Microsoft'a Kufur Edilen Anlar (Forumu Aradim Bulamadim Umarim Daha Once Verilmemist)

microsoft transaction server explorer'i her actigimda israrla her seferinde window'u maximize edip bir yere ta$imama ragmen window'un kenarda ko$ede ufak modda gelmesi..


w2k kullanirken shift'e basip hangi tu$a basacagim konusunda kararsiz kaldigimda ekrana getirdigi "aha siz ozurlu bir insansiniz dilerseniz hemen stickykeys(tm) ozelligimi aktif edeyim ne dersiniz bu sayede bastiginiz hic bir tu$ cali$maz?" diyalogu gelip te altindaki "hayir lutfen bir daha asla bu diyalogu bana gosterme bu ozelligi kullanmak istemiyorum" checkbox'ini secip ok'e bastiginizda asla kaybolmayacak $ekilde system tray'e yerle$tigi an ve arada system tray'de ikonunu gordugum her an..


outlook cali$tirinca 128mb ram'li 512mb total swap space'e sahip w2k'nin "your system is low on virtual memory" demesi uzerine tum aletin coktugu ba$tan kurmak zorunda kaldigim an..



bilgisayarımın her açılışında ve kapanamayışında...


bir listview'in cursor movement esnasinda varolan selection'i kaybetmemesini saglamak icin izledigim yontemlerin hepsinde onume bir yoku$ cikardigi (state change'de diger item'lari gostermeyerek, key handler'da focused item'i read etmenize izin vermeyerek), tum comctl32 api'sini dizayn edenleri sevgiyle hatirladigim an..


bugun windows 2000 kurmaya yeltenip de setup'inin upgrade seceneginde surekli olarak crash etmesi..


patchin patchini yuklerken


mfc library kullanarak socket coraplariyla ugrasirken


win2000 oncesinde bir iexplorer hata yiyince tum iexplorer'lar kapanmasin diye hata mesajini koseye bucaga atinca


yapmaya calistigim seylerin kernell engeline takıldigi her anda


her dakika her saniye..


visual c++: hede'yi install edeyim mi?
boojum: evet
visual c++: hodo'yu install edeyim mi?
boojum: et
visual c++: error. hede'yi kurduysaniz hodo'yu kuramazsiniz
boojum: inhh. eben.


her hangi bir pencere açtığım kapadığım,
windows ... 3.1, 3.11, 95, 98, 98 se, 2000,nt, xp, 2011, 2158 vs...
gördüğüm kurmaya çalıştığım ve bunların çöktüğü anlar


ünivesite de (hala) qbasic ve visual basic derslerine girerken ve bilgisayar piyasasının ms,intel ve pc den oluştuğunu düşündürten zihniyetle her karşılaştığımda.

ya kardeşim siz mac, c64, z80, atari, amiga vs.... amd,motorola vs..... unix,linux,macos,xenix, freebsd vs... diye bişiiler duymadınız mı?

ilgilenenler için


win98'de recycle binin buyukluk ayarlarinda diskin 14kusur gb olmasina ragmen, surucunun boyutunu 1.99gb olarak gordugum zaman, win95in ilk versiyonundan beri turkce windowsda karakter e$lem bi stringin pencereye sigmamasindan dolayi olan programin sapitmasina yol acan bugun anca win98in service packindeki patch ile duzeltigini hatirladigim zaman ayrica msin win98 kodu dahil, fat entrylerinde dosya boyutunu gosteren dwordu unsigned degil signed olarak tanimlayip 2gb den buyuk olan dosyalarin boyutunun negatif gibi gorunmesini sagladigini anladigim zaman


official sitelerine netscape ile girince netscapein cokmesini saglayan kodlar soktuklarini anladigim zaman


xp versiyonunda iki ayrı pencerede duran excel dosyalarından işim biteni kapatırken, save edeyim mi sorusunu önemsemeden no deyip geçtiğimde (ruba da ruba da ruba da bam! yannnnıışşşş! office 2000 alışkanlığı.) asıl işim olan diğer pencereyi de kapattığını anladığım ve yarım saattir uğraştığım dosyanın uçtuğu anda.


olayım windows-nt ama sürekli göçtüğü vakit,microsoftla çok yakın ilişkiye giresim geldiği anlar


80 tanecik silindiri yazmak icin yarim saat beklettigi zaman.. hayir karde$im ben dogrudan yaziyorum floppy e neden sen kontrol etme ihtiyaci duyarsin ki..


office xp word'de uzun bir yazi yazarken makinenin kilitlenmesiyle, restart atraksiyonundan sonra o uzuuun yazinin acilmadigi an...




alakasiz bir yerde duran outlook express e-mail database'imi kopyalamak istedikten sonra, soz konusu butun directory'nin kopyasini yeni yerde yaratip, programa girip, yeri degistirmesini soyledigimde, directory'sinin degismedigi gibi, hem eski, hem de yeni directory'deki 200'er mb'dan 400mb'lik mail database'ini bir anda ucurdugu an.


herhangi bir "folder"i acip eski haline bulmadigimda, ya pencerenin got kadar 2 ikonluk boyuta indirildigini, ya da ikonlarin istemedigim bir turde dizildigini gordugum an.
internet explorer penceresinin shift'e basinca acilan versiyonunun boyutunun veya konumunun her degistigi an.


windows 98'imin acik kalma suresi iki gunu gectigi anda notepad bile calistirmayi denedigimde sistemin cesitli sekillerde crash oldugunda. bunu iki ay boyunca istisnasiz her seferinde gerceklestirdiginde.
internet explorer acilip kapandiginda alloc edilmis memory free edilmediginden bir reboot icinde acilabilen maksimum internet explorer sayimi gecip sistem sapittiginda. bunun workaround'u olarak explorer process'ini terminate edip tekrar calistirdigimda taskbar'daki ikonlarin gittigi an.

my documents'in bahsinin gectigi herhangi bir an. herhangi bir programda herhangi bir dosyayi kaydetmeye ya da acmaya calistigim an. bilgisayarimda windows'tan bile daha eski bir "my directory" oldugunu hatirladigim an.


calistigim sirket icin yapilmis olan open lisans anlasmasinin bitecegini, uzatmamiz gerektigini bildiren mektup elime anlasmanin bitis tarihinden 22 gun sonra elime gectiginde. mektubun gonderen kismina baktigimda turkiye yerine irlanda'dan gonderildigini gordugumde.


isa server'da "4, 5, 7 ve 9 adet di$ ip tanimlandiginda crash olma" bug'ini duydugum ve koptugum an. bunun uzerine teknik servis sayfalarinda
"$u tabloya bakarak bug'li olup olmadiginizi, bug'liysaniz bug'dan kurtulmak icin kac tane daha ip adresi girmeniz gerektigini bulunuz, icab eden sayida bo$ ip adresi giriniz:
1, 2, 3 duzgun
4, 5 bug'li
6 duzgun
7 bug'li
8 duzgun
9 bug'li
10, 11, 12, ... duzgun"
benzeri bir yazi gordugumde koptugum an.


hotmail'den aldigim andan itibaren hotmail login di$inda hicbir yere yazmadigim mail adresime her spam geldigi an.


bir dosyanin access time'ina bakmak icin properties'ine girdigimde sonucta o dosyaya "access" ettigim icin onume gelen degerin taskbarimin ko$esindeki saati 1'e 1 yansittigini gordugum an.


internet explorer'in hover durumunda iken kullandigi beyaz el cursor'inin sistemdeki* el cursor'iyla ayni olmadigini ve ne yaparsak yapalim degismedigini anladigim an. akabinde su anda tamami yesil ve transparan olan mouse pointerlarimin internet explorer kullanirken beyaza donu$tugu her an.


hotmail mailboxuma aptal reklam mailları geldiğinde
her registry edit yaptığımda gitmek istediğim yere saatler sora vardığımda
internet explorer kendi kendini yenilemek istediyp direttiğinde
salak right click menüleri yüzünden aptal bir ikonu arka plan yaptığında....


