Yurt dışında iş imkanı

bahadır_88

New member
Reaction score
0
s.a arkadaşlar ben meslek lisesi elektrik -elektronik mezunuyum .. Acaba yurt dışında malışma imknaları nasıldır ? mesela elektronik deyince akla gelen ilk ülke çin tayvan jponya acaba bu ülkere nasıl gidilir çalışma ortamı şartları nasıldır bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa seviniirm ...

ne işin var gavurun memleketinde,

azıcık zorla, adam gibi ingilizce öğren (bilmiyorsan tabii ),biliyorsanda git yenilenebilir enerji kaynakları özellikle de rüzgar enerjisi kuran yabancı firmalar deli gibi elek-elektronikçi arıyor.Yabancı dil pazarlığın en önemli avantajı ve inan gavur memleketinde kazandığından fazla kazanacaksın :)

nerede iş bulurum diye sormana gerek yok

gir kariyer.net e,

detaylı aramada enerji seç,sıralasın sana.Unutma,elektriksiz hayat hayat değildir!

ey elentrikçiler ,yeni mezunlar bu sözüm hepinize

öncelikle ilgin için tşk ederim hocam :)
fakat gavurun memleketi diyon ama adamlar zehir gibi çalışıyorlar bizim burda millet bu gün kimi soysam diye düşünüyor ...
Benim babam 2 ay almanyada kaldı adam neler anlattı ? avrpa ülkelerinde mesela böyle teknik elemanlara kalifiye elemanlara çok önem veriyorlarmış mesela bmw de yada mercedes de çalışan adamlar çok ciddi manada para kaznaıyormuş cnc operatörü bilgisayarcı elektrikci elektronikci v.s.. onun için biraz niyetim var şimdi baktığın zaman türkiyede pek öyle bir imaknın yok malesef :( ...

3 ay önce arkadaşım bir yabancı enerji şirketinde başladı kardeş

anlaşma yıllık ve 90.000 tl brüt başlangıç,sosyal hak,prim hariç :)

bir de yabancı dili olsa,dil tazminatı vs. vs.

elinizin emeğini,gözünüzün nurunu gavur firmasıda olsa bu memleket için harcayın.Komşunun tavuğu kaz görünür ama fos çıkar,benden demesi.

Allah hakkında hayırlısını versin.

hocam ben daha çok elektronik kart basımı dvere dizaynı v.s üretim yapan bir yer istyorum ama dediğin gibi kısmet bakalım hayırlısı ..

evet arkadaşlar başka bilgisi olan arkadaşlar yok mu ????

s.a arkadaşlar ben meslek lisesi elektrik -elektronik mezunuyum .. Acaba yurt dışında malışma imknaları nasıldır ? mesela elektronik deyince akla gelen ilk ülke çin tayvan jponya acaba bu ülkere nasıl gidilir çalışma ortamı şartları nasıldır bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa seviniirm ...

Önce alanında türkiyede üniversite okuman çok daha iyi olur. o ülkenin dilini çok iyi bileceksin. sonra ya ülkende belli bir dönem iş tecrüben olacak 5 sene gibi mesela ve bunu ispatlaman gerek orası zor iş. çalıştığın yer büyük firma olmalı vs. birsürü belge. diğer yöntem yabancı bir ülkede üniversite okuman. insanları bu kadar eliyorlar çünkü birtek sen ben değiliz bunu isteyen milyonlarca insan var. dolayısıyla en iyi 50 bini seçiyorlar mesela... kanada bu tip kalifiye elemanlar alıyor listeleri varmış ben görmedim (mesela 5 yıl iş tecrübesi olan ve üst düzey ingilizce bilen iş makinası operatörleri, teknisyen vb. Burada teknisyen $4000 alıyodur aylık)

en kısa yol ise böyle benim gibi :durdurun yakışıklıysan yabancı ülkeden bir kızla(müslüman veya ehli kitap) evlen (ama ben böyle birşey yapmadım henüz haha). Gerisi gelir. üniversite mezunuyum beni değil mühendis teknisyen bile saymıyolar çok iş aradım. office boy olarak alıyolar. türkçesi çaycı :biggrin: Dediğim gibi hayallerini kırmayayım ama sadece lise diploması iş görmez, üstelik yabancı dilin de yoksa zor. çinde maaşlar türkiyeden düşük. tayvanı bilmiyorum. liberal ülke (gerçi çin de liberal sayılır) ama sonuçta bu asya kaplanlarını kaplan yapan düşük maaş verilmesi. yoksa fabrikayı kim açar oralara. En azından TOEFL belgen olmalı japonya ve güney kore gibi yerler için. bundan başka üniversite diploması yoksa işin çok zor

hocam ben daha çok elektronik kart basımı dvere dizaynı v.s üretim yapan bir yer istyorum ama dediğin gibi kısmet bakalım hayırlısı ..

