‘Bu bir Kuzey Irak davetiyesidir!’

Elasis

New member
Son yılların en ağır kayıplarından birisi olan bu saldırı sonrasında sınırötesi operasyon tekrar gündeme geliyor. Terör gündemli toplanan Bakanlar Kurulu açıklamasından da anlaşılacağı gibi hükümet de artık iyiden iyiye sınırötesi bir operasyon ihtimalini değerlendirmeye başladı. Cemil Çiçek yaptığı açıklamada “sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Yani konuşulacak pek bir şey kalmadığını söyledi. Çiçek’in açıklamasında yaptığı “sağduyu” vurgusu sınırötesi operasyonun planlı ve hesaplı olacağı anlamına geliyor. Ya da operasyon dışında farklı bir formülü. Ancak artık bıçağın kemiğe dayandığı noktada olduğumuz yapılan vurgulardan anlaşılıyor.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz eski MİT’çi Prof. Dr. Mahir Kaynak kendisiyle görüştüğümüz esnada Çiçek’in açıklamalarından habersizdi. Ancak o da Türkiye’nin başka şansı kalmadığını düşünenlerden.

Kaynak bu saldırıyı Bizim Kuzey Irak’a girmemiz için çıkarılmış bir davetiye” olarak yorumluyor. “Terörün bundan çıkarı yok. Kendi adamları mecliste, onlar için bu daha iyi” diyen Kaynak sorunun artık bir Ortadoğu meselesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Kaynak’ın açıklamaları şöyle:

Mesele artık Ortadoğu meselesi. Kuzey Irak’a gelin diyorlar. Üstelik bunu söyleyen de Amerika… Bu bir davetiyedir. Biz bu davete icabet etmek zorundayız. Bu davet makul bir şekilde yapılamaz mıydı? Neden bu yolu seçtiler? Çünkü hükümette mukavemet var. Gül kanadı sınırötesi operasyona sıcak bakmıyor. Şimdi mecburuz artık. Çünkü gitmezsek daha büyüklerini yapacaklar.

Kaynak’a Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesi halinde kazanç ve kayıplarının ne olacağını soruyoruz. Aldığımız yanıt şu: İyi ve kötü senaryolar yazılabilir. Ben iyi tarafından bakıyorum. Türkiye Kuzey Irak’ta var olacak. Bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum. Ancak iyi planlama yapılmalı. Ve özellikle muhtemel Kürt-Türk çatışması engellenmeli, bunun üzerine yoğunlaşmalı.
 

sram

New member
Gül kanadı sınırötesi operasyona sıcak bakmıyor. çünkü kolu kanadı kırık kuşlar gibi amerikadan izin bekliyorlar. çünkü kolları kanatları imf borçları ve ab oyunlarıyla bağlı.
 

CoMiCSooN

New member
Gül kanadı sınırötesi operasyona sıcak bakmıyor. çünkü kolu kanadı kırık kuşlar gibi amerikadan izin bekliyorlar. çünkü kolları kanatları imf borçları ve ab oyunlarıyla bağlı.
Bagımsız Türkiye yok buna sebep olanlar utansın IMF le AB le olan ilişkiler kimin faturası acaba yani milatı 2003 ten sonra mı görüyonuz :vur
 

sram

New member
Bagımsız Türkiye yok buna sebep olanlar utansın IMF le AB le olan ilişkiler kimin faturası acaba yani milatı 2003 ten sonra mı görüyonuz :vur
arkadaşım artık önce sonraya gerek yok. geçmiş mazidir. biz kimseyi savunmuyoruz. önceden başarılı veya başarısız icraatlar yapılmış onu söylüyoruz.

biz diyoruzki yetsin artık Mehmetçiğin kanı dökülmesin. hükümetin sessiz kalışı hoşunamı gidiyor senin?
 

sedapinar

New member
ABD,Mahir Kaynak gibi düşünmüyor.ABD Soykırım tasarısını Türkiye'ye karşı şantaj olarak kullanıyor.

