Yurtsever Cephe yüzsüzlüğü protesto etti

Vamos Bien

New member
Reaction score
0
Milyonlarca çocuğun çalışmasından sorumlu olan patron örgütü TİSK'in düzenlediği “çocuk işçiliğiyle mücadele konferansı” Yurtsever Cephe tarafından protesto edildi. Konferansın yapıldığı otelin önünde metal işçisi bir çocuk ve bir anne birer açıklama yaptı.

28-09-2007_9499b28c279dcf3312e5ee448f7a053b.jpg

HABER MERKEZİ Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) İşveren Bürosu (ACT/EMP) tarafından organize edilen ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) ev sahipliğinde düzenlenen “Çocuk İşçiliğiyle Mücadelede Deneyimlerin ve Alınan Derslerin Paylaşılması Konusunda Bölgesel Konferans” dün İstanbul Dedeman Oteli'nde gerçekleştirildi. Toplantı saatinde Dedeman Oteli önünde toplanan yüzlerce Yurtsever Cephe üyesi, çocuk işçiliğinin sorumlusu olan patronların böyle bir konferans düzenlemelerinin yüzsüzlük olduğunu ve bu yüzsüzlüğe izin vermeyeceklerini açıkladılar.

‘Geleceğimizi kendi küçük nasırlı ellerimizle kuracağız’
Alkışlar ve sloganlar eşliğinde başlayan eylemde basın açıklaması metninin ilk bölümünü, 17 yaşındaki metal işçisi Osman Erçok okudu. “Konferansın Türkiye’de yapılma nedeni çocuk işçiliğini önlemede örnek ülke olmamızmış” diyen Erçok, “resmi kayıtlara göre 4 milyon gerçekte ise çok daha fazla çocuk işçi çalıştırılan bir ülke nasıl örnek bir ülke olabilir” diye sordu. Bugün burada çok büyük bir utanmazlığın sergilendiğini belirten Erçok “bu yaşta okula gitmemiz gerekirken çalışmayı hayatın ağır yükünü sırtlamayı bizler istemedik bu ülkedeki yoksulluk ana babalarımızın işsizliği köylerimizden göç etmek zorunda kalışımız bizleri çalışma zorunluluğuyla karşı karşıya bıraktı” dedi. Geleceklerini içeride bulunan; ayakkabılarını boyadıkları, atölyelerinde çalıştıkları, çocukluklarını çalan ikiyüzlü patronlara bırakmayacaklarını söyleyen Erçok “ buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki, geleceğimizi onların insafına terk etmeyeceğiz. Mecburen bir parçası olduğumuz, ama parçası olmaktan onur duyduğumuz işçi sınıfının mücadelesinde bizde üzerimize düşenleri yapacağız geleceğimizi kendi küçük nasırlı elerimizle kuracağız” şeklinde konuştu.

Yüzsüzler çocuklarımıza köleliği yakıştırıyorlar
Osman Erçok’un ardından söz alan iki çocuk annesi Yurtsever Cephe Emekçi Kadınlar üyesi Yurdal Tokgöz ise okuduğu açıklamada, çocukların çalıştırılmamasının devletin görevi olduğunu, bakım beslenme, sağlıklı bireyler olarak eğitim alma haklarının devletin güvencesi altında olması gerektiğini vurguladı. Tokgöz açıklamasında “patronların kar hırsının oyuncağı haline gelen çocuklarımıza yaşanılır bir ülkeyi yaratacak olanlar, proje yaparak çocuk işçiliği ile mücadele ettiğini iddia eden patronlar değil, patronlara karşı mücadele eden işçiler emekçilerdir” dedi. Çocukların çalışmak zorunda kalmasında patronların sorumlu olduğunu ifade eden Tokgöz “birde utanmadan ülkemizde çocuk işçilerin sayısını azalttıklarının söylüyorlar” dedi. Tokgöz okuduğu açıklamada “60. hükümet programında ülkemizin kaynaklarının tümünün sermaye ve emperyalistlere teslim edileceği belgelenmişken, AKP’nin Anayasa taslağında devletin sosyal yanının tamamının tasfiye edileceği belirtilmişken nasıl çalışan çocuklarımızın sayısını azaltacaksınız?” diye sordu.

