Zayıflamaya Yardımcı 10 Besin

bugu

New member
Reaction score
0
Doğa mucizelerle dolu! Sunduğu öyle besinler var ki hem sağlığınızı korumaya hem de kilo vermenize yardımcı oluyor. İşte, zayıflamaya yardımcı 10 besin…
BF2E25DD536CEBC38F6E7DFD9FAD35.jpg

Kırmızı Üzüm:Yaz günlerinde hem serinlemek hem de vücudun tatlı ihtiyacını karşılamak için kırmızı üzüm yemek doğru bir tercihtir. Bir kâse kırmızı üzümde yalnızca 80 kalori bulunur.

Salatalık:Artık her mevsim bulunabilen salatalık, hem midenizin rahatlamasına hem de formunuzu korumaya yardımcı olur. Bir salatalıkta 45 kalori vardır. Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde ya da ara öğünlerinde bir adet salatalık yiyebilirsiniz.

Yoğurt:Türk mutfağından dünyaya yayılmış yoğurt içerdiği karbonhidrat ve proteinler sayesinde tok hissetmenizi sağlar. Salataların üzerinde ya da yemeklerin yanında yiyeceğiniz bir kâse yoğurt kemik yapınızı korurken, zayıflamanıza da yardımcı olmaktadır.

Karpuz: Yaz mevsimin geldiğini belli eden meyve karpuz, kilo vermeniz için en büyük yardımcılarınızdan biri. Büyük bir dilim karpuz yalnızca 80 kalori içerir. Ara öğünlerde ve tatlı krizlerinde karpuz yiyebilirsiniz.

Yağsız Patlamış Mısır:Film izlerken en çok tercih edilen patlamış mısır, yağsız yapıldığında kilo vermenize yardımcı oluyor. Bir kâse yağsız patlamış mısırda 30 kalori ve 2 gram lif bulunuyor. Lifli gıdalar sindirim ve boşaltım sisteminizin düzenli çalışmasını sağlar. Pratik bir şekilde mikrodalga fırında da patlamış mısır yapabilirsiniz.

Yeşil Çay:Taze demlenmiş bir bardak yeşil çay yağ yakımı ve kalori tüketimini hızlandırır. Yapılan araştırmalarda 3 ay boyunca yeşil çay içen insanların içmeyenlere göre daha yüksek oranda yağ yaktıkları gözlemlenmiştir.

Su:Vazgeçilmez ve hayati içecek su, 0 kaloriye sahip. İçeriğinde bol miktarda mineral ve kalsiyum bulunuyor. Bağışıklık ve kemik sistemini güçlendiriyor, menopoz dönemindeki olumsuzluklara karşı vücudu koruyor, yağ ve kalori yakmanızı sağlıyor.

Barbunya:Hem taze hem de kuru olarak yemeği yapılan barbunya yüksek miktarda lif içeriyor. Lifli gıdalar kabızlık sorunun giderilmesine, sindirim ve boşaltım sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Bir kâse zeytinyağlı barbunyada yalnızca 80 kalori bulunuyor. Dilerseniz haşlayıp salatalarınızın içine de ekleyerek yiyebilirsiniz.

Yeşil Salata:Yemeklerden önce bir porsiyon yeşil salata yemek tokluk hissi vererek daha az yemek yemenizi sağlar. En ideal yeşil salata örneğin; göbek marul, salatalık, domates ve biberden oluşabilir.

Domates Çorbası:1 kâse domates çorbası sadece 50 kalori içerir. Midenizi rahatlatırken uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Domates, kansere karşı koruyucu en etkili sebzelerden biridir. Domates çorbası ile hem sağlığınızı koruyabilir hem de kilo vermenin keyfini yaşayabilirsiniz.

walla kilo veremiyorum halbuki en çokta bu yazdıklarını yiyorum.

Geri