Yerel disk D kayboldu ??

derbederin

Altın Üye
Reaction score
0
Aşkına kul oldu isem, sanma aşkı sen yarattın...
üst üste 65. format atışımda yanlışlıkla d yi sildim sonra tekrar format atarken bölümlendirme yaptım şu an ise yerel disk D piyasada yok :saskin nerede bu
HDD 160 GB
c ye ayırdığım alan 80 000 mb
gerisi de D olmalı ama nerede :saskin

11acy1x.jpg

tekrar format atman lazım demeyin usandım gerçekten bıktım :eek:ut:

var mı bunun çaresi :saskin

Kendi tecrübelerime dayanarak söylemeliyimki Malesef tekrar format atman gerekiyor...
Format ekrarnında daha önce D: yi sildiğin gibi C: yide sil... Kısacası hepsini sil...
Bölünmemiş bir Hdd çıkacak karşına... Ardından Hdd yi C ve D olmak üzere tekrar ikiye böl...
Bölünmemiş hdd den ayırdığın ve kotasını belirlediğin ilk alan C olacak... Ardından geriye kalan bölünmemiş alandan bir de D için kota belirlemek ve D yi oluşturmak zorundasın... Geriye 8-10 Mb lık bölünmemiş Hdd en kalacak, onun üstündede oynama yapılamıyor zaten...

naptin dai :hhmanD

>>>

bilgisayarım/yönet/Disk yönetimi

bak hele D gözüküyor mu =)

Düşündümde tekrar, aslında format atmasanda olabilir :)
Format cd sini tak... Format sırasında sana windows u hangi bölüme kursun seçeneğinin geldiği yere kadar devam et... Normalde orada C: D: E: vs vs vardır... Ama sende sadece C: ve buna ek olarak bölünmemiş alan olacak... Bölünmemiş alandan D: yi oluştur ve makinaya reset at... Belki işe yarar...

naptin dai :hhmanD

>>>

bilgisayarım/yönet/Disk yönetimi

bak hele D gözüküyor mu =)

dai orda da yok :D ters bi anıma denk geldi yoksa d yi hayatta silmezdim :( gitti onca arşiv :(:(:(

Düşündümde tekrar, aslında format atmasanda olabilir :)
Format cd sini tak... Format sırasında sana windows u hangi bölüme kursun seçeneğinin geldiği yere kadar devam et... Normalde orada C: D: E: vs vs vardır... Ama sende sadece C: ve buna ek olarak bölünmemiş alan olacak... Bölünmemiş alandan D: yi oluştur ve makinaya reset at... Belki işe yarar...

bu dediğini yapacağım inşallah olur benim de aklıma gelmişti bir deneyeyim :)

yaptım sanki oldu gibi ama Yerel Disk F diyor şaka gibi bunun adını D yapamaz mıyım :saskin

bir de biçimlendiriyorum bakalım ne olacak

Derbeder malesef yapamazsın... Söyledim ya, Bölünmemiş Hdd den ilk böldüğün alan C: , ondan sonraki D:, ondan sonraki F: vs vs diye devam eder... D: yi sildiğin için Artık D: diye bişey kalmadı... Bütün sürücüleri silip tekrar düzenlersen şayet bu karakter hatası da düzelecektir... Ama gerek yok, bir sonraki formatta (ki muhtemelen yakın bir zamanda olacak :) ) düzeltirsin... Tüm sürücüleri siler baştan kotaları belirsensin...

tekrar format atmana gerek yok dostum, partition magic kur, orada bölümlenmemiş 80 GB alan göreceksin işte o senin eski arşivin :D onu create partition yap. büyük ihtimalle sildiğin partition'u da kurtarabilirsin ama ben işin o teknik kısmıyla hiç ilgilenmediğim için o konuda sana yardımcı olamıycam :(

vallahi mi sildiğim bilgilerim geri gelir mi acaba :saskin ama ben ephemerid in dediğin yüntemi uyguladım şu anda Yerel Disk F olarak gözüken bir bölümüm var ama yine de D geri getirilebilir mi :saskin

arda :) öperim seni bak zaten gitmiş onca şey :eek:ut:

şuanda bende kaybolmuş verilerimi bulmaya çalışıyorum. birazını buldum ama hala devam ediyorum. data recovery programlarını kullan. biraz zaman alıyor ama. 160 gb lık bir hdd yi 5.30 satte taradı recovery myfiles programı. ama mettettikleri kadar iyi bir program değil bence . istediğim sonuca ulaşamadım. esay recovery öneririm. denemekte fayda var. ama kurduktan sonra ilk önce ayar yapmalısın dosya uzantılrında. sana kolay gelsin.

Geri