dreammaker
New member
- Reaction score
- 0
ethem amca vardi bizim mahallede. singer dikis makinalari satar tamir ederdi. oyle ince bir adam, hafiften badem biyikli. ben babamin biyiklarina alişmişim, oyle saçakli bezgin bekir biyigi. "ne biçim adam ki bu ethem amca, ne biçim biyiklari var, ya tam birak ya hiç birakma," diye düşünüyorum o zamanlar. arada bize oturmaya geliyorlar, babam pek sevmiyor bu ethem'i ama işte idare ediyoruz, saadet teyzenin hatirina. iki de bir "eüüzibillahiminişşşşeytanirraccimmm..." diye başlayan cümleler kuruyor bu ethem amca. her "eüzüüübill..." deyişinde ben oyuncaklardan kafami kaldirip bakiyorum bu ethem amcaya, gülüyorum. adı boyle boyle "eüzübilllah ethem"e çikiyor bizim ethem amca'nın. "aa eüzibillahlar gelicekmiş aksama yemeğe" falan diye muhabbetler, kikirdeşmeler dönüyor evde o vakitler. sonra bir gün yine yemek yenmiş çaylar içilmişken evde muhabbet nerden geliyorsa sovyetler, yuri gagarin falana geçiyor. bu bizim ethem amca öyle yuri gagarin'e ve sscb'ye bok atmak falan için amerika'dan ornek ler falan veremiyor tabi garip. ne bilsin amerika'daki creation science'i, yaratılış teorisi'nin detaylarını, darwin'in ispinoz kuşlarını falan.. biraz da halk adamı, oyle amerikalılar'dan falan da hazzetmiyor zaten. necip fazil ekolü değil bizim ethem abi. ama o da onlar gibi "hepsi dinsiz bunların," diyor sovyetlere, komünistlere. ordan basliyor düşünmeye o da naapsın. yuri gagarin'e de bunlar simdi uzaya çikti yarin da gelir boğazlari alir bizden diyor... annem çayları tazelemeye gidiyor...babam oyle duvara bakiyordu bu sesler üzerine.
sonra "uzayda eüzibillahiminişşytaniraccim diye bir ses duyuluyormuş sürekli ethem abi, ne diyorsun bu işe" dediğini duydum.. hala gülüyorum...
hep severiz o yüzden biz yuri gagarini, ailecek... hiç unutmayacağız bu yüzden...
alıntıdır...:w00t:
sonra "uzayda eüzibillahiminişşytaniraccim diye bir ses duyuluyormuş sürekli ethem abi, ne diyorsun bu işe" dediğini duydum.. hala gülüyorum...
hep severiz o yüzden biz yuri gagarini, ailecek... hiç unutmayacağız bu yüzden...
alıntıdır...:w00t: