Zehir,kibir,cahil

snıper

New member
Reaction score
0
Samimi bir merakla dalıyorum bir boşluğa her yerde insanlar kimdir,nedir,necidir ?
Öyle karmaşık duygular sarıyor ki bedeni acabalar tüketiyor insanı alaca bir karanlık örtüyor aklı..
oysa bu kadarda zor değil insanın anlamı ve yaşantısı

İnsan : Hata

işte bunu bilmek bir anahtardır aslında hatalı düşünceler ve imkansızlıklar deriz ya bazen imkansız olan sonsuz yaşamaktır sadece..

şimdi bu nedir,niçindir vs bırakıp selam ve dua verelim edelim birbirimize yoksa senin bildiğin sana ile benim bildiğim bana ile devam etmez hayat..

helal ve zehir olur birbirimize Allah dilin zehirlisinden kalbin kibirlisinden aklın cahilliğinden korusun..

şöyle cevrenize bakarsanız aslında cevrenizde sayıca olucaktır kibirle bakıp konuşan aslında tebessüm ile bakıp onları göre bilir fikir vere bilirsiniz..
bu düşüncelerinden vaz geçirmek gerek..

her zaman diyorum müslümanın müslümandan başka dost yoktur..

kavgalar görürsünüz hatta dşlşn ileri gidip küfrede bulaştığını görürsünüz oysa kardeşlik bu dillere dua düğümü atmaktır.

Cahil olan akıl ile
Cıkma yollara
Zehir olan dilinle
Girme laflara
Kibir olan kalbinle
Düşme sakın toprağa

Bazı gerçekler o kadar yakınki bırakmalı politik kavgaları,siyasi çekişmeleri ,islama sahip çık müslüman..

tevhid tam anlaşılmadıkça ve uygulanmadıkça (ikiyüzlülük) işimiz zor...
düşünceleri gizleme neden yapılır ki? (her doğru her yerde söylenmez de doğrunun tam zıddı taraf da yalandan savunulamaz ve yalan söylenemez.) küçük bir dünya menfaati için islamı satanlar, savunmayanlar, gerçeği bildiği halde söylemeyenler yüzünden bu haldeyiz. zor bir hayat yerine herkes mücadelesizliği ve ikiyüzlülüğü tercih ediyor. islam'ı satan insanı çok daha ucuza satar. Çok mu sert oldu? Katıyım ben böyleyim :biggrin:

dediğim gibi tevhid şart. Beni üzen her iki tarafa da -miş gibi yapılması

Geri