yine ben :S

01buse666

New member
Reaction score
0
arkadaşalar hergün bi sorunla karşılaşmaktan bıktım :S
zyxel modem kullanıyorudum .. usb yoluyla bağlanıyordum(modem iki kişi tarafından kullanılıyor. bu yüzden usb den bağlanıyordum) 1 yıldır memnundum ama dün usb lambası söndü ve internete giremez oldum . hemen format attım ve xp pro yu yeniden yükledim .. ama yine olmadı ve usb yine yanmadı ... bende eski kullandığım airtes rt 102 modemi kurdum .. şu an kullanabiliyorum ama bir gariplik var . giden bayt(upload) gelen baytın çok çok fazlası... yani şu an 22 dk dır bağlıyım internete ve giden 25.000.000, gelen bayt 1.500.000 civarı :S
bunu dün geceden beri çözemedim .. irc virüsü diye bir virüs buldum bu sabah kis09 sayasinde... tekrar format attım 1 saat önce ... şimdi nod32 yükledim... diğer formlarda bu giden gelen bayt tersiliğini irc virüsü diye bir virüsün neden olabileceğini söylemişler... benim anlamadığım henüz yeni format atmama rağmen modem deki bu dengesizlik ne????
ayrıca facebooka girmek istediğim zaman gizlilik sekmesinde çerez ayarı falan yapınız gibi bişeyler diyor.. facebooka giremiyorum ..
2 gündür sinirlerim altüst oldu :S
bana bi yol gösterin ... :S
plsss

Format atman virüsü silmeye bilir unutma tamamen sistemi yeniden kurup C ve D yi yeniden biçimlendirmen gerekebilir.Ayrıca kaspersky ile bulduğun virüsü silip sonra NOD32 neden yükledin onu anlamadım?.

Sana tavsiyem C yi ve D yi yeniden kur.

Sistemini C ye yükle.

ComboFix adında bir program var onu yükle ve çalıştır hiç bir işlem yapma kendi siler ve yeniden başlar.

Sonra AVİRA ant. free kur kendi sitesinden.

Ve modemi yeniden Cd 'si ile yükle.

Eğer sorun modemde ise TT ' u ara ve durumunu bildir. Onlar senin modeminin fabrika ayarlarına getirmeni isteyecek ve daha sonra kuruluma yardımcı olacaklardır.

sistemi c ve d olarak zaten ayırıp xp yi c ye kurmuştum... modemi sabahtan beri resetleyip tekrar tanıtıyorum :S
ama sonuç aynı ... şu an giden 40.000.000 gelen bayt 4.000.000 :S

Tamam sorun modemde de olabilir virüste de.Combo fix programını yükleyip denedin mi? combofix i yükleyip çalıştırdıktan sonra hala modem saçmalıyorsa,türktelekomu araman gerekecektir.

combofix i kurdum .. değişen bişey yok... giden bayt gelenin 20 katı şu an .. ayrıca ttnet i de aradım .. herşeyin normal çalıştığını söylüyor...
modem 10 dk da bir kendini kapatıp açıyor:S

Modeminle ilgili bir ariza olabilir genelde usb modemler boyle sakalar yapabiliyor bazen.

bunun disinda daha once bir arkadasimizin yasadigi olay aklima geldi. yazici kullaniyorsan o da etkiliyor ( driveri disindaki programlar baglantiyi kesiyor veya yavaslatiyor.)

birde ethernetten baglamayi dene modemi bakalim ne cozum verecek. modemi resetledinizmi peki?

modemi resetleyip yeniden kurdum ... ayunı ..
az önce ethernetle bağlandım ... bu seferde ethernetle bağlandım .... gelen gidenden fazlaydı .. ama normal görünüyordu herşey.. acaba usb portlarındamı bi sorun var . yani anakartta mı bi sorun oldu...
ayrıca benim düne kadar kullandığım diğer modemle neden usb başlantısını görmezki pc :S

arkadaşlar sorunu 3 gün gecikmeli olsada çözdüm :D
modemin arayüzüne girdim. orada kira süresi diye bişey var. onu 999999 sn yaptım . yani 999999 sn sonra yeni ip alıyor otomatik olarak . benim modemin kendini kapatıp açması bundanmış :D
salakça :D
daha önce kira süresi 3600 sn yazıyodu :S
ayrıca frewall mı ne onuda güncelledim
halloldu ..
saolun yinede:D
modemi devamlı kendi kendine açılıp kapanan arkadaşlar varsa bu yöntemi uygulasınlar :D
modem arayüzünden adsl ayarlarına gelip kira süresi yazan yeri sınırsız yapın . airtesler de yerel ağ ayarlarında 999999 sn yazın yada dhcp yi iptal edin . yalnız eğer iptal edersenin aynı ağı kullandığınız başka pc varsa ona her seferinde manuel olarak ip atamak zorundasınız. bu kira süresi olayı demek belli bir saniye/dk/saat / yada gün sonrasında atanan ip numarası kendini iptal edip yeniden oto olarak başka bir ip numarası alması gibi bişeymiş.. onuda diğer formlarda okudum ...
ii geceler..

Geri