80 tanecik silindiri .1 saniyede "okudugu"nu gordugum, bunun uzerine diskin tamamini cache'ledigini anladigim an. dahasi, int 13'le yapilan yazmalarin sonunda bile cache'in update olmadigini gordugum, diskin yeni halini okuyabilmek icin cesitli yontemler denedigim an. ayrica


her yeni windows işletim sistemini kurarken ekranda bak biz bunu yaptık şunu yaptık tarzı yalan yazıları okuduğumda


not enough memory mesajını her gördüğümde. (üzülerek ifade edeyim ki pek sık görüşeceğiz bu mesajla)


internet explorer 6.0 kurduktan sonra actigim pencerelerin istedigim yerde istedigim boyutta cikacagina, istedigim boyutta, ve windowsun kafasina gore cascadeli ciktigi, ekranin ortasindan ba$layip sag alta gittigi, orada yer bitince sol ustten wraparound ile devam ettigi an.


windows 98 altinda internet explorer'da cikan el $eklindeki mouse cursor'ini ne yaparsam yapayim degi$tiremedigim, guzelim pointer diger her yerde ye$il ve $effaf cikmasina ragmen bir linkin uzerine geldiginde bembeyaz bir ele donu$tugu her an. buna da ilaveten bari koddan degi$tireyim diyip once o beyaz el ikonunun imajini cikarip, onu windows ve system directory'leri altindaki butun dosyalarin icinde aratip, sonunda internet explorer'in kullandigi bir dll'de bulup, "hah $imdi istedigim gibi degi$tiririm" diye du$undukten sonra sozkonusu ikonun 2-bit oldugunu, benim istedigim ye$il $effaf ikonun ise 9-bit oldugunu, ve benim ye$il olayin o koskoca dll'in ortasina sksen sigmayacagini bastigim an.


"desktop" adi verilen windows renklerini degi$tirebildigim halde, progress indicator'larin, bazi diyalog textlerinin, highlight/select edilmi$ textlerin renklerini degi$tiremedigim ve mavi mavi kar$ima ciktiklari her an.


windows default fontunun, yani herhangi bir ayarlama yapilmadigi takdirde "static" class'inde yaratilan yazilarin, veya desktop renk ayarlari diyalogundaki ornek yazinin fontunun sikik oldugunu, bu salak fontun hicbir$eye benzemedigini, 'i' harflerini dogru duzgun cikaramadigi gibi diger harfleri de arapcaya benzettigi her an. ayriyeten bu problemi duzeltmek icin sistemimdeki butun font dosyalarini silip ba$ka bir bilgisayardan veya cd'den yeniden yukledigim, yukledigim halde bu lanetli fonttan kurtulamadigimi gordugum an(lar).


sound blaster live'in software package'ini kurduktan sonra autoexec bat'a eklenmi$ olan satirin oraya monkey island'taki voodoo anklet veya demoklesin kilici gibi yapi$tigini, her ne kadar silsem de bir dahaki acili$ta geri geldigini, microsoft'un boyle bir denyoluga birakin izin, destek verdigini, binlerce korpe user'in bu i$kenceyle kar$ila$tiklarini ve zorunlu olarak, hicbir$ey yapamadan kabullenmelerini sagladigini du$undugum an.


shut down i$lemini nadir olarak ba$ariyla bitirdikten sonra, butun window'lar vs kapandiktan sonra, ekranin kararmasini hemen takiben cikan mavi ekran veya bir ekran dolusu svga garbage'i gordugum an.


edit'te zar zor bulunmu$ ve korunmu$ eski bir exe dosyasi incelenirken icine klavyeden herhangi bir sebeple random karakterler konduktan sonra file->exit (veya open) yapilacagina save yapildigi an.


word'ün israrla "ben bu bullet, numbering ayarini kafama göre yaparim, bu opsiyonu da kapatmam" diye bagirdigi anlar.


start menusu gibi herhangi bir menude calisirken arkaplanda cali$makta olan herhangi bir program herhangi bir i$lem yaptigi anda menunun fokusunun gitmesi ile birlikte kapandigi an. microsoft tarafindan yazilan herhangi bir program (oz. internet explorer) bir notifikasyon diyalogu cikardigi anda i$letim sisteminin o anda cali$tigim $eyden kalkip o programa gectigi an.


root directory'min icinde bulunmasi gereken "temp" ve "tmp" environment'larinin gosterdigi "temp" adli directory'nin yerinde yeller estigini gordugum an. (karde$im tamam icindekilerinin silinmesi icin yapilmi$ bi directory, hatta autoexec her acili$ta icini siliyo ama directory'nin kendisini niye silersin be? temp dosyalar nereye yazilir o zaman)


herhangi bir yerde "my pictures" veya "my music" gordugum an.
bu directory'leri ucurdugum anlar.


mp3 directory'mi acip dosyalarin liste seklinde cikacagina y.rr.k kadar 32x32'lik bir boyutta kar$imda gordugum an. akabinde "folder"in bu ozelligini nedense kaydetmeyip bu i$lemi her tekrar ettigimde yine yeniden kufur etmemi sagladigini farkettigim an.


explorer'imin** address barındayken backspace'e her bastığımda neyden kaynaklandığını bilmediğim bir bugdan dolayı ordaki yanlış adresi silmediği her saniyede


386 dx'in xp'sinde mouse butonunu tiklayip surukledigimde* cikan secim dortgeninin icinin %50 transparency'de olan mavi pixellerle dolu oldugunu gordukten sonra, bu secim 100x100 boyutlarina geldigine bilgisayari yava$lattigini, 400x400 boyutlarinda high priority'de calisan winamp'i bile durdurdugunu gordugum ve bunu yapacak olan software engineer'lerinin ve bunlari kiralayacak (veya satin alacak?!) $irketin bilgi/zeka seviyelerini du$undugum an.


copy/paste di$inda insert tu$unu hic kullanmadigim halde nerede bir textbox veya textarea editlemeye kalksam insert'un kapali oldugunu ve yazdiklarimin onundekileri sildiklerini gordugum her an.

internet explorer'da linklere mouse ile basildiginda hicbir$ey olmadigi zaman, ya da bi sayfaya giderken, tcp baglantisini actiktan, "opening..." dediktan, sayfayi yuklemeye ba$ladiktan sonra bi anda her$eyin durdugu ve o anda oldugunuz sayfa ile ba$ba$a kaldiginiz an.


