Zamanında Türkler..!

hannibalgs

New member
Reaction score
0
Gece gece nerden bulduysam bunları buldum aslın da çok daha uzun ama benim gözüme takılan bazı noktaları sizinle paylaşmak istedim okursanız faydalı olabilir..!

Dunyanin gelmis gecmis en basarili ordusu Cengiz' in ve Oktay' in Kaganligi donemindeki ordudur. Bu tartisilamaz.

Kaganlik ordusu kuvvetlerinin yilda ortalama katettigi mesafe 80 km. ' dir. :eek:

Pekin' den kontrol edilen devlet, Avusturya Dukaligi ile komsuydu.

Asya, Hindistan haric tamamen bir butundu. Ipek yolu, tek bir devletin kontrolu altindaydi.

Asya tamamen hakimiyetimizdeyken, Avrupa' nin yarisinin hakimiyetimize gectigini de bilelim. Kaganimiz Oktay olmeseydi, Avrupa' da hakimiyetimiz altina girecekti, tamamen.

Bu arada Cengiz doneminde Kaganlikta sadece 11 tumen vardi. 2 muhafiz tumeni Uygurlar' dan, 1 Tumen Cebe' nin, 1 Tumen Subotay' in, 7 tumen de Cengiz Kagan' in toplamda 110.000 atli. Her atlinin da ortalama yedi (7) ati vardi. Oktay doneminde bu 200-250.000, Guyuk doneminde 500.000' e cikti.(500.000*7=3.500.000) :eek:

Mogolistan yoresindeki Turk Atlilari, Cengiz doneminde dakikada 70 ok atiyordu :eek:

Gelmis gecmis en buyuk generalin de Timurlenk oldugunu bu arada belirtelim. Devrinin en buyuk 4 devletini (Il Hanligi, Altin Orda Hanligi, Memluk Sultanligi, Osmanli Imparatorlugu) ya yikti ya da yikmaktan beter sarsti.

Timur apayridir. Omrunde bir defa gulmustur. Hic aglamamistir. Izmir' de Osmanlilar' in yillarca dusuremedigi kaleyi birkac gunde dusurmus, yardima gelen Latin gemilere olu St. Jean sovalyelerinin kafalarini kesip toplara koyup yollamistir. Timur' un vahsetinden korkan gemiler savasmadan kacmistir. Bu olay Yuzuklerin Efendisi filmine bile konu oldu.

Ama iste dediginn gibi arkadasim Zamanindaaymis

ifrit' Alıntı:
timur izmire ne zaman gitti yaw? bide dk da 70 oku bir atli mi atiyordu?

ehueuh walla ucmusun bu sefer
timurun izmire gittiğini biliyorum ama 70 ok konusunda ben askeri bi sitenin o sitede doğal olarak çin kaynaklarının yalancısı o yüzden direk uçmuşsun gibi tabirler kullanmadan biraz araştır..!

"Timur apayridir. Omrunde bir defa gulmustur. Hic aglamamistir. Izmir' de Osmanlilar' in yillarca dusuremedigi kaleyi birkac gunde dusurmus, yardima gelen Latin gemilere olu St. Jean sovalyelerinin kafalarini kesip toplara koyup yollamistir. Timur' un vahsetinden korkan gemiler savasmadan kacmistir. Bu olay Yuzuklerin Efendisi filmine bile konu oldu"bu olayı bi yerden duymuşmuydum ne.tam hatırlayamıom ama duymuştum sanki.ama gerçekten Timur zmanının en büyük iki hükümdardan biridir.

orada bir insan falan demiyorki Turk Atlilari diyor yani türklerin atlı süvarileri dk da 70 ok atıyormuş....

ama tarihten ders alınır tarihle övünülür fakat tarih yaşam tarzı olamaz ve geleceğinden umutsuz olanlar sadece tarihiyle övünmekle kalır onun üstüne bişeyler katmalıyız........

Mogolistan yoresindeki Turk Atlilari, Cengiz doneminde dakikada 70 ok atiyordu

:) Okumak tüm mesele bu

Türk atlısının 70 ok atması gayet normal o çağın en iyileriydiler ama takıldığım şey şu Cengiz Türk değildi ki Moğoldu.Zamanında Türkler başlığından dolayı yazıyorum bunu da.Moğol ve Türk beraber yaşadılar ancak ayrı milletlerdir bilginize...

timur osmanlıyı sadece fetret dönemine sokmş çelebi mehmet e kadar...memlükleri yıkan timur deil osmanlı devleti(yavuz sultan selim)dir ayrıca (burda göremedim)osmanlı ordusu senin iki saatte uçakla gidemeyeceğin avusturyayı 2 saatte fethetmiştir bundan ala ordumu var 3 kıtaya hakim olmaları cabası zaten

Aaaa sen şimdi bunları yazdın olmadı. Daha bu forumda Moğolların Türk olmadığını iddia eden var. Ayıp ayıp.

Önemli olan bunlar değil tarihte nerdeydik deyip sununa nokta koyuyoruz . Virgül koyup şuan da nerdeyiz diye düşünmek lazım.

Geri