ABD Büyükelçisi Wilson, “Soykırım” tasarısının Kongre’den geçmemesi için yoğun çaba gösterdiklerini belirtirken tasarının onaylanması halinde Türkiye’nin, atacağı adımları iyi hesaplaması gerektiğini vurguladı. Son PKK saldırısını kınadıklarını belirten Wilson, sınır ötesi operasyona karşı olmayı sürdürdüklerini ortaya koydu.
ABD Büyükelçisi Ross Wilson, sözde Ermeni soykırımı tasarısının Kongre’den geçmesi halinde bile durumun değişmeyeceğini belirterek, Türkiye’nin atacağı adımları iyi hesaplaması gerektiğini vurguladı. Son PKK saldırısını kınadıklarını belirten Wilson, sınır ötesi operasyona karşı olmayı sürdürdüklerini ortaya koydu.
Ross Wilson, CNN Türk ile yaptığı söyleşide ABD’nin Türk askerlerine yönelik son saldırıyı kınadığını belirterek “Çok kötü bir trajedi. Kınıyoruz. PKK ve diğer terör örgütlerine karşı daha etkili adım atmak lazım” şeklinde konuştu.
Buna karşın Bush Yönetiminin Türkiye’nin olası bir sınır ötesi operasyonuna ilişkin olumsuz tutumunu değiştirmediğini ortaya koyan Wilson, Türkiye, ABD ve Irak arasındaki işbirliğinin sürdüğünü söyledi. Wilson, ABD’nin Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasını istediğini de ifade etti.
ABD’nin, Türkiye’nin PKK ile ilgili görüşlerini paylaştığını ifade eden Wilson, Türkiye ile Irak arasında yapılan Terörle Mücadele Anlaşmasının etkin ve önemli bir anlaşma olduğunu belirtti.
Büyükelçi Wilson, Türkiye’nin de güçlü ve istikrarlı bir Irak’a ihtiyaç olduğunu belirtirken ABD’nin Türkiye ve Irak tarafından PKK’ya karşı yapılan çalışmalara destek verdiğini de vurguladı.

-“SOYKIRIM TASARISINA KARŞI ELLEMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”-

ABD Büyükelçisi, Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde görüşülecek olan sözde "Ermeni Soykırımı” tasarısına ilişkin bir soru üzerine Bush Yönetiminin bu tasarıya karşı çıktığını, 2007 yılının başından beri ellerinden gelenini yapmaya çalıştıklarını, Kongre üyeleri ile görüştüklerini ve çok çalıştıklarını söyledi.
Bu konuda bir tahminde bulunmak istemediğini ifade eden Wilson, buna karşın ABD’nin politikasının değişmeyeceğini, iki ülkenin birlikte çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.

-“TÜRKİYE ATACAĞI ADIMLARI İYİ HESAPLAMALI”-

Tasarının geçmesi halinde Türkiye’nin uygulayabileceği yaptırımlar konusunda da bir tahminde bulunmak istemediğini söyleyen Wilson, buna karşın Türkiye üzerinden Irak halkı ve ABD kuvvetleri için lojistik destek sağlanmasının “son derece önemli” olduğunu vurguladı.
Wilson, şunları söyledi:
“Türkiye kendi çıkarına olmasaydı bunları yapmazdı diye düşünüyorum çünkü kendisinin istikrarlı, başarılı bir Irak’a ihtiyacı var. Dolaysıyla sadece Kongre’nin yaptıklarından dolayı durum değişmeyecek. Türkiye, Özellikle kendi atacağı adımları iyi hesaplamalı, biz de çalışmaya ortak çıkarlar doğrultusunda devam etmeliyiz.”

-“ÜLKELER ULUSAL ÇIKARLARI DÜŞÜNMELİ”-

Kongre’nin tasarıyı benimsemesi halinde Türk halkından gelecek baskılara Türk hükümetinin karşı koymada zorlanacağına dikkat çekilmesi üzerine Wilson, “ABD dahil olmak üzere ülkeler, ulusal çıkarı düşünmeli, halkın çıkarını düşünmeli çünkü ABD’de olduğu gibi hükümetler bazen halk için popüler olmayan şeyler yapabiliyor” diye konuştu. Wilson, iki ülke arasında ortak çıkarlar doğrultusunda işbirliği yapmayı sürdürmesinin taşıdığı önemin altını çizdi.