herhangi bir office programinda yapilan bir $eyi kaydetmeden programin hata verip kapanmasi.


microsoft help'in siyah uzerine gri olarak gostermesi gerektigi help ekranlarinin siyah uzerine siyah ciktigi, bunun options'dan "use system colors" dedikten sonra bile degi$medigi, hadi seciim highlight ediim bari dedikten sonra highlight renginin de beyaz ustune beyaz oldugundan dolayi hala goremedigim, copy'liyip notepad'e paste etmek zorunda kaldigim her an.


seri portumu test etmek icin ucuna bi mouse takip add new hardware'den eklemeye cali$tigimda (buyuk hata) mouse'u gormeyen, sebep olarak "yok gibi ama emin diilim.. bi detect ediim istersen.. aha yanda detect butonu var --> [detect]" gosteren, dugmeye bastigimda da butun bilgisayarimi ba$tan sona scan eden, ps/2 mouse'tan klavyeye, pic'den pc speaker'a butun hardware'imi yeniden bulan ve yukleyen, sonra bi hardware listesini actigimda her ikonu cift gormemi (ikincisinin uzerinde conflict! manasina gelen unlem i$areti olmak suretiyle) saglayan, teker teker bu conflict'leri silmemi gerektiren gerizekali bir "add hardware" olayi yazdiklarini farkettigim an.


xp de nt_javaconsole.exe isminde bir aplikasyonun startupla beraber başalayıp boşta duran işlemciye %100 yüklenmesi ve öylece durması.


herboku tanıyan xp nin eski model olan tabletimi serial microsoft mouse olarak tanıması.


sozugecen hardware incident'tan sonra bilgisayarimi mouse'u dos'ta test etmek uzere restart ettikten sonra, windows'un kendini 640x480'de 16 renkle actip butun sildigim kopyalari ba$tan yuklemeye kalktigi an, sonra onlari silip bi daha restart ettigimde acilmadigi an, safe mode'dan girip ne var ne yok silip (ki burada silerken 2 yil once bilgisayarimdan cikmi$ ve 2 yil once driver'lari silinmi$(!) aletlerin yuklu gozuktuklerini gordugum an da vardir) bi daha restart attigimda yine takildigi an, bunun uzerine bi restart daha attiktan sonra 640x480'de 16 renk olarak girip alet edevati bir daha yukledigi an, daha sonraki restart'ta ise biricik* desktopumun ikonlarini saga sola sactigini gordugum an. sinir krizi gecirmemek icin hardware listeme bakmiyorum bile.


windows renk ayarini dogru duzgun yapamadigi icin kullandigim bir programi, renk ayar bilgilerini windows'tan almasin diye crack ederken yapilan ufak bir hata, veya debugger'imin program load/unload olayini iyi yapamamasi (ben hicbirseye dokunmasam bile 4 kerede bir crash oluyor) nedeniyle koskoca i$letim sisteminin coktugu, bunun uzerine reset atip geldigimde sistemimde yillardir bulamadigi yeni bir aygiti nedense buldugu, bunun yaninda biricik 16mb'lik ekran kartimin max. cozunurlugunu 1024x768, max. renk sayisini 256 gordugu ve akabinde benim bunlari yazmak icin sozluge 640x480 cozunurlukte, 16 renkte girdigim an ve bu anlari takip edecek yarim saat...


windows 98'in "find files or folders" kisminda "folder" diil de "modified" tab'ina bastigimda date yerine folder'a gore dizdigi an.


outlook express'de bi newsgroup'ta butun okunmamis mesajlari okunmus yapan "catch up" isleminin, o newsgroupun dosyasini acip, ctrl+a ile butun mesajlari secip, sag click ile "mark as read" yani "okunmus yap"ma isleminin 3 kati sure aldigi her gun.


(512-16) mb ram'im varken, memory'e birsey yazmak, ramdrive'dan dosya silmek, bir programi disable etmek gibi alakasiz herhangi bir isi yaparken hd'den okuma sesi duydugumda.. akabinde o guzelim kirmizi hd isigi yanip sondugunde...


internet baglanti hatasi sonucunda dhcp ile ip'mi release+renew ettigimde mevcut olan internet explorer pencerelerinin calismayi durdurdugu, akabinde yeni pencereler acip ayni url'leri girmeden tekrar calismamaya baslamadigi her an.


bi siteyi cookie allow listesine, full izin verilen "trusted sites"'a eklememe, akabinde "butun cookieleri kabul et" dememe ragmen utanmadan o site uzerindeki bir cookie'yi block ettigini gordugum her an. ayriyeten bunu duzeltiim diye tek el kaymasiyla butun cookie kullandigim yerlerin yazdigi cookie allow listesinin bana "emin misin" diye sorulmadan ucuruldugu an.


download edilen bazi zip dosyalarinda otomatikmen "ac / kaydet", bazilarinda ise sadece "kaydet" ciktigi her an. registry'yle turlu ugrasmalarima ragmen bunu degistiremedigim birkac saat..


ienin adres cunugunda gitmek istedigim adresi ".com" bolumunu yazana kadar otomatik tamamlama ozelliginin aktif hale gelmemesi. ".com"u sen otomatik tamamlasan ne olur?


adobe premierre de bir project üzerinde çalişirken, yapılan her değişikliği save etmediğim taktirde ve hatta dalıp gaza gelip, işi bitirip save etmeden export verdikten sonra exportun bittiği anda karşıma çıkan not responding uyarısı ile bütün projeyi kaybettiğim an.


crimson skies adlı oyuna 44 dolar saydıktan sonra ve eve gelip büyük hevesle install edip oynamaya başladıktan sonra heriflerin default setting leri yüzünden bilgisayarın kitlenmesinden ve bunun sonsuz kere devam etmesinden sonraki her an..

shutdown esnasında not respondig olan aplikasyonları 5 sn kapatmak için 2 saniyede respond edecekmi bi ihtimal diye beklemesi.
allahtan bu zamanları değiştirecek başka programlar var.


bir office belgesinden herhangi birseyi 10-15 kez clipboard'a alip oradan ba$ka yere ta$imaya cali$tiginizda kar$iniza cikan kopek, atac yada eblek bilim adami... kapatamiyosun ibneyi, git diyosun gene geliyo, close diyosun aciliyo, yok opsiyonlara giriyosun hide ediyosun, gene geliyo. bi de efendim neymi$? front page destekli office istemi ba$latilmi$. ebenin ami ben ba$tan demi$im frontpage istemiyorum diye. nereye destek veriyosun? bi de onun icin office cd'si ister, yok efendim bir$eyler. ne o, excel'den data alcaz. olldu.


microsoft wireless rf kit isimli kablosuz klavye+fare setinde farenin haftada bir pilini değiştirirken, klavyeyle ise need for speed oynarken tuşların takılması yüzünden düz yolda kaza yapınca.


