Zyxel P-660W-T1 v3 Port açıyorum ama port kapalı görünüyor yardım ?

burnhell

New member
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar

Cs 1.6 Server için 27015, 1200, 27000

Portlarını Açmak istiyorum Modem üzerinden de açtığımı düşünüyorum ama port tarayıcılarını kullandığımda Portların kapalı göründüğünü görüyorum
Bu konuda yardım lazım :) şimdiden tşkler
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim ...

port1e.jpg

port2v.jpg

port3.jpg

port4z.jpg

Arkadaşlar Resimleri ekledim modem arayüzünde yaptığım değişikler bunlar ama hala portlar kapalı görünüyor :(

kullandığın antivirus, internet security gibi yazılımların firewallerini ve kendilerini devre dışı bırakabılırsın, özellikle kaspersky da setting' de portlar vardır gizler onu devre dışı bırakabilirsin.

birde bu port değişikliğini kablosuz bir ağ üzerinden bağlanıyorsan kaydetleri bazen yapmıyor hazır bile gözükse ethernet kablosu takıp oyle denersen daha yararlı olabilir.

Merhabalar Hiçbir firewall programım yok internet security de antivirüs de yok WAN üzerinden yapıyorum kablom olmadığı için kabloyla deneyemedim :( ama WAN üzerinden de olması gerek modem'i yeniden başlatıp ayarları kontrol ediyorum ancak değişiklik yok yani yaptıklarımı kaydediyor

Ben açık portları taramak için birkaç web sitesinden yardım aldım ancak bu konuda prof bir program varsa onunlada bakmak isterim

Teşekkür ederim bu modemden çektiğim nedir ya :(

Verdiğin programda başarılı diyoru portlar için ama Server'ı başlatırken hata alıyorum :(

Son iki resimde WAN-LAN ve LAN-WAN ayarlarını yanlış yapmışsın...
=== WAN-LAN ====
Kaynak IP= Modem IP
Hedef IP= Bilgisayar IP
(Problem şu sen her iki ip'yi aynı seçmişsin. Doğrusu aşağıdaki gibi olacak)
Eğer bilgisayar IP statik olarak ayarlanıp (Windows içinden 192.168.1.33 olarak ayarlanması lazım) daha önceden hazırlanmış ise;
Kaynak IP= 192.168.1.1
Hedef IP= 192.168.1.33

----
=== LAN-WAN ====
Kaynak IP= 192.168.1.33
Hedef IP= 192.168.1.1
olarak ayarlaman lazım... Bu ayarı yapmaz isen portlar asla açılmaz...

Not: Windows içinden bilgisayarının IP'sini muhakkat sabitlemen lazım.. internette ilgili yazılar var.. ama basit olarak ağ-> bağdaştırıcı ayarı-> (Kullandığın bağlantı türü Yerel ağ bağlantısı mı? yoksa kablosuzmu?.. Hangisi ise ona sağ tıkla -> özellikler-> orta listede internet protokolü sürüm 4 (IP v4) tıkla-> aşağıdaki özellikler butonuna bas )
---
Aşağıdaki ağ adresini kullan de;
IP Adresi= 192.168.1.33
Ağ alt maskesi= 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi= 192.168.1.1

Aşağıdaki DNS sunucu adresini seç
Tercih edilen DNS Sunucusu= 192.168.1.1
Diğer DNS sunucusu= (Burayı boş bırak)

Tamam butonuna bas böylece IP'ni bilgisayarına sabitlemiş olursun sonrada yukarıdakileri uygula.. Zyxel modem iyi bir markadır kullanmasını bilirsen...

Geri