evet arkadaşlar başka bilgisi olan arkadaşlar yok mu ????

bende elektrik elektronik okuyorum üniversitede bitirmeye çalışıyorum.öncelikle yurtdışında çalışabilmen için dilinin iyi olması lazım ve seçtiğin bölümde hakkaten iyi olman gerekebilir.toefl falan onları saymıyorum bile artık ve arkadaşlardan edindiğim bilgiye göre yüksek lisansın da katkısı olabiliyormuş yurtdışı için ama lise diploması malesef yeterli olmaz.aslında bunlarında önemlisi bi tanıdığın varsa tüm bu şartlar birden değişebilir ve son olarak şunu söliyim yurtdışında k.pek gibi çalıştırıyorlar.

değerli yorumlarınız için tşk ederim arkadaşlar :) özellikle delibebe hocam senin deidğin şeyi düşünecem oradan bir kız bulup evlenme olayını :D bu şekilde yapanlar çok tabiii :)
neyse evet herkes genelde aynı şeyi söylüyor üniversite okuman daha iyi olur amaben oraya teknik eleman olark gitmek istiyorum mesela avrupa ülkelerinde bu tip teknik elemanlara ( kalifiy elemanlara ) çok büyük önem veriyorlar mesela sony fabrikasında kart montajı yapaılan yerde çalışmak gibi neyse tekrar tşk ederim ......

değerli yorumlarınız için tşk ederim arkadaşlar :) özellikle delibebe hocam senin deidğin şeyi düşünecem oradan bir kız bulup evlenme olayını :D bu şekilde yapanlar çok tabiii :)
neyse evet herkes genelde aynı şeyi söylüyor üniversite okuman daha iyi olur amaben oraya teknik eleman olark gitmek istiyorum mesela avrupa ülkelerinde bu tip teknik elemanlara ( kalifiy elemanlara ) çok büyük önem veriyorlar mesela sony fabrikasında kart montajı yapaılan yerde çalışmak gibi neyse tekrar tşk ederim ......

İşin latifesi tabi. En makbulü gerçekten sevdiysen evlenmek. Dünyalık içinse o evlilikten de doğacak çocuktan da pek hayır gelmez. Çıkar amaçlı evlenenin de şahsiyetli olduğu söylenmez. Şahsiyetsiz adam da kötü ahlaklıdan da beterdir. Bizim amacımız şahsiyetli insanlar yetiştirmek olsun =).

öncelikle ilgin için tşk ederim hocam :)
fakat gavurun memleketi diyon ama adamlar zehir gibi çalışıyorlar bizim burda millet bu gün kimi soysam diye düşünüyor ...
Benim babam 2 ay almanyada kaldı adam neler anlattı ? avrpa ülkelerinde mesela böyle teknik elemanlara kalifiye elemanlara çok önem veriyorlarmış mesela bmw de yada mercedes de çalışan adamlar çok ciddi manada para kaznaıyormuş cnc operatörü bilgisayarcı elektrikci elektronikci v.s.. onun için biraz niyetim var şimdi baktığın zaman türkiyede pek öyle bir imaknın yok malesef :( ...

kardesim anlattiklarin cok dogru kalifeye eleman burda cok cok önemli hemde her dalda benimde iki arkadasim var ögrenimlerini bitirdikten sonra baska baska sehirlerde olmalarina rahmen bu rakip otomobil firmalarinda calisiyorlar .suan hayatlarindan cok memnunlar paraya para demiyorlar acik konusmak gerekirse .ama benim gönlüm yinede vatanimdan yana......umarim hersey istedigin gibi olur......

kardesim anlattiklarin cok dogru kalifeye eleman burda cok cok önemli hemde her dalda benimde iki arkadasim var ögrenimlerini bitirdikten sonra baska baska sehirlerde olmalarina rahmen bu rakip otomobil firmalarinda calisiyorlar .suan hayatlarindan cok memnunlar paraya para demiyorlar acik konusmak gerekirse .ama benim gönlüm yinede vatanimdan yana......umarim hersey istedigin gibi olur......

almanyada mısın?

Geri