windows, (98) deformasyona ugramis klavyemin* abuk subuk power, sleep, crash tuslarini ben istemedigim halde devreye sokarken tekersiz mouse'umun teker cevirme (mwheelup, mwheeldown) hareketlerini simule edemedigimden sisteme usb mouse takinca alete elektrik bile gelmedigini gormem uzerine "bari add new hardware wizard'dan ekliyim ondandir" dedikten sonra bahsi gecen saklaban/sihirbaz'i calistirdigimda isletim sisteminin dondugui, akabinde ctrl+alt+del+end program kombinasyonunu kullaninca internet baglantimi ucurdugu, winipcfg ile ip'mi yenilemeyi denedigimde bahsi gecen programda ethernet adapter'larimin gorunmedigi, device manager'dan baktigimda usb controller'imda ve ethernet adapter'larimin birinde o malum x'i gordugum, akabinde ikinci network kartini da birincisinin calismamasi yuzunden kullanamadigimi fark ettigim, x'li "bozuk" olaylari silip restart etmem uzerine acilista cikan add new hardware wizard'in iki kartim da ayni driver'lari kullandigi halde yeni yuklemekte oldugum kartin driver'larini bulamadigi, akabinde deathkeeper telefondayken bir yandan karanlik dehlizlerde kartin driver disketini aradigim, sonunda bulup yukledikten sonra windows kapanmadigi icin "please wait while your computer shuts down" ekraninda reset tusunu kullanarak restart attigimda beni scandiskvari bir dos mode windows registry checker'in karsilayip "hoca bi hafta onceki backup'ini tazeledim, registry eskisi gibi yepyenidir" dedigi, ve sonunda windows'u acip internete tekrar girip radio free zerg yayinimi bir saatlik araliktan sonra tekrar actigim ama basindan beri problem cikartan (yandigini zannettigim ama bios'un gordugu) ethernet adapter'imi ve usb controller'imi denemeye korktugum su an ve muhtemelen onu takip edecek birkac saat..


windowsun start+shutdown deyisini kaale almadigi..
start+shutdown+poweroff deyince restart ettigi anlar.


sisteme fazla yuklenince windowsun kendi kafasina gore restart attigi anlar...


basit bir dil değişimi için windowsu uninstall ettiğimiz anlar...


aktif oturumun mouse ya da klavyeye tepki vermemesi ve donmasi sonucu terminal services ile baglanip cesitli kill islemlerinin denendigi anlar..

bu islemlerin ise yaramamasi ve sistemin yeniden baslatildigi anlar...


hem windows 98 ilk sürümde hemde windows xp pro da taskbarın hide olarak seçmeme rağmen alwyas on top kalması.


win xp proda iisyi calistiamadigim an. [xp kurdugumdan beri]
ve turkce klavye layoutunu ingilizce olarak anladigi an [su an] (shift alt'a basmak yeterli oluyormuş)


modem tanıtmaya çalışırken "yaw kasma sende yok driverı bunlar uymaz. ---dur internete bağlanıp oradan arayalım--- " dediği zaman. tabii bunu microsoft demez windows der.


yaptığım htayı xp "ne bu" dediği ve 98de çatır çatır açtığımı hatırladığım an.


her saniye refresh olan bir popup balonla "usb device not recognized" demesi ve neredeyse 8 saattir bu sorunu çözemeyeşim, ve usbye yıllardır hiç bir şey takmamış olmam. çıldırmam.. arghhhhh



windowzun (rpc açığı) web sayfası gezerken bilgisayarda uzaktan program çalıştırılmasına izin verdiği an.. bilgisayar tarihinde bundan daha büyük açık yoktur herhalde .!
kb824145 kodlu yama kurularak şimdilik kurtulmak mümkün.


win xp nin monitörden bağımsız olarak standart tazeleme oranını 60hrz e ayarlaması hatta kitlemesi nedeniyle kişide sara hastalığı ve migren baş gösterdiği an


yaşadığımız süre - bilgisayarın kapalı olduğu süre = microsoft'a küfredilen anlar


hafızası kuvvetli insanlar için her an...

- mna kodumun windowsu..
- buyur abi bişi mi dedin?
- sana demedim, kendi kendime konuştum..
- ha tamam.. yürümeye devam edecez mi dönelim mi artık...
- devam devam..
bir süre sonra hala yolda..
- hata mesajını zktimin devesi..
- abi ne oldu gene?
- bişi yok ya, akşam ki olaylar aklıma geliyo sadece..
- hmm anladım, ama abi yazık oldu makinaya ya... windowsa kızıpta makinayı niye attın balkonda onu çözemedim ben..
- sus uzatma.. zaten bill gates gibi görünyosun gözüme..
- sustum abi..
- mal herif..
- ...


bir .cs dosyasina sag tu$la tikliyorum, editplus'la acayim diyorum. oylece kalakaliyor. allah allah diyorum, bakiyorum ki acik olmadigi halde outlook diye bi process var cali$an. kapiyorum ve tak diye editplus aciliyor.
mail indirmek ve maillerin icindeki virusleri bilgisayarima yuklemekten ba$ka hicbir i$e yaramayan bu program neden bilgisayarimi ele geciriyor ki?


deli danalar gibi vpn destegi bile olan bir isletim sistemi (read: xp) bir _external_ modemi kullanamadiginda. ayriyeten "standard 56k modem"'in init string'inde omrumde gormedigim at komutlari gorunce. bunlari "atz"ye degistiremeyince.


cdsinden acildiginda ag destegi saglamadigi farkedildiginde.


explorer'in filmlerin oldugu bi directory acildiginda tum filmlerin width, height, frame rate gibi ozelliklerini bulmaya calistigi ve hangi futursuz algoritma kullanildiysa artik, sistemin bikac dakika cevap veremedigi anlar..


word'de birkaç - veya _ ardarda basıp otomatikman bir çizgi (horizontal ruler) çektirdikten sonra onu silememek.
en sonunda sinirden "otomatik çizgi yap" özelliğini kapatmak, çizgileri "drawing"den çizmek. çok sinirlenmek, küfür etmek.


task'lerden bazılarını microsoftun end-task'iyle yokedemediğim halde tcpview gibi bi programla yokedebildiğim anlar.. "microsoft bir zararını görmüş ki kapatmıyor" haklı savunmasına karşılık "o zaman başkasına da kapattırmasın" cevabıyla birlikte sakin bir küfür sallanır.


xp'yi ilk kez kurduktan sonra butun sürücüleri otomatik tanıdiğı anda...


msn den dosya transferi yaparken zuuuup diye connection i koparan zihniyet.


paint açılırken ve başka bissürü alakasız durumda cd sürücü ve yazıcının çalışmaya baslaması. hayır maseyı sallıyor 52x cd sürücü ile 52 24 52 cd rw kulaklık takılıyken sesi duyulmayınca insan deprem oldu sanıyor.
ayrıca xp ilk açılışta leb demeden tüm donanımlarımı tanıdığı zaman.


win xp'de iki saniyede bir windows dosya koruması diye bir meretin sürekli pop up şeklinde fırladıgı anlar.
java virtual machine yüklemek için yönlendirildiğim sayfada "arkadaşım senin makinede java yüklü değil o yüzden bu sayfayı göremezsin" şeklinde bir uyarı aldıgımda tebessümle karışık küfürler yagmıştır microsofta.


-.net enterprise architect kurduktan sonra windows'un tıkanmaya başladığı anda...
-iis in ayarlarını bitirip ok e bastıktan sonra iis restart edilirken "caanot comm. with rpc" dediği ve bilgisayarı restart ettiğinizde sistemin açılmaz hale geldiği anda...


başlat+programlarım yapıp halihazırda görünmekte olan dreamweaver'a basmak üzere iken "programlarım nerdeeeee" şeklinde bağırıp, uykusuzluktan ağırlaşan göz kapaklarımı titretir, kafasının üzerine bir yumruk yer, bir dahi beni salak yerine koymamak ve ürkütmemek için yemin eder. ardından bana scenes from a memorydan bi parça çalar barışırız.


bir internet explorer'in göçmesi, göçerken diğer internet explorer'ları kapatması... sonra bu çökme nedenini ms'e göndereyimmi diye sorması... daha sonrada utanmadan karşıma boş bir explorer penceresi çıkarması...


internet explorer'a bisiy yuklemek, vs.net debugger'ini acmak gibi operasyonlar icin office xp cd'si istendigi an. istenilen zimbirti hicbir office xp cd'sinde bulunamadigi an.


network firewall'unun msn messenger'in ses gonderme ozelligini iptal ettiginin ogrenildigi an. aslinda microsoft'un cok bir sucu yok ama olsun yine de vurun kahpeye!!!


linuxla ilk karsilasilan an... (unix te olabilir)

her mavi ekran geldiginde ya da kernelin hata vermesi sonucu bill gates'in kulaklarinin cinladigi an.


outlook express 2 dakikada acilmadiginda. herhangi bir device driver, network interface, update kurmadan once outlook express'in 2-3 saniyede acilabildigini bildigim halde outlook express 3 dakikada acilmadiginda.


download için açtığım, monitörü kapalı duran bilgisayarda, msconfig aracılığıyla başlangıç sekmesinden çıkarttığım msn messenger denen illet programın kendi kendine açılıp kontak lisesindeki insanlarda ben bilgisayar başındaymışım gibi bir izlenim bırakması ve insanların bana ulaşmayı beceremediklerinde attıkları küfür dolu mesajlar..


bilgisayarimin cpu faninin dondugu her saniye.


nette oylesine gezinirken birden bilgisayarin yeniden baslamasi...hic bir sey olmamis gibi tekrar 145 i aramasi nete baglanmasi...
yada bir anda 145 araniyor diye pencere cikarmasi...
iptale basmaniz sonra tekrar aranmasi..
baglantilardan varsayilan baglanti ayarlarina girip ayarladiginizda bu olayi microsoftun bir servisinin nete girmesi icin baglandigini ogrenmek...
o servisi disable yapmak..
bilgisayari bir daha actiginizda olayi enable gormek..
anasini sikmek kasaya bosalmak aferdesiniz...


windows movie maker'ın ntdlli her seferinde uçurduğunu görmek. sonra bunun windows ile alakası olmayan bir movie maker bug'ı olduğunu öğrenip, sinirlenmek.


windows xp service pack 1 kurup boot attiktan sonra bir daha acilmadiginda, ve bir daha bastan windows xp kuruldugunda.


usbden bağlı adsl modemin bir anda tanınmamaya başlaması ancak bu sırada bağlantının devam etmesi, alet bir yandan usb device için driver ararken bir yandan download falan yapılabilmesi.*


30 snde açılmasına rağmen 15 dkda kapanan windows için her restart atılışında.


her an


location information diyalogundan cikilamayan anlar


me$hur mavi ekran te$rif etmi$tir ve $unlar yazar:
windows i$letimini devam ettirebilmesi icin gerekli olan kaynaklari bulamamaktadir.
mevcut kaynaklar eksik yada yoktur.
sistem durdu. _
"hasss"


gereksiz anlar.


en güzeli program yazarken insanın küfür sınırını zorlayan microzort harikalari ile karşılaşmaktır. zaten (xp den sonra nispeten azalsada) mavi ekran alışmış insanın, program yazarken .net ide sinin oynadığı oyunları keşfedip, .net in içine ettiği formu toparlamak için 3 saat harcayınca yazdığı programa const ekleyip o an içinden geçenleri string constantin içine gömmesiyle sonuçlanır.

ide ile yarattığınız formda cut copy paste işlemleri yaptığınızda herhangi bir zamanda her paste ettiğiniz objenin bir de ekran gözükmeyen kopyası ide tarafından yaratılabilmektedir. kopyaların property lerine baktığınızda pozisyon ve visibility değerleri düzgün olmasına rağmen ekran gözükmemekte lakin programınızın içinde dana gibi durmaktadırlar.

bir iki compile işleminden sonra artık gözükmesi gereken hiçbirşey ekranda gözükmez ve daha fenası objelerin degerleri ve hatta isimleri bile yokolmuştur. form ele alınmış, sinir katsayısı son yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. 3 saat ulaşılır form designer a dokunulmadan elle code toparlanır. kendi kendine designer kullananda hata zaten denir.

ardından tabiki programin içine küfür dolu constant eklenir. bol sigara içilmiştir. masa başından uzaklaşılır.


microsoft hatalari her ne kadar sinir bozsa da bir sekilde cozulur, patch yuklenir bilmem ne yapilir lakin en gunyuzu gormemis kufurlerin savruldugu an ise microsoft'un by design hatalari ile karsilasildigi andir. ornegin xp isletim sisteminde start butonundaki search secenegi start menu seceneginde kaybolur. ulan gene ne oldu bu merete deyip ama kardesinize ama annenize bilgisayari kurcaladiklari icin bagirip cagirirsiniz. lakin microsoft'un sitesine gidip baktiginiz an "microsoft has confirmed that this is a bug in the microsoft products that are listed at the beginning of this article." ifadesi ile karsilasir ve cileden cikarsiniz. ne olacak simdi dersiniz, bir sey olmaz. sadece sinir olursunuz zira resolution kisminda start menu yerine classic menu kullanin der. eee hani teknoloji, hani xp diyesi gelir de insanin iste o an kufre sarilir ademoglu.


win98 in masum bir copy-paste işlemi esnasinda ekrana dosedigi hatada "bu klasor klasore benzetilemedi" dediginde ..gecersiz islem yurutup kapatılacaktir larda.. unknown error'larda..service pack boyutunun urunun kendinden buyuk oldugunda..ms muhendisleri her lafa service pack kurdunmu die basladiginda..


mecbur kalip da windows kurarken lilo ha$irt diye ucuruldugunda (windows 98 bile yapiyor bunu). bakiniz halbuki lilo hicbir zaman ntloader'i ucurmaz. o size kurulurken der ki: (en can alici nokta) "abi sistemine windows kurmu$sun, ister misin onu da atayim $uraciga? hani i$in du$er, bir $ey olur."

linux bana ne kadar canli ve ruhani geliyorsa windows da o derece soguk ve mekanik gelmekte. i$te bu yuzden microsoft'un bu i$letim sistemini dunyaya kakaladigini hatirladigim anlar da microsoft'a kufrettigim anlardir.


koskoca firmanın gizli gizli registry'me el uzatması ve browser hijacker yollaması sebebiyle hotmail'e girdiğim her anın dahil olduğu anlar silsilesi.


