YGS'de şifreli sorular

jason_

New member
Reaction score
0
YGS'de şifreli cevap anahtarı iddiası!
Artvin’de bir avukat ve bir dershane yöneticisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda en az 100 sorunun belli bir formüle göre cevaplandığında rahatlıkla çözülebildiğini belirlediklerini ileri sürdü.
Güncelleme:01 Nisan 2011 18:10
Belirlenen bir formülle özellikle matematik testinde soruların tamamına yakınını doğru çözmenin mümkün olduğu vurgulandı.

Artvin’de avukatlık yapan Ayla Varan, sorularda şifreleme sistemi olduğu konusunda aldığı duyumun ardından tüm soruları tek tek incelediğini belirterek, şu iddiada bulundu:

"Cevapları rakamsal olan sorularda bu şifreleme sisteminin hatasıza yakın uygulandığını gördüm. Sisteme göre cevap şıklarındaki rakamlar küçükten büyüğe göre sıralanıyor. Eğer çakışan varsa doğru cevap çakışan rakamın bulunduğu şık oluyor. Hiçbir rakam çakışmazsa doğru yanıt 'E' şıkkı olarak çıkıyor. Birden fazla çakışan varsa da cevap en küçük rakamın bulunduğu şık oluyor. Matematik testindeki 40 sorudan bu sistem uygulayarak 37 sorunun doğru cevabına ulaşılabiliyor. Ayrıca yanıtları rakamsal olarak verilen Sosyal Bilimler, Türkçe ve Fen sorularında da aynı formülü uygulayarak en az 50 soruyu daha rahatlıkla çözebilirsiniz.”

Ayla Varan, ayrıca bazı Türkçe sorularında da alfabetik şifreleme olduğunu tespit ettiklerini öne sürerek, "Öğretmen arkadaşlarımız sorular üzerinde çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.

Artvin Sınav Dershanesi kurucularından Fahri Akyüz ise, bir velinin başvurusu üzerine sorularda yaptıkları incelemede şifreleme formülünü tespit ettiklerini öne sürdü. Akyüz, “Öğrencilerimizi bir yıl boyunca bu tür sınavlara hazırlıyoruz. Daha önce yaşanan onca olaydan sonra tedbirlerin alındığını görüyorduk. Ancak böylesi bir şifreleme ve formüle etme durumunun olacağını düşünmüyorduk. Öğrencilerin emekleri hiçe sayılmıştır. Tabi ki ÖSYM yetkililerinin konuya yanıt vermeleri ve açıklama getirmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Şifreleme nasıl çöcülüyor?
MATEMATİK testinde ağırlıklı olarak uygulanabilecek şifreleme yöntemini çözmek çok basit. 40 soruluk matematik testi bu yöntem sayesinde yaklaşık 10 dakikada çözülebiliyor. Şıklardaki rakamsal değerler o şıkkın altına küçükten büyüğe doğru yazılıyor. Eğer bir şıkta rakamlar çakışıyorsa doğru cevap o şık oluyor. Eğer hiçbir şıkta çakışma olmazsa genellikle E şıkkı doğru cevap olarak çıkıyor. Eğer birden fazla şıkta çakışma oluyorsa doğru yanıt rakamsal olarak küçük değerin bulunduğu şık oluyor.

ÖRNEK SORULAR

Matematik Testi 4’üncü soru:

2011-2010+2009-2008+...+3-2+1 işleminin sonucu kaçtır

A) 1004 B)1008 C) 1000 D) 1006 E) 1002

Formüle göre rakamları küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden sıralıyoruz. Yeni sıralama:

A) 1000 B) 1002 C) 1004 D) 1006 E) 1008 şeklinde oluyor.

D şıkkında 1006 rakamı çakıştığı için doğru yanıt D şıkkı olarak işaretleniyor. Cevap anahtarında da 4’üncü sorunun yanıtı D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 13’üncü soru:
Üç basamaklı bir doğal sayının sağına 3 yazılarak dört basamaklı A sayısı, aynı sayının soluna 2 yazılarak dört basamaklı B sayısı elde edilmiştir. A+B=9967 olduğuna göre üç basamaklı sayının rakamlarının toplamı kaçtır?

A) 12 B) 9 C) 15 D) 13 E) 11

A) 9 B) 11 C) 12 D) 13 E) 15

Rakamları bu şekilde küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden yerleştiriyoruz. Bu soruda da D şıkkında 13 rakamı çakışıyor. Doğru yanıt cevap anahtarında da D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 22’inci Soru:
Bir işi 5 kadın işçi 20 günde, 5 erkek işçi ise 30 günde bitiriyor. Buna göre, 2 kadın ve 2 erkek işçi aynı işi birlikte kaç günde bitirir?

