Vista yine kırıldı, olay tarihe geçti!

mad=46

forum delisi

Bill Gates bir kaç gün önce, WinHEC 2007 konferansında, Vista satışlarının iyi gittiğini ve 100 günde yaklaşık 40 milyon lisanslı Vista satıldığını katılımcılarla paylaşmıştı. Bu haberin üstünden çok geçmeden bir hacker grubunun Windows Vista'yı tamamen kırdığı ve yeni yöntemin bir önceki kırma işleminden çok daha üstün olduğu gündeme bomba gibi düştü.


Daha önce de duyurduğumuz üzere hacker'lar tarafından geliştirilen bir BIOS hilesiyle Vista'nın aktivasyon aşaması atlatılabiliyor fakat kurulum için seri numarası gerekiyordu. Bu gelişmenin üzerinden çok geçmeden bir başka hacker grubu da Vista'yı tamamen kırdı ve yasadışı olarak dağıtmaya başladı.

İllegal ortamlarda paylaşıma sunulan korsan Windows Vista Ultimate DVD'si tamamen kırılmış durumda. Yani aktivasyon işlemi gerçekleştirilmiş, güncelleştirmeler çalışıyor ve kurulum için herhangi bir seri numarası da gerekmiyor. Tarihin en başarılı crack işlemi olarak gösterilen bu gelişmenin ardından Microsoft'un yapacağı hamle merak konusu. kaynak
 

İSKETE

New member
internet olduğu müddetçe hiçbir sistem tekelleşemeyecektir. sistemler kırıldığı an bütün dünyaya yayılacaktır. vistanın zaten bu kadar kısa sürede kırılması çok şaşırtıcıydı bundan sonra yapılacak iyileştirmeler de çok etkili olmayacaktır ssanırım.
bill gates o milyar dolarla 70 sülalen doyar hala yeni windows sürümlerini yüzlerce dolara satıp kasanı tıka basa doldurmaya çalışıyorsun. sen böyle davrandığın sürece insanlar illegal yollara yönelecektir. bilgi kimsenin tek elinde değildir bu dünya sanada kalmayacak o milyar dolarlarını ölmemek için harca bakalım başarılı olabilecek misin?
 

kamkars

New member
Bir ultimate yazılımı 700 ytl yi geçiyor....
el insaf...
linux yazılımcıları 30 dolara sattıkları parayla geçiniyorlar ama sen hala açsın...
adam gibi fiyat koydunda almadık mı?
 

silver021

New member
Walla ilk çıktığında kırılamaz dediler şöyle böyle dediler :p hehe kırılıdıktan sonra bill gates uçukladı :D iyide oldu 600 $ nedemek ya :D su an yükledim mis gibide kullanıyorum oda her ikisinide birden. ikisinide crack attım orjinal orjinal kullanıyorm :sigara
 

_MAMİ_

ƒσяєωєя &#8
adamlar meslegi bırakcan bu yüzden yetişemiyolar artık
 

mad=46

forum delisi
Vista'yı kırmada yeni yöntem

bu günde çinliler yapmışlar bişeyler
Çinli cracker'lar Windows Vista'yı kırmak için yepyeni bir yöntem geliştirdiler.
Cracker'lar kıran kırana bir mücadele içinde Vista'yı tekrar tekrar kırmaya çalışıyorlar. Zaman durdurucu, BIOS emülasyonu, BIOS emülasyonu 2 derken 1.3 milyon Çinli içinden bir grup Vista için yeni bir crack yöntemi geliştirmeyi başardı.

Hatırlayacağınız gibi burada Softmode ve VistaLoader gibi yöntemlerden bahsetmiştik fakat bu yeni yöntemin adı Vista Boot ve çok daha fazlasını vaadediyor.

