Yok artık!_________

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Yok artık!

Çetin Altan olsa, “Bizde siyaset yapmak, amansızca sidik yarıştırmaktır” diye başlar, “yerel”den girip “evrensel”den çıkar, araya mutlaka bir Bektaşi fıkrası sıkıştırır, “önem” ve “değer” skalasına ilişkin esaslı şeyler söyler, sonunda bir anekdotla işi bağlardı...

Ben renksiz bir adamım...

Fıkra bilmem, anekdot tutamam, “vecize” tadında laflar edemem.

Dolayısıyla, bodoslamadan girip Allah ne verdiyse yükleneceğim. İşi nasıl bağlayacağımı bilemediğim için de, sonunda kırıp dökeceğim... Küfürlerinizi şimdiden hazır edebilirsiniz; “yandaş kalem” Kılıçdaroğlu’na saldırıya geçiyor...

Başlıyorum:

Demiştim ki, “Gider bu, kum torbalarının önünde ayakta dikilir, resim çektirir gelir...”

Dalgamı geçmiştim hesapta.

Bu kadar aşikâr bir mizansen içinde yer almaz diye umuyordum...

Utanır...

Bu işlerin “kör kör gözüne parmağım” usulüyle olmayacağını bilir...

Komik duruma düşeceğini hesap eder...

Ne bileyim, dalga konusu olmak istemez, filan...

Böyle umuyordum ama gitti...

Kendisine bir de “karargah kıyağı” çekildi. Refakatinde hem “halef” hem de “selef” Genelkurmay Başkanları vardı. Cephe ziyaretine ilişkin fotoğraflar, erkesi gün beklenmeden, hemen Genelkurmay’ın internet sitesine konuldu. Fotoğraf altı yazılarla ziyaretin önemi ve değeri vurgulandı. Ziyarete katılanların tek tek isimleri yazıldı.

Bu muamele Başbakan’a yapılmadı oysa.

İnternet sitesi hemen devreye sokulmadı.

Recep Tayyip Erdoğan ismi, bir kez olsun bile fotoğraf altında yer almadı.

Kılıçdaroğlu şanslıydı...

Mesela Başbakan, sınıra 150 metre uzaklıkta (yahut yakınlıkta) olan sıfır noktasındaki Gediktepe cephesine gitmiş, dizkapağı hizasına kadar

yükseltilmiş (yahut indirilmiş) kum torbalarının arkasında Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’la birlikte çömelerek sınır bölgesini tarassut etmişti.
Kılıçdaroğlu Çukurca’ya götürüldü.

Nereye götürüldüğünü kendisi de bilmiyordu.

Maksat götürülmek ve o fotoğrafı vermekti...

Bereket, götürüldüğü yer Çukurca’da bir gözetleme karakoluydu. Sınıra yakınlığı (yahut uzaklığı) 100 kilometreydi.

Hakikaten de dediği gibi yaptı ve “çömelmedi...” Etro gömleğinin yaka hizasına kadar yükseltilmiş kum torbalarının arkasında “kahramanca” dikildi, olmayan “terör ve nifak yuvalarına” doğru bilmiş gözlerle baktı.

Hadi bu fotoğrafı verdin, muradına erdin...

Bari dur...

Bari “mizanseni” tadında bırak da, “gerçeklik” duygumuzu yitirmeyelim.

Karakol ziyaretini müteakip, ayağının tozuyla Karadeniz bölgesine gitti ve bu kez “vaatkâr lider rolü” oynamaya başladı.

Başbakan olursa ne yapacakmış, biliyor musunuz? Trabzonspor’u şampiyon yapacakmış.

Başörtüsü meselesini çözemiyorsun... Kürt meselesinin üstesinden nasıl geleceğini bilemiyorsun... “Özgürlükler” bahsine girmiyorsun... Silivri’ye selam göndermek dışında darbecilerle ilgili tek laf etmiyorsun... “İstihdam” dendiğinde, aklına “devlet kesesinden zararına fabrika kurmak” dışında bir çözüm önerisi gelmiyor...

Peki, Trabzonspor’u nasıl şampiyon yapacaksın?

Kanunla mı?

Kanun hükmünde kararnameyle mi?

Anayasa Mahkemesi eliyle mi?

İcabında kuralları değiştirecek “laik ve cumhuriyetçi hakemler” yetiştirerek mi?

Nasıl?

Popülizm, tamam, bir “siyaset etme biçimi”dir ama bu kadarı da yok artık!

KAYNAK

Vakit vs. Kılıçdaroğlu... Bence bu adam " Sen çömeldin , bak ben çömelmedim " demek için gitmedi. Kimin ne olduğunu anlamak için gitti. Kim karşısında kim yanında bunları ortaya çıkarmak için gitti. Görülüyor ki büyük ziyafet olacak :)

diyecek söz bırakmaması kı

ßiℓgè Қrαℓ;5071862' Alıntı:
sırf erdoğan kompleksi ve taklitciliği yüzünden Pkk terörünü kendi siyasi şovlarına malzeme edecek kadar ezik tiplerin "halkın umudu" diye pompalandığı bir ülke de yaşıyoruz

ezik tipleri biz orada burada görüyoruz ezik tip arıyorsan uzakta arama

bölgeye diğer parti başkanlarının gitmesini erdoğan rica etti ama biz bunu erdoğangillere anlatamıyoruz o gitti diye gitti sanıyorlar :lol:

Bu konular HALK ve İNSAN yararına olmaktan çok polemiğe yol açacak konular. Bazı çevrelerin ağzının suyunu akıtacak türden polemikler.

