Yurtdışından alışveriş ??

1sc0rp!tX

Altın Üye
Reaction score
0
Meraba Arkadaşlar uzun zamandır siteye girme fırsatı bulamıyordum ancak sizlere işim düştü yardımlarınızı bekliyorum =)

Daha önce yurtdışından hiç alışveriş yapmamış birisi olarak birkaç şeyi merak ediyorum...

Çoğu yabancı büyük alışveriş sitelerinde mesela ebay,amazon gibi sitelerin alışverişinin nasıl işlediğini hep merak etmişimdir...Bazı sitelerde araştırdım kimi 100 $ üzeri alışverişlerde gümrüğe takılır diyor kimisi kargo fiyatlarının dudak uçuklattığını söylüyor kimisi amazon kitap ve dvd hariç hiçbirşey sipariş edemezsin diyor...Ebay'da da kandırılma ihtimalide sanırım çok yüksekmiş özellikle alacağın kullanıcının rating'ine bakıp öyle alışveriş yapman gerekiyormuş..

Şimdi ben amazon veya ebaydan alışveriş yapacam Kredi Kartı ekleyip Alışverişimi yapmam yetiyor mu ? Bu Sitelerde Kargo fiyatları nasıl işliyor ?

Bu gümrük olayı nedir Gerçektende Getirdiğimiz malların gümrükte takılma gibi bi durum sözkonusu mu ?

Amazon ve ebay'dan daha önce alışveriş yapan warsa bizi ne olur aydınlatsın ?

dostum tam ayrıntısını bilmiyorum ama arkadaşım alışveriş yaptı ebaydan..300 liralık bir alışverişti..20-30 lira civarında extra kargo babında gümrük parası ödedi o kadar.

Meraba Arkadaşlar uzun zamandır siteye girme fırsatı bulamıyordum ancak sizlere işim düştü yardımlarınızı bekliyorum =)

Daha önce yurtdışından hiç alışveriş yapmamış birisi olarak birkaç şeyi merak ediyorum...

Çoğu yabancı büyük alışveriş sitelerinde mesela ebay,amazon gibi sitelerin alışverişinin nasıl işlediğini hep merak etmişimdir...Bazı sitelerde araştırdım kimi 100 $ üzeri alışverişlerde gümrüğe takılır diyor kimisi kargo fiyatlarının dudak uçuklattığını söylüyor kimisi amazon kitap ve dvd hariç hiçbirşey sipariş edemezsin diyor...Ebay'da da kandırılma ihtimalide sanırım çok yüksekmiş özellikle alacağın kullanıcının rating'ine bakıp öyle alışveriş yapman gerekiyormuş..

Şimdi ben amazon veya ebaydan alışveriş yapacam Kredi Kartı ekleyip Alışverişimi yapmam yetiyor mu ? Bu Sitelerde Kargo fiyatları nasıl işliyor ?

Bu gümrük olayı nedir Gerçektende Getirdiğimiz malların gümrükte takılma gibi bi durum sözkonusu mu ?

Amazon ve ebay'dan daha önce alışveriş yapan warsa bizi ne olur aydınlatsın ?

dostum ben bu siteyi kullanıyorum yurt dısı siparişlerimde. kesinlikle güvenilir ve de hızlı. tüm siparişlerim sorunsuz ve de beklediğimden cok daha kısa bir süre de elime ulaştı. o yüzden de herkese tavsiye ediyorum. ayrıca sitedeki arkadaşlar da cok ilgili. tüm sorularıma sabırla cevap veriyorlar. eğer aklına takılan bir şey olursa hemen sorabilirsin. anında cevap alıcaksın. site ismi

lambadan - Welcome

ben eBay'den aLışveriş yaptım ve çok güvenLi yani dünyanın en güvenLi aLışveriş siteLerinden zaten.. ;)

Ben de e-bay ve amazondan alışeriş yapanlardanım. Yurtdışından alışveriş yapabileceğiniz pek çok site var tabi bunlar en çok bilinenleri. Ama sizlerin de dediği gibi Türkiye'ye kargo gibi sorunlu konular var. Türkiye'ye kargo sorununa çözüm getiren siteler var bir tanesi VIAddress : The Global Leader in Package Forwarding. Örneğin Amazon.com ve Ebay.com alışverişlerinde kullanılabiliyor ve gayet güzel işliyor. Siteye üyelik ücretsiz. Sana sanal bir Amerika adresi temin ediyorlar, böylece istediğin Amerikan mağazasından ya da eBay satıcısından alışveriş yapabiliyor ve paketini kolayca Türkiye'ye ulaştırabiliyorsun. Hatta eğer uluslararası kredi kartlarını kabul etmeyen Amerika mağazalarından alışveriş yapmak istersen Viaddress istediğin ürünleri komisyon eklemeden satın alıp sadece taşıma ücretini ödemen karşılığında paketi sana ulaştırıyor. Bu adrese de bir göz atabilirsiniz bence. Saygılar.

Merhaba arkadaşlar.amazon.com dan mp3 indirmek istiyorum ama sadece usa ya hizmet veriyor.bunun hakkında herhangi bir bilginiz var mı? yane parasını verip hakkımla şarkı indiremiyorum ya.server ıp ayarları ne yapmam gerek?

Geri