Bu metodu yeni yapan ve diğerlerinden ayıran yöntem ise SLIC tablosunu doğrudan BootManager'a entegre etmesinde yatıyor. Paradox crack grubunun yaptığı metodunun aksine bu metod yonga setleri, anakartlar veya sürücülerle sorun çıkarmıyor. Yine VistaLoader'ın aksine bu metodun çoklu Boot'a sahip sistemlerle sorunu yok, Master Boot Record'un değiştirilmesini gerektirmiyor ve dahası Windows açılırken hiçbir metin görüntülenmiyor. Ayrıca bu metod hem Vista 32-bit hem de 64-bit sistemlerde çalışabilirken Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate gibi sürüm farklılıklarını da sorunsuz destekliyor. Yöntemin tek sorunu ise diğer tüm yöntemler gibi Microsoft tarafından keşfedilebilecek ve bloke edilebilecek olması.



Crack ile ilgili bazı bilgiler:

1. Her türlü SLIC tablosu yazılım ile uyumlu. Paradox gibi özel kodlamalara gerek yok, her türlü entegrasyona uyumlu..

2. Bu crack tamamen SLIC tablosu ile ilgili. Sisteme OEM sertifika ve seri numarası yüklemiyor.

3. Bu crack sayesinde BootManager dosyaları üzerinde önceden oynama yapabilmek mümkün.


kaynak Yorumu:

İşin ilginç yanı cracker'lar bu işi o kadar ilerletti ki artık crack dosyalarının sürüm numarası bile var. Hatta yeni sürümlerle beraber sürüm notları mevcut. Birçok Crack artık Beta aşamasından çoktan çıktı ve son halini aldı. Yakında cracker'lar bu crack'ler için bir servis paketi çıkartırlarsa şaşırmamak lazım.
kaynak
 

cyber32

Banned
bill gates akıllı adam önce pazara sundu herkez xp yi unuttu
kırılmış sandığınız vista işletim sistemi kısa süre sonra hata verir
xp de olduğu gibi
 

BAYXOZAN

New member
vista baştan beri rezildi zaten...
bu olay çıkınca biraz sevinmiştir millet :)
ulan bu kadar da pahalı olmaz ki ya :S
korsan xp ile mücadelemiz sürecek :D
bill brother sana tavsiye oturda bi gün rafadan yumurtanı kendin yapmayı dene...
 

NeCcko

Altın Üye
EL elden akıl akıldan üstündür die boşuna dememişler
Bence şöyle bi oyun var bill zaten bunu satıyor iide para kazanıyor korsanıda kendisi cıkarıyor ki ürün tamamen piyasaya nufuz etsin
 

kurtadam1

New member
ben o kirilmis vistayi indirdim ingilizce gercektende cok güzel calisiyor güncelleme sorunu yok hatta türkce yada almanca dil yamasini indirebiliyorsun
 

omorfuLis

New member
emin oLunuz vistanın kırıLmasına en çok sevinen kişi microsoft..hatta izin verende kendiLeri..neden die sorarsanız şuan çoğu insan vistaya geçiş yapıyor ve bundan gayette memnunLar..yakın geLecekte bütün resmi daireLerde vista kuLLanıLmaya başLanıcak..Türkiye için eLe aLırsak sadece bir vergi dairesinde en az 150-200 civarında Pc var bütün resmi daireLeri okuLLarı vs.. vs..düşünürsek sırf Türkiyedeki rant'ı siz düşünün...
işin özü bu bir pazarLama tekniğidir..VistaLarınızın tadını çıkarın, ama sakın unutmayın biLL gates istediği için şuan pcnizde vista yükLü..
 

legolas

New member
bu bill gatese herşey mübah kardeşim helal olsun adamlara ama kullanmayacağım makineyi acayip kasıyo vista. zaten elimde de orjinanali var.
 

fredo125

New member
ha ha ha

bu bill gates bi gun hackerlar yüzünden ölecek helal olsun karaktersizler 200$ a yazılım satıyorlar
 

SanaLCan

New member
paraya bakbe... ucuz sat sende biraz. kimse kırma ihtiyacı duymasın... Hakediyor bence zaten oda crackleneceğini bildiği için pahalı satıyor...
 

HTML

Üst