Zayıflama'nın en iğrenç yolu

Mayhoş

mayhoş
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
11,125
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ღ♥Sonu Ölüm de olsa O♥ღ
DUDAK UÇUKLATAN MİDE BULANDIRAN ZAYIFLIK SIRRI

Hollywood özellikle son yıllarda korkunç bir 'zayıflık' hastalığının perçesinde. Bugün artık iş 'sıfır bedenlere' kadar ulaşmış durumda. Ama geçmişte de yani tıpkı Marilyn Monroe gibi balık etli kadınların gözde olduğu dönemde de durum pek farklı değildi. Yine sahneye çıkan ya da kamera karşısına geçen kadın yıldızların daha çok beğenilmek için hep zayıf hatta daha zayıf olması gerekiyordu. Üstelik spor ya da diyet gibi klasik yöntemlerin işe yaramadığı durumlarda uygulanan daha 'garantili' bir yol da vardı. Kulağa biraz tuhaf gelse de hatta mide bulandırsa da bazı ünlülerin tercih ettiği bir yöntem: Tenya yumurtası yutmak. Böylece istediğin herşeyi yiyip yine de zayıflamak

İtalyan gazeteci Alfonso Signorini'nin ülkemizde Çok Gururlu Çok Kırılgan adıyla yayınlanan ve efsane diva Maria Callas'ın yaşamını anlatan romanında da bu konuya değiniliyor. Küçüklüğünden beri fazla kilolarıyla başı dertte olan Callas sadece ilahi sesiyle değil görüntüsüyle de kusursuz olabilmek için zayıflamaya karar veriyor. Bunun için başvurduğu doktor da ona iki yöntem öneriyor: Yemek sırasında iştahının kesilmesi için kokain kullanmak ya da tenya yumurtası yutmak. Callas her ne kadar zor olsa da ikinci yolu seçiyor. Ve 3 ay boyunca bedeninde yaşayacak olan tenya yumurtalarını şampanyayla birlikte yutuyor. Sonuç: Callas, 1 ayda 16 kilo kaybedip yepyeni bir çehreye bürünüyor.

Üstelik kitapta anlatıldığına göre 1950'li yıllarda bu yöntemi uygulayan tek ünlü Maria Callas da değil. Bir doktor gözetiminde tenya yumurtası yutarak kilo kaybetmeyi deneyen ünlüler arasında Greta Garbo, Marilyn Monroe, Rita Hayworth ve Jayne Mansfield gibi bir dönemin efsane yıldızları da bulunuyor.

Tenya-yumurtasi_jpg.jpg

tenya_1237459513.jpg

1.jpg

2.jpg
 
Ebru Şallı'da yanlış hatırlamıyorsam bi ara zayıflamak için yedikten sonra kusuyomuş :smile:
 
millet zayıflamak için neler yapıyo ya şaşılacak iş valla
 
aman tanrım yok yok şişmanlık cok daha iyi...!!!
 
sakın bu yumurtalar ile zayıflamayı düşünmeyin. vücuda büyük zararları var. işte özellikleri....

Sığır tenyası: Sığır şeridi, silâhsız şerit, abdest bozan da denir. Boyu çok uzundur. Ortalama 5-10 metreyse de 15 hattâ 25 metre kadar olanları da görülmüştür. Eni 2-7 mm olan vücûdunda ortalama 1500 kadar krem renkli halka (proglotist) bulunur. Yetişkinlerin başında rostellum (yuvarlak disk) ve çengelleri yoktur. Bundan dolayı silâhsız şerit denmiştir. Başında dört yuvarlak çekmen vardır. Bunlarla barsağa tutunur. Bir halkada hem dişi, hem de erkek üreme organı bulunur (Çift eşeyli). gebe halkalarda rahim, yumurtalarla doludur. Bütün halkayı kaplar. Yumurtalar, yumurtlama deliği olmadığından ancak halkaların parçalanmasıyla dışarı çıkabilirler. gebe halkalar dışkılama sırasında dışkıyla, bâzan da kendiliğinden makattan çıkar.

Yumurtası yuvarlak 35 mikron çapındadır. Dış kısmında kahverengi, çizgili bir örtü vardır. Yumurta içinde altı çengelli embriyon bulunur. İnsan barsağında genellikle bir tek sığır tenyası yaşar ve ömrü 18 yıl hattâ daha uzun olabilir. Besinini bulunduğu vücut ortamından sağlar.

Son konak olan insanın ince barsağında yaşayan sığır tenyasının dışkıyla çıkarılan halkalarının dış vasatta parçalanmasıyla serbest kalan yumurtalar nemli toprakta iki ay kadar yaşayabilirler. Bunları yiyeceklerle alan veya suyla içen sığırlarda yumurtadan çıkan embriyon (onkosfer) barsak duvarına yapışır. Buradan büyük ve küçük kan dolaşımıyla çiğneme kasları, kalp, omuz, dil kasları gibi çizgili kaslara giderek yerleşir. İki ay içinde kurtçuk hâli (sistiserkus bovis) meydana gelir. Bu 10 mm boyunda, oval, beyaz ve ufak bir kesedir, ara konak vücudunda, dokuz ay kadar canlı kalabilir. Bu etleri pişirmeden yiyen insanlarda mîde suyu ve safra tesiriyle içerdeki baş dışa döner, barsağa yapışır ve boyun kısmından halkalar teşekkül etmeye başlar. Üç aylık kuluçka dönemi sonunda hastalık belirtileri meydana çıkabilir.

Hastalığın belirtileri: Şerit, ince barsağın mukozasını (iç duvarını) zedeler, insan hayâtının idâmesi için gerekli besin maddelerine ortak olur. Hastada açlık ağrıları meydana gelir. İştah bozukluğu, bulantı, kusma, ishal veya peklik şeklinde barsak bozukluğu görülebilir. Barsak pasajında tıkama yapabilir. Salgıladığı zehirli maddelerin tesiriyle toksemi belirtileri meydana gelebilir. Anemi (kansızlık) görülebilir. Bâzı mukavim insanlarda halkaların zamanlı-zamansız düşürülmesi dışında şikâyet olmayabilir. Halkalar, çok nâdiren akut apandisite sebep olabilirler. Bâzan sara veya histeriye benzer nöbetler meydana getirebilir.

Teşhis: Dışkıda halka ve yumurtaların görülmesiyle konur. Halkalar hareketlidir. Karaciğer kelebeği ve domuz tenyasıyla karışır. Bunun için husûsi usullerle halkanın iyice incelenmesi ayırım yapmak için yeterlidir.
 
Geri
Üst