gecenlerde bir mesaj verdi kapatmaya kalktigimda, diyordu ki "son birkac seferdir stand by'a gitmeye calistiginizda sorun oldu. bu opsiyonu disable edeyim mi?" ben de "git basimdan, ne halin varsa gor, sonra ben enable ederim ne de olsa" dercesine yes dedim... simdi start-shut down menusunde stand by yok ve daha kotusu bulamiyorum, nasil geri enable edecegimi kesinlikle bilmiyorum. cok aradim mamafih bulamadim, bir de windows bebesi gecinirim, cok utaniyorum... bilgisayari acik birakip israfa yelken acmak ve her seferinde kapat-ac muhabbetiyle ugrasmak arasindaki secimi yaptigim anlarda bir guzel kufrediyorum microsofta.
(bu arada bu derdime deva olabilecekler varsa gozlerinden operim, bi zahmet...)


daha da ileri gidilmek istenirse bill gatesin suratina pasta (direk dovdugunuz oyunlar da vardir) vs. atilan oyunlar hemen yuklenmeli, oynanmali, rahatlanmalidir..


denyo .net'in herseyi yanlis anlayan visual designer'inin option'lardan ne kadar kapatirsaniz kapatin yine de inadina gidip o canim html'in formatinin eline verdigi icin bulamadiginiz kodlari ararken gecirdiginiz her saniye.

beher copy-paste'de zevzek .net visual studio'da artik olmayan go to insertion point after paste optionu yuzunden satir basina geri donmek zorunda kaldiginiz anlar.

ayni salak visual designer yuzunden allahin belasi event'leri habire kaybedip durdugu icin kafasina gore bir calisip bir calismayan datagrid'leri toparlamak ile gecirdiginiz her saniye.

1gb ram 256mb ekran karti olan hyper threading piv makineye bile 100% cpu cektiren ayni visual designer'a sirf controllerin design time propertylerine ihtiyaciniz oldugu ve code behind'dan yazmaya usendiginiz icin ihtiyaciniz olmasi yuzunden kanin beyninize sicradigi her an.

ulan illa sadece bir tane control mu olacak yani bir sayfada, bende var 120 tane isi gucu biraktik control pesinde kosuyoruz, biri oraya gidiyor, digeri buraya gidiyor, mouse secmez, property yemez, event bind etmez madem beni bu kadar kastiracaktiniz bastan soyleseydiniz de ben de acmiyaydim editoru, notepad'den yazaydim o zaman diye hayiflandiginiz her "aha, ulan bu datagridin event'lerine ne oldu simdi ?" dediginiz an.


köküne kadar full install yapılmış bi office xp sistem bütünleşkesinde*, bir word dosyasını açmak için önce installer açılması, ardından 10 dakikalık bir tarama* sonrasında "ahanda bilmemne help dosyasını yüklemem lazım bu dosyayı açmak* için, office xp cd si tak" diye erör vermesi*, help dosyasını yüklemeden de bu dosyayı açmam diye diretmesi...*


tutulan yerli yersiz türlü mal log'ları her temizlediğimde.

my pictures, my music, my dildo, vb. kişisel dosyalarımızı gruplamamız için aptal klasörler oluşturduğunda ve bu klasörlerin silindikten belli bir süre sonra tekrar oluşturulduğunu gördüğümde.

disable paging executive (microsoft'un kendi reg komutudur) yapıp ardından birde swap dosyasını (nam-ı microsoft paging?) başka sürücüye taşıyıp, son olarak da kullanacağım dosyayı (stand alone executive) ramdisk'e attıp dosya açılışı ve kapanışında halen fiziksel diskin kullanılmakta olduğunu gördüğümde.
hatta ramdisk'teki dosya kayıt edilirken veya silinirken gördüğümde.

background'da bir ton gereksiz veya gerekli görünen ama bir boka yaramayan servis çalıştırmasından dolayı kendiminkinden başka bir bilgisayarın başına oturduğumda.

internete bilgi (mesela?) çıkarmak için türlü maymunluğu denemesi ve buna tüm yasak ve rule'lara rağmen ısrarla devam ettiğinde.

xp'nin sistem bütünlüğü korumasının devre dışı bırakılmasına rağmen o bir boka yaramayan intro animasyonunu ısrarla korumaya çalıştığında.

mal rpc servisi hata verdiğinde nedense sistemi reboot etme gereği duyduğunda (düzeltebilirsiniz)

pratik (gözlemlenen) işlevi registry kayıtlarını olabilecek en eski noktaya getirmek olan system restore saçmalığı için gb'lara doğru yol alan hacimlerde point'ler oluşturduğunda. (laptop'da kapatmayan çalışamaz)

64mb ram ve 150mb swap ile babalar gibi çalışıyorken 512mb ram'e çıkıp swap dosyasını iptal ettiğinizde her nasılsa belleği yetersiz bulan illede swap yapın birde genişletin dediğinde.
fiziksel diske yazınca nooluyo mna koyim!!!

xp ile başımıza svchost servisini sardığı ve birkaç yıl lokal (yazılımsal) firewall'lara eziyet ettiği esnalarda.

sp2 ile sistemlere standart bir virüsün verdiğinden çok daha fazla zarar verdiği birde güvenlikten bahsettiğinde.

güvenlikten bahsederken güvenli kip'te açılan sistemlerde at koşturulabildiğinde (ama iyi ama kötü).

bir ton gereksiz (hatta şüpheli) nitelikler barındıran ntfs dosya sistemiyle yol açtığı her yeni jenerasyon virüsü gördüğümde.

bu maddeleri daha 200 - 300 sıra uzatabileceğimi farkettiğimde.

ancak şimdiden yazmaktan sıkıldığım için birde şu anda...

son olarak da bunlar için birde tonla lisans ücretleri talep ettiğinde.


windows xpyi gayet normal kabatmama rağmen inatla chkdsk yapması açılırken, anormal kapatıktan(?) sonra yapmaması.


yepisyeni ve tertemiz kurduğunuz üç günlük, her açılışta kendi şifrenizi girer girmez aslanlar gibi oturum açtığı, duvar kağıdından ikonlarına, seslerinden bilmemnelerine kadar herşeyini starwars efektleriyle süsleyip kız gibi yaptığınız windows'un üçüncü gün açılırken şifrenizi isteyip kabul ettikten sonra bir daha istemesi, sonra bir daha ,bir daha ,bir daha..asla açılmaması, güvenli kipte gösterip vermemesi, "babayı girersin" der gibi her türlü taktiğime karşı koyması ve sonunda kendini formatlatması , üç gün üstüne..işte kullanıcının formata doyduğu andır, microsofta küfredilen anlar


asp ile cebelleşirken sayfa göçtüğünde karşıma interdev'in debug edeyimmi abi diye atladığı her an, hele bire yanlışlıkla yes (et koçum göreyim seni) tuşuna bastığımda açılan interdev'i kapattığım anda kapanan bütün explorer pencerelerini gördüğüm anda (ana avrat düz gidiyorum öyle böyle değil sen seninle alakasız explorer process'lerini neden kapatıyosun kardeşim, ya onu geçtim, neden kapatıyosun sana ne amına sıçtığımın (sikersem iyilik yapmış olurum da...))