Arkadaşlar, özür olsun.

Yanlışlıkla internette başka konuyu okuyorken hack hellde de bu konuyu okurken yorum yaptım.

Düzeltme:

S.... kelimesi bu konuyla ilgili yazmak istediğim bir kelime değil.

'' Bu polemikler özellikle bazı çevrelerin iştahını açacak. Adeta ağızlarının suyu akacak''

şeklinde yazacaktım.

bir müslüman nasıl ümmetçiliği kabul etmez anlamıyorum , ne farkınız kalır ki ABD lilerden hani siyahileri katlettiler 60 milyon kızılderili öldürdüler , ne farkınız kalır ki imkanınız olsa demek siz de yapardınız ...
ümmetçilik müslümanı kardeşin görüp sahiplenmek ...
kardeşin olmayanlara da iyi davranmak sana zararı dokunmadıkça ...
bu düşüncelerin neresi kötü ki 'salyalarını akıtmak' vs gibi ifadelerle bu insanları resmen köpek yerine koyuyorsunuz ...
O kadar cahilsiniz ki peygamberin de ümmetçi olduğundan habersizsiniz
Müslümanlığınız sadece dilinizde olmasın biraz da müslüman gibi yaşamaya alışın ...

Arkadaşlar, özür olsun.

Yanlışlıkla internette başka konuyu okuyorken hack hellde de bu konuyu okurken yorum yaptım.

Düzeltme:

Salya kelimesi bu konuyla ilgili yazmak istediğim bir kelime değil.

'' Bu polemikler özellikle bazı çevrelerin iştahını açacak. Adeta ağızlarının suyu akacak''

şeklinde yazacaktım.

alt alta 2 mesajla işi düzeltmek istiyor isen ve samimi isen 2.ci mesajla değil direk ilk yazdığın yukardaki salyalı mesajını siliverirdin olur biterdi.. ben hatırlatmış olayım ,görelim bakalım o düzeltmeyi.. nezaket yapmacıkmı samimimi? buyrun..

Arkadaşlar insanların dili sürçebilir, bir an için hatalı yazılan bir mesaj gözden kaçıp gönderilmiş olabilir. Sonrasındada ilgili açıklamayı yaptım. Polemik böyle bir şey olsa gerek.

Polemik bence seviyesi düşük insanların davranış şeklidir.

Bende düzeltebilirim. Şikayet edilirse mod arkadaşlar mesajı silebilirde. Konuyu büyütmenin gereği yok.

Bir ülkeyi yöneten değerli insanlar bile şehitlik mertebesine yanlışlıkla kelle melle diyebilir.

Salyada buna benzer bir durum olsa gerek.

Her neyse;

Ümmetcilik güzelde müslümanlar birbirini kollayıp kucaklarken, Alevi - Sünni çatışmasında veya buna benzer olaylarda ölen, şehit olan kardeşlere nasıl bir açıklama getireceğiz. Bu acı olaylara nasıl son vereceğiz.

Hiç bir din kitabının insanlığa bildirdiği mesajlarda cana, mala, namusa karşı saldırın denilmemiştir. Yani ister bozulduğuna, ister bir harfinin bile değişmediğine inanalım, sonuç olarak hemen hemen bütün dini kaynaklar insanlara iyiliği emreder. Bu nedenle benim gözümde bir din diğerinden üstün değildir. Eşittir.

Fakat bakış açısına göre Yahudiye sorsan en iyi kendisidir. Hırıstiyana sorsan yine öyledir. Zaten bizlerde öyleyiz, dinimizi dünyaya gönderilmiş ve kucaklayıcı, evrensel kabul ederiz. Doğruluğu yada yanlışlığı değil benim vurgu yapmaya çalıştığım şey.

Sonuç olarak insanlar kendi değerlerini ve fikirlerini daima diğerlerinden üstün ve önde görür. Bu hayatın her alanında ve dünyanın her yerinde böyledir.

Bu sözlerden anlaşılması gereken şudur ki;

Benim dinlerle veya etnik kökenler ile bir sorunum yok. Yeterki insanlar bu değerleri anlamsız bir şekilde kullandırmasın veya kullanan kişilerin hain planlarına kanmasın.

Forumda bir çok konuda yazan arkadaşların yöntemleri, kelimeleri seçme şekli, aynı konuları aynı art niyetle foruma taşıyıp durmaları bence insan olarak üzerinde daha fazla kafa yormamız gereken bir durumdur.

Yoksa mesaj dediğin nedirki, insanları kırıyorsa silersin olur biter. Kardeşlerimi rahatsız edecek bir mesajı silmekten mutluluk duyarım.

Farklı düşünsede önemli olan bizler için insan olmalıdır.

Bilmiyorum, açıklamalar yeterli oldumu.

Geri