Yeniden başlamama sorunu !

benim01

New member
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar bi sorum olacaktı,
Elimde xp yüklü pc var Gigabyte GA-G31M-S2L anakartlı pc yi çalışırken yeniden başlat diyorum ama kapanıyor ardından yeniden başlamıyor ,ama kasa çalışmaya devam ediyor bu yüzden power düğmesinden kapatıp yeniden başlatıyorum sizce sorun ne olabilir şimdiden alakanız için teşekkürler.

eger bılgın varsa guc kablolarını kontrol et derim anakart soketlerınden
veyahut masaustunde sag tus tıklayıp
ozellıkler,ekran koruyucu,guc ayarlarına gelıp degıstırebılırsın

Benim aklıma gelen 2 sorun olabilirrrrr

1. si Bilgisayarda trojan veya buna benzer zararlı bir yazılım yüklenmiş olabilir spy temizleyici yazılımlarla bunlardan kurtulabilirsin.

2.si bilgisayarını kapatsan bile tamamen kapanmamasının sebeplerinden biride işletim sisteminin sizin göremediğiniz arka planında çalışan herhangi bir program da kapanmayı engelliyor olabilir.
Bunun için başlat/ çalıştır da msconfig yazarak onayladıktan sonra açılan pencerede başlangıç bölümünde bulunan tüm işaretleri kaldırıp onayladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatmayı dene.

Eğer 2. madde sorunu çözmezse tekrar Güvenli kipte bunları uygulamanı öneririm.

bildiginiz üzere bir çok virü wardır bios ayarlarını degişiren windwsu çökrten vs.. eger bir virüs ise antivirüs degiştirere veya spyware kaldırıcılarıyla olmassa format atarak bu sorundan kurtulabilrsin ama virüsten olmadıgını tespit edersn anakatarı kontrol et baglantı noktalarını:goz:

Alakanız için sağolun ,
Önce sürücüleri güncelleştirdim, olmadı biosu update ettim, oda olmadı kayıt defterini falan bakıma aldım ama gene olmadı galiba tahminim power suppley de sorun. Sistemce nod32 3 güncel versiyonda bulunmakta enteresan bi hadise :D

Alakanız için sağolun ,
Önce sürücüleri güncelleştirdim, olmadı biosu update ettim, oda olmadı kayıt defterini falan bakıma aldım ama gene olmadı galiba tahminim power suppley de sorun. Sistemce nod32 3 güncel versiyonda bulunmakta enteresan bi hadise :D

sorun çözüldü galiba:melek

arkadaşın dediği mevzu anakart'la alakadar bi durum pc kendini kapatıyor ama yeniden başlatmayı red ediyor...power olma ihtimalide var çünkü anakart üzerinde elektrik yüklemesi var ise pc yeniden başlamıcaktır...senin pc'den elektriği kesip yeniden verince açılmasının nedenide budur eğer virüssel bi durum söz konusu değilse bence önce bir power supply dene oda olmazsa sorun büyük ihtimal anakart ile alakadardır...

Geri