registry'deki bir errordan dolayı mavi ekranın görüldüğü, ne işletim sisteminin, ne kurtarma konsolunun, ne de cd'den yeni bir windows setup'ın katiyen açılmadığı anlaşılan an.. hadi işletim sistemini anladık, e peki registry'yi düzeltemeyecekse o kurtarma konsolu neyime? ha hadi onu da anladık, ulan peki cd'den yeni windows kurulumu yapılacak ne alakası var registry ile? niye ararsın registry kaydı? sana ne? senin yapacağın bir format, sonra da biraz kopyalama.. ayrıca bu sorunu çözmek için yüklenilen 3 farklı recovery programı cd'lere yazılırken, ve en sonunda "eeh eytere bea" denilip hard disk'in diagonistics programı ile içinde ödevler, filmler, arşivler vs bulunan diske "write zeros" emri verilirken bill gates'in ebesi de mansiyon ödülü aldı..


aşağıdaki hadiselere sebep olan ve müteakibinde bana çeşitli sayılarda nurtopu gibi sinirkrizleri geçirten microsofta küfrettiğim anlar bütünü... okunmalıdır, feyz alınmalıdır... şöyle ki;

hyperblue insanına bir iş gelir. ufak çaplıdır, çeşitli jpg ler arka arkaya geçecektir, fuarda bir ekranda slayt dönecektir. kolaydır. resimlerin olduğu cd gelir, açılır, ohannes, 116 mb powerpoint sunum çıkar içinden. ufak bir araştırma sonucu*, save as / as jpeg / all slides denildiği zaman, sunumdaki bütün resim dosyalarının export edilebildiği görülür, sevinilir. ilk denemede powerpoint hata verir*. ikinci denemede her nasılsa, 198 adet jpg export olur...

alt tarafı arka arkaya resim geçecektir, movie maker 2 açılır, resimler arka arkaya konulur. preview ekranından müşteri izledikten sonra slayt fikrinden döner, der ki biz buna geçiş yok erime yok patlama ekliyelim*. peki denir, movie maker effektleri açılır, ilk efekt eklenir eklenmez mm2 kendini kapatır*. 3-5 kapanmadan daha sonra, yine bilgi avına çıkılır*. görülür ki, her nedense (!!) sistemimizde divx codecleri yüklüyse, mm2 efektleri çalışmamaktadır. bu sorun mm 2.1 sürümünde filtreler opsiyonundan giderildiyse de, makinanızda sp2 olmadan mm 2.1 sürümü yüklense de çalışmamaktadır. makinada sp2 nin işini gören bilimum program varolduğu için sp2 yüklenmemiştir, bu saatten sonra da uğraşılamaz. küfredilerek divx codecleri silinir...

mm2 efekleri çalışmaktadır, yaşasındır. çok şeker trt geçişleri konulur, müşteri izler, ok verir. export movie denir, kalite köklenir.. ve o da ne?? mm2 nin meşhur "kaynak dosyalarınız yok, save folderınız da yok, yok size film falan" temalı muhteşem sistem hatası çıkar. yine yürütülen bir araştırma sonucu*, taaa en başta film yapılacak olan dosyalar "videolarım" altındaki bir klasöre konmadan yapılırsa, xp nin user rights ot bok yönetimi sebebiyle kaynak dosyalarına erişim engellenmektedir*.

tüm resim ve .mswmm uzantılı proje dosyası bir cdye kopyalanır. alt kattaki başka bir makinaya inilir, orada efendi efendi dosyalar relocate falan edilir, export denir, 9 dakikalık bir kodumunun bir filmciği için kalan süre yaklaşık 55 dakika
olarak belirlenir*. 1 kahve 1 çikolata sonrasında film biter, izlenir, tertemizdir. o makinedeki cd yazıcı arızalı olduğundan*, network üzerinden bir şekilde, 2 si macintosh olmak üzere 4 makina dolaşarak, ilk başladığımız bilgisayara dönülür. nero açılır, video cd seçilir, wmv sürüklenir... o da ne? format tanınmamaktadır. daha önce seksen defa yapılan iştir, olanaksızdır. google açılır, ufak bir araştırma sonucu elimdeki nero sürümünde*, microsoft ve ahead arası çıkan lisanla alakalı bir anlaşmazlık sonucu, wmv desteği kaldırılmış olup, her nasılsa bir üst sürümünde geri koyulmuştur. bu saatte üst sürüm nerden bulunacaktır ?...

google açılır... 8 farklı trial converter ve fix programı denenir, hiç biri bir işe yaramaz... nero halen vcd yazmamakta ısrarlıdır. o esnada müşteriden telefon gelir, daha önceden müzik yapılmıştır, fuarda sadece bir cihaz olacağından bu müziği de görüntüye montajlamak lazımdır. iş logaritmik olarak büyümektedir. eeeaaaaaahhhhhh nidalarıyla arşive dalınır, adobe premier yüklenir ve açılır. gelgelelim adobe premier de wmv tanımamaktadır*. tekrar derinlemesine bir google araştırması sonucu, media codec 9 redistrubution pack diye bişey yüklenir, premier açılır ve viola! wmv import edilir, 9 dakikalık şey, 55 dakikalık müziğe göre looplanır, export edilir, mpg-vcd formatı seçilir... inanılmazdır ama sorun çıkmamıştır... lakin 1:30 remain görülmektedir. bu arada fuar başlamıştır, müşteri hani benim cd im demektedir, haklıdır tabi. allahtan elektrik falan kesilmez, mpg dosyası render olur, nero açılır, vcd yapılır, 2 kopya basılır, iş yetişir*...

yarım saat sonra müşteriden telefon gelir, "ama bizim standda dvd player var, okumuyor bunu" der................




- windows xp uzerinde windows updateleri okul icindeki windows updateden yapmasi icin gereken bilgiler regedite girildikten sonra, reboot attiktan sonra hala kendini gidip usadan update etmesi, beni cileden cikarmasi, en sonunda gerekli keyler silinip bir daha girilip bir daha reboot atinca 2 hop uzakligimda makineden yapmasi.

