MozoLe Miяach
Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
- Reaction score
- 0
Beşiktaş’a uzatma anlarında galibiyeti getiren Zapotocny, ‘Golümü eski menajer Sinan Engin ve ayrılan hocamız Ertuğrul Sağlam’a armağan ediyorum. Çünkü beni Beşiktaş’a onlar getirdi’ dedi
KARTAL’A geldikten sonra ilk resmi golünü dün Trabzonspor’a atan Zapotocny vefalı çıktı. Çek futbolcu, golünü eski menajer Sinan Engin ve görevden ayrılan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’a hediye ettiğini söyledi. Zapo ‘Çünkü beni Beşiktaş’a onlar getirdi’ dedi. Siyah-beyazlı futbolcu, golü de ‘O dakikada ileri çıkmıştım. Atak devam edince de orada kaldım, top gelince de golü attım. Trabzon çok iyi oynadı. Burası her takım için zor bir deplasman olacak. Bu yüzden aldığımız galibiyet çok anlamlı. Maça değişik bir taktikle başladık çünkü Trabzon’u üçlü savunma ile durdurmak zor olacaktı. 4’lü defansla bile oldukça sıkıntı yaşadık. Rakip bizi baskı altında tuttu’ dedi.
Kupada 14 sene sonra kapıştılar
TRABZONSPOR ile Beşiktaş, dün grupta yaptıkları maçla, Türkiye Kupası’nda tam 14 yıl sonra karşı karşıya gelmiş oldu. İki takım kupada son olarak 1993-1994 sezonunda yarı final mücadelesinde eşleşmişti. İstanbul’da oynanan ilk maçı 3-1 kazanan Beşiktaş, Trabzon’da 9 Mart 1994’te yapılan mücadeleyi 1-1 eşitlikle bitirmiş ve Bordo-Mavililer’i eleyerek Türkiye Kupası’nda adını finale yazdırmıştı.
GÖKHAN: Hedef çifte şampiyonluk
SAKAT Delgado’nun oynamadığı, Nobre’nin yedek kaldığı Trabzon maçına kaptan olarak çıkan Gökhan Zan, hedeflerinin çifte kupa olduğunu söyledi. Tecrübeli futbolcu, galibiyeti doğum günü olan eşine armağan ettiğini söylerken ‘Türkiye Kupası’na bir sene ara vermiştik, bu yıl yine kazanmak istiyoruz. Hedefimiz ligi de şampiyon bitirmek’ dedi. Gökhan, Trabzonlu taraftarlara da teşekkür edip ‘Takımlarını centilmence destekleyip alkışladılar ve oyunu çirkinleştirmediler’ diye konuştu.
Nobre-Rüştü kesik Seriç ilk kez 11’de
KARTAL’IN hocası Mustafa Denizli, kupa maçında ligde yorulduğuna inandığı bazı isimleri dinlendirdi. Son Kocaeli maçının yıldızı Nobre’nin yanı sıra, attığı golle skora katkı yapan Holosko yedek kaldı. Denizli, tecrübeli file bekçisi Rüştü’yü de yanında oturturken Hakan Arıkan görev yaptı. Beşiktaş’ta sakat olan Delgado, Cisse ve Sivok Trabzon’a götürülmedi. Orta alanda Uğur-Ekrem yer alırken, Denizli göreve geldikten sonra Seriç’i ilk kez 11’de oynattı ama 45 dakika dayanabildi. Star