Yobo: "Fenerbahçe’nin Büyüklüğü, Başkalarıyla Karşılaştırılamaz"

admiral

New member
Reaction score
0

Fenerbahçemizde 2009-2010 ve 2010-2011sezonlarında kiralık olarak forma giyen Nijeryalı oyuncu Joseph Yobo, kendisini Kulübümüze bağlayan 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Öncelikle burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Yobo, ardından ise Fenerbahçe’nin büyüklüğünü şu ifadelerle tanımladı: "Fenerbahçe’nin büyüklüğü, taraftarların gösterdiği ilgi bir başka kulüple karşılaştırılamayacak kadar güzel. Taraftarın bize karşı göstermiş olduğu saygı ve sevgi Fenerbahçe’yi diğer kulüplerden ayıran en önemli fark."

Yobo FB TV’ye konuk oldu
FB TV’de katıldığı canlı yayın programında yeniden Fenerbahçe forması giyecek olmasından tutunda, Başkanımız Aziz Yıldırım’ın tekrar aramızda olmasına, Fenerbahçe’nin yeni sezonda giyeceği formalara, yeni sezon öncesi takıma katılan transferlere ve daha birçok konuda konuşan Yobo, büyük bir aileye sahip olduğunu da dile getirdi.

Artık tamamen Fenerbahçe’nin oyuncusuyum
Öncelikle Fenerbahçe’ye transfer olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Nijeryalı oyuncu, "Şu anda kendimi çok mutlu hissediyorum. Aslında bu transfer süreci biraz uzun sürdü diyebilirim ama 2 sezondur Fenerbahçe forması giyiyorum ve tekrardan burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Şimdi artık tamamen Fenerbahçe’ye aidim"dedi.

Sözleşme imzalama dönemi pek de kolay olmuyor
Transfer sürecinin biraz zaman alması ile ilgili soruya Yobo, "Aslında genel anlamda bu transfer dönemi yani sözleşme imzalama dönemi pek de kolay olmuyor. Fenerbahçe ile Evertoon arasında görüşmelerin sürdüğünü biliyorum. Ama bu sürecin neden uzadığına dair açıklamayı kulüp yapabilir" yanıtını verdi.

Şimdi daha rahatım
Bonservisi ile Fenerbahçe’ye transfer olmasının kendini daha da rahatlattığının altını çizen, başarılı savunma oyuncusu, "Her şeyden önce mental olarak rahatladığımı söyleyebilirim. Bu zamana kadar Fenerbahçe formasını büyük bir gururla giydim. Ama aynı zamanda Evetoon’ın oyuncusuydum. Şu anda buraya ait olmam, ailemin ve bütün yaşantımın ve ne önemlisi de futbol yaşantımın buraya yani Fenerbahçe’ye ait olacak olması bir futbolcunun mental olarak rahatlaması açısından çok önemlidir. Tamamen Fenerbahçe’ye ait olacağımı bilmek benim için çok önemli" dedi.

Fenerbahçe’nin büyüklüğü ortada
Fenerbahçe’yi diğer kulüplerle karşılaştıran Nijeryalı oyuncu, "Burada misafirperverlik kavramı son derece önemli. Futbol açısından da tabi ki farklılıklar var fakat Fenerbahçe’nin büyüklüğü, taraftarların gösterdiği ilgi bir başka kulüple karşılaştırılamayacak kadar güzel. Taraftarın bize karşı göstermiş olduğu saygı ve sevgi Fenerbahçe’yi diğer kulüplerden ayıran en önemli fark" değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonluklar için geldim buraya
Kariyeri ile ilgili soruya Yobo, "Kariyerim boyunca birçok kulüpte forma giydim. Fakat Fenerbahçe’de oynadığım döneme kadar şampiyonluk kazanmamıştım. İngiltere’den Fenerbahçe’ye gelmeye de şampiyonluklar yaşamak için karar vermiştim. İlk senemde şampiyonluğa, ikinci senemde de Türkiye Kupası’nın sahibi olduk. Seneler sonra unutamayacağım anılar bunlar. Kariyerim sürecinde kazanamadığım şampiyonlukları Fenerbahçe ile kazanmıştım" dedi.

Önemli isimler
Fenerbahçe’nin yeni sezon öncesi yaptığı transferleri de değerlendiren başarılı savunma oyuncusu, "Kuyt’ı İngiltere’den tanıyorum. Liverpool ile Evertoon aynı şehrin takımları olduğu için bu maçlar her zaman derbi olarak adlandırılır. Egemen’i ise burada kiralık olarak oynadığım 2 yıllık süreçte tanıyorum. Diğer transfer edilen oyuncular da Fenerbahçe’nin büyüklüne yakışan sporcular. Lig çok uzun bir maraton ve bu maratonda kaliteli oyunculara ihtiyaç var.. Böylesine büyük bir takımda kuşkusuz forma yarışı olacaktır ve ben de bu yarışta kendimi hazır hissediyorum. Bu uzun maraton da herkese ihtiyaç olacak" yorumunda bulundu.

