Yoğurdu yenilmez hale getiren tehlikeler___

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
6 Haz 2008
Mesajlar
12,048
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
54
Konum
€z€Ld€n €b€d€
Yoğurdu yenilmez hale getiren tehlikeler


Tarım Bakanlığı'nın yoğurdun yapısını değiştiren tebliğine birkaç büyük üretici hariç herkes karşı. Ancak yoğurt da gözardı edilen en büyük tehlike DOMZUDAN MAMÜL JELATİNler.


Tebliğ tartışıla dursun ne eski tebliğ ne de yeni tebliğ yoğurda katkıyı yasaklamıyor. Yasaklamak bir yana teşvik ediyor. Bu katkılarla ilgili Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer'in yazısında belirttiği nedenleri dikkatlerinize sunuyoruz.

"- Bugün satın aldığınız endüstriyel yoğurtların çoğunluğuna kıvamını artırması ve su tutması için jelâtin ekleniyor. Böylelikle uyanık üreticiler kazancına kazanç katıyor. Peki, jelâtin nereden elde ediliyor? Jelâtinin çoğunluğu domuz derisinden elde edilir. Bu sayede de bilerek ya da bilmeyerek tüketicilere domuz katkılı ürünler yedirilmektedir. Resmi verilere göre jelâtinin çoğunluğu Çin gibi ülkelerden ithal edilmektedir. Bu jelâtinler piyasaya “yenilebilir jelâtin” yahut da “sığır jelâtini” olarak sürülmektedir. Sığır jelâtini bile olsa bu durumda sığırın helal kesim olup olmadığı gibi tespiti imkânsız bir sorun ortaya çıkmaktadır.

- Yine yoğurtlarda, kıvam artırıcı olarak genetiği oynanmış ucuz nişastalar kullanılmaktadır. Bu durumda eklenen nişastanın varlığı, ambalaja yazılmadığı için Çölyak hastaları için öldürücü olabilmektedir.

- Yoğurda, şeker yahut kanserojen olduğu bilinip İtalya tarafından da belgelenen Aspartam, Sakkarin gibi tatlandırıcılar da ilave ediliyor.

Sağlığınızı düşünüyor, haramlar ve şüphelilerden sakınmak gibi endişeniz söz konusu ise; sizde endüstriyel yoğurtları tüketmeyiniz! Çözüm olarak tıpkı dedeniz, neneniz ya da babanız gibi sizde yoğurdunuzu evinizde kendiniz yapınız. Böylece sağlığınızı ve inancınızı koruyabilirsiniz."

Hollanda Wageningen Üniversitesi katkı maddeleri çalışmasında jelâtin tüketimini koşula bağlayarak şu şerhi koymaktadır: “Yalnızca et yemeyen vejeteryanlar ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryanlar tarafından kullanılamaz. Ürünün kaynağının tam olarak bilinememesinden dolayı Müslümanlar ve Yahudiler gibi din grupları tarafından kullanımı sınırlandırılmıştır. Ne yazık ki, kaynak ile ilgili bilgi sadece üreticiden sağlanabilir. Özel helal jelâtini, sığırdan elde edilerek üretilir.”



http://www.habervaktim.com/haber/61660/yogurdu_yenilmez_hale_getiren_tehlikeler.html
 
Bi keyifLe yedigimiz içtiğimiz Yogurt vardı onunda içine ettiler =)

sen evde kaynatılan sütle yapılan yoğurda devam et bişey olmaz karma.. market yoğurtlarında ne kendi yağı kalıyor ne de sütü.. içine çimento torbasıyla süt tozu katılarak imal ediliyor hepsi.. ama reklamlara bakarsan entegrelerde el değmeden yapılır diye süslüyolar işi....
 
eyvallah

domuzların kasaplık hayvan olarak tanıyan yasa değişiklikleri sayesinde domuzdan elde edilebilecek ürünler gıda sanayinde rahatlıkla kullanılabilir olmuştur.

bir domuz yılda 5-6 kez yavrular ve yavrular bir iki ayda 100 kiloya ulaşır üstelik her pisliği yiyen domuzun maliyeti çok düşüktür yani domuz işi çok karlı bir iştir.

malesef akp nin çıkardığı gıda yasaları yürürlüktedir .

"Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz...görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harab eden fenaliklar, hep din kisvesi altindaki küfür ve melanet'ten gelmistir. Onlar her türlü hareketi din'le karistirirlar".

başımızda dindar insanlar var ve nasıl oluyorsa melanet peşimizi bırakmıyor.
 
Bi keyifLe yedigimiz içtiğimiz Yogurt vardı onunda içine ettiler =)


yalan yanlış binbir turlu haber uyduruyolar sırf ortalığı karıştırmak için

dericilik bolumu ogrencisiydim ve jelatin ulkemizde sığırdan elde ediliyor domuzla hiçbir alakası yok...
 
yalan yanlış binbir turlu haber uyduruyolar sırf ortalığı karıştırmak için

dericilik bolumu ogrencisiydim ve jelatin ulkemizde sığırdan elde ediliyor domuzla hiçbir alakası yok...


yeni çıkan yasalardan haberin yok galiba.

araştır bakalım domuz çiftlikleri ne hızla gelişiyor .

peki ülkemizde üretilmesi demek yurt dışından ithal edilemezmi demektir?

yoğurt yapımında kullanılan süttozu yurt dışından gelmektedir yediğimiz yoğurt süttozu ile yapılmaktadır.
 
jelatin dedikleri plastik bi malzeme değlmi? petrol artıklarından yapılma falan. hayvansal yağ ile ne alakası var?
ben şu konuda eminimki yediğimiz hiçbişey doğal değil. eskiden yoğurtların tüketim süresi en fazla 1 hayftaydı şimdi nerdeyse 1 ay. inanılır gibi değil insan kara kara düşünüyo acaba bunun içinde ne var.

evde yoğurt nasıl yapılır bilen varsa anlatabilir mi acaba?
 
Geri
Üst