Başbakan'ın harekat konusunu önümüzdeki ay yapacağı Amerika seyahatine bırakması zaten yeterince açıklayıcı.. Bu seyahatte Bushla bu konuları en geniş anlamda konuşacaklarmış(!). Ondan sonra da sürece yönelik açıklamalarını orada veya döndüğünde tekrar, yapacakmış..O zamana kadar daha kaç şehit verebileceğimizi düşünmek bile korkunç bir duygu.
 

memcos

New member
ya beyler bırakın ya ne davetiyesi g.kurmay baskanı soyledı zmnında yok babam dusunuyorlarmıs hep yarına hep yarına milleti oyalayın siz kafaları yarın yine farklı yone cekeceksınız hec sorun yokmus gibi cok onemli birsey ya turban meselesini konustuk biz 3-4 haftadır o zmn kimse gormuyodu sehitleri agıtları simdi yine yarınlara bırakacaklar sonra yine kafaları karıstıracak teroru unutturacak baska malzemeler verecekler satılmıs yanlı medyaya...
 

kanaryam12

New member
bu kadar şehit veriyoruz hala daha ne kadar seyredecekler yazık ya.amerikadan 1 ay sonrasına randevu almışlar.dön dolaş aynı şey.yapılması gereken tek şey ilk elden ıraka nota vermektir.
 

azraill48

Banned
arkadaşlar hatam warsa affola.... yanlış hatırlamıyorsam 15 gün içinde şırnakta komple 1 aileye saldırı düzenlenmişti deil mi???1 aile yok olmuştu.... ertesi gün diyarbakırdada kundaktaki bebeğin katili imralıda rahat edemiyor diye d.bakırdaki işyerlerini mahvettiler ve polislere saldırdılar. düşünün bi kere komşu illerde böyle oluyor bunlarıda geçelim . yine hatırladığım kafdarıyla tsk sınırdışı hareket edilmesini arzettiklerini ve üst makamdan ret cvbı geldiğini sölemişlerdi. üst makamda bize böle bir talepte bulunulmadı die açıklama yapmıştı...... bunuda geçtik.yine hatırladığım kadarıyla(hatam warasa affola)30000 kişinin katilini AB diyeidamı gerçekleştirilmedi.... o kişi orada belki hepimizden rahat; ülkemizin yarısı ordan çıkarılsın die biribrini yiyiyo diğer yarısı şehitlerimize ağlıyo we biz bunların tartışmasını yapıyoruz.. niye diye düşündüğümüzde konuların dışında seyrediyoruz. konuyla bi alakamız kalmıyor........lütfen aydınlatıcı olalım......
 

araghorn-g

Pentaxian
Sınır ötesi harekat çok önceden yapılmalıydı, artık daha zor sonuç alınır, çünki içeriye sızan sızdı ve arkalarından gelecek olan teröristlerin yerlerini hazırladılar. binlerce kilometrekarelik alanda 300-500 kişiyi bulmak samanlıkta iğne aramak gibi birşey. Üstelik arazi yapısıda dağlık, ulaşım güç... olaylar bu safhaya gelmeden önce bunların karargahları dağıtılacaktıki sonuç alınabilsin. Zaten herşey bangır bangır söyleniyor yapılıyor, harekat başladığı zaman terör yuvalarında kaç kişi olacakki... herkes bir yerlere kaçacak, operasyon bittiğinde yine aynı olay... AKP hükümeti yanlış yaptı, yılanın başını küçükken ezmedi, şimdi uğraşıyor vede daha çok uğraşacak. Sanırım PKK AKP'nin başını yiyecek...
 

yehovan

Banned
Atı alan üsküdarı geçti. Dağdaki eşkıyalar doğa koşulları yüzünden iç kesimlere geçmişlerdir.

Bu yüzden artık harekat değil Irağın kuzeyinin tamamı işgal edilmelidir.Hem terörist ithleri hem Musulda ki Kerkükdeki Türklerin uğradıkları zulm de bu şekilde engellenmiş olur.

Artık Erdoğın ortadğı olduğu BOP'a toptan el koyma ve şartları aleyhimize değil lehimize çevirecek adımlar atmalıyız.

