yerel ağ dan habersiz başka pc ye nasıl girilir

tetraw

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ikitane bilgisayarı birbirine yerel ağ ile bağladık ben kendi bilgisayarımdan diğer pc nin haberi olmadan içerisine girmeyi istiyorum bunu nasıl yapa bilirim( istediğimdosyaya göz atmak ayarları değiştirmek v.s)

yardımcı olursanız sevinirim...

uzaktan erısım programları ıle ama once onun bılg. server kurman gerek .bu programlara örnek telnet ama bence en iyisi tight vnc (vnc Virtual Network Computing) bence hızlı ve güzel vnc 3.3.7 veya daha üst versiyonları daha da sorunsuz çalışıyor. Kullanımı ve kurulumu basit bir program

o da olmaz ıse Modem Conexant yongalı ise Virtual Server, Viking yongalı ise NAT'a RDR kuralı tanımla. Bağlanmak için NetBus kullan. Port numarasını 12345 yerine pek taranmayan portları şeç. Örnek 61017 gibi. Böylece sadece sen bağlanırsın.

adres satırına "\\giriş yapmak istedigin pc nin adi yada yerel ağ ipsi\C$"
Yani \\gokhan\c$ yada \\192.168.1.4\C$ gibi....
C sürücüsünün icindesin.
D icin aynı sey gecerli degil cünkü sadece c sürücüsü otomatik olarak paylasima aciktir.
Kendi bilgisayarinda dene c sürücüsüne girdigini göreceksin..

aygungokhan' Alıntı:
C sürücüsünün icindesin.
D icin aynı sey gecerli degil cünkü sadece c sürücüsü otomatik olarak paylasima aciktir.
bir deneyelim bakalım

aygungokhan' Alıntı:
C sürücüsünün icindesin.

eğer paylaşım verilmişse girilebilir paylaşım verilmemişse kesinlikle bu yöntemle giremessin

genniko' Alıntı:
eğer paylaşım verilmişse girilebilir paylaşım verilmemişse kesinlikle bu yöntemle giremessin

hayır arkadasim evinde kurulu bi ag varsa bi dene istersen.
C sürücüsü windowsta default olarak paylasıma acik bi sekilde gelir fakat bunu paylasilan klasörlerde yada calisma grubu bilgisayarlarda göremezsin.SAdece anlattigim sekilde görme imkanın var.E tabi bunu kapatmaninda bi yolu var.

arkadaşım ben denedim de paylaşım kpalıyken girmiyo :(

sonunda $ işareti olan paylaşımlar Admin erişimi için default olarak windows tarafından oluşturulur. Sonradan kapatılabilir.

Arkadaşım; başlat/çalıştır'a

fsmgmt.msc

yaz. tamamı tıkladıktan sonra gelen pencereden paylaşılan klasörler'i aç. Eğer orada C$ veya D$ gibi bir paylaşım görüyorsan paylaşıma açıktır.

peki nasıl paylaşıma kapatabiliriz???

baskasının pc ye nasıl girebiliriz benim pc ye giriyolar nasıl yapıldığını öğrenebilirmiyim acaba yardımcı olacak varmı içinizde ????

baskasının pc ye nasıl girebiliriz benim pc ye giriyolar nasıl yapıldığını öğrenebilirmiyim acaba yardımcı olacak varmı içinizde ????

en kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim

peki nasıl paylaşıma kapatabiliriz???
Baslat > Calıstır > Cmdyaz entera bas.Açılan dos ekranına " net share "komutunu yaz ve entera bas.-Evet sımdı karsımıza bılgısayarımızın gizli paylasıma açık olanları çıktı.

..

mesela

C$ C: varsayılan değer
ADMIN$ C:WINDOWS uzak yönetici
D$ D: varsayılan değer..

açık sa bu şekilde çıkıcaktır.. farklı sürücüleriniz varsa onlarda gözükecektir

kapatmak için

komut olarak

net share C$ /d yazıp enterlayın..

C$ yazdığım yere diğer isimleri yazarak yapın hepsi gidicek.. sadece IPC gitmeyebilir..

net share ADMIN$ /d
net share D$ /d

Arkadaşlar biraz yardım lütfen.
Aynı modem üzerinden 4-5 bilgisayar internete bağlı.
Bunlardan birisi bilgisayarı ağa kapatmış. Ağda yok.
Bu bilgisayara nasıl girerim ??
tam olarak acıklayabilirseniz sevinirim.
Msn kayıtları varsa onları görmek istiyorum.
Ağa kapalı böyle bir bilgisayara girip ufak bir msn kayıtlarını yapan program yükleme imkanım olur mu?

Geri