“Çocuklarımızın yeri evleri, okulları oyun alanlarıdır. Çocuklarımız çocuklularını yaşamalıdır. Çocuk işçiliği insanlık ayıbıdır. Bu ayıbı sorumlusu bugün bu konferansı düzenleyenlerdir. Bu konferansın ev sahipliğini yapanların kar hırsıdır. Bu konferansı düzenleyenler suçludur” diyen Tokgöz, bizim kuracağımız eşit ve özgür yurttaşların bulunacağı ülkemizde çocuk işçiliği diye bir şeyin olmayacak diyerek “çocuklarımız Nâzım Hikmetin dizelerindeki gibi oynayacak türküler söyleyerek yıldızların arasında” dedi.

kaynak: www.soL.org.tr

Bi şey takıldı aklıma haberden daha Önemli bu habere konu olan örgüt
Ankarada 6 Vatandaşımızın can verdiği alçak saldırıda ne gibi bi rol üstlenmişti acaba

Ve tabi en önemlisi Dhkp/c gibi bi örgütle ne gibi bi bağlantıları var Yetkililerin belirttiği gibiyse iş çok karışık bırakın basın açıklaması yapmalarını ve bırakın o açıklamaların forumda yer bulmasını Vatan hainleriyle iş birliği içerisinde olanların Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yatacak mezar bulmaları taraftarı değilim
Tabi bunlr sadece bilgilenmek ve yanlış amaçla tanımamak adına sorulmuş sorular bilgin yoksa boş geçebilirsin

yurtsever cephe TKP'ye bağlı olan bir örgüttür yapılan basın açıklamaları yasaldır terör örgütleriyle herhangi gibi bir bağlantısı yoktur,internettende araştırma yapabilirsiniz...kolay gelsin

okadar merak ediyosan internette sağlam kaynaklardan araştır,her haber paylaşımı yaptığımda içeriğindeki öğeler hakkında ek bilgi paylaşımı yapamam,konunun dışına çıktık,zaten önemli olan haberdeki çocuk işçilerin sömürülmesi ve bu sömürüyü yapan yüzsüz patronların sendikasının terbiyesiz konferansıdır,ama ülkedeki çocuk işçiler kimsenin umrunda değilse söyleyecek sözüm yok!..

Yani yoldaş haberim olmadığından değilde iki tane tkp biliyorum
Acaba hangisi merak ettim
Baştada belirttiğim gibi cehaletimi mazur görün ama madem olay fikir alışverişi ve bazı şeyleri öğrenme amaçlı bi platformdayız müsade etde aklıma takılanı sorayım

Konu dısı yorum olmasın.

Yurtsever cephenin adını hıc bı teror orgutu bazı saplantılar ıcıne gırmıs orgut adlarıyla duymadım ve destekledıgım faaliyetleri var cocuk ıscıler konusuda ornek olabılır.
Tesekkurler

Duzeltme: Konu dısı bılgı alısverısınızı ozel mesaj yoluyla yapabılırsınız

Yok zaten duymuş olmasam bende bu kadar soru soracak değildim sadece Ankaradaki hain saldırıda adları geçtiği için merak ettim yanlışımmı var sormak istedim madem paylaşım odaklı bir platformdayız hep tartışcak değiliz arada bide aklımıza takılanları soralım bilgilenelim istedim
He yok illaki diyosanızki git başka bi konu aç orda sor bu sorularını bilen birilerine
bende diyorumki ne gerek var olayın içindeki kişileri bi topicte yakalamışken aklıma takılanları sorayım Forumu ayrı bi topicle kirletmenin manasıyok bence Hem dediğim gibi biraz bilgisiz olduğum bi konu yeni bi konu açıp yanlış kaynaklardan alıntı yapmaktansa
İşi bilenine danışmak daha mantıklı değilmi

Burada bazi Akepeli arkadaslar insanlar sirf sol görüslü diye asiri saldirganlik gösteriyorlar. Tekrar söylüyorum Akepe nin demokrasiyle uzaktan yakindan alakasi yok, tipki dinle alakalarinin olmadigi gibi, onlar ATATÜRK TEN INTIKAM ALMA PESINDELER AMA TÜRKIYE YIKILIRSA NE GECECEK ELLERINE ANLAMIYORUM ????????????

güncele taşınmıştır..

Geri