı guclendıler dıploması yaparken ısraıl gıbı yapıcaktık bır yandan vurup bır yandan gorusucektık işimiz zor ama ulke olarak ustesınden gelırız bırdaha umarım bu ulke asla sehıt vermez artık analar eşler cocuklar aglamsın..
 

Albayrak

Can Feda
Bush'un umurundaydı!

Dikkat etmişsinizdir, önceki akşam bir ikisi hariç televizyon kanalları yayın akışlarını değiştirme ihtiyacı bile duymadı... 13 şehit haberi hemen tüm kanallarda altyazıyla verildi, geçiştirildi.

Ekonomiyi IMF'ye, terörle mücadeleyi ABD'ye havale eden iktidar mensupları dün inanmadıklarını söylemekte çok başarılıydılar! Örneğin Cemil Çiçek'e göre, sıcak takip BM sözleşmesinden doğan hakkımızdı, bu hak gerekirse kullanılabilir, Kuzey Irak'a harekât yapılabilirdi.

Peki şimdi değilse ne zaman gerekecek bu? Adeta çocuk kandırıyorlar.
Bir emekli diplomat dostumuz, TBMM'den sıcak takip kararı çıkarmanın caydırıcı etki yapabileceğini, ancak ABD'nin bu kadarına bile izin vermediğini, o yüzden iktidarın TBMM'den böyle bir yasa çıkaramadığını söylüyordu dün...

Tayyip Erdoğan'ın dünkü kararlı(!) çıkışı ise tarihe geçecek cinstendi!
"ABD'ye gittiğimde bu konuyu Başkan Bush'la görüşeceğim."
Ne görüşeceksiniz Bush'la? İran'ın Bush'la görüşmeden yaptığı şeyi siz niye yapmıyorsunuz?

10 Şubat 2006'da Bush'la yaptığı görüşmeden sonra ne demişti Tayyip Erdoğan:
"Bush'u PKK ile mücadelede kararlı gördüm."
Önümüzdeki ay yapacağı görüşmeden sonra ne diyecek?
"Bush'u yine kararlı gördüm!"
Altındaki koltuğu ABD'ye borçlu bir iktidarla yönetilmenin onursuzluğu memleket evlatlarının kanına mal oluyor... Bu durum halkın fena halde kanına dokunuyor!


Melih Aşık
Milliyet
 

mussslu

New member
yazıklar olsun be ! !
insanların hiçmi yüreği sızlamıyor.....
artık girmeli şu ırak mıdır nedir ne idüğü belirsiz devlete
 

sram

New member
bence sınırötesi operasyon şart. bombalar mayınlar silahlar hep bu bölgeden geliyor

uyan tayyip yeter artık. şehit analarımızın hatrına.
 

64general1

New member
Alıntı
Tayyip Erdoğan'ın dünkü kararlı(!) çıkışı ise tarihe geçecek cinstendi!
"ABD'ye gittiğimde bu konuyu Başkan Bush'la görüşeceğim." demiş.
Biz ne zaman Amerika'nın 51.eyaleti olduk?Böylece Türkiye,ABD'nin 51. eyaleti diyenler haklı çıkmış olmuyormu?
 

sram

New member
Alıntı
Tayyip Erdoğan'ın dünkü kararlı(!) çıkışı ise tarihe geçecek cinstendi!
"ABD'ye gittiğimde bu konuyu Başkan Bush'la görüşeceğim." demiş.
Biz ne zaman Amerika'nın 51.eyaleti olduk?Böylece Türkiye,ABD'nin 51. eyaleti diyenler haklı çıkmış olmuyormu?
sayın 64general1

sen halkını kandırmak için sürekli yüklü miktarda borç aldığın , geriye ödeyemezsen cebindeki tüm parayı çekecek ve borç vermeyi kesecek olan bir fabrikatöre onun fabrikasınınnın yanında barınan o fabrikanın mal sattığı , beslediği sana saldıran adamlar olduğunu izah etmek için izin almazmısın?

