Zahid Akman'dan iddialara yanıt!

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Zahid Akman'dan iddialara yanıt!
Tartışılan isimden açıklama! Zahid Akman: Belgenin sahte olduğu külliyen yalan..

230612.jpg

RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın Alman polisi tarafından arandığı iddia edilmişti. Akman ise bir belge sunarak bunu yalanlamıştı. Ancak daha sonra bu belgenin de sahte olduğu iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü..

Ve bugün, Akman bir açıklama daha yaparak son iddiayı da yalanladı: “Almanya’ya girişimle ilgil olan belgenin sahte olduğu külliyen yalandır” Akman söz konusu belgeyi tahrif etmediğini sadece ikinci maddeyi gizlediğini söyledi.

Akman şunları söyledi:

‘İFADEM ALINMIYOR’

“3 senedir benimle ilgili getirlimeyen iddia kalmadı. Avukatlarım aracılığıyla savcılara ‘beni ifade almaya çağrın’ dedim. Savcılar henüz elimizde yeterli belge olmadığından ‘ifade almaya gerek yok’ dediler.

‘BELGE VARSA İLETİN’

Ey medya ey basın mensupları bir belgeniz varsa savcılığa iletin. Ne belgeniz varsa ortaya koyun ne belgeniz varsa savcılığa suç duyrusunda bulunun.

BAYKAL’A ÇAĞRI

Sayın Baykal seçim meydanlarında salladığı klasörü savcılığa iletsin.. Sayın Baykal’ın, insanların onuruyla bu kadar kolay oynanmamasını bilecek tecrübede ve yaştadır.

Ben RTÜK Başkanıyım. Aldığımız her karar televizyonları ilgilendirmektedir. Bazı basın ve yayın organlarının haksız isteklerine karşı ortaya konulan mücadelemizden ötürü benden önceki tüm üst kurul başkanları da üyeleri de, benim gibi, bana yapılan saldırılara benzer saldırıları yaptılar.

Fakat onları adalete insanlığa davet ediyorum. Varsa bir belgeniz lütfen savcıyla paylaşınız. Bu konudaki telaşlarını anlamakta hakikaten güçlük çekiyorum.

Taraf Gazetesi’nin gündeme getirdiği, demokrasiye müdahale belgesinin ardından, bu konuları gündeme getirilmesini de kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

kaynak

Geri