YGS'nin yerine yeni sınavlar geliyor

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü'nün Eğitim Bakanları düzeyindeki 1. mütevelli heyeti toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine Bakan Dinçer, mesleki eğitimin teşvik edilmesiyle ilgili özel bir uygulamanın teşvik kanununa ekleneceğini hatırlatarak, "Çok gergin geçen sürecin etkisiyle bu kanuna onu ekleme imkanımız olmamıştı. Büyük ihtimalle mesleki eğitimin teşvikini de ekleyip teşvik kanununda bu uygulamalar için bir düzenleme yapılacak" diye konuştu.

Başka bir soru üzerine, eğitim sisteminde başarılı olmanın, eğitimin niteliğinin artırılması için birinci şartının hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin sınıfta eğitim görmeleri olduğunu belirten Dinçer, "Bu sebeple ben öğretmen ve öğrencilerimizin sınıfta olabileceği her türlü tedbiri alacağım" dedi.

Yapılan düzenlemelerin öğretmen ve öğrencilerin sınıfta olmasını içeren düzenlemeler olduğuna dikkati çeken Dinçer, sadece okul idarecilerine, il yöneticilerine hukuki mevzuatın uygulanması konusunda çağrıda bulundu. Dinçer, YGS'nin ve dershanelerin kaldırılacağı iddialarına ilişkin olarak "Bugünden yarına sınavlarla ilgili temel yaklaşımlarımızı değiştirmek, belki sıkıntı yaratabilir. Öncelikle eğitim sistemimizde sınavlara ihtiyaç duymayacağımız bir altyapıyı kurmak zorundayız. Aslında belki 'sınavlar kaldırılacak' demek ifade olarak yanlış sonuç doğurabilir" şeklinde konuştu.

Bakan Dinçer, YGS yerine yılda birkaç kez sınav yapılmasını planladıklarını bildirdi.

iha

Ygs yerine yılda birkaç kez.

Nasıl bi kafa yaşıyorlar bunlar anlamıyorum ki.

αqqα уєкяυ;5471722' Alıntı:
Ygs yerine yılda birkaç kez.

Nasıl bi kafa yaşıyorlar bunlar anlamıyorum ki.

Anadolu lisesi sınavı kalkacak dediydiler 3 tane sınav yapıştırdılar :001_tt1:

ygs kalkacak dendi en az 4 sınav yapıştırmazlarsa görün

adamların dedikleri ve uyguladıkları arasında o kadar tezat oluyor ki;

az önce trt (tayyib bey'in radyo televizyonu) de enflasyonun hedefinden şaşmadığını pazar tezgahı önünde anlatmaya çalışan bir spiker gördüm,görseniz az önce tatmin olmuş :) sanırsınız (hemen yanlış anlamayın,bu tatmin hani cumhurbaşkanı ve başbakanla,bakanlar kurulunun yaşadıkları tatminden),güle oynaya taze soğanın ucuzluğundan bahsederken bende elinde tuttuğu soğanı neresine sokacak diye merakla seyrediyorum,ama ne oldu dersiniz? Enflasyon artmadı dedi ve tayyip bey'in radyo televizyonu ara verdiği suriye haberine geri döndü,bende bizim 82.vilayet olan suriye yi hiç sevmediğimden kanalı çevirdim,ne göreyim?
Daha ciddi bir tavırla yine bir hanım spiker pazar tezgahının önünde ve pazarcı isyan içinde,taze fasulye 9-12,patlıcan 4-6,biber 3-5 lira arasında değişiyor :)

Ayak üstü sokulan zammı nasıl unutturmaya çalışıyorlar değil mi? Size gündüzleri hangi nene hangi dedeyi arzuluyor tarzı programlarla uyutmaya devam etsinler güzel milletim,çünki siz daha müstehaklarına layıksınız :)

millet zaten sınav streslerinden bıkmış. Hala sürekli sınavları artırarak stresi çoğaltıyorlar. Farklı bir çözüm hiç yok..

O kadar sık yaşanır oldu ki bu olaylar artık şaşırmıyoruz bile..

Geri