çok ayıp senin yaptığın general . insan borç aldığı yere böyle yaparmı canım? önce adamdan izin iste karşınıa bir çık hatta gelme işim var diyorsa bekle bir daha izin almaya çalış hatta bir daha bir daha . senin vatandaşın ölsün canım bitiyomu sanki. geride askere mecbur gidecek milyonlar daha var nasıl olsa.

kardeşim yeter artık benim canım halkımın canım evlatlarımın canı parayla pulla ölçülemez senden bu konuda izinmi alıcam orada neyin varsa al git yoksa sende karşımda olursun. yeter artık faydan varsa diyip operasyon yapmak yürek ister . vicdan ister , dürüstlük ister.........

eh general kardeşim . bu yürek baaazılarında yok.
 

Albayrak

Can Feda
İşte AKP'nin,İşte Milletinvekili !

İhsan Arslan, “Kerkük’e yapılan saldırıyı Diyarbakır’a yapılmış kabul ederiz” dediği için tutuklanan DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu gibi konuştu. Partisinin sınır ötesi operasyonla ilgili görüşlerini açıklayan Aslan, “Kuzey Irak’a girdiğimizde dış tepkileri hep konuştuk ama içeride halkımızın göstereceği tepkileri ifade edemedik; etmekten de kaçıyoruz” dedi.

AKP’li vekilden şok sözler

İhsan Arslan: Sınır ötesi kararı gelince, ülke içinde de tepkiler olabilir. Buna karar verenler iç politika açısından da hesap yapmalı. Bölgede yatırım yapmaktan kaçınırlar


AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, sınır ötesi operasyon için tezkere çıksa bile, bunun mutlaka kullanılacağı anlamına gelmeyeceğini söyledi. Hükümetin operasyon için Meclis’e tezkere gönderme ihtimalini değerlendiren Arslan, şunları söyledi:

Tezkere gelir mi gelmez mi bilmiyorum.

“Tezkere gelir mi, gelmez mi bilmiyorum. Tezkere Meclisten çıksa bile, bu, mutlaka yetkinin kullanılacağı anlamına gelmez. Tezkere kararı geldiğinde, AB’nin, ABD’nin, İran’ın tepkileri konuşulurken, ülke içinde de tepkiler olabilir, bu da dikkate alınmalı. Sınır ötesi harekat olacaksa, bunun ekonomik yansımaları olur. Siyasette bazı istikrarsızlıklar olabilir. Buna karar verenlerin, dışardan tepkileri hesap ederken, ülke iç politikası açısından da hesap yapmaları gerekir. Bölgede yatırım yapmaktan kaçınırlar.” Arslan, “Sınır ötesi operasyonun Diyarbakır’da ve bölgede nasıl karşılanacağı” sorusuna karşılık şu görüşleri dile getirdi:

Diyarbakır milletvekili olarak söylüyorum.

“Diyarbakır milletvekili olarak söylüyorum, şiddetin her türlüsüne karşı tepki var. Şiddetten her zaman çok zarar gören bir bölge olduğu için, olanlardan olumsuz etkileneceklerini biliyorlar. Hem içerden hem dışardan böyle sıcak ortamdan kaçınmak istiyorlar. Düşük yoğunlukta savaşın olduğu çevrede olmak insanların hayatını etkiler. Ama bölge insanı şunu da söylüyor: Terör durdurulacaksa, bedeli neyse onu vermeye hazır. Yeter ki kan akmasın.” Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyonuna her zaman karşı çıkan Peşmerge lideri Mesut Barzani’nin, daha önce Kerkük nedeniyle Türkiye’yi tehdit ederek, “Biz de Diyarbakır’ı karıştırırız” sözlerinin hatırlatılması üzerine, Arslan, “Kimsenin Diyarbakır’ı karıştırmaya gücü yetmez. Barzani’nin gücü yetiyorsa kendi bölgesinde istikrar oluştursun” diye konuştu.

İHSAN ARSLAN’IN AÇIKLAMASININ HATIRLATTIKLARI
------------------------------------------------------------------------------

DTP: Bize yapılmış sayarız

Diyarbakır DTP İl Başkanı İbrahim Aydoğdu, Şubat 2006’da Kuzey Irak’taki Kürtler’in kazanımlarını bütün Kürt halkının kazanımları olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Kerkük’e yapılan saldırılar Diyarbakır’a yapılmış olur” demişti.