ABD'den çekinmemeliyiz. ABD nin bize atacağı her yanlış adımda dünyada ona çökecek bir çok devlet bulunmakta zaten. İyi bir siyaset ve diplomasi ile kolay olmasada Irağın kuzeyine girmek gerek.
 

emireri

New member
Ross Wilsonmıdır nedir ne haltsa işte sizin kıçı kırık iki kulenize adamlar uçakla giriyor ki bu sizin hatanızdan, siz önce afganistanı ardından ırağı işgal ediyorsunuz, bunun yanıda ikide biir irana sallayıp duruyorsunuz, bizim 30 senedir çektiğimiz şerefsizler gebermek üzereyken ellerine silah tutuşturuyorsunuz, o şerefsizlerde bize saldırıyor ve hergün yeniden ölüyoruz. ondan sonrada siz sınır geçmeyin biz herşeyi yaptıracağız. yemezler. bu hükumetten nefret eden biriyim ama sınır ötesi operasyon yapsınlar bir daha ki seçimde oyum onlara. yeter ki şu ramazan günü 15 kardeşimin canını alan şerefsizlerin köklerini kazıyalım. gerekirse taş taş üstünde koymayalım. yine acı çekeriz ama sebepsiz yere değil.. artık yeter diyorum.... hergün bu haberleri duymaktan sıkıldım. ama bu hükumette bunu yapacak cesarette kimse yok..

bu arada unutmadan şunu söylemekte istiyorum. nedense bu saldırılar en müsait zamanda, temmuzda, seçim zamanı bitmişti.. halk akpye tepki göstermeye başladı ve bir anda bıçak gibi kesildi herşey. ama ne zaman seçim bitti akp %47 oy aldı tek başına iktidar oldu olaylar tekrar hortladı. burada midemi bulandıran çok pis bir koku yükseliyor ama anlamak isteyene..
 

Leke

Altın Üye
Tayyip'ten Sınır ÖteSi HaReKaT BekLeYenLeRe

Derin ÜzünTü ( 9 Ekim 2007 Salı )

30 Haziran, 3 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na başsağlığı telgrafı gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

4-9 Temmuz, 2 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na başsağlığı telgrafları gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

12-16-17 Temmuz, 5 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na başsağlığı telgrafları gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

*

22 Temmuz...

Durmak yok, telgrafa devam.

*

26-29 Temmuz, 2 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na başsağlığı telgrafları gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

1 Ağustos, 3 şehit...

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na başsağlığı telgrafı gönderdi, "3 askerimizin şehit olmasından derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

2 saat sonra, şehit sayısı arttı.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na ikinci başsağlığı telgrafı gönderdi, "5 askerimizin şehit olmasından derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

4-7 Ağustos, 4 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na başsağlığı telgrafları gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

17-19-24-29 Ağustos, 6 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na başsağlığı telgrafları gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

18-25-26 Eylül, 5 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na başsağlığı telgrafları gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

6 Ekim, 1 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na başsağlığı telgrafı gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

*

7 Ekim 13... 8 Ekim 2 şehit daha.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı’na başsağlığı telgrafları gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.


YılMaz ÖzDiL

SabırLa MüCadeLe KoorDinaTörü ( 5 - 5 2007 )

24 Eylül, 1 şehit.
29 Eylül, 1 şehit.
13 Ekim, 2 şehit.
14 Ekim, 1 şehit.
16 Kasım, 2 şehit.
23 Kasım, 1 şehit.
5 Aralık, 3 şehit.
7 Aralık, 1 şehit.

**********

21 Aralık, Başbakan, New York'ta verdiği demeçte, "sabrımızın sınırı var" dedi.

**********

27 Aralık, 1 şehit.
16 Ocak, 1 şehit.
7 Şubat, 1 şehit.
9 Mart, 3 şehit.
23 Mart, 3 şehit.
7 Nisan, 6 şehit.
8 Nisan, 4 şehit.
9 Nisan, 1 şehit.
16 Nisan, 1 şehit.
21 Nisan, 1 şehit.
23 Nisan, 2 şehit.
25 Nisan, 1 şehit.
26 Nisan, 1 şehit.
27 Nisan, 2 şehit.
3 Mayıs, 2 şehit.
5 Mayıs, 2 şehit.
12 Mayıs, İzmir Bornova...
1 vatandaşımız ölü, 4 yaralı.
15 Mayıs, 2 şehit.
18 Mayıs, 1 şehit.
22 Mayıs, Ankara Ulus...
6 vatandaşımız ölü, 121 yaralı.
24 Mayıs, 8 şehit.
26 Mayıs, 1 şehit.
29 Mayıs, 1 şehit.

**********

30 Mayıs, Başbakan, NTV'ye verdiği demeçte, "Sabrımız taştı, taşıyor, bunların hepsi söylenir tabii. Zaten sabrın taşmaması diye bir şey yok ki... Her şehidin gelmesi, sabrın boyutunu adeta test ediyor" dedi.

**********

1 Haziran, Bingöl...
5 vatandaşımız ölü, 6 yaralı.
4 Haziran, 7 şehit.
Yılmaz ÖzdiL

Biz bu yorumları yazarken bazıları çıkıp hala ahkam kesiyordu . Yok istese k.ıra'a girilebilir vs .
Bu tayyip k.ırak'a abd iznini almadan giremez . Zaten açıklamalarında ne diyor .
1 ay sonra abd'ye bir ziyaretim var '' sayın başkanıyla '' oturup konuyu değerlendirecek .
Ey Türk halkı uyutulmaya devam edin . Ateş düştüğü yeri yakıyor .
Politika değil sadece laf cambazlığı yapan dini siyasete alet eden Türban'ı dilinden düşürmeyen ( sanki tek sorunu buymuş gibi ülkenin ) işsizliğe , teröre , ve dış politikaya karşı hiçbirşey yapmamış bir hükümet nede güzel anlatılıyor tv'lerde . Gazetelerde .

Bakalım ne yapacak '' SAYIN '' başkanıyla konuştuktan sonra tayyip .
Ben size söyliyim isterseniz şimdiden . Koca bir '' HİÇ ''
Artık somut adaımlar atılmasını istiyoruz . Artık gerçekten birşeyler yapılmasını istiyoruz .

Evet böyle bir karar çıktı ama her zamanki gibi yaptıkları işlerle ters düşmeyi başaran hükümet bunda da emin konuşamadı .Ben hiçbirşey anlamadım çıkan karardan anlayan beri gelsin . Ne yapmaya çalışıyorlar halkı kandırmaya mı ?


Edit :

Ben bu konuyu açtıktan 10-15 dks sonra bir karar çıktı onu not düşmek istiyorum .
Sıcak takibe EVET Operasyona HAYIR .


Bakan Gönül: "Sınır ötesine tezkere gerekir"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Sıcak takip için tezkereye gerek yok. Şu anda tezkere gerekir falan demiyorum. Sınır ötesi operasyon yapılacağı zaman tezkere elbet gerekir. Sıcak takip dışında..." dedi.

ABD'DEN İLK TEPKİ

Beyaz Saray, PKK ile mücadelede Türkiye ve Irak ile birlikte çalışmaya bağlı olduklarını söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, "ABD, PKK ile mücadelede hem Türkiye, hem de Irak ile çalışmaya bağlıdır. Bu grupların saldırıları ne Türkiye'nin, ne de Irak'ın çıkarınadır" dedi.

Çiçek: "Sözün bittiği bir konu..."

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Bakan Cemil Çiçek, "Sözün bittiği bir konuyu konuşuyoruz. Çünkü terör konusunda söylenmesi gereken herşeyi konuştuk" demişti.
 

memcos

New member
beklenen sınır otesi kararı

BEKLENEN KARAR ÇIKTI
"Gerektiğinde sınır ötesi harekat için gerekli kurumlara talimat verilmiştir"

09.10.2007 15:00


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, sınır ötesi operasyon vurgusu yer aldı.

Açıklamada, “Terör örgütünün komşu bir ülkedeki mevcudiyetini sona erdirmeye yönelik olarak önümüzdeki süreçte gerektiğinde sınır ötesi operasyon de dahil olmak üzere hukuki ekonomik ve siyasi her türlü tedbirin alınması terör ve teröristlerle etkili yöntemlerle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatlar verilmiştir” denildi.