- hala microsoftun bir laptop devamli ayni yerde durmadigini anlamadigi zaman. mac os x pantherde ne guzel profil var evdeyim, isteyim, cehennemin dibindeyim seklinde ona gore ayarliyor ethernet ve/veya wifi ayarlarinizi. bunun hala hicbir microsoft isletim sisteminde cozumunun olamamasi, ve eger ortamda dhcp server yoksa her seferinde network connectionsdan ipyi elle degistirmek, sinirlerin ziplamasi.

gibi.


her zaman başıma gelen windows üzerinde çalışan herhangi bir microsoft mamülü programdan bir web bağlantısına tıklayınca kafasına göre seçtiği açık bir explorer penceresinde o web sayfasını açmaya kalktığı anlar. biraz önce media player'a codec yüklemek için tıkladığım linkin yarım sayfalık henüz göndermediğim entryi buharlaştırması gibi. ulan ulan.


tam önemli bir anda çıkan mavi ekran yada yada program geçersiz işlet yürüttü şeklindeki deli eden hata mesajlarında yapılan olay


http://www.funnyhub.com/.../microsoft-endorses-crack/ adresindeki videoyu izledikten sonraki andir. hatta anlar silsilesidir. ozellikle "i've got 4 words for you" dedikten sonra insan kendinden gecer. hayir ceosu boyle olan sirketten hayir beklemek asil hata, o ayri...


mac os x uzerinde bulunan expose adli ozelligin,windows xp den beri icinde gomulu oldugunu bile bile bunu kullanicilara sunup, bizde aynisini yapabiliyoruz diyebilecegi yerde
bu ozelligi kullanmak isteyenlerin illa third party yazilim kullanmasina sebebiyet vermekteler.
sadece epitada bulunan bir ogrencinin win32k.sys disassemble ederek, icinde zaten bulunan gerekli fonksiyonlari kullanarak sinapsei ortaya cikarmasi microsoftun urunlerini ne kadar az dokumente ettigini apacik ortaya koymaktadir.
sadece win32k.sysle biraz oynayarak project looking glasse yakin bir window manager
elde etmek mumkun, http://expire.free.fr/files/sprintwindow_demo.avi gibi kucuk bir videoyla da
kanitlamak mumkun.
ama birde finanssal acidan dusunulurse, bu ozellik longhornda sunulacak, yeni ozellikmis gibi gosterilebilir.


''x.program hata yaptı, kapatılacak. bu hata raporunu microsoft'a göndermemi ister misin?''


yeni alınan dvd rw yi aygıt yöneticisinde görüp bilgisayarımda görmediğinde... ve be bişey yapamayınca
edit: z ye kadar sanal sürücü olan sistemde o sürücüler kaldırılmış olmasına rağmen sürücü harflerini kayıtlı tuttuğu, harf kalmadığı için sürücüyü görmediğini anladığım an.


mavi renkli anlardı bir zamanlar, o günler geride kaldı virüs oldu, trojan oldu götümüz başımız.


icinde explorer gecen iki programcilik felaketinden herhangi birinin (veya microsoft'la alakasi bile olmayan 3. bir programin) ben baska bir aplikasyonda baska birsey yaparken fokusu bir dialog box araciligiyla almasini, benim hizini alamayan bir kullanici olarak y, n, enter veya space tusundan herhangi birine basmami takip eden, istemedigim seylerin yapildigi birkac saniye.


6 ya$indan sonra butun bir omru olu$turan sonsuz noktacik dizisi.


msn adi verilen abomination'in¹ kullanildigi her an, ozellikle bir is yapilmaya calisilirken asagida yanip sonen msn diyaloglarindan kurtulmak adina msn'in kapatilmaya calisildigi an.

1) ogamiitto bu noktada "monstrosity" kelimesinin daha uygun olacagini belirtmistir. haklidir.


lotus notes'da bir dosya detach edilirken tum mail programinin kilit olmasini takiben; "lanet olasi microsoft, outlook'u bu kadar iyi yapmana ne gerek vardi?" seklinde yasanan uzuntunun tavan yaptigi an da bu zamanlara dahildir.


kredi kartı ekstresinin outlook a düştüğü an.

birinci küfür kredi kartı ekstresinin gelmesi yüzünden,
ikincisi sadece ve sadece bu ekstre gelince kitlenen outlook yuzunden.
çok merak ediyormuşum gibi mecburen bankayı arıyorum bir de borcum ne kadardı diye sormak için.

need for speed underground 2 de vites düşürmek için ard arda ctrlye basınca oyunu kesip yağışkan tuş dediği an...


makina açılır. "hal.dll" dosyası eksik yada bozuk bu dosyayı yeniden yüklemek sorunu çözebilir"
başka bölüme windows kurulur. ordan hal.dll system32ye atılır yine olmaz. değil microsoft'a microsoftakki herkesle (ssg hariç) akraba olunur.*
edit: fixmbrnin doğru çalışmamasından oluyormuş. http://www.kellys-korner-xp.com/...haldll_missing.htm



word 2003te süper bir şairene cümle yazdıktan sonra wordün "hani bunun yüklemi?" demesi.


php/php4_sybase ve mssql kullanırken
fatal error: allowed memory size of 25165824 bytes exhausted (tried to allocate 2147483647 bytes) in /var/www/deneme.php on line 4
hatası alındığı an, bu hatanın kaynağını saatlerce arayıp, konunun mssql in metin alanlarını bazen 4gb boyutunda gösterdiğini freetds.conf içinde okuduğum an.


windows 2000 server ın dosya ve klasör izinlerini kafasına göre arada değiştirmesi nedeniyle, dosya sahipliğini alıp, sonrasında izinleri teker teker tekrardan ayarladığınız her an microsoft a bol bol küfür etmeniz gerekir. bu bir gelenektir, lütfen küfür etmeyi ihmal etmeyiniz.


yeni kurulmuş cillop gibi windows server 2003 enterprise ın service pack ini yüklerken çökmesi, ardından ne numaralar çekerseniz çekin kendine gelmemesi ve baştan kurmak zorunda kalınması halinde microsoft'a bol bol küfredilir.


her yeni alınan laptopla birlikte cereyan eden sinirsel aktivitenin dışa vurum anları.

ayrıca çıkan her güncelleme dönemi (madem bi işletim sistemi yaptın adam gibi yap senelerce yamalayıp durma).

ve son olarak güvenlik paketi altında 50 dalara bilgisayarımı güvence altına alacaklarını açıkladıkları gün. (meali: siz bize 100 dolar verip lisans aldınız ama kusura bakmayın biz öyle bir firmayız ki yaptığımız işletim sistemine hiç güvenmediğimizden bu program paketini çıkartmayı ve sizi biraz daha yolmayı uygun bulduk.)


her sabah uyanınca


her projeden sonra ac karnına ve uykusuz olarak paket halinde.


server'a bir servis yuklendiginde bu servisin makinayi yeniden ba$latmadan cali$mak istememesi ve benzeri anlar. server'a restart mi atilir arkada$im? salak misin sen?


yillar sonra tekrardan kavu$tugum undyingi buyuk bir sevincle kurup, daha ilk bolumu oynarken windows'un hicbir $ey demeden oyunu cat diye kapatip yine hicbir $ey olmami$ gibi davrandigi an, bu anlardan yalnizca biridir.


...ALINTIDIR...
 

chaglar

New member
tabi biraz da annamak gerek okudum hak veriyorum

cpu fanı her döndüğünde nie küfrediyosun onu annamadm
 

LLEHKCAH

Anarchist
arkadaşlar valla gözlerime acıdığım için okumıcam okumak isterdim ama... çok merak ettim okuyan varsa özetleyebilir mi? :)
 

sloww24

New member
ben okudum valla hepsindede insanın sövesi geliyo haklısınkardeş at gitsin bilgisayarı:D
 

| PoSeiDoN |

gσd σŦ тнє &#1109
eline sağlık...
 

nickel_tec

New member
bu uzuuun yazıyı o bahsettiğin bilgisayarda yazıp buraya koyduysan bence ondan hemen özür dilemelisin arkadaşım... :D
 

HTML

Üst