black06
New member
- Reaction score
- 0
Fenerbahçe'nin iki Brezilyalısı Alex ve Deivid, FIFA'nın resmi internet sitesinde yapılan oylamada, Kaka ve Robinho gibi dünyaca ünlü yıldızları geride bıraktı...
7.4.2008
Bu sezon oynadıkları futbolla Fenerbahçe'yi Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde başarıdan başarıya koşturan Alex ve Deivid, FIFA'nın resmi internet sitesinde yapılan oylamada da zirveyi kimseye bırakmadı. www.fifa.com'da yapılan 'Avrupa'da en iyi futbol oynayan Brezilyalı oyuncu' oylamasında Alex De Souza %31.52 ile ilk sırada yer alırken, Fenerbahçe'nin bir başka Brezilyalısı Deivid De Souza %21.16 ile takım arkadaşını takip ediyor. Devam eden oylamada bu ikiliyi Milan'dan Kaka, yine Milan'dan Pato, R.Madrid'ten Robinho ve Werder Bremen'den Diego takip ediyor.
KORKAKLAR KAYBEDER
İngiltere seyahati öncesi Zico'dan oyuncularına: "Kimseden korkmayın. Çünkü korkaklar kaybetmeye mahkumdur. Sizler cesur futbolcularsınız ve bunu daha önce gösterdiniz"
7.4.2008
‘Herkes sizin yanınızda’
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico’dan, Chelsea sınavı öncesi oyuncularına moral takviyesi. Futbolcularıyla bir toplantı yapan Brezilyalı hoca, “Rakip kim olursa olsun korkmayın. Korkaklar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Sizler cesur yürekli oyuncularsınız. Bunu daha önceki maçlarda gösterdiniz. Taraftar ve Türk futbolseverler sizin yanınızda. Bu bilinçle oynayın” dedi. Bu arada İngiltere’nin The Observer Gazetesi’ne bir demeç veren tecrübeli hoca, oyuncularının hücum etmesini sevdiğini vurguladı.
‘Alışkanlıklar değişti’
Zico, şunları söyledi: “Benim için önemli olan, futbolcularıma takım için önemli olduklarını göstermek. Diyaloga değil, emirleri yerine getirmeye alışık Türk oyuncularının bu alışkanlıklarını değiştirdim. Fenerbahçe’nin 10 yıl içerisinde herhangi büyük bir Avrupa kulübü kadar büyük olma planının bir fantazi olmadığına inanıyorum. Hiçbir zaman iyi futboldan vazgeçmem. Oyuncularımın iyi zaman geçirmesini ve hücum etmesini severim. Elbette kulüp başkanına hesap veririm ama takımı sadece ben kurarım.”