Başbakan Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkezi’nde son günlerdeki terör saldırılarını ele alan TMYK, sınır ötesi operasyon ve teröre karşı ek önlemleri tartıştığı kaydedildi. Toplantının sona ermesinden yaklaşık iki saat sonra yapılan açıklamada, Şırnak’ta sivil vatandaşlara ve güvenlik güçlerine yapılan saldırılar başta olmak üzere son günlerde meydan gelen terör olaylarıyla ilgili değerlendirmeler yapıldığı ve terörle mücadele çerçevesinde sürdürülen faaliyetlerle alınması gereken ilave önlemler ile yöntemlerin görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:
“Son dönemde gerçekleyen ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmelerden rahatsızlık duyan ve halk desteği kaybolan örgütün, kanlı terör eylemlerini arttırma gayreti içerisinde olduğu tespit edilerek vatandaşlarımızın huzur, güven ve refahın arttıracak faaliyetlerin hız kesmeden sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.

Terör örgütünün komşu bir ülkedeki mevcudiyetini sona erdirmeye yönelik olarak önümüzdeki süreçte gerektiğinde sınır ötesi operasyon de dahil olmak üzere hukuki ekonomik ve siyasi her türlü tedbirin alınması terör ve teröristlerle etkili yöntemlerle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmesi konusunda görevli kurum ve kuruluşlara gerekli emir ve talimatlar verilmiştir.”

ANKA
 

sram

New member
hala anaların sızısınız göremiyorlar. hala evlatlarımızı kaybetmenin ne demek olduğunu anlamıyorlar.

hepsinin ruhu şad olsun.

yapanlara ve göz yumanlara diyebileceğim tek şey. size ve yandaşlarınıza yazıklar olsun
 

akifb

New member
Sınırötesi harekat PKK’yı bitirir mi?

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Doç. Laçiner’e göre, sınırötesi harekat PKK’yı bitirmez; aksine Kuzey Irak’ta Kürt devleti kurulmasına, Barzani’nin kahraman olmasına ve PKK’ya desteğin artmasına yol açar.

15 şehidin ardından CHP ve MHP’nin bastırmasıyla ‘sınırötesi operasyon’ tartışılıyor. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner ise uyarıyor. Sınırötesi operasyonun “işgal” olacağını, on binlerce askerin bir yıldan fazla orada kalabileceğini belirten Laçiner, bunun maliyetinin getirisinden fazla olacağını da söylüyor. Bugüne kadar 25 bin terörist öldürüldüğünü, öldürmenin çare olmadığının ortaya çıktığını belirten Laçiner, Türkiye’nin yapacağı sınırötesi harekatın, olmayan bir Kürt devleti kurulmasına, Barzani’nin kahraman olmasına ve PKK’ya desteğin artmasına neden olacağını söylüyor.

ULUSLARARASI HUKUKA GÖRE BUNUN ADI İŞGAL OLUR
Sınırötesi operasyondan önce başvurulacak tüm çözüm yollarının tüketildiğini söylemek mümkün değil. Zaten mesele de sınırötesi operasyonun yapılıp yapılmaması konusunda başka bir ülkeden izin alıp izin almamak meselesi değil. Şimdi konuşulan sınırötesi operasyona baktığınızda; bu ne sıcak takip, ne de sınırötesi operasyon. O bir işgaldir; çünkü 10 binlerce asker ile aylarca, belki bir yıl, belki bir yıldan fazla kalacak. Eğer bir operasyonsa bunun adı sıcak takip olamaz. Bunun adı sınırötesi operasyon da olmaz bunun adı işgal olur uluslararası hukuka baktığınız zaman.

MALİYETİ GETİRİSİNDEN FAZLA OLUR
Türkiye bunu göze alabiliyorsa, yapacak zaten. Ama baktığımızda bunun maliyeti getirisinden çok daha fazla. Evet teröre bir darbe vurabilir, 300 terörist öldürebilirsiniz, 500 teröristi de öldürebilirsiniz ama biz bugüne kadar 25 bin kadar terörist öldürdük. Yani terörist öldürmekle bu iş çözümlenmiyor. Ama Kuzey Irak’a girerseniz, orayı işgal de edersiniz, yerleşirsiniz de... Bunun Türkiye’ye getirisinden çok götürüsü olabilir.

