Zana geriyor: Güneydoğu değil, buralar Kürdistan'dır..

eiffel

Forumun Kulesi
Altın Üye
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
Zana geriyor: Güneydoğu değil, buralar Kürdistan'dır
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteklediği bağımsız milletvekili adayının Bingöl'de düzenlediği mitingde konuşan Eski DEP milletvekili Leyla Zana, "Buralar Doğu ve Güneydoğu değil buralar Kürdistan'dır" dedi.

DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Mehmet Nuri Özmen'in düzenlediği miting saat 13.30'da PTT kavşağında başladı.

Mitingin açılış konuşmasını DTP Bingöl İl Başkanı Ömer Faruk Ersöz yaptı. Ersöz'ün ardından DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ve Bingöl Bağımsız milletvekili adayı Mehmet Nuri Özmen de birer konuşma yaptı. DTP'liler konuşmalarında sürekli AK Parti'ye yüklendi.

Özmen'in konuşmasının ardından DTP'lilere seslenen eski DEP'li Leyla Zana konuşmasına Kürtçe başladı.

Bir süre Kürtçe konuşan Zana, partililerin, "Bingöllüler Zazaca biliyor, konuşmalarınızı anlamıyor" uyarıları üzerine konuşmasına Türkçe devam etti.

Konuşmalarında sürekli Kürtlerin yasal haklarının verilmesini isteyen Zana, ülkenin bölünmemesi için bunun şart olduğunu söyledi.

Leyla Zana, mitinge katılan DTP'lilere, "Bana Diyarbakırlı diyorlar ben Diyarbakırlı değil, Kürdistanlı'yım. Buralara doğu, güneydoğu diyorlar buralar doğu, güneydoğu değil Kürdistan'dır" dedi.

Zana konuşmasına şöyle devam etti: "Bizlere bölücü diyorlar. Aslında bu topraklar bizim. Onlar buraya gelmeden uzun süre önce biz buralarda yaşıyorduk. Onları konuk ettik. Şimdi de buralara sahip çıkıyorlar. Biz bunu hak etmedik. Sürekli olarak mücadele ettik. Biz 91'de kapanan bütün kapıları azimle açtık. Oradaki ömrümüz kısa sürdü. Çünkü o günün şartları onu gerektiriyordu. Şimdi yine kapıları zorluyoruz. Ben buraya 2-3 oy için gelmedim sizlerin geleceğini sizinle görmeye geldim. Sandığa oy için gitmeyeceksiniz. Sandığa Kürt kimliğini, yasal hakları elde etmek için gideceksiniz. Bu ülkede Kürt halkının yaşadığı kabul edilmeli ve bütün yasal haklar verilmelidir."

2,5 saat süren mitingin ardından PTT kavşağında toplanan yaklaşık 2 bin kişi olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak

anasını dıttıgımın o.ç!!!!!!:Sopa:Sopa

bu karıyı oldururum kafasını keserım p.ç in evladı!!!!

eee ole kızmakla olmaz ...bak ulke ınsanları hala akepe gıbı partıye oy verıyo bu neyden kaynaklanıyo aslında akepenın ıcyuzunu bılseler vermezler ama ne yapccan ıste ulkenın 100 de 60 egıtımsız cahıl kesım kıme oy vercegını bılmıyo sonrada bızı yonetenler ulkeyı peskes cekıyoo allah sonumuzu hayır ede ama nerdeee

maxpyane' Alıntı:
eee ole kızmakla olmaz ...bak ulke ınsanları hala akepe gıbı partıye oy verıyo bu neyden kaynaklanıyo aslında akepenın ıcyuzunu bılseler vermezler ama ne yapccan ıste ulkenın 100 de 60 egıtımsız cahıl kesım kıme oy vercegını bılmıyo sonrada bızı yonetenler ulkeyı peskes cekıyoo allah sonumuzu hayır ede ama nerdeee

Türk Halkına Hakaret ettiginin farkında degilsin
sen bu zihniyetle ne kadar verımlı oy verecen

zana şerefsizi bizim onlardan sonra bu topraklara geldiğimizi söylemiş..Türklerin hep 1071 de Anadoluya geldiği söylenir.Ama bu yalandır..Ortaokul kitaplarında böyle yazar...Ama Türkler Anadoluya milattan önce zaten gelmiştir...Bunu ben değil Iğdır'daki kalıntılar söylüyor...Hem akıl var mantık var..Türkler ön asyanın ve orta asyanın dibinde olan Anadolu coğrafyasına 1071 de yani binlerce yıl sonramı gelmiştir...Hayır..Türkler bu topraklarda zaten hep varlardı...ama bu kürtlerin işine gelmez...şunuda söylemeden geçemiicem; tarihte devlet kurmayı haketmeyen tek bir millet varsa onlarda "kürtlerdir"..Zira yaşadıkları topraklara, birlikte kardeşçe yaşadıkları halklara ihanet etmişlerdir, onları sırtlarından vurmuşlardır..işte bu yüzden kürtler boyunduruk altında yaşamaya mahkumdurlar...bakın kuzey ırağa..amerikan boyunduruğu altında sözde kürt devleti var...acı ama gerçek kürtler kukla olmaya mahkumdurlar..

de gitsin bi yerini yıkasın gelsin önüne kemik atmışlar havlıyor kuçu kuçu

maxpyane' Alıntı:
Bu arkadaşımın yazıkları yanlış değil!.. Bu adamlar dini kullanarak siyaset yapıyor ve cahil kesimin de aklını çelerek oy kazanıyor!.. Zamanında Erbakan'ın sağ kolu olan, girip çıkmadığı tekke kalmayan bi adam nekadar laik olabilir? Atatürk'ü nekadar sewebilir? Orduyu sewen bi tane AKP üyesi, milletvekili yada üstdüzey bi yetkili war mı??

maxpyane' Alıntı:

bak kardeş canımı sıkma akp 'nin iç yüzünü çok biliyosan bizede anlat bizde bilelim
bende akp ye oy verdim biz şimdi cahil kesimdemi kalıyoruz biz atatürkü sevmiyomuyuz!!!
sen hikaye okuyosun

yalan söylüyor...

ONUN BABASI BENİM.... benden daha iyi bilemez.....

Geri