Zana: " 4 parça Kürdistan"

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Zana: " 4 parça Kürdistan"

Leyla Zana: "4 Parça Kürdistan'da nevruz bütün Kürdistan halkına kutlu olsun. İmralı zindanından, mahabat zindanına kadar bütün özgürlük tututlular sizinde nevruzunuz kutlu olsun. Şimdi Türkiye AB gibi olmadı, AB Türkiye gibi oldu. Bizler bu soruların cevabını bekliyoruz. Roj TV için tutuklanan arkadaşlarımızı bıraksınlar"

Kapatılan DEHP eski Milletvekili Leyla Zana, Nevruz kutlamalarındaki konuşmasını Kürtçe olarak yaptı. Konuşmasında isim vermeden İmralı ve diğer cezaevinde bulunanların nevruzunu kutlayan Zana, şöyle dedi: "Sizler Kürdistan'ın beynisiniz. Siz de biliyorsunuz ki, sizler bir karar verirsiniz hepsini etkiler. Sizler bir adım atarsanız biliyorsunuz ki bütün Kürtler aynı yoldadız. Bütün Kürdistan sizinledir. Bugün nevruzdur. Nevruz Kürtlerin varlığıdır, Nevroz Kürdün kendisidir Kürdün rengidir.

4 Parça Kürdistan'da nevruz bütün Kürdistan halkına kutlu olsun. İmralı zindanından, mahabat zindanına kadar bütün özgürlük tututlular sizinde nevruzunuz kutlu olsun. Yüreğimizin yarası çocuklarımız, 10 yaşındaki çocuklarımızın kendinizi Amed'in zindanındaki çocuklar, beyinleri büyük olan yürekleri sıcak olan ancak yaşça küçük olan çocuklarımız sizlere kurban olayım. Sizler küçüksünüz ama amacımız büyüktür. Yüreğiniz ve umutlarınız her zaman ayaktadır. Sizleri esir aldılar. Utansınlar ve Allah'tan korksunlar, 7 yaşındaki çocuklardan utansınlar. Ne kadar savaş yaşanırsa yaşansın hiç kimse, hiç bir devlet hiç bir düşmanlık 12-15 yaşındakti çocukları tutuklamamışlar. Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'ına, bu halktan hiç utanmıyormusunuz, Allah'tan, Peyamber'den korkmuyorsunuz? Çocuklarınız kucağınızda, bizimkiler ise zindanlardadır. Ben bilmiyorum, anlamıyorumda acaba Kürtlerin zararı hangi halka, hangi devlete zararı dokunmuştur? Brüksel'den, Ortadoğu'ya kadar Kürtler hiç kimseye zarar vermemiştir. NATO'dan da soruyorum, Kürtlere yönelik bu saldırılar niçindir? Kürt halkının başına neden çuval geçiriyorsunuz?"

AB'yi de eleştiren Leyla Zana, şöyle dedi: "Şimdi Türkiye AB gibi olmadı, AB Türkiye gibi oldu. Bizler bu soruların cevabını bekliyoruz. Biz barış isteyen bir halkız. Bizler onurlu bir halkız. Tarihimizde değerlerimiz varsa hep sahip çıktık. Biz hiç bir zaman gözümüzü başkasının çıkarına koymadık. Kimsenin elinden hakkını almadık. Kimseye haksız etmedik hiçbir zaman. Bizler yaralı bir halkız, biz yüzyıllardır baskı altındayız, el altındayız ama biz onurlu bir halkız. Roj TV için tutuklanan arkadaşlarımızı bıraksınlar. Eğer Kürtlerin sabrını denemek istiyorlarsa Kürtler sabırlıdır. Biz kimseye zarar vermek istemiyoruz. Bütün zamanlarda toprağını varlığını cihanın dostluğu için kullanmışlar. Bugün Kürtlerin şahi zamanıdır. Araplardan soruyorum, yüzyıllardır birlikte yaşıyoruz. Bir Arap sorumlusu hiç bir zaman nevrumuzu kutladı mı hayır etmedi. Ama inanıyorum ki önümüzdeki günlerde kutlayacaklar, Bizler Araplar, Kürtler, Türkler ve Farslar için eğer Kürtlerle dost olmak istyorsa onların kutlu günlerinde onlara ellerini uzatsınlar. Dostluk kardeşlik alışverişle olur. Hiç bir şey tek taraflı yürümez. Hiç bir şey tek taraflı olmaz. Ne savaş ne de barış tek taraflı olmaz. Biz istiyoruzki yaşamın ortağı olalım. Eğer bizler bugün ittifak yaparsak, bütün Kürdistan halkı yek vücut olursa, halkımızın çıkarları için birlik olursak ve toplanırsak, konferans yaparsak ulusal düzeyde, hiç kimse artık bizim başımıza çuval falan geçiremez. Kürtler ulusal bir konferansta birleşip kuvvetlenirse o zaman muhatapta olur. Bu bu halkın isteğidir. 3 ay önce Güney Afrika'ya gittim ve sordum acaba lideriniz nasıl cezaevinden çıkardınız ve yaşama ortak oldunuz diye sordum? Cevabı şuydu. Eğer sizler kendi aranızda kendi halkınızın çıkarınız için birliğinizi güçlendirirseniz, sizler kendi geleceğinizi kendiniz karar vereceksiniz dediler. Demekki biz en başından beri kendimiz için çaba sarf etmemişiz. Ulusal bir birlik için onurlu bir barış için özgür bir yaşam için hepimiz birlik olmalıyız. Bizim bu birliğimiz Ortadoğu'da örnek olur ve dünya barışı için emel oluşturur. Türkiye sorumlularına söylüyorum yeter artık"

ÖCALAN'IN SİNEVİZYON GÖSTERİSİ

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında İmralı'da ömürboyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın 10 dakika süren sinevizyon gösterisi yapıldı. Öcalan'ın nevruz mesajı avukatları tarafından okundu. Diyarbakır'da kutlamalara öğleden sonra katılan sayısı daha da artarken, alanda zaman zamanizdiham yaşandı. BDP'lilere göre kutlamalara katılanların sayası 400 bini aştı.

500 KİŞİNİN KATILDIĞI NEVRUZ'A 300 POLİS

BDP'nin Adapazarı'nda düzenlediği nevruz kutlamaları nedeniyle polisler sıkı güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kutlamaları 300 polis izlerken kameralarla da sürekli kayıt yapıldı.

KAYNAK

Ulan küfür edecem olmayacak.Sürecen bunların hepsini ırak'a ne b.k yiyorlarsa yesinler orda görsünler dünya kaç bucak.

Leyla Zana Allahtan korkması gereken sizlersiniz.

Nasıl anasınız ?

Nasıl babasınız ?

Nasıl ablasınız ağabeysiniz ?

O çoçukları önce taşlarla molotoflarla sonrada
silahlarla Devletine düşman yapıyorsunuz...

Sonrada meydanlara çıkıp hiç bir şey yapmamış gibi
nutuklar atabiliyorsunuz.Allahtan korkması gerekenler
siz ve sizin gibi düşünenlerdir...

ALLAHIM hakkımızda hayırlısı neyse onu bizlere ihsan et...tez elden bunlardan kurtar.

neden bunlara bu kadar taviz veriliyor.yıllardır... o bölgede 500bin üzerinde askerimiz var.10 12 bin çabulcuyla baş edemiyor.bunu sormak lazım.asli görevlerini bırakıp kanunsuz illegal işlerle uğraşanlara .ve ne gariptir ki sürekli toplarla bahsedilen kampları dövülüyor.F16 larımız sürekli bombardıman yapıyor.ve hala bu ş..rsizle vatan hainleri bitmiyor...:sneaky2: ister istemz aklınainsanın taklıyor bombaları boşamı atıyorlar.uçaklarımız alakasız yerlerimi bombalıyor.obüslerimiz dağlarımı dövüyor.benim yiğit mehmetciğim dağlarda 1 oyana 1 buyana sevk ediliyor...bu güne kadar 300milyar dolar harcandığından bahsediliyor.hala .t soyları ermeni uşakları ş..fsizler bitmiyor.neden acaba? hiç sordunuzmu kendinize? tekrar diyorum NEDEN BUNLARA BU KADAR TAVİZ VERİLİYOR ...YILLARDIR...:sneaky2:

ZANA k.peği onursuzu :mad: :XXxxxXXX senin sonunu çok merak ediyorum...:sneaky2: bu iş eninde sonunda bitecek .ırak ta barınamayacaksın .rumlar seni kucaklayacaklarmı dersin :sneaky2: yoksa kucaklarına mı oturtacaklar :sneaky2: sen ve sen gibileri :sneaky2::sneaky2: :mad: bunları siyasetle tanıştıranlara ne demeli...zamanında meclise taşıyanlara.kürçe kürsüden ürmeye çalıştıklarında kımıldamayanlara sormak lazım...memnun musunuz bunlardan diye...

bunların hesabı gün geldiğinde çok ağır sorulacak çoookkk:sneaky2: herşeyin zamanı var ermeni uşakları vatan haini k.pekler soysuzlar:mad:her yiğidimizin hesabı sorulacak :mad:sizlerden de size ön ayak olanlardan da koruyup kolayanlardan da :mad:

300 milyar dolar insanın aklı almıyor.neler yapılmazdı bu paralarla...:utan daha çok yazmak istediğim var ama bunlar için değmez :mad: UNUTMAYIN VATAN HAİNLERİ Ş....SİZLER ERMENİ UŞAKLARI HER ŞEYİN HESABI SORULACAK BUNLARI HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYINNNN :sneaky2::sneaky2::sneaky2:

neden bunlara bu kadar taviz veriliyor.yıllardır... o bölgede 500bin üzerinde askerimiz var.10 12 bin çabulcuyla baş edemiyor.bunu sormak lazım.asli görevlerini bırakıp kanunsuz illegal işlerle uğraşanlara .ve ne gariptir ki sürekli toplarla bahsedilen kampları dövülüyor.F16 larımız sürekli bombardıman yapıyor.ve hala bu ş..rsizle vatan hainleri bitmiyor...:sneaky2: ister istemz aklınainsanın taklıyor bombaları boşamı atıyorlar.uçaklarımız alakasız yerlerimi bombalıyor.obüslerimiz dağlarımı dövüyor.benim yiğit mehmetciğim dağlarda 1 oyana 1 buyana sevk ediliyor...bu güne kadar 300milyar dolar harcandığından bahsediliyor.hala .t soyları ermeni uşakları ş..fsizler bitmiyor.neden acaba? hiç sordunuzmu kendinize? tekrar diyorum NEDEN BUNLARA BU KADAR TAVİZ VERİLİYOR ...YILLARDIR...:sneaky2:

ZANA k.peği onursuzu :mad: :XXxxxXXX senin sonunu çok merak ediyorum...:sneaky2: bu iş eninde sonunda bitecek .ırak ta barınamayacaksın .rumlar seni kucaklayacaklarmı dersin :sneaky2: yoksa kucaklarına mı oturtacaklar :sneaky2: sen ve sen gibileri :sneaky2::sneaky2: :mad: bunları siyasetle tanıştıranlara ne demeli...zamanında meclise taşıyanlara.kürçe kürsüden ürmeye çalıştıklarında kımıldamayanlara sormak lazım...memnun musunuz bunlardan diye...

bunların hesabı gün geldiğinde çok ağır sorulacak çoookkk:sneaky2: herşeyin zamanı var ermeni uşakları vatan haini k.pekler soysuzlar:mad:her yiğidimizin hesabı sorulacak :mad:sizlerden de size ön ayak olanlardan da koruyup kolayanlardan da :mad:

300 milyar dolar insanın aklı almıyor.neler yapılmazdı bu paralarla...:utan daha çok yazmak istediğim var ama bunlar için değmez :mad: UNUTMAYIN VATAN HAİNLERİ Ş....SİZLER ERMENİ UŞAKLARI HER ŞEYİN HESABI SORULACAK BUNLARI HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYINNNN :sneaky2::sneaky2::sneaky2:

Bende öyle umuyorum ama gidişat öyle değil.Borularını rahat rahat öttürüyorlar.Bir tek asker vardı o boruları onların müsait bir yerlerinde imar edecek ama onuda ilk önce halkın gözünde bitirdiler.Şİmdide alabildikleri kadarını içeri alıyorlar.Bugün genelkurmay başkanı bile hak hukuk mu kaldı diyebiliyorsa daha da diyecek bişey yok sanırım.

az kaldı .öpekler soysuzlar ..venkler ş..ersizler az kaldı sonunuz yakın :XxxX

Bende öyle umuyorum ama gidişat öyle değil.Borularını rahat rahat öttürüyorlar.Bir tek asker vardı o boruları onların müsait bir yerlerinde imar edecek ama onuda ilk önce halkın gözünde bitirdiler.Şİmdide alabildikleri kadarını içeri alıyorlar.Bugün genelkurmay başkanı bile hak hukuk mu kaldı diyebiliyorsa daha da diyecek bişey yok sanırım.

ASKERİMİZ İÇİNDEKİ ÇÜRÜKLERİ AYIKLASAYDI ZAMANIN DA ŞİMDİ BU DURUMDA OLMAZDI.biraz derin düşünmek lazım bu konuda neden bitmiyor bu terör.kimin ne çıkarı var buişten. veya kimlerin.1 tek örnek.şırnak ta uranyum var değilmi ?yanlış mı hatırlıyorum :goz:daha neler neler.bakın eger ordumuz içindeki çürükleri ayklasaydı bu günleri yaşatmasaydı.durum hiç böyle olmazdı...bu vatan hainleri ermeni uşakları ş..sizler .t soyları ..venkler :XxXXxXXx meydanlarda oluyormuydu...asker asli görevini yapmayanları temizlememiş zmanla çığ gibi olmuş.oda ilker paşanın elinde patladı.herkesimi idare edeceğim diye zor durumlara düşüyor.millet gözünde o makamı zedelemeye kimsenin hakkı yok.neyse gercek kimsyi korumadan acıkla iş biter.neyse uzatmayalım konu dıı oluyoruz affola...:utan

Senin anlamadığın da bu askerimizin hangi kötülükleri varmış gidiyorlar bi yere 2 gün önce cephane gömüyorlar.2 gün sonra onu bulup askere patlatıp adınada ergenekon diyorlar.Haklısın ordunun içinde de vardır.Sonuçta insan insandır.Haini de vardır görevini yerine getirmeyenide vardır.Bunlar medyada çarşaf çarşaf haberlerde yayınlanarak gazetelerde belgeler çıkarak olmaz hiç düşündmü tarafın eline o belge nereden geçti.Çürükleri ayırmak istersen gizli bir deşifre işlemi yap ki gerçekten sorunlu olanlar çıksın masum insanlar hapislerde yatmasın vatansever albaylar intihar etmesin.Olay halkın gözünde orduyu kötülemek.Eskiden şehit aileleleri vatan saolsun derdi şimdi acaba neden öldü oğlumuz kimin için öldü diyor.Askerlik gereksiz bir kurum olarak görülüyor.Millet neden gideyim askere diyor.Yaşadım ben bunları.Askere güven 0.Bu neden yapılıor belirli şartlar sağlansın ki ülke rahatça istenen kıvama gelsin diye ;)

ermeni soyları kan..zlar vatan hainleri hesabınız ağır olacak şirneye durun şimdilik

decipheR içeriye alınanlar hepsi suçludur demiyorum.elbet suçsuz olanı vardır.bu olay bu kadar ilerlemeden ordum yara almadan kendi içinde yok et değilmi. kızdığım nokta bu...neyse konuyu dağıtacağım şimdi durduk yere affola...:utan

decipheR içeriye alınanlar hepsi suçludur demiyorum.elbet suçsuz olanı vardır.bu olay bu kadar ilerlemeden ordum yara almadan kendi içinde yok et değilmi. kızdığım nokta bu...neyse konuyu dağıtacağım şimdi durduk yere affola...:utan

İşte bende sana onu diyorum niyetin iyi ama bunlar oyun.Ergenekon yalanıyla bi tufan tutturdular.Geleni geçeni içeri atıyorlar.En basitinden söylediğim gibi taraf gibi dandik bir gazetenin(dandik olmasada önemli değil o belgenin ne işi var) eline bir belge geçiyor hukuk sonra işe giriyor haburdan gelen pkklılara özel mahkeme kuruluyor Suçlu olduklarının ve aponun emriyle geldiklerini söyledikleri halde serbest bırakılıyor.bİR yandan senin vatansever albayın iftira yüzünden intahar ediyor bir senaryo yüzünden generalin hapiste kalp krizi geçiriyor.Halk askere güvenmiyor.Neyse sana en azından birde karşı taraftan bak derim. ;)

ykwhl.jpg

05.11.1993 yılında ülkemizin önde gelen bir gazetesinin futbol konusunda bir ingiliz takımıyla yaşanan gerginlik sonrası attığı manşettir...bu yukarda adı geçen zanamıdır zonamıdır her ne karın ağrısıysa o ve alayına iyi bir başlık olmuştur....

Uygur Türklerini alalım yerlerine bu pkk sempatizanlarını verelim yetti gari...

pkk sempatizanlarınıda
ampul sempatizanlarınıda
amerikan sempatizanlarınıda
arap sempatizanlarınıda

kısaca ne kadar hain, embesil ve vahşi kalmış yobaz varsa hepsini.

Sevgili arkadaşlar, merhabalar.

Bazı arkadaşlar neden bunların yaşandığını düşünüp duruyor. Bende diyorum ki Hristiyan İngiliz ve Hristiyan Amerika, Osmanlı imparatorluğu parçalandıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıpratmak için ''DİN'' ve ''ETNİK KÖKEN'' malzemelerini kullandı. Bu gün bile savaş döneminde camilerin ahır olarak kullanıldığını, dinin elden gitmek üzere olduğunu söyleyip duran insanlar var.

O dönemde çıkan ayaklanmaların çoğunda dini kürt liderler sahnede değilmiydi? Bu bir suçlama değil. İngiliz ne kullanacağını bilir. Tarih sayfalarında bulursunuz. Din ve Etnik köken.

Arada geçen dönemleri de az çok biliyorsunuz. Kullanılan kişiler ve yöntem hep aynı. Üzerinde oyunlar oynayan dış güçlerin yöntemini bildiği halde bir halk buna engel olamıyorsa yazacak pek birşey kalmıyor.

Şu anda yaşadığımız süreçte ise 1980 sonrasında dinci, kürt ve liberal olan Turgut Özal kullanıldı. Ülkeyi geliştirme, açılım perdesi altında ülkeye neler yapıldığını umarım halk anlayabilmiştir. O dönem yapılan işlerin etkisini halk şu an hissetmektedir. Bu dönemde de yine radikal düşüncelere sahip bir dinci olan Recep Tayyip Erdoğan kullanılmaktadır. Zaten Amerikalı ve İngilizler işlerini çok iyi bilir.

Irakı düşünürken doğrudan Saddam Hüseyini kullanan Hristiyanlar işi bitince onu astı. Yani ülkeleri zayıflatmak veya parçalamak için emir verecekleri uşakları genelde yönetici yapıyorlar. Bazı zavallı halklarda seçim ve hakl iradesi devrede sanıyor. Yapılan işlerin halkın kalkınmasıyla, ilerlemesiyle, refahıyla ilgili olmadığını 10 - 15 yıl sonra fark ediyorlar. Bu halk ne zaman ''din'' ve ''etnik köken'' oyuncularından kurtulabilirse o zaman rahata erer. O zaman bütün unsurlar kardeşçe yaşayabilir.

Bu halk ne zaman ''din'' ve ''etnik köken'' oyuncularından kurtulabilirse ....... sözü sanıyorum bir çok kişi tarafından kafirlik, dinin elden gitmesi için gayret göstermek falan gibi algılanacak. Oysaki burada denilen şey din ve diğer unsurlar dünyalık çıkar ve çatışmalar için kullandırılmasın.

Zekamız devleti ilgilendiren konuları gazete ve televizyonlardan çözme seviyesinden hukuk kuralları ve devlet yönetme ciddiyeti seviyesine ulaşabilirse rahata ereriz. Kendisine suikast düzenleneceğini düşünen, kişilikten yoksun insanları ben buna layık bir milletim diye seçersek, o kişi de 5 yaşındaki bir çocuk gibi gözleri yaşlı, elinde plan çizili kağıtlarla televizyonlarda dolaşır durur.

Bu yazılanları saçma sapan ve birbiriyle ilgisiz konular gibi görebilirsiniz.

Aslında bütün bu yazılanlarda anlatmak istediğim şey kalite, olgunluk ve ehil olmaktır. Devlet yönetme işi ciddiyetinden yoksun, tarih bilgisi, din bilgisi, ahlak bilgisi, vatan - millet sevgisi eksik olan kişilere verilmemelidir. Bizler halk olarak böylesi kişilere ülkeyi teslim edersek, Alman gelir bizi azarlar, şımartılan kürt çemkirir. Falan filan olur.

Geri