A) 50 B) 30 C) 45 D) 40 E) 20

A) 20 B) 30 C) 40 D) 45 E) 50

şeklinde sıralanınca doğru yanıt B şıkkında çakışan 30’dur. Cevap anahtarında da doğru yanıt B şıkkı olarak veriliyor.

kaynak: http://haber.mynet.com/detay/guncel/ygsde-sifreli-cevap-anahtari-iddiasi/563602

adamlar ne yapıp edip bir şekilde soruları belli kesimlere ulaştırıyorlar, pes artık diyorum, yazık çok yazık

Bunlardan herşeyi beklerim aslında ama bu iddia bana çok da olabilir gibi gelmedi.Zira soruların ve şıkların yerleri kitapçığa göre değişiyor. Yani böyle bir şifreleme oluşturmuşlarsa bile bunun uygulanabilmesi mümkün değil.

uygun kardeşim gayet uygun,ben evde kendimde baktım ve birçoğu gerçektende tutuyor. bir kaç tane olsa tesadüf derim ama rakamlar bayağı yüksek

evet oldukça dikkat çekici ve raslantı olduğunu iddia etmek saçma.Tamam da bu sadece ösymnin medyaya dağıttığı sorularda olan birşey diğer kitapçıklarda nasıl olabilecek açıklayabilen var mı?

Hayır bu sınavda alınan yüksek(!) güvenlik önlemlerinden biri de bu. Kitapçıklarda soruların yerleri farklı olduğu gibi şıkların yerleri de farklı.

Edit: Tabii şimdi düşündüm de şıkların yeri değişiyor olabilir ama eğer doğru cevabın yeri değişmiyorsa uygulanabilir oluyormuş.

a)4 b)9 c)3 d)8 e)5

cevap d çıkıyor

a) 9 b) 5 c) 4 d) 8 e) 3

ne çıktı cevap? d

a)5 b) 9 c) 4 d) 8 e) 3

cevap tabii ki d

Enteresan gerçekten.

Fetullah forever!!!!

ben inanırım yapmışlardır.. fem dersanelerinede söylemişlerdir... en iyi bölümlere yerleştirirler adamlarını.. polis okulu bitti kpss bitti ygs kaldı..

İlginç tabi ama bunu fark edeni tebrik etmek lazım.

deli kuyu ve taş meselesi.

internetten gördüğünüz her habere inanmayın.

dağıtılan örnek sorularda varmış öyle bir kural.

her kitapçıkta şıklar değişiyo.

deneme yaptınız mı ki hemen yargılamaya geçtiniz.

inanmak istediğiniz doğru olacak diye birşey yok.

l3adl3oy arkadaşım suçluyu bile bulmuş.

önyargının bu kadarı da fazla ama...

Adamlar işi biliyor. Zor sorarak çok iyi yapan adamları elediler hemde hiç soru çaldırma, kopya çekme vs. riskine girmeden cevaplamayı bulmuşlar. Yöntemi bulanada ortaya çıkartanada helal olsun ne diyim.

İddealara karşılık en basit çözüm tüm kitapçıklar ve cevap anahtarları açıklansın.
Neden mi geçen sene yaptığı sınavlarda soruları çaldıran üstüne pişkinlik yapıp biz çalanları buluruz diyip yeni sınav yapmayan bu sene 10 yıl önce bile belli olduğu halde saatlerin ileri alınacağı güne üniversite sınavı koyan ösym ye GÜVENMİYORUZ.

ilk defa olsa önyargı lafına gerçekten vericek cevabım olmazdı. 1 değil 2 değil arkadaşım.. polis okulu soruları cemaatten cıkmadı mı ? kpss soruları cemaatte dağıtılmadı? bunlar yine bilinenler belki daha çok olmuştur... ben sırf sorular verilir ya da benzer sorular dağıtılrı diye çocugunu fem dersanelerine yazdıran ya da sınavlarına sokan biliyorum arkadaşım.. herkes biliyor..

6ay boyunca çalıştım, uğraştım emek verdim. Diyecek birşey yok. Allah belanızı versin.
Fetoşcuları yerleştirin bir yerlere. Onun bunun çocukları.

Gayette olabilir bişey yani ne önyargısı Allah aşkına.Geçen sene kpss'de sorular çalındı tekrar sınav yapıldı ama atamalar ilk sınava göre oldu.
Bu seneki ygsde kitapçıklar kişiler adına düzenlenmiş kitapçıkların ve cevap kağıtlarının üstünde kişinin ismiyle beraber resmide bulunuyo ne malum yapmadıkları ne malum ayarlamadıkları.

Geri