OLMAYAN KÜRT DEVLETİ İLE BARZANİ LİDER OLUR
Terör örgütü daha çok terörist kazanabilir. Bunun bir çok olumsuz etkileri var. Örneğin Irak’ın kuzeyinde şu anda bir Kürt devleti girişimi var; bunu kendi elinizle güçlendirirsiniz ve bir devlet hediye edersiniz onlara. Barzani’yi tüm Kürtlerin lideri haline getirirsiniz. Yani olmayan bir Kürt devletini yaratırsınız. Şu anda bir aşiret reisidir, Amerika’nın desteği vardır. Şu anda sadece etrafındaki aşiretleri kontrol ediyor. Ama bir kahraman haline getirirseniz, bir evliya, bir büyük önder hallerine getirirseniz, onunla artık baş edemezsiniz; bambaşka bir sorun haline gelir.

ÖLDÜRMEK DEĞİL, BAŞKA ŞEY YAPMAK LAZIM
Konunun bir diğer boyutu ise Türkiye’nin içindeki terörle mücadelede 25 yıl geçmiş. Geldiğiniz nokta yine başladığınız nokta. 25 bin terörist öldürmüşsünüz, 10 bin civarında güvenlik görevlisi şehit olmuş, geldiğimiz noktada çok büyük bir değişiklik yok. Daha da derinlere giderek bunun çözmeniz mümkün değil; başka bir şeyler yapmanız lazım. Daha da önemlisi şu anda terör örgütü terörist almakta zorlanıyor. 15-14 yaşındaki kız çocuklarına kadar düştüler. Yani çağrılarına cevap alamıyorlar. Bölge halkı destek vermiyor ama, siz öyle bir girişime girer de başarılı olamazsanız, terör örgütüne katılımlar artabilir.

25 YIL DAHA BÖYLE DEVAM EDER
Terörle mücadelenin sadece yüzde 10’u, 15’i teröristle mücadeledir. Biz 23-24 yıl boyunca sadece ve sadece neredeyse elde silah terörist kovaladık durduk. Bu şekilde devam edersek bir 25 yıl daha böyle devam edecektir bu olay. Yüzde 85 gibi büyük bir kısmı teröristle mücadele değildir; onun ideolojik zemininin çökertilmesidir.

GÜL’ÜN ZİYARET ETTİĞİ BİRLİĞE SALDIRI DİKKAT ÇEKİCİ
Zaten dikkat edin cumhurbaşkanının bölgeye ziyaretinden hemen sonra, hem de cumhurbaşkanının görüştüğü birlikten askerlerin şehit olması, o bölgeye odaklanılmış olması, terör örgütünün aslında ne kadar rahatsız olduğunun bir göstergesi. Bir noktanın daha altını çizelim terör saldırıları 22 Temmuz seçimlerinden sonra, yani DTP’nin çok ciddi oy kaybından sonra büyük bir patlama kaydetti. Bir diğer önemli nokta terör saldırıları Türkiye’nin AB ile kritik müzakereleri esnasında birdenbire artış gösteriyor veya cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi Türkiye’nin kritik anlarında artış gösteriyor. Tüm bunlara dikkat etmek lazım. Terör örgütünün maksadı şu anda istikrardır, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecidir, demokratikleşmesidir ve ekonomideki ciddi düzelmeler terör örgütünün altını oyuyor. Yoksa 3 tane terörist öldürerek 300 tane öldürme arasında çok büyük bir fark görmüyorum özüne inmezsek eğer.
 

naser

Forum Aslanı
O Şehitlerin kanlarında bogulacaklar.....
Hepsı Dar agacına Gidecek yakındır Bu asker boyle bakamaz bakmamalı.....
Polıtakayı cok guzel yapıolar cok guzel yuvarlıyolar ama bu asker durmayacak onlar yuvarlanırken tekmeyı basacak......
 

ChaMuR

Altın Üye
sınırötesi operasyon konusuyla alakalı bütün başlıklar birleştirilmiştir..
sizde görüşlerinizi veya alıntı yaptığınız yazıları bu başlıkta bizimle paylaşabilirsiniz..
 