Kuyt ile aynı takımda olmaktan mutluyum
Kuyt ile ilgili ayrı bir parantez açan Joseph Yobo, "Kuyt’a karşı oynayan bir savunma oyuncusunun her zaman hazır olması gerekiyor. Kuyt, fiziksel olarak güçlü olmasının yanı sıra mücadeleci ruhu, savaşçı kimliğiyle de rakip takım savunmasını zorlayan bir isim.. Karşılıklı olarak oynadığımız dönemde de mücadelesinden ödün vermeyen bir sporcu olması onu rakip takım oyuncuları için tehlikeli bir hale getiriyor. Böyle bir oyuncuyla aynı takımda oynayacağım için mutlu olduğumu söylemek isterim" dedi.

Tur için her şey bizim elimizde
Vaslui karşısında tur şanslarının kendi ellerinde olduğunun altını çizen Nijeryalı oyuncu, "Vaslui aldığı bu sonuçla beni şaşırttı. Ben bu skorun kötü olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası tur şansının hala kendi elimizde olduğunu düşünüyorum. İyi bir oyun sergilediğimiz takdirde turu geçen tarafın biz olacağına eminim" diye konuştu.

Başkanımızın yanımızda olması bizi güçlendirir
Başkanımız Aziz Yıldırım’ın aramıza katılmasına çok sevindiğini belirten Yobo, "Başkanımızın tekrar bizimle olmasından dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. En önemlisi de bizimle tekrardan beraber olması. Biz oyuncular ve kulüp çalışanları açısından Başkanımızın aramızda olması çok önemli. Bir lider bir baba gibi bizimle olması hem takımı olumlu etkileyecektir hem de kulübü güçlendirecektir" şeklinde konuştu.

Aykut hoca büyük şans
Aykut Kocaman ile çalışmaktan ve çalışacak olmaktan dolayı çok memnun olduğunu söyleyen Yobo, "Sayın Aykut Kocaman ile çalışmak benim için çok önemli. Kendisi müthiş bir insan olmasının yanında aynı zamanda da sürekli konuşabileceğiniz, telkinlerde bulunabileceğiniz bir insan. Benimle birlikte çalışmak, beni takımda görmek istediğini söyledi. Ben de kendisi ile çalışmaktan çok mutluyum. Onun gibi bir hocamızın olması büyük bir şans" dedi.

Volkan ve Mehmet Topuz ile ayrı bir dostluğumuz var
Takım içerisinde en iyi anlaştığı arkadaşının Volkan olduğunu belirten Yobo, "Volkan iyi bir dost benim için. Aynı zamanda Mehmet Topuz benim için olmazsa olmaz isimlerden biri.. Mehmet Topuz ile özel bir arkadaşlığımız ve dostluğumuz var. Ben ilk geldiğimde Türkçe bilmiyordum, Mehmet Topuz’da İngilizce bilmiyordu. Ama birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz. İlginç bir arkadaşlık oldu aramızda. Ben de Mehmet Topuz’a hem gücünden hem de kangal köpeklerini çok sevdiğinden dolayı "Kangal" demeye başladım. Böylece arkadaşlığımız komik bir şekilde ilerlemeye başladı " diye konuştu

Formalar çok güzel
Yeni sezon formalarını değerlendiren Yobo,"Formaları çok beğendim. Çubuklu formamız bizim geleneksel olan formamız ve renklerimiz. Aynı zamanda beyaz ve lacivert formalar da çok güzel" yorumunda bulundu.

Vaslui karşısında oynayamıyor olmak beni üzüyor
Vaslui karşısında kurallar gereği oynayamayacağını söyleyen Nijeryalı oyuncu, "Evertoon’dan Fenerbahçe’ye geldiğimi her fırsatta dile getiriyordum. Bunun sebeplerinden bir tanesi de kuşkusuz şampiyonlar liginde oynamak ve şampiyonluklar kazanmak. Vaslui karşısında oynayamayacak olmam üzücü ama takımımın yanındayım. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi iki büyük camianın lig öncesinde karşılaşmaları lige iyi bir başlangıç yapma açısından son derece önemli" dedi.

6 numaranın benim için anlamı farklı
Yeni sezonda 6 numaralı formayı taşıyacağını belirten Yobo, "Bu numarayla mutluyum. Yetkililerimiz bu numarayı benim için ayırdı. Geçen sene şampiyon olamadık ama Türkiye Kupası’nın sahibi olduk.. 6 numara benim numaram ve bu numarayla çok mutluyum" diye konuştu.

Taraftarımızı çok seviyorum
Taraftarlara gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Yobo sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Taraftarımızı çok seviyorum. Özellikle geçen sene vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ederim.."​

Geri