Yurtsever Cephe'den Basın Açıklaması Açıklama

replik68

New member
Reaction score
0
Yurtsever Cephe'den Basın Açıklaması Açıklama

manset_1702.JPG

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın idam edilişlerinin 36. yıldönümünde geçtiğimiz eylül ayında Muğla Nazım Hikmet Kültür Merkezinde toplanan ve bir anma töreni düzenleyen Bodrumlu Yurtsever Cepheliler hakkında suçu ve suçluyu övmek gerekçesiyle Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından dava açıldı. Bodrum Yurtsever Cephe sözcüsü Ayhan Karahan ile öğrenci olan Ekin Yağmur Yılmaz hakkında açılan davanın Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesinde ilk duruşması gerçekleşti. Bodrum’dan 4 avukatın katıldığı davaya Av. Metin Kesikçiler, Av.Ahmet Aksüt, Av.Aytül Doğu, Muğla Baro Başkanı Av.Mustafa İlker Gürkan ile İstanbul’dan bu dava için gelen Av.Özgür Murat Büyük müdahilliğinde toplam 5 avukat savundu. Denizlerin yargılanamayacağını savunan çok sayıda katılımcı mahkemenin gerçekleştiği salona sığmadı. Katılımcılar arasında İnsan Hakları Derneği üyeleri de hazır bulundu.

Duruşmada ilk söz alan Ayhan Karahan, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının sonuna kadar yanında olduğunu ifade ederken savunma avukatlarından Muğla Barosu Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan, düşünce ve ifade özgürlüğü suç değildir. Deniz Gezmiş’in en yakın arkadaşıyım, şu an suçlanan kişide çok değer verdiğim bir arkadaşım ben şimdi övüyorum suç mu işlemiş oluyorum. Benim ofisimde de Deniz Gezmiş’in fotoğrafı var peki bu suç mudur? Burada önemli bir karar verilmelidir” diye konuştu. Aytül Doğu 36 yıl önce ölen bir kişinin bütün haklarının ve adli sicil kayıtlarının silindiğini belirterek. “Ortada ne bir suç nede bir eylem vardır” dedi.

Hak ve özgürlükler açısından olaya bakılması gerektiğini belirten savunma avukatlarının ortak ifadelerinde ise “Savcılık Deniz Gezmiş adını görünce suç ve suçluyu övmek olarak algılıyor. Biz ise halkçı, vatansever olarak algılıyoruz, bir an önce beraatımızı istiyoruz” diye konuştular. Mahkeme heyeti anma töreninin yapıldığı yerin tespiti için duruşmayı 12 Mart’a erteledi. Kara leke olarak anılan 12 Mart darbesine rastlayan tarih duruşma salonundakilerde şaşkınlıkla karşılandı. Duruşma öncesi suça iştirak adı altında toplanan grup sınırsızlık meydanında bir basın açıklaması yaptı. Ellerinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının fotoğraflarını taşıya grup Denizlere sözümüz devrim olacak, Katil ABD, işbirlikçi AKP” sloganlarını attı. Daha sonra dava ile ilgili olarak yargılanan Ayhan Karahan bir basın açıklaması yaptı. Karahan “Deniz, Yusuf ve İnan’ın suçlu olduğunu düşünmüyoruz. Asıl suçlular Denizleri idama götüren sürecin sahipleridir. Yurtsever Cephe Deniz, Yusuf, İnan’ın ülke bağımsızlığının ve özgürlüğünün simgesi olmaları gerçeğini tartıştırmayacağı gibi sorgulatmaz” dedi.

Ardından söz alan Yurtsever Cephe Rauf Cankurtaran Denizleri; Türkiye’de emperyalizme karşı direnenleri, bağımsızlık mücadelesi verenleri yargılamak istiyorlar. Buna güçleri yetmeyecektir. Denizleri dün yargılayamadılar, bugün de yargılayamayacaklardır. “Deniz’den” Korkanlar, “Denizler” de boğulacak bizler mücadelemize devam ediyoruz. Korkuları bundandır. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Deniz’den korkanları, işbirlikçilerini, sömürücüleri, “Denizler” er veya geç ama bir gün mutlaka okyanus olup boğacaktır” diye konuştu.

Denizlerin anılması Türkiye’de birçok kez dava edildi. Açılan birçok dava mahkemelerce beraat kararıyla son buldu.
Kaynak www.istebodrum.com

yeni Denizler çıkar diye korkuyorlar

Türkiye varsa yeni Denizlerde olacaktır

Yasadışı bölücü örgüt sempatizanlarına gösterilen müsamaha nedense bu vatandaşlara gösterilmiyor!.

ellerindeki burjuva imkanlarını kaybetmekten korkuyolar

gecen bir belgel izledim vay anasini dedim 5000 kişi ölmüs bu olaylar sonucu

yeni denizler cıkar diyen arkadsimiz
ogün olaylar sonucu ölmeyenler bugün hallerine bakın

Geri