ÖzIemiM

New member
TSK gerekeni yapacaktır yeterki halkın destegini alsınlar. Yan gelip yatan siyasetcilerdende hesabı sorulacaktır elbet.
 

ece_974

New member
EY ŞEHİDİM YEMİN ETTİK KANIN YERDE KALMAYACAK ADIN BAYRAK OLUP EN YÜKSEKLERDE DALGALANACAK
15-20 CAN DEGİL BİNLERCE CAN SANA VEDA EY AZİZ VATAN

İSTİKLAL MARŞI
Korkma, sönmez bu safaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yildizidir, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayim çehreni ey nazli hilal!
Kahraman irkima bir gül! ne bu siddet bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarimiz sonra helal,
Hakkidir, Hak'ka tapan, milletimin istiklal!

Ben ezelden beridir hür yasadim, hür yasarim.
Hangi çilgin bana zincir vuracakmis? Sasarim;
Kükremis sel gibiyim, bendimi çigner asarim;
Yirtarim daglari, enginlere sigmam, tasarim.

Garbin afakini sarmissa çelik zirhli duvar,
Benim iman dolu gögsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasil böyle bir imani bogar.
"Medeniyet!" dedigin tek disi kalmis canavar?

Arkadas! Yurduma alçaklari ugratma sakin!
Siper et gövdeni, dursun bu hayasizca akin.
Dogacaktir sana vaadettigi günler Hak'kin;
Kim bilir, belki yarin, belki yarindan da yakin.

Bastigin yerleri "toprak" diyerek geçme, tani!
Düsün altindaki binlerce kefensiz yatani.
Sen sehit oglusun, incitme, yaziktir atani;
Verme, dünyalari alsan da bu cennet vatani.

Kim bu cennet vatanin ugruna olmaz ki feda?
Süheda fiskiracak, topragi siksan süheda!
Cani, canani, bütün varimi alsin da Hüda,
Etmesin tek vatanimdan beni dünyada cüda.

Ruhumun senden ilahi, sudur ancak emeli;
Degmesin mabedimin gögsüne na-mahrem eli!
Bu ezanlar ki sahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli

O zaman vecdile bin secde eder varsa tasim;
Her cerihamdan, ilahi, bosanip kanli yasim,
Fiskirir ruh-i mücerret gibi yerden nasim;
O zaman yükselerek arsa deger belki basim!

Dalgalan sen de safaklar gibi ey sanli hilal;
Olsun artik dökülen kanlarimin hepsi helal!
Ebediyen sana yok, irkima yok izmihlal.
Hakkidir, hür yasamis bayragimin hürriyet;
Hakkidir, Hak'ka tapan milletimin istiklal!

Mehmet Akif Ersoy​
 

bleuleon33

New member
Feryat eylemez mi sandın yavrusuna bir ana
Sizler doymak bilmedini akıttığınız kana
İnsan olan cana kıymaz, nasıl kıydınız cana
Anası nenni söylerken kan damlıyor belekden
Bu hesaptır sorulacak Apo denen köpekden

Hayinlerin yaptıkları yanlarına kalır mı?
İhanetin affı olmaz sizi millet salarmı
Vatan, Vatan şehitler toprağı
Seni toprak alırmı
Boynuna urgan dolayın, sağlam olsun ipekden
Bu hesap sorulacak Apo denen köpekden

Şehit analarının gözündeki yaş bitsin
Vatanımın üstünden kara bulutlar gitsin
Asın kardaş bu iti şehitler rahat etsin
Bu Sefai deli oldu senelerdir demekden
Bu hesap sorulacak Apo denen köpekden..


1912 - 1913 Balkan Savaşı : 4,307 Şehit
1919 - 1922 İstiklal Savaşı : 10,885 Şehit
1950 - 1953 Kore Savaşı : 731 Şehit
1974 Kıbrıs Barış Harekatı : 486 Şehit
1984 PKK ile Mücadele : Binlerce Güvenlik Görevlisi Şehit Düştü, Onbinlerce Vatandaşımız Hayatını Kaybetti



Fazla söze gerek var mı???
 

HTML

Üst