Müdahale akıl dışı olur

‘Pukmedia’ya açıklamada bulunan Aydoğdu, özetle şunları söylemişti: “Kerkük’e yapılmak istenen müdahaleleri akıl dışı olarak görüyoruz. Kerkük’e yapılan saldırılar Diyarbakır’a yapılmış olur, Diyarbakır’a yapılan saldırılar ise Kerkük’e yapılmış bir saldırı olur.” Aydoğdu, Irak’taki Kürt hareketinin bastırılmaya çalışılmasının, Türkiye’deki Kürtlerin kan damarlarının kesilmesiyle aynı anlama geldiğini öne sürmüştü.

Diyarbakır’a müdahale ederiz.

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani ise, 7 Nisan’da Türkiye’ye yönelik sert açıklamalarda bulunmuş, “Eğer Türkiye Kerkük’e müdahale ederse, biz de Diyarbakır ve Türkiye’deki diğer kentlerle ilgili işlere müdahale ederiz” demişti.
Neler olacağını söylüyorum.

El Arabiya televizyonuna konuşan Barzani, “Türklerin Kerkük’e müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Kerkük tarihsel ve coğrafi olarak Kürt kimliğine sahip bir Irak kentidir. Tüm gerçekler Kerkük’ün Irak Kürdistanı’na ait olduğunu ispatlamaktadır” diye konuşmuştu. “Türkiye’yi tehdit mi ediyorsunuz?” sorusuna ise Barzani, “Türkiye müdahale ederse neler olacağını söylüyorum” diye cevap vermişti.

Peşmerge: Masaya oturalım.

Aşiret reisi Mesut Barzani’nin danışmanı Fuad Hüseyin, Türkiye’nin olası sınır ötesi operasyonunun her şeyi içinden çıkılmaz hale getireceğini öne sürdü. Alman DW Radyosu’nun sorularını cevaplayan Hüseyin, Türkiye ile ortak çıkarlara dayanan iyi ilişkiler istediklerini dile getirdi. PKK’lı teröristlerin kendi denetimlerinin dışındaki dağlık alanlarda bulunduğunu iddia eden Hüseyni, “PKK konusunda ’sorunun değil, çözümün parçası olmak istediklerini ifade etti. Çözümün Türkiye ile Kürt yönetiminin masaya oturması ile sağlanabileceğini ileri süren Hüseyin, şöyle konuştu: ” Çözüm bulmanın yolu öncelikle sorunu tanımaktan geçiyor. İkincisi masaya oturup bunu tartışmak gerekiyor. Irak ‘Kürdistan’ bölgesi, kendisiyle ilgili tüm sorunları ele almaya hazır. Tabii ki biz Irak devletinin bir parçasıyız. Irak devleti üzerinden bir diyalog olabilir. Bilinmelidir ki Irak Kürdistanı, Irak Anayasası ile de tanınmıştır.

Irak: Bizden izin almalısınız.

Irak İçişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Irak hükümetinden habersiz Irak topraklarında PKK’ya karşı operasyon düzenleyemeyeceğini savundu. Irak İçişleri Bakanlığı Merkez Ulusal Komisyonu Başkanı Abdülkerim Halef el-Kinani, Irak’ın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Türk ordusunun Irak topraklarına girmesi durumunda bunun Irak’ın egemenliğine yapılmış olan bir tecavüz olacağını dile getirdi. Kinani şöyle konuştu: “Türkiye ile Irak arasından imzalanan terör anlaşması güvenlikle ilgilidir. Bu anlaşma terörün ortadan kaldırılması, sınırların kontrol altına alınması, iki taraf arasında bilgi alış verişi sağlanması açısından her iki ülkeye hizmet ediyor. Anlaşmaya göre her iki ülkenin sınırlarında PKK’ya karşı kordinasyonu ve haberleşmeyi sağlayacak resmi bürolar açılacak.” Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ ise “Irak egemen bir ülke ve sınırlarımızın ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

YENİÇAĞ
 

kanaryam12

New member
artık susma değil eylem zamanıdır.ancak izlenen yanlış politikalar şu andada bazı yanlışlıkları getiriyor.ayan beyan bas bas bağırılıyor.sınır ötesi için yetki verdik diye.yahu sen böyle dersen ırağa girsen ne olacak.geçmiştede yapıldı.ne oldu.boş kampları bastık.muhtemeldir ki tayyip erdoğan türkiyedeki sesi kısmak için bakın girdik hiçbirşey olmadı demek için göstermelik bir hareket yapacaklar.tabi pkk şimdiden oradaki kampları tasfiye etmeye başlamıştır.yanlış politikalar izliyorlar.oysa yapılması gereken kararlı bir yol haritası izlemektir.yani göreceksiniz inşAllah (c.c) olmaz ama gördüğümüz kadarıyla yine yanlış yine yanlış.Bu şimdi değil çok önceden bir kararlılıkla sürdürülmeliydi.adamlara göz dağı verilmeliydi.bakın tahammülümüz yok.nota verecektik.eğer bakın bir daha şehit verirsek oralara yakar geçeriz denmeliydi.bu şehitlerin olduğu gün gizli bir kararla harekat başlamalıydı.sonra türkiye gece saatlerinde sıcağı sıcağına birliklerimiz ırak sınırını geçmiştir diye duyurup tüm milletin yüreğine su serpmeliydi.oysa şimdi bas bas bağırıyorlar.Sayın baykal bunu anlatmaya çalıştı.ama dinleyen nerde.geçen gün tv'de dedi.Türkiye'nin sanki böyle bir hakkı yok gibi gösteriliyor oysa vardır.birleşmiş milletlere üye olan her ülkenin terörle mücadele kapsamınsa sınır ötesi harekat hakkı vardır.önce bunu onurlu bir dış siyaset yürütülerek tüm dünya kamuoyunun kabul edeceği şekilde hareket edilecekti.herkesin gözünü boyamak için göstermelik bir harekat yaparlar.bakın yaptık ne oldu derler.işlerine devam ederler.daha biz çok şehit veririz.böyle yol haritaları izlendiği süreçte.
 

viroutic

New member
İhsan Arslan, “Kerkük’e yapılan saldırıyı Diyarbakır’a yapılmış kabul ederiz” dediği için tutuklanan DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu gibi konuştu. Partisinin sınır ötesi operasyonla ilgili görüşlerini açıklayan Aslan, “Kuzey Irak’a girdiğimizde dış tepkileri hep konuştuk ama içeride halkımızın göstereceği tepkileri ifade edemedik; etmekten de kaçıyoruz” dedi.

AKP’li vekilden şok sözler

İhsan Arslan: Sınır ötesi kararı gelince, ülke içinde de tepkiler olabilir. Buna karar verenler iç politika açısından da hesap yapmalı. Bölgede yatırım yapmaktan kaçınırlar


AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, sınır ötesi operasyon için tezkere çıksa bile, bunun mutlaka kullanılacağı anlamına gelmeyeceğini söyledi. Hükümetin operasyon için Meclis’e tezkere gönderme ihtimalini değerlendiren Arslan, şunları söyledi:

Tezkere gelir mi gelmez mi bilmiyorum.

“Tezkere gelir mi, gelmez mi bilmiyorum. Tezkere Meclisten çıksa bile, bu, mutlaka yetkinin kullanılacağı anlamına gelmez. Tezkere kararı geldiğinde, AB’nin, ABD’nin, İran’ın tepkileri konuşulurken, ülke içinde de tepkiler olabilir, bu da dikkate alınmalı. Sınır ötesi harekat olacaksa, bunun ekonomik yansımaları olur. Siyasette bazı istikrarsızlıklar olabilir. Buna karar verenlerin, dışardan tepkileri hesap ederken, ülke iç politikası açısından da hesap yapmaları gerekir. Bölgede yatırım yapmaktan kaçınırlar.” Arslan, “Sınır ötesi operasyonun Diyarbakır’da ve bölgede nasıl karşılanacağı” sorusuna karşılık şu görüşleri dile getirdi:

Diyarbakır milletvekili olarak söylüyorum.

“Diyarbakır milletvekili olarak söylüyorum, şiddetin her türlüsüne karşı tepki var. Şiddetten her zaman çok zarar gören bir bölge olduğu için, olanlardan olumsuz etkileneceklerini biliyorlar. Hem içerden hem dışardan böyle sıcak ortamdan kaçınmak istiyorlar. Düşük yoğunlukta savaşın olduğu çevrede olmak insanların hayatını etkiler. Ama bölge insanı şunu da söylüyor: Terör durdurulacaksa, bedeli neyse onu vermeye hazır. Yeter ki kan akmasın.” Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyonuna her zaman karşı çıkan Peşmerge lideri Mesut Barzani’nin, daha önce Kerkük nedeniyle Türkiye’yi tehdit ederek, “Biz de Diyarbakır’ı karıştırırız” sözlerinin hatırlatılması üzerine, Arslan, “Kimsenin Diyarbakır’ı karıştırmaya gücü yetmez. Barzani’nin gücü yetiyorsa kendi bölgesinde istikrar oluştursun” diye konuştu.

İHSAN ARSLAN’IN AÇIKLAMASININ HATIRLATTIKLARI
------------------------------------------------------------------------------

DTP: Bize yapılmış sayarız

Diyarbakır DTP İl Başkanı İbrahim Aydoğdu, Şubat 2006’da Kuzey Irak’taki Kürtler’in kazanımlarını bütün Kürt halkının kazanımları olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Kerkük’e yapılan saldırılar Diyarbakır’a yapılmış olur” demişti.

Müdahale akıl dışı olur

‘Pukmedia’ya açıklamada bulunan Aydoğdu, özetle şunları söylemişti: “Kerkük’e yapılmak istenen müdahaleleri akıl dışı olarak görüyoruz. Kerkük’e yapılan saldırılar Diyarbakır’a yapılmış olur, Diyarbakır’a yapılan saldırılar ise Kerkük’e yapılmış bir saldırı olur.” Aydoğdu, Irak’taki Kürt hareketinin bastırılmaya çalışılmasının, Türkiye’deki Kürtlerin kan damarlarının kesilmesiyle aynı anlama geldiğini öne sürmüştü.

Diyarbakır’a müdahale ederiz.

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani ise, 7 Nisan’da Türkiye’ye yönelik sert açıklamalarda bulunmuş, “Eğer Türkiye Kerkük’e müdahale ederse, biz de Diyarbakır ve Türkiye’deki diğer kentlerle ilgili işlere müdahale ederiz” demişti.
Neler olacağını söylüyorum.

El Arabiya televizyonuna konuşan Barzani, “Türklerin Kerkük’e müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Kerkük tarihsel ve coğrafi olarak Kürt kimliğine sahip bir Irak kentidir. Tüm gerçekler Kerkük’ün Irak Kürdistanı’na ait olduğunu ispatlamaktadır” diye konuşmuştu. “Türkiye’yi tehdit mi ediyorsunuz?” sorusuna ise Barzani, “Türkiye müdahale ederse neler olacağını söylüyorum” diye cevap vermişti.

Peşmerge: Masaya oturalım.

Aşiret reisi Mesut Barzani’nin danışmanı Fuad Hüseyin, Türkiye’nin olası sınır ötesi operasyonunun her şeyi içinden çıkılmaz hale getireceğini öne sürdü. Alman DW Radyosu’nun sorularını cevaplayan Hüseyin, Türkiye ile ortak çıkarlara dayanan iyi ilişkiler istediklerini dile getirdi. PKK’lı teröristlerin kendi denetimlerinin dışındaki dağlık alanlarda bulunduğunu iddia eden Hüseyni, “PKK konusunda ’sorunun değil, çözümün parçası olmak istediklerini ifade etti. Çözümün Türkiye ile Kürt yönetiminin masaya oturması ile sağlanabileceğini ileri süren Hüseyin, şöyle konuştu: ” Çözüm bulmanın yolu öncelikle sorunu tanımaktan geçiyor. İkincisi masaya oturup bunu tartışmak gerekiyor. Irak ‘Kürdistan’ bölgesi, kendisiyle ilgili tüm sorunları ele almaya hazır. Tabii ki biz Irak devletinin bir parçasıyız. Irak devleti üzerinden bir diyalog olabilir. Bilinmelidir ki Irak Kürdistanı, Irak Anayasası ile de tanınmıştır.

Irak: Bizden izin almalısınız.

Irak İçişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Irak hükümetinden habersiz Irak topraklarında PKK’ya karşı operasyon düzenleyemeyeceğini savundu. Irak İçişleri Bakanlığı Merkez Ulusal Komisyonu Başkanı Abdülkerim Halef el-Kinani, Irak’ın Sesi’ne yaptığı açıklamada, Türk ordusunun Irak topraklarına girmesi durumunda bunun Irak’ın egemenliğine yapılmış olan bir tecavüz olacağını dile getirdi. Kinani şöyle konuştu: “Türkiye ile Irak arasından imzalanan terör anlaşması güvenlikle ilgilidir. Bu anlaşma terörün ortadan kaldırılması, sınırların kontrol altına alınması, iki taraf arasında bilgi alış verişi sağlanması açısından her iki ülkeye hizmet ediyor. Anlaşmaya göre her iki ülkenin sınırlarında PKK’ya karşı kordinasyonu ve haberleşmeyi sağlayacak resmi bürolar açılacak.” Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ ise “Irak egemen bir ülke ve sınırlarımızın ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

YENİÇAĞ
yazıyı sonuna kadar okudum ama "İşte AKP'nin,İşte Milletinvekili ! " diye alaycı bir anlaşılmaya kapılmadım.. tesbitleri dogru, her nerenizden anlıyorsanız :D her şeyde bi kulp bulmaya çalışıyorsunuz...

yok bide dtp li deyinde olay tamamlansın :) bırakın boş muhabbetleri hatırlattıkları bölüm varya tam ucuz muhabbet olmuş :)
 

neb34

Banned
Terörü bitireni bitirirler demişti paşanın biri.Demek ki terörü bitirme işi operasyonla olacak iş değil

Ama K.Irak a girmenin gerekliliği Musul Kerkük ve o mıntıkanın fırsat zuhur ettiğinde tekrar alınması hususunda belli olur

Cafer Tayyar Paşa nın Nasturileri kovalama bahanesi ile Musul ve Kerkük ü geri alma talebine bazı şahısların red etmesi meselesi ile hemen hemen aynıdır bu mesele.

Din,dil ve tarih.Şu üç ilim bihakkın bünyemizde ce'm olmalı

Bu mıntıka tekrar alınır alınmaz ayrı dava.Ama TC nin kurulmasına müsade edilirken 3 şart koşuldu.Bu üç şarttan birini yani bize verilen vatan toprağından başkasına bakmamak şartını delmek fırsatı hiç bu kadar yakın olmamıştı
 

DİKDURAN

New member
Ben ilkokulu bitirmiş biriyim, sorması ayıpta niye hiçkimse NEDEN kendi sınırlarımızı korumaktan aciz bırakıldık, NEDEN diyarbakır belediyesi ile uğraşıyoruz, NEDEN gazi mahallesine hakim olamıyoruz, hal böyle iken IRAKA nasıl hakim olabileceğiz demiyor yaw... ortada bir ayran görüyorum acizane... iyice kabartılmış... biryerler tarafından veriyorlar gazı... yapmayın arkadaşlar. BAŞKA TÜRKİYE YOK. BU, BU KADAR UCUZ DEĞİL BU İŞ biraz değişik sorular soralım... cevaplarını cesaretle verebiliyormuyuz ?... azıcık serin gelin yaw
 

neb34

Banned
Ben ilkokulu bitirmiş biriyim, sorması ayıpta niye hiçkimse NEDEN kendi sınırlarımızı korumaktan aciz bırakıldık, NEDEN diyarbakır belediyesi ile uğraşıyoruz, NEDEN gazi mahallesine hakim olamıyoruz, hal böyle iken IRAKA nasıl hakim olabileceğiz demiyor yaw... ortada bir ayran görüyorum acizane... iyice kabartılmış... biryerler tarafından veriyorlar gazı... yapmayın arkadaşlar. BAŞKA TÜRKİYE YOK. BU, BU KADAR UCUZ DEĞİL BU İŞ biraz değişik sorular soralım... cevaplarını cesaretle verebiliyormuyuz ?... azıcık serin gelin yaw
Bu dediğiniz yerlere hakim olunmaması diye birşey yok.Devlet isterse herşeyi yapar.Sorun şu:Devleti kim idare ediyor?Gazi mahallesine yahud Diyarbakır a hakim olmadığı söylenen devlet devlet midir yahud başkalrının piyonluğunu yapan bir gölge midir?

Alevi-Sünni ve Kürd-Türk noktası ülkemizin en hassas sinir uçlarıdır.Bu uçlara devlet dokunur velev ki devlet idaresi bizden olanlarda olsun
 

fatihsan

New member
Beyler bu ülkeye bu pkk şerefsizlerini musallat eden zamanın başbakanı özaldı.Seksen dört seksen altı yılarında tek tek terör kendini göstermeye başlamışdı.Ozaman özala sordular.Bu terörü niye önlemiyorsun diye özalın cevabı devlet 3, 5 capulcuylan uğraşamaz.Şimdinin capulcuları nerdeyse bir ordu sayısına ulaştılar.

Zamanında saddam onların hepsini öldürecekti ama özal sınır kapılarını açtı onları TÜRKİYE'ye koruma altına aldı.Onlara ekmek su hertürlü ihtiyaçlarını karşıladı.Pkk nın bu kadar büyümesinin en büyük sebebi özaldır.TÜRKİYE ozaman sınırdan içeri giren kürtleri öldürecekti yılanın kafasını küçükken ezeceksin bunlara iyilik yaramaz.

Bu ülkeye en büyük belayı özal yapmıştır.Kendiside zaten kürttü mezarında rahat uyu demiyorum allah seni yerin yedi kat dibine gömsün.Cennet yüzü görme bu şehitlerin her damla kanıkadar cehennemde yan bencede TÜRKİYE ne abd nede ab hangi devlet olursa olsun kimsenin lafını dinlemeden kuzey ırağa girmesi ve kerkük ve musuldan bu tarafa tampon bölge kurması lazım girincede asla çıkmaması lazım taki pkk bitene kadar.
 

Elasis

New member
Beyler bu ülkeye bu pkk şerefsizlerini musallat eden zamanın başbakanı özaldı.Seksen dört seksen altı yılarında tek tek terör kendini göstermeye başlamışdı.Ozaman özala sordular.Bu terörü niye önlemiyorsun diye özalın cevabı devlet 3, 5 capulcuylan uğraşamaz.Şimdinin capulcuları nerdeyse bir ordu sayısına ulaştılar.

Zamanında saddam onların hepsini öldürecekti ama özal sınır kapılarını açtı onları TÜRKİYE'ye koruma altına aldı.Onlara ekmek su hertürlü ihtiyaçlarını karşıladı.Pkk nın bu kadar büyümesinin en büyük sebebi özaldır.TÜRKİYE ozaman sınırdan içeri giren kürtleri öldürecekti yılanın kafasını küçükken ezeceksin bunlara iyilik yaramaz.

Bu ülkeye en büyük belayı özal yapmıştır.Kendiside zaten kürttü mezarında rahat uyu demiyorum allah seni yerin yedi kat dibine gömsün.Cennet yüzü görme bu şehitlerin her damla kanıkadar cehennemde yan bencede TÜRKİYE ne abd nede ab hangi devlet olursa olsun kimsenin lafını dinlemeden kuzey ırağa girmesi ve kerkük ve musuldan bu tarafa tampon bölge kurması lazım girincede asla çıkmaması lazım taki pkk bitene kadar.

Biraz daha arıştırsan daha eskiden PKK yoktu ama 12 eylül den önce apocular diye kominist silahlı bir örgüt vardı O apo hangi apo acaba o zamanlar özal yoktu. Ülkenin doğusu aç sefil dünya ha bi haberken batısında daha farklıydı. Olay baya eskiye dayanıyor hatta osmanlıya kadar.

Ayrıca Kürt diye ayrımcılık yapman çok ayıp bu ülkeye hizmet eden askerlik yapan hatta 15 şehit arasında anası kürtçe ağıt yapan şehidimiz vardı unutma..
 

HTML

Üst