Yusuf : "Yanal'a duacıyım!"

anakinrick

1.618
Reaction score
0
Yusuf Şimşek, bugünlere gelmesinde Ersun hocanın büyük etkisi olduğunu bir anıyla anlattı:

azccj.jpg

GAZETE HABERTÜRK - KARTAL YİĞİT'İN RÖPORTAJI

“Denizlispor’da forma giyerken (1999-2000 sezonu), hocamızın ağır antrenman temposundan bunalmıştım. Ben
‘Bırakıyorum, 2. Lig’e gideceğim’ dedim. Ersun Yanal bana ‘Manyak mısın. Sen bir yıldızsın bir yere göndermem’
dedi ve kaldım. Allah razı olsun. Yoksa şu anda işçi veya çiftçiydim”

Yusuf Şimşek, devre arası Beşiktaş’a geldiğinde soru işaretleri oluştu. Bazıları verilen para ve yaşı nedeniyle yönetimi yerden yere vurdu. Ancak o sergilediği futbolla deyim yerindeyse hem kupanın kazanılmasında hem de şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Çekmeköy’deki evinde bizi ağırlayan Yusuf önemli açıklamalarda bulundu. En önemlisi de Ersun Yanal ile Denizlispor’da ve devre arasında yaşadıklarıydı. İşte zaman zaman Şimşek gibi çakan Yusuf’un sözleri: “Beşiktaş’a gelişim benim için de sürpriz oldu. Tam Trabzon’a imza atacakken Mustafa hocamın telefonu geldi. Beni istediklerini ve bir yere imza atmamamı söyledi. O an şaşırdım böyle bir telefon beklemiyordum. Aslında ben Trabzon’a imza için gidiyordum. Ancak Beşiktaş, Bursa ile anlaşınca gece yarısı Kartal oldum. O an televizyonlarda imza attığımın alt yazısı geçiyormuş. Eşim beni aradı doğru olup olmadığını sordu. Ben de ‘doğru’ dedim. O inanmamış ben de eşime ‘Ben de inanamıyorum’ dedim. Çünkü artık 3 büyüklerden birinde oynayacağımı sanmıyordum.

-‘MUSTAFA DENİZLİ BENİ HEP İSTEDİ’-

Beşiktaş’a imza atarken bazı şüphelerim yok değildi. ‘Acaba bu yaştan sonra eski formumu gösterebilecek miydim?’ Üstelik camianın beklentisi büyüktü. Tedirgindim. Bu tedirginlik takımla ilk çalışmaya çıktığımda son buldu. Zaten başımızdaki Mustafa hocayı tanıyordum. Arkadaşlardan da büyük destek gördüm. Fenerbahçe’de hocam ile 1.5 yıl çalışmıştım. Manisa’ya ve İran’a gidince de beni istedi ama olmadı. Kendisiyle yeniden biraraya gelmek güzel duygu. İyi ki Beşiktaş’a gelmişim. Mustafa hocamı hiç unutmamıştım. Mustafa hocayı anlatmaya gerek yok zaten. Hocanın bırakacağı yazıldı medyada. Ben o haberlere hiç inanmadım. Çünkü bir işi yarım bırakmayı sevmez.

-‘BEŞİKTAŞ’A GİTTİM DİYE KIRILDI’-

Benim hayatımda Ersun Yanal’ın yeri farklıdır. Denizlispor’da Ersun Yanal ile çalıştığım ilk dönemde (1999-2000 sezonu) yoğun idman temposuna dayanamadım. Hocama dayanamadığımı ve 2. Lig’de bir takımda oynayacağımı söyledim. Beni, ‘Sen manyak mısın oğlum. Seni hiçbir yere bırakmam. Sen bir yıldızsın’ diyerek ikna etti. Allah razı olsun. İyi ki yollamamış. Eğer yollasaydı ben şu işçi veya çiftçi olurdum. Devre arası Ersun Yanal var diye Trabzon’a gidiyordum. Ancak Bursaspor beni Beşiktaş’a verdi. Yapacak bir şey yoktu. Ersun hoca bana kırıldı ve bir süre konuşmadık. Ancak geçtiğimiz günlerde yemek yedik ve barıştık.”

‘Daum’a hoş geldin sürprizi’
Yusuf Şimşek, bir dönem formasını giydiği F.Bahçe’nin yeni hocasını, lig ve kupa maçları ile gelecek sezonki şanslarını değerlendirdi: “Sezonu iki kupa ile kapattık. Şimdi önümüzde Süper Kupa var. Camia olarak buna odaklandık. F.Bahçe, Daum ile anlaştı. Gerçekten iyi bir hoca. Türkiye’yi çok iyi tanıyor avantajı var ama bu sezon onlara da şans vermiyorum. Çünkü yeni bir takım yaratıyorlar. Süper Kupa’yı kazanıp Daum’u üzeceğiz ve kötü bir hoş geldin diyeceğiz. F.Bahçe, ligde İnönü’de oynadığımız karşılaşmaya inanılmaz bir motivasyonla çıkmıştı. Biz ise ‘nasıl olsa yeneriz’ düşüncesindeydik ve yenilgi geldi. Ancak daha sonra kupaya öyle bir inandık ki Fenerbahçe’nin hiç şansı kalmadı.”

‘Bize gelseydin, Trabzonspor şampiyon olur ben kalırdım’
Yusuf, devre arası Trabzon yerine Beşiktaş’a geldiği için kendisine kırgın olan Ersun Yanal ile yedikleri barış yemeğinde geçen diyaloğu anlattı: “Hocam boynuma sarılıp ‘Koçum Trabzon’a gelseydin kesin şampiyonduk ve belki de ben kalırdım. Beşiktaş’a gittiğini görünce ‘Tamam Beşiktaş şimdi şampiyon’ dedim’ ifadesini kullandı. Eskisi gibi sıcak ve samimi bir sohbet oldu.”

‘38’e kadar oynarım’
Yusuf, eleştirilere karşı en güzel yanıtı ise sahada verdiğini açıkladı. Mustafa hocanın kendisine kefil olduğunu ve büyük bir riske girdiğini belirten 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu şunları söyledi: “Geldiğimde yakın gördüğüm, ağabey sandığım insanlar bile beni acımasızca eleştirdi. Ben bunların hepsini kafama not ettim. Hiç cevap vermedim. En iyi yanıtı sahada verdim. 32 yaşında Milli Takım’a çağrıldım. Beni kimse babasının hayrına oraya almaz. En yakınlarım bile başarılı olacağıma inanmıyordu ama tablo ortada. Seneye açık ara yapabiliriz. Biz oturmuş bir takımız artık. G.Saray’ın hocası Rijkaard bizi tanıyana kadar 2-3 ay geçer. Fenerbahçe’nin de işi kolay değil. Bunlar bizim avantajımız. 38 yaşına kadar oynamayı planlıyor

habertürk​

Biz de duacı olduk şimdi:)

Ayda YıLda 1 Kez İşe Yaradı YanaL..

çalım ustası iyi topçu yusuf.. fb